Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με λαμπρότητα ο Μέγας εσπερινός προς τιμή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Βελλάς

Φωτό: Angeliki Chaskou
Πιστοί από το Πωγώνι αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, τίμησε απόψε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Γέννηση της Θεοτόκου, στη Ιερά Μονή Βελλάς. 
 

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο Βασίλης Ντότης

Ο ποδοσφαιριστής της ακαδημίας του ΠΑΣ Ατρομήτου, Ντότης Βασίλης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Ολυμπιακού και θα αγωνίζεται στην Κ 15.
Ο νεαρός παίκτης επιλέχθηκε ανάμεσα από 1.400 παιδιά κι έπειτα από αρκετά δοκιμαστικά, ξεχωρίζοντας και φτάνοντας σε αυτό το μεγάλο συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά.
Η Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού ανακοίνωσε την προσθήκη 24 νέων ποδοσφαιριστών στις ομάδες της. 
Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων»:
Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την ένταξη είκοσι τεσσάρων (24) ποδοσφαιριστών στα αγωνιστικά Τμήματα Υποδομής.
Η ενίσχυση αφορά ποδοσφαιριστές γεννημένους από το 1997 έως και το 2004 και θ΄ αγωνιστούν στις ομάδες Κ-20, Κ-17, Κ-15, Κ-14 και Κ-13 της Ακαδημίας.
Στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές είναι και δυο (2) που προέρχονται από το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού το οποίο κάθε χρόνο «τροφοδοτεί» την Ακαδημία και ειδικά στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες.
Η Διεύθυνση Ακαδημίας ευχαριστεί τους συλλόγους για την  συνεργασία τους και εύχεται στους νέους ποδοσφαιριστές να σταδιοδρομήσουν στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ανά ομάδα:
Κ-20
Ξύδας Γιώργος  /1997/  Επιθετικός /Καλλονή
Τασιούλης Δημήτριος /1997 / Μέσος  /ΑΟ Τύρναβος 2005
Κ-17
Αντωνόπουλος Νικόλαος /2000/ Μέσος /Αριστέας Άργους
Γούσιας Μιχαήλ/ 2000 /Μέσος/ ΑΕ Κηφισιά
Ζιάκας  Δημήτριος /2000 /Επιθετικός/ ΑΟ ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ-ΘΥΕΛΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κακάμης Αθανάσιος /2000 /Αμυντικός /ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
Κόνιαρης Χρήστος /2000/ Αμυντικός/ Σχολή Ολυμπιακού Άλιμος
Μπέκος Βασίλειος /2000/ Επιθετικός /Ατρόμητος Χαλανδρίου
Σταυρόπουλος Ιάσων/ 2000 /Μέσος /ΑΠΟ Πατρών Αχαϊκός  
Κ-15  
Αρσενίδης Δημήτριος /2002 /Επιθετικός /Νίκη Μιχαήλ
Ασλανίδης Κυριάκος /2002 /Αμυντικός /Πήγασος Σερρών
Καρακώστας Θόδωρος /2002/ Επιθετικός/ ΑΟ Δήμητρα Τρικάλων
Καραργύρης Ηλίας/ 2002 /Τερματοφύλακας /ΑΟ Σχινοχωρίου
Νικόλης Νικήτας /2002/ Αμυντικός /Ηρακλής Λαρδού
Ντότης Βασίλειος /2002 /Επιθετικός/ ΠΑΣ Ατρόμητος 95  
Κ-14  
Κουϊμελής Κωνσταντίνος /2003/ Μέσος/ Μ.Α.Σ Ολυμπιακός Άσσου
Μαρίνης Αλέξανδρος/ 2003/ Αμυντικός/ Λυκόβρυση
Μπονέλης Κωνσταντίνος / 2003/ Αμυντικός / ΑΟ Δήμητρα Τρικάλων
Ντόη Ριχάρδος-Ανδρέας/ 2003 /Μέσος  /ΑΟ Ιάσων Ιλιου
Σταμούλης Γεώργιος /2003/ Επιθετικός /ΑΠΟ Πατρών Αχαϊκός
Τάμπος Αθανάσιος /2003/ Μέσος /ΑΟ Δήμητρα Τρικάλων
Σταρένιος Κωνσταντίνος/  2003/ Τερματοφύλακας /Ελεύθερος
Ζέζας Χρήστος /2003 /Τερματοφύλακας /Σχολή Ολυμπιακός Αιγάλεω
Κ-13
Κιοσές Αθανάσιος /2004 /Τερματοφύλακας  /Νικητές Ανθούσας

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου "Σπίτι του Δεσπότη" στα Ιωάννινα

Άλλες αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος

Ένα ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου "Σπίτι του Δεσπότη (Οικία Χουσεϊν Μπέη)" στα Ιωάννινα, γίνεται με την ομόφωνη απόφαση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, που έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
Η προγραμματική σύμβαση με συμβαλλόμενους την Περιφέρεια Ηπείρου, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (τα οποία θα διατεθούν από πόρους της Περιφέρειας) και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αφορά σε εργασίες αναστήλωσης- αποκατάστασης- συντήρησης της Οικίας Χουσεϊν Μπέη. Ειδικότερα, προβλέπονται: α) η υλοποίηση τμήματος της εγκεκριμένης μελέτης αποκατάστασης της οικίας, β) εργασίες συντήρησης των ξύλινων στοιχείων, των κιγκλιδωμάτων και του γύψινου τζακιού της οικίας, γ) η λήψη άμεσων στερεωτικών μέτρων.
Ιστορικό:
Η Οικία Χουσείν Μπέη (Σπίτι του Δεσπότη) είναι ένα δείγμα αστικού, Ηπειρώτικου αρχοντόσπιτου, του τέλους του 18ου αιώνα. Είναι το μόνο αρχοντόσπιτο που σώθηκε στα Ιωάννινα  από την καταστροφική πυρκαγιά του 1820, χάρις στους εκτεταμένους αμπελώνες που το περιέβαλλαν. Κτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και επί τουρκοκρατίας ανήκε στην οικογένεια του Χουσεΐν-Μπέη και αποτελεί προϊόν ανταλλάξιμων οθωμανικών ιδιοκτησιών, (τελευταίος ιδιοκτήτης Μπεχρή-Αχμέτ Μπεκήρ μέχρι το 1924). Μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων (1913) περιήλθε στη διαχείριση της Τράπεζας της Ελλάδος και στη συνέχεια, με αγοραπωλησία, στην Εκπαιδευτική Επιτροπή των Αγαθοεργών Καταστημάτων, κατά τα έτη 1927-1929 υπό την εποπτεία της Ιεράς  Μητρόπολης Ιωαννίνων. Το αρχοντικό για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν η έδρα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων και σε αυτό οφείλεται η ονομασία του.
Προώθηση του τουρισμού μέσω του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Προγράμματος " Greece- Albania 2014- 2020"
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής έγινε  εκτενής συζήτηση   σχετικά με την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Πρόγραμμα Greece- Albania 2014- 2020. Ειδική αναφορά έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη στις δύο δράσεις του προγράμματος «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα- Αλβανία» και «Προώθηση του διασυνοριακού θρησκευτικού τουρισμού μέσω της αποτίμησης της πολιτιστικής παράδοσης και την ανάπτυξη μοναστηριακών προϊόντων». Μάλιστα, η δράση ανάπτυξης και προώθησης του extreme τουρισμού και των extreme sports στη διασυνοριακή περιοχή ενισχύεται μετά την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Κοινωφελούς Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος) για την υποβολή πρότασης ανακατασκευής του κτιρίου ιδρύματος (ακρωνύμιο EX.TOUR), όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση.
Άλλες αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης
Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:
-  «Επέκταση χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων)

Άρτα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, ο 20χρονος, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της διάρρηξης σταθμευμένου αυτοκινήτου, που έγινε το μεσημέρι της 25-07-2016 στην Άρτα, όπου αφαιρέθηκαν διάφορα έγγραφα και χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 36χρονος φυγόποινος αλλοδαπός

Συνελήφθη, χθες (06-09-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αντίσταση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνάντηση εργασίας του Γιάννη Καραγιάννη με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

Συνάντηση εργασίας με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποίησε την Τρίτη 06-09-2016, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης με βασικό θέμα την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού στο Νομό Ιωαννίνων.
Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο νομός, με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Καραγιάννης κατέθεσε στην Υπουργό υπομνήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Τζουμέρκων, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, του Δήμου Δωδώνης, του Δήμου Μετσόβου και του εκπροσώπου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ν. Ιωαννίνων, στα οποία διατυπώνονται οι προτάσεις των φορέων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.
Παράλληλα ο βουλευτής υπέβαλε συγκεκριμένες δικές του προτάσεις για τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πολιτισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την τοπική γαστρονομία. Οι προτάσεις εστιάζονται κυρίως στην στρατηγική για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης των δυναμικά αναπτυσσόμενων ορεινών περιοχών, με άξονα τις εναλλακτικές και τις θεματικές μορφές τουρισμού (city breaks, ιαματικός και θεραπευτικός τουρισμός, αγροτουρισμός και οικοτουρισμός, θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός και τουρισμός περιπέτειας).

Ζήτησε ακόμη από την Υπουργό να επισκεφτεί σύντομα το Νομό Ιωαννίνων και να συνομιλήσει από κοντά με φορείς του τουρισμού στο πλαίσιο ενός οργανωμένου workshop με στόχο την εδραίωση της περιοχής ως προορισμού τεσσάρων εποχών, καθώς επίσης και την υποστήριξή της στο αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου, για πραγματοποίηση του 2ου Forum της Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής - Ιονίου "EUSAIR" στα Ιωάννινα.

Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης: Ψήφισμα του 22ου Γενικού Ιερατικού Συνέδριου που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών «Γκούρας» στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Δελβινακίω τη  6η Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το (22ο) Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεώς μας, στην Ι. Μονή Ταξιαρχών («Γκούρας») κοντά στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου ε.ε.
Οι σύνεδροι Ιερείς, υπό την προεδρία του Σεβ/του κ. ΑΝΔΡΕΟΥ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ωραίες (ευαγγελικές) Εισηγήσεις και να προβληματισθούν σε καίρια ζητήματα της Ιερατικής ζωής και της διακονίας μέσα στην Εκκλησία, και μάλιστα στους σημερινούς, τόσο δύσκολους καιρούς. Ακόμη, είχαν την ευκαιρία να συμπροσευχηθούν τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, καθώς και να συμμετάσχουν στο τρισάγιο που τελέσθηκε επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, στην Ι. Μονή της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης. Μετά το πέρας του Συνεδρίου οι αιδεσιμώτατοι πατέρες ενέκριναν δια βοής το ακόλουθο
ΨΗΦΙΣΜΑ
 «1) Δοξάζουμε τον Δομήτορα της Εκκλησίας μας Κύριο Ιησού Χριστό, και για την ευλογία του φετινού Ιερατικού μας Συνεδρίου.

Συνελήφθη άμεσα 32χρονος ημεδαπός, μετά από διάπραξη ληστείας σε κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων

Επίσης, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του σε μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα καθώς και σε μία κλοπή δικύκλου μοτοποδηλάτου
Συνελήφθη, χθες (06-09-2016) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, ο 32χρονος εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ειδών τηλεφωνίας και αφαίρεσε από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των (155) ευρώ.
Κατά τη διαφυγή του, έγινε αντιληπτός από υπάλληλο του καταστήματος, τον οποίο απείλησε, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία.
Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντόπισαν άμεσα τον 32χρονο στην πόλη των Ιωαννίνων και τον συνέλαβαν.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 32χρονος εμπλέκεται και στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων:
κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 04-09-2016, αφαίρεσε από είσοδο πολυκατοικίας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο
μετά τα μεσάνυκτα της 04-09-2016, αποπειράθηκε να διαρρήξει παντοπωλείο
το μεσημέρι της 06-09- 2016, εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης και αφαίρεσε κοσμήματα.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κλεμμένο χρηματικό ποσό, τα κλεμμένα κοσμήματα, μία καρτέλα που περιείχε (10) ναρκωτικά χάπια και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, το κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, βρέθηκε χθες (05-09-2016) εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Μηνιαία δραστηριότητα κατά το μήνα Αύγουστο, των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.
Συνελήφθησαν συνολικά (601) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -417 - (εκ των οποίων -1- διακινητής)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -26-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 20 -
Για υπόθαλψη εγκληματία: -1-
Για πλαστογραφίες: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -9-
Για παράνομο έρανο: -9-
Για επαιτεία: -10-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-18-

Ξεκινούν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις για εισαγωγή στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.
Σε 23 ειδικότητες που έχουν ζήτηση από τις επιχειρήσεις θα εκπαιδευτούν το 2017 συνολικά 1.738 σπουδαστές σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.
Στις ειδικότητες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.
-στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου φοροτεχνικού γραφείου
-τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
-τεχνικός Φαρμάκων Καλλυντικών
-στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
-τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων
-μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
-τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος
-τεχνικός Η/Υ
-βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
-τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ,
-η μουσική τεχνολογία,
-βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας
-τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
-βοηθός Φυσικοθεραπείας
-προπονητής Αθλημάτων
-συντηρητές Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων
-τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
-Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων
-Τεχνικός Μηχανοτρονικής

 Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

ΙΝΚΠΑ Ηπείρου: Συμβουλές για την αγορά των σχολικών ειδών

Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία συμβουλεύει και εφιστά την προσοχή του κοινού, σχετικά με τις αγορές των σχολικών ειδών.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου μαζί με τις ευχές του για Καλή Σχολική Χρονιά επισημαίνει τα εξής:
Η πολύχρωμη αγορά των τετραδίων, των μολυβιών, των βιβλίων και των άλλων μικροπραγμάτων συναρπάζει τη φαντασία των παιδιών.
Οι διάφορες εταιρίες παραγωγής σχολικών ειδών εκμεταλλεύονται αυτή τη φαντασία, για να δημιουργήσουν, στα παιδιά μας, στρεβλά καταναλωτικά πρότυπα και, τελικά, να τα οδηγήσουν, στον υπερκαταναλωτισμό.
Από τα είδη, που προωθούνται στην αγορά, αρκετά είναι, εντελώς, περιττά. Αυτά που θεωρούνται απαραίτητα, για ένα μαθητή, διατίθενται, σε πολλές και διαφορετικές ποιότητες και τιμές.
Η επιλογή των σχολικών ειδών πρέπει να βασίζεται στο αν αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει το διδακτικό προσωπικό, ώστε να γίνεται καλύτερα και ευκολότερα η διεργασία της μάθησης, στο σχολείο και στο σπίτι.