Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ!

Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές τα κύρια χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από απόψε προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το πρωί της Τετάρτης στη Θράκη και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και πρόσκαιρα την Τετάρτη στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.
Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στις περιοχές που προαναφέρθηκαν θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή εξοπλισμού από εργοτάξιο

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και κλαπέντα μηχανήματα
 Συνελήφθησαν χθες (14-01-2013) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 26 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν εξοπλισμό από μηχάνημα σε εργοτάξιο εταιρίας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.
Αρχικά, τα ξημερώματα της 14-01-2013, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου εντόπισαν στην Επαρχιακή Οδό Λούρου – Κοτσανόπουλου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με επιβάτες τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, επιχείρησαν να διαφύγουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.
Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος, βρέθηκε μία αντλία υδραυλικού συστήματος και δύο ιμάντες δεσίματος, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές αποσύνδεσης, από μηχάνημα έργου που βρισκόταν σε εργοτάξιο εταιρείας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ο όγκος των οποίων είναι ενδεικτικός της συστηματικής (κατ΄επάγγελμα) τέλεσης κλοπών και όχι περιστασιακής διάπραξης διαρρήξεων και συγκεκριμένα:
δύο σκύλλες
ένας κόφτης
δύο ζευγάρια γάντια
δύο κάβουρες
ένας σκούφος
μία καστάνια επαγγελματική
πέντε κλειδιά, δύο μπουλονόκλειδα, μία ράβδος για πολύκλειδα, μία αυτοσχέδια προέκταση κλειδιού και πέντε κλειδιά άλλεν.
ένα πριόνι
ένα πολυκατσάβιδο και επτά καρυδάκια μεγάλα.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που μετέφεραν οι συλληφθέντες αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ το προαναφερόμενο όχημα καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, με τις αντίστοιχες κάρτες SIM , κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση της δράσης των δραστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Πολιτιστικη Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και γλέντι, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, ''στου κορρέ την ταβέρνα'', Αγίων Αναργύρων 20-22, στου Ψυρρή

Ο βούρκος και τα θολά λασπόνερα της Πολιτικής

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας
Επιστολή προς τον Δήμαρχο και τους αξιότιμους Βουλευτές Ν. Ιωαννίνων
Ηχηρό περιβαλλοντικό χαστούκι για το νομό Ιωαννίνων – το νομό του 50% των εθνικών δρυμών, των περιοχών υψηλής προστασίας και της αξιόλογης πολιτιστικής κληρονομιάς – αποτέλεσε η ψηφοφορία όπου υπερψηφίστηκε το άρθρο 9 (130 ψήφοι έναντι 127) που αφορά στην κατάργηση και συγχώνευση 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Καθώς στην εποχή των μνημονίων, των «fast track» και της «open door» ανάπτυξης το περιβάλλον προφανέστατα αποτελεί εμπόδιο, καταργούνται σταδιακά και συνοπτικά οι θεσμικοί υπερασπιστές του…
Τέσσερις από τους πέντε βουλευτές του νομού (Σ. Καλογιάννης, Κ. Τασούλας, Α. Ασημακοπούλου (Ν.Δ.), Μ. Κασσής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) – με φωτεινή εξαίρεση τον Χ. Μαντά (ΣΥΡΙΖΑ) -  θεσπίζουν με την ψήφο τους (ένεκα της…κομματικής πειθαρχίας) την ηθική νομιμοποίηση της δολοφονίας του ηπειρωτικού περιβάλλοντος.
          Συντασσόμενος με το πνεύμα των καιρών ο Δήμος Ιωαννιτών, από την πλευρά του, επιλέγει τη χρονική στιγμή να εξαπολύσει επίθεση (διανθισμένη με απειλές) έναντι του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων ο οποίος καταγγέλοντας –ορθώς- την κωλυσιεργία στην ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος για την λίμνη… τολμά να στηλιτεύσει την δημοτική απόφαση να «σωριάσει»  κάποιες δεκάδες στρέμματα προκειμένου να φιλοξενηθεί στα Γιάννενα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θαλασσίου σκι! Οι χωματουργικές εργασίες και εκβαθύνσεις βαφτίζονται «διαχείριση»  καλαμώνων, στην απουσία ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης (64 στρεμμάτων κοπής φυτικής βλάστησης) αντιπαραβάλλεται «εσωτερική»  περιβαλλοντική έκθεση• καταχρηστικά επικαλούνται την ανοχή του – ούτως ή άλλως υπό διάλυση- φορέα διαχείρισης και της ορνιθολογικής εταιρείας οι οποίοι απ’ όσο γνωρίζουμε ουδέποτε θα συναινούσαν στην εκτέλεση ενός τόσο προκλητικού έργου.
Προκειμένου ωστόσο να προωθηθεί το «publicity» (δια στόματος κ. Χήτου) της πόλης, τι κι αν πιεστεί λιγάκι ακόμη ο υγροβιότοπος και η πολύπαθη λίμνη –άλλως γνωστή και ως «αστική λίμνη»  (δια στόματος πρώην βουλευτή Θ. Οικονόμου) και ως εκ τούτου ούτως παγιωμένη στη συνείδηση όσο διαβιούν πέριξ της! Την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αστικοποιημένου «εκπολιτισμού», της LIFE style αισθητικής της μικρής μας πόλης, στην οποία συμμετέχει το σύνολο των πολιτικών μας εκπροσώπων, νυν και πρώην, θα συνδράμουν εξάλλου διακεκριμένοι επιστήμονες που θα βουλώσουν επιτέλους τα στόματα των «οικολογιζόντων» και διαρκώς κινδυνολόγων κασσάνδρων. Δεν γνωρίζουμε βεβαίως τι «άσους»  κρατούν στο μανίκι τους οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι• εικάζουμε ωστόσο ότι θα είναι οι αειθαλείς επιστήμονες του εφησυχασμού και συμψηφισμού, που σε κάθε περίπτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτικών αγώνων προτάσσουν την νομιμότητα και την επιστημοσύνη.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπαζώθηκαν, εκχερσώθηκαν, καταπατήθηκαν, τσιμεντοποιήθηκαν τα πάντα στο παρελθόν• καταστρατηγήθηκε κάθε φυσική χωροταξία των οικοσυστημάτων• η λίμνη έγινε βούρκος και εστία κυανοβακτηριδίων και το λεκανοπέδιο χοάνη μικροσωματιδίων και αιθαλομίχλης• η πόλη ικανή να «παράξει» μονάχα green hotels, odeon και όπερες, με θέα από τα νεοπαγή τους οικόπεδα τις βαλτόπαπιες της λίμνης. Με νομιμότητα και επιστημοσύνη, προφανώς, καθώς ουδείς λογοδότησε ποτέ για όλα τα παραπάνω.
Οι πολιτικοί μας ταγοί παρακολουθούν με «ναπολεόντεια» αυταρέσκεια αυτή την αλλαγή πλεύσης στις ζωές μας. Η εξόντωση και ο εξανδραποδισμός όσων ανησυχούν αποτελεί γι’ αυτούς αναγκαία συνθήκη άσκησης υποδειγματικής εξουσίας. Η εκποίηση των προστατευόμενων περιοχών της ιδιαίτερης ελληνικής γης με την πλουσιότερη ευρωπαϊκή βιοποικιλότητα ισοδυναμεί με επίθεση στην ποιότητα ζωής μας και αποτελεί θεσμική εκτροπή.
Η κατάργηση του συνταγματικού κράτους και η δρομολόγηση fast track διαδικασίας, επανακαθορίζει τις σχέσεις της πολιτείας μας, όχι πια με κοινωνικούς όρους και αιτιάσεις, αλλά υπό το βλέμμα υπερεθνικών και διεθνών εντολοδόχων.
Όσο μεγαλύτερη σε οικονομία κλίμακας θα είναι η κατάληψη στο Ηπειρωτικό τοπίο όπως ελεύθερες οικονομικές ζώνες (Ε.Ο.Ζ.) και έρευνες υδρογονανθράκων τόσο λιγότερο ανταποδοτική και μη αναστρέψιμη, θα είναι για τα συλλογικά μας αγαθά και το περιβάλλον.
Η δίχως όρους αποδοχή της στρεβλής αυτής οικονομικής μεγέθυνσης, είναι Πολιτική Στάση, που αντιβαίνει την αρχή του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και αξιοπρεπούς διαβίωσης, υπέρ ενός καταστροφικού νεοφιλελεύθερου μοντέλου αναζήτησης ενεργειακών πόρων, από την Νέα Τάξη. Αυτό που αναμένει πια κάποιος σαν υπόθεση εργασίας από την αβυσσαλέα, πολιτική σύμπραξη «πατριωτισμού» στο πνεύμα Στουρνάρα, της κατάργησης των Φορέων Προστασίας και έναν μυωπικό περιβαλλοντικά δήμο που κινείται προς κατεύθυνση πολεοδομικής κατάληψης των ελεύθερων παραλίμνιων περιοχών, είναι η θλιβερή απωθητική εικόνα οικολογικής και κοινωνικής διάλυσης, που ήδη λαμβάνει τόπο.
Υ.Γ. Η οικολογία δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός, όπως παρατηρεί ο κος Δήμαρχος, η «κενολογία» καθίσταται εξόχως αποκλειστικό προνόμιο της καθεστηκυίας τάξης.

Η Αδελφότητα Πολυδώρου Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11:30 στα γραφεία της, Θράκης 21, Καματερό

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, εορτάζει τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και κόβει την ''Πίτα του Ηπειρώτη''

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, εορτάζει τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και καλεί όλους τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου, που κατοικούν στην Θεσσαλία, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης στον Βόλο, στις 9:00  πρωινή, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας.
Μετά την Θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της ''Πίτα του Ηπειρώτη'', στο καφέ Αρένα, Ρήγα Φεραίου και Γλάστωνος (πρώην Αδαμοπούλου), στον Βόλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

Η Αδελφότητα Τριστένου Ζαγορίου, κόβει την Πίτα της την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 11.00΄πρωινή, στα Γραφεία της Νικηταρά 8-10, α' όροφος, Εξάρχεια

Η Αδελφότητα Τριστένου Ζαγορίου, κόβει την Πίτα της την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 πρωινή, στα γραφεία της Νικηταρά 8-10, α' όροφος, Εξάρχεια και καλεί τα μέλη της, αλλά και τους φίλους του Ζαγορίου να παραστούν.Η Αδελφότητα χρειάζεται εμπλουτισμό με Νέα Μέλη, Καινούργιες Ιδέες, και Σύγχρονες Προοπτικές !!!
Ελάτε λοιπόν να συμμετέχετε και εσείς !!!
Ας μη γκρεμίσουμε ότι έφτιαξαν οι πρόγονοι μας σε δύσκολες εποχές μετά από πόλεμο, από διχασμό και με πενιχρό εισόδημα.
Έγινε κινητήρια Δύναμις η Αγάπη, για το τόπο τους και τον συνάνθρωπο !!! Δεν ήταν αμειβόμενοι πολιτικοί, εθελοντές ήταν, και κατάφεραν πολλά.
Να γυρίσουμε σελίδα, να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί γιατί το Τρίστενο πρέπει να μείνει ζωντανό για τα καλοκαίρια μας, για τις μέρες ξεκούρασης για τα παιδιά και τα εγγόνια μας !!!
Η παρουσία όλων είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ μα όλων !!!!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

Διήμερες εκδηλώσεις της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πανελληνια Ομοσπονδια Πολιτιστικων Συλλογων Βλαχων
Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις διήμερες εκδηλώσεις  της  Πανελληνιας Ομοσπονδιας Πολιτιστικων Συλλογων Βλαχων  που θα λάβουν  χώρα  στη Θεσσαλονίκη
το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο  Πρόεδρος

Μιχάλης  Μαγειρίας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013  ημερίδα με θέμα:

«οι βλαχοι στο χωροχρονο»

στην  Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4)
Ώρα έναρξης Ημερίδα ς:  18.30.
Εισηγητές:
Μιχάλης Τρίτος, καθηγητής εκκλησιαστικής ιστορίας,  κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα:  «Βλάχοι  και Ορθοδοξία».
Στέργιος Λαΐτσος, ιστορικός, υπ. Δρ Πανεπιστημίου Βιέννης, με θέμα: «Οι Βλάχοι της Ρωμανίας. Το ιστοριογραφικό πρόβλημα: βλαχικές μεταμορφώσεις ή της έρευνας;».

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
 «Κοπή της Πίτας των Βλάχων 2013»
«Αίθουσα Τελετών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΏρα έναρξης: 11:45 π.μ.

1)      Κοπή πίτας
2)      Στα πλαίσια της εκδήλωσης η ΠΟΠΣΒ τιμά τον κ. Νικόλαο Μέρτζο, Πρόεδρο  της Εταιρείας   Μακεδονικών Σπουδών, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα για την πολύπλευρη προσφορά του στον Ελληνισμό και την ανάδειξη της συμβολής της λατινόφωνης Ρωμιοσύνης σ' αυτόν, καθώς και τον Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας στο ΑΠΘ κ. Αντώνη Μπουσμπούκη, για την συμβολή του στη μελέτη της Βλαχικής γλώσσας και στα Νεοελληνικά  ιδιώματα.
3)      Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών  συγκροτημάτων της  Ομοσπονδίας μας με βάση την κοινή καταγωγή τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κάτω των προσδοκιών τα έσοδα από τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης

O Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών ζητεί, μεταξύ άλλων, την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, και επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.
Διαψεύδονται οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών για αυξημένη εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».
Χαρακτηριστικά, μολονότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης σχεδόν εξαπλασιάστηκε λόγω της εξίσωσης, ανερχόμενος στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, τα έσοδα του Προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο εφαρμογής του νέου μέτρου (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2012) αυξήθηκαν μόλις κατά 36 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, έναντι στόχου αυξημένων εσόδων κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από το πετρέλαιο κίνησης μειώθηκαν κατά 60 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με το τελευταίο δίμηνο του 2011.
Επιπλέον, μικτά είναι τα πρόσημα όσον αφορά τις επιπτώσεις της εξίσωσης των ειδικών φόρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, καθώς, μολονότι παρατηρείται μείωση του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχει ανοίξει νέο «παράθυρο» στο λαθρεμπόριο ναυτιλιακού καυσίμου.
Υπενθυμίζεται πως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) ζητεί, μεταξύ άλλων, την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, και επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, κόβει την Πίτα του στο ''Σπίτι του Ηπειρώτη'', Μουρούζη 14, Πάτρα

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στις 9:30 το πρωί, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών θα συμμετάσχει σε Δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, και στη συνέχεια, στο Σπίτι του Ηπειρώτη (Μουρούζη 14), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Εκτός από τον αγιασμό και την κοπή της πίτας, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακά κάλαντα, χορούς και πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου, καθώς και βράβευση ηπειρωτών μαθητών που αρίστευσαν το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος.

Στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, η Αδελφότητα Παπαδιωτών Πρέβεζας, κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στις 10:30 π.μ.

Ακολουθώντας την παράδοση χρόνων, όσο και η ζωή της Αδελφότητας, σε πείσμα των καιρών και της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, που όλος ο λαός βιώνει, η Αδελφότητα Παπαδιωτών Πρέβεζας, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ''θερμό'' κλίμα πατριωτικής ανάτασης, αλλά και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα αισιοδοξίας, για την ανταλλαγή ζεστών εγκάρδιων ευχών, κόβοντας την πρωτοχρονίατικη Πίτα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:30  το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά.
Ο Άη Βασίλης θα μοιράσει δώρα μόνο στα παιδιά που θα παρευρεθούν, για δε τους μεγάλους θα υπάρχει ένα ευχάριστο πρωινό με παπαδιώτικες αναφορές και αναμνήσεις, αλλά και με προσφορά ηπειρώτικων παραδοσιακών εδεσμάτων, που θα συνοδεύει το ηπειρώτικο τσίπουρο.