Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95 1 - 5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (28η αγωνιστική)
1. Κρύα: 62
2. Α.Ο. Ανατολής: 61
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 58
4. Προοδευτική Περάματος: 52
5. Πεδινή: 52
6. Θύελλα Κατσικά: 47
7. Βουνοπλαγιά: 41
8. Λαψίστα: 40
9. Ροδοτόπι: 35
10. Μουσιωτίτσα: 35
11. Ατρόμητος '95: 33
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 33
13. Θύελλα Ελεούσας: 26
14. Κουτσελιό: 21
15. Καλπάκι: 20
16. Ηλιόκαλη: 7

Ιερής Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που ο κ. Ανδρέας θα λειτουργήσει στο Δελβινάκι

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας θα λειτουργήσει :

την Κυριακή των Βαΐων 8 Απριλίου,
την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου (βράδυ) και
την Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου ( πρωί ), στο Δελβινάκι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΚΑΡΙΤΣΑ

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα ενώ κατασχέθηκαν πάνω από (130) κιλά κάνναβης, συσκευασμένα σε δέματα.

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας 46χρονος άνδρας και μια 49χρονη γυναίκα καθώς και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 37 και 20 ετών.
Ειδικότερα, σήμερα (07-04-2012) τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δολιανών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με δύο επιβαίνοντες.
Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κλειστό εκείνη την ώρα κατάστημα (εστιατόριο) στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν να τραυματιστεί ο 20χρονος συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (121) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (130.585) γραμμαρίων ενώ ο 26χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη.
Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν επίσης δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), 46 και 49 ετών αντίστοιχα και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Τα δύο (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν έξι (6) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (2900) ευρώ, τ o οποί o βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.
Την αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ και Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΣΤΑΥΡΑΚΙ
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: Σφραγισμένες οι αποδείξεις λιανικής

Οι αποδείξεις λιανικής πώλησης τα δεδομένα των οποίων καταγράφουν οι φορολογούμενοι στη "φοροκάρτα" τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένες με την ένδειξη "κάρτα αποδείξεων".

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομιών κ. Παντελή Οικονόμου προβλέπει τη διαδικασία σφράγισης των αποδείξεων αυτών προκειμένου να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους φορολογούμενους.
Στην απόφαση του κ. Οικονόμου αναφέρεται ότι:
1. Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και στα στοιχεία που υπέχουν θέση αποδείξεων λιανικής, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων τίθεται με την έκδοσή τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων», ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.
2. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων η ως άνω ένδειξη τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.
Σημειώνεται, ότι ο θεσμός της "φοροκάρτας" ισχύει ήδη και ότι οι καταναλωτές- φορολογούμενοι μπορούν να την προμηθευτούν από τις τράπεζες.

VOTE ADDED VALUE: Σαφές προβάδισμα ΝΔ, πολυκομματική βουλή και κυβέρνηση συνεργασίας

Η έρευνα της Vote για το enikos.gr αποτυπώνει ανάγλυφα την ανατροπή των διαχρονικών και παγιωμένων αντιλήψεων και πεποιθήσεων της κοινής γνώμης, όπως αυτή καταγράφεται διαχρονικά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Ένα νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται με τον δικομματισμό να υποχωρεί έναντι νέων κομμάτων, φαινόμενο που καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο δεκακομματικής βουλής και κυβέρνησης συνεργασίας εν αναμονή της προκήρυξης των προσεχών βουλευτικών εκλογών.
Το υπό διαμόρφωση κομματικό σύστημα:
Σαφές Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, πολυκομματική βουλή και κυβέρνηση συνεργασίας
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σαφές προβάδισμα απέχοντας όμως από το διακηρυγμένο στόχο της αυτοδυναμίας. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου προηγείται με διαφορά 6,7 ποσοστιαίων μονάδων, φθάνοντας το 20,80% έναντι 14,09% του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΚΑΛΠΑΚΙ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95

ΠΟΕ ΟΤΑ: 24ωρη απεργία τη Μεγάλη Δευτέρα

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Μεγάλη Δευτέρα.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρεται ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μετατροπή των φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) σε Ανώνυμες Εταιρείες. Αυτό, όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ «προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας».
Ακόμη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του ωραρίου της κάθε βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση όλης της χώρας, την Μεγάλη Δευτέρα.

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές του Πάσχα

Ανακοίνωση, με οδηγίες προς τους καταναλωτές, για το τι θα πρέπει να προσέξουν στις αγορές του Πάσχα, εξέδωσε ο ΕΦΕΤ. «Η λειτουργία της αγοράς με σεβασμό στον καταναλωτή είναι μια διαρκής πρόκληση που για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά απαιτείται η πληρέστερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή όλων μας. Ο ΕΦΕΤ μαζί με τους σοβαρούς επαγγελματίες και τους καταναλωτές θα κερδίσουν τη μάχη κατά νοσηρών φαινομένων, που αμαυρώνουν το κύρος και την αξιοπιστία της εμπορικής δραστηριότητας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, και πρόσθεσε:
«Εν όψει της εορτής του Πάσχα, οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους – ασπίδα προστασίας για τους καταναλωτές σε όλους τους χώρους της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων, που παραδοσιακά εμφανίζουν αυξημένη κατανάλωση. Ωστόσο, επιβάλλεται και οι ίδιοι οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και οπωσδήποτε να αποφεύγουν τους ανώνυμους και πλανόδιους μικροπωλητές, οι οποίοι δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν. Στην περίπτωση που διαπιστώσουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων τροφίμων ή πέσουν θύμα παραπλάνησης, να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ και στο πενταψήφιο νούμερο 11717».


Διαβάστε τις οδηγίες του ΕΦΕΤ:
http://www.agrotypos.gr/images/stories/file/efet.pdf

«ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»: Εμπόριο ελπίδας χιλιάδων ανέργων

Δημοτικές αρχές, επιμελητήρια, εργοδοτικές ενώσεις ετοιμάζονται να «ροκανίσουν» εκατομμύρια ευρώ «μοιράζοντας» σε ανέργους δουλειά με ημερομηνία λήξης και μισθούς πείνας

Σε εμπόριο ελπίδας χιλιάδων ανέργων επιδίδεται αυτές τις μέρες η δημοτική αρχή Ηρακλείου, κόμματα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσω των Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) αποφάσισε τη συμμετοχή του δήμου στην αναπτυξιακή σύμπραξη και τη σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που σύμφωνα με το νόμο απαιτείται για να ισχύσει το πρόγραμμα αυτό, καθώς και η χρηματοδότηση.
Με βάση λοιπόν αυτά που αποφασίστηκαν, στη συγκεκριμένη εταιρεία θα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανάπτυξη Κρήτης», η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, η ανώνυμη εταιρεία «Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ ΑΕ» και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Ηρακλείου.

ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΡΤΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων

Συνελήφθη, χθες (05-04-2012) το βράδυ, στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων.
Ειδικότερα, ο 37χρονος ως ιδιοκτήτης περιπτέρου, κατείχε προς πώληση εξήντα εννέα (69) κροτίδες, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.
Ο συλληφθείς, μετά τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών

Η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού.
Αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους. Όσοι προσκυνούν το θεό του καπιταλιστικού κέρδους, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και το κλείσιμο των μικρομάγαζων. Τις περιοχές που θα «καθαρίσουν» από τους μετανάστες θα τις παραδώσουν για εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν να απαλλαγούν από τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος. Οι επιχειρήσεις-σκούπα, οι μαζικές συλλήψεις και απελάσεις των μεταναστών θα συνοδευτούν με ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, με χτύπημα των δικαιωμάτων τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων εργαζομένων.