Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΟΓΑ: Πληρωμή συντάξεων την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2013 θα καταβληθεί σε 729.972 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013.

Απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου στο υπόμνημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Βόρειο Ήπειρο

Προσωρινά αποτελέσματα για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ

Στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» ο οποίος αφορά σε 10.000 ωφελούμενους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων οι οποίοι θα εργαστούν για 5 μήνες σε Περιφέρειες και Δήμους  (Δημόσια πρόσκληση 4/2013 του Διοικητή του ΟΑΕΔ).
Στον ίδιο ιστότοπο και συγκεκριμένα στην ενότητα e-υπηρεσίες / πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει αναρτηθεί και ο πίνακας αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων. Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προς τους επιβλέποντες φορείς και προς τους ωφελούμενους ανέργους.

Όπως τονίζει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωσή του, η κατάρτιση των πινάκων έγινε «με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό  τρόπο μέσω του ΟΠΣ του ΟΑΕΔ με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης η οποία είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ».

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, οι οποίοι προσπάθησαν με τη χρήση βίας να κλέψουν τη μοτοσικλέτα από 27χρονο ημεδαπό

Επίσης, συνελήφθη και ο 36χρονος πατέρας των δύο ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας

Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (29-10-2013) το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 14 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να ληστέψουν 27χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη δημοτική οδό του Λούρου-Ωρωπού, οι δύο δράστες οι οποίοι κινούνταν με Ι.Χ. Φορτηγό, αφού αρχικά ακινητοποίησαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε 27χρονος ημεδαπός, στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και με σιδερένιο αντικείμενο, προσπάθησαν να αποσπάσουν την μοτοσικλέτα, όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, επειδή από το σημείο διερχόταν άλλο όχημα και ο παθών κατάφερε να διαφύγει.
Μετά από λίγα λεπτά οι δράστες, εντόπισαν ξανά τον 27χρονο και αφού τον εμβόλισαν με το όχημά τους, προσπάθησαν με τη χρήση σωματικής βίας να αφαιρέσουν τη μοτοσικλέτα, όμως έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους οδηγούς και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Επίσης, συνελήφθη και ο 36χρονος πατέρας των δύο ανήλικων δραστών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Ο 27χρονος παθών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (30-10-2013) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Μπροστά στις μεγάλες αντιδράσεις το υπουργείο Οικονομικών δεν θα φορολογήσει τους αποθηκευτικούς χώρους που βρίσκονται σε αγροτική γη

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων.
Είχε προηγηθεί η αντίδραση 24 βουλευτών της Ν.Δ.
Σύμφωνα με το υπουργείο   στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα 24 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή χαρακτηρίζοντας την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων άδικη για τους αγρότες μεταξύ των επισημάνσεων ανέφεραν για τον συντελεστής κατοικίας εντός αγροτεμαχίου.
«Σε περίπτωση ύπαρξης κατοικίας εντός γηπέδου εφαρμόζεται συντελεστής κατοικίας ίσος με 5.  Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι αγρότες για να συγκεντρώνουν τα εργαλεία, τα μηχανήματα και τα αγροτικά τους εφόδια, κατασκευάζουν κτίσματα εντός των κτημάτων τους.
Για τα κτίσματα αυτά (αποθήκες) ο αγρότης επιδοτείται ώστε να οργανωθεί καλύτερα. Να λάβουμε υπόψη μας ότι ο αγρότης απαγορεύεται να βγει με τρακτέρ σε εθνική οδό. Είναι υποχρεωμένος πολλές φορές να έχει αποθήκες με όλα τα εφόδια και μηχανήματα. Όλα αυτά δεν πρέπει να φορολογούνται. Είναι εργαλεία δουλειάς. Σωστά δεν φορολογείται το αγροτικό σπίτι μέσα στα κτήματα όταν είναι το μοναδικό. Ζητούμε να έχουμε αγρότες –farmers, αποκλειστικής απασχόλησης και δεν πρέπει να τους διώξουμε από τα κτήματα» τόνιζαν μεταξύ άλλων.

Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στους φόρους ενώ μειώνονται οι μισθοί!

Οι Έλληνες υπομένουν τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη αύξηση στη φορολόγηση του εισοδήματος τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι μισθοί, όπως προκύπτει από στοιχεία της Κομισιόν.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύει η "Καθημερινή", από το 2001 έως το 2012 η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στη φορολόγηση της αμοιβής μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
Η αύξηση αυτή ξεπερνάει τις 7 ποσοστιαίες μονάδες και προέρχεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από την αύξηση στη φορολόγηση του εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Για να καταλάβει κανείς πόσο αυξήθηκαν τα φορολογικά βάρη αρκεί το παράδειγμα της Ισπανίας, που είναι η δεύτερη μετά από εμάς στην Ευρώπη, όπου η φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα ανέβηκε κατά μόλις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Και όλα αυτά όταν από τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν προκύπτει πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που σημειώνεται επί τρία συνεχόμενα χρόνια μείωση των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Ανατολή Ιωαννίνων: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (29-10-2013) το μεσημέρι στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 31 ετών, γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (14) γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κάνναβης στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Την Τρίτη (29-10-2013) το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πρέβεζας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί  στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 47χρονου για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, χθες (29-10-2013) το βράδυ στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 47χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 28-10-2013 από την περιοχή της Άρτας.
Ανωτέρω μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Την τιμή που αρμόζει στις Ηπειρώτισσες Γυναίκες της Πίνδου του Έπους του 40, απέδωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, σε εκδήλωση, επ΄ ευκαιρία της Εθνικής εορτής της 28 Οκτωβρίου

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' του νέου ενιαίου Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, στη γιορτή μνήμης, επ΄ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 27  Οκτωβρίου 2013, το απόγευμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, για να τιμηθεί  η  προσφορά των ηρωίδων γυναικών της Πίνδου, που κάτω από αντίξοες συνθήκες συνέδραμαν στα μέγιστα, τον Ελληνικό Στρατό, να αντισταθεί αρχικά και στην συνέχεια να αντιπετειθεί στον Ιταλό εισβολέα, τον χειμώνα του 1940-41.

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης και ο άξιος Πρόεδρος της Γιώργος Κωτσαντής, που κατάγεται από τα Δεσποτικά Πρέβεζας, διοργάνωσαν μία πλούσια σε περιεχόμενο, λαμπρή, αλλά  και μαζί δωρική γιορτή, που πραγματικά άξιζε, για να τιμηθεί η προσφορά των γυναικών αυτών, των Ηπειρωτισσών, των γυναικών του ανυπέρβλητού θάρρους και των ανθρώπινων αξιών, των νέων Σουλιωτισσών.

Αγγίζουν τα 60 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Αγγίζουν τα 60 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο  Αυξήθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Στα 59,66 δισ. ευρώ ανήλθαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013. Σε μηναία βάση αυξήθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ, ενώ εάν αφαιρεθούν οι εισπράξεις και οι διαγραφές έναντι «παλαιού» και «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώθηκαν σε 215 εκατ. ευρώ.
 Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το σύνολο του ληξιπρόθεσμου χρέους στο πρώτο 9μηνο του 2013 ανήλθε στα 59,66 δισ. ευρώ, όταν στα τέλη Αυγούστου 2013 το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος (παλαιό και νέο) ανήρχετο σε 58,969 δισ. ευρώ.