Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2018 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 24 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 10 το 2017 ).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι ενός το 2017)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2017)
21 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2017)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 36 παθόντες (έναντι 15 το 2017).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι ενός το 2017 )
2 σοβαρά τραυματίας (όσοι και το 2017 )
32 ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2017)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση προτεραιότητας
αντικανονικό προσπέρασμα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.765) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
997 για υπερβολική ταχύτητα.
89 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
53 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
245 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
170 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
44 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
53 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
71 για αντικανονικό προσπέρασμα.
7 για αντικανονικούς ελιγμούς.
46 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (97) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (200) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθησαν στο Βασιλικό Θεσπρωτίας και στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διακινητές, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 25, 28, 24 και 31 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος μετέφερε τους παραπάνω αλλοδαπούς, από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, έναντι χρηματικής αμοιβής (600) ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 31χρονος αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας, έναν 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές,
το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση διενεργούν -κατά περίπτωση- η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΙΝΠΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για τις αγορές των σχολικών ειδών


To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου μαζί με τις ευχές του για Καλή Σχολική Χρονιά (όπως και κάθε χρόνο δίνει τις πάγιες συμβουλές για τις αγορές των σχολικών ειδών) και επισημαίνει τα εξής:
Η πολύχρωμη αγορά των τετραδίων, των μολυβιών, των βιβλίων και των άλλων μικροπραγμάτων συναρπάζει τη φαντασία των παιδιών. Οι διάφορες εταιρίες παραγωγής σχολικών ειδών εκμεταλλεύονται αυτή τη φαντασία, για να δημιουργήσουν, στα παιδιά μας, στρεβλά καταναλωτικά πρότυπα και, τελικά, να τα οδηγήσουν, στον υπερκαταναλωτισμό.
Από τα είδη, που προωθούνται στην αγορά, αρκετά είναι, εντελώς, περιττά. Αυτά που θεωρούνται απαραίτητα, για ένα μαθητή, διατίθενται, σε πολλές και διαφορετικές ποιότητες και τιμές. Η επιλογή των σχολικών ειδών πρέπει να βασίζεται στο αν αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει το διδακτικό προσωπικό, ώστε να γίνεται καλύτερα και ευκολότερα η διεργασία της μάθησης, στο σχολείο και στο σπίτι.
Βέβαια, τα σχολικά είδη έχουν ένα σημαντικό κόστος και, πολλές φορές, επιβαρύνουν, αρκετά, τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Είναι κοινή η διαπίστωση ότι οι διαφορές τιμών, ανάμεσα στα απλά σχολικά και στα σχολικά, που είναι "της μόδας", είναι, πολλές φορές, αδικαιολόγητα, μεγάλες. Οι τιμές προϊόντων "διακοσμημένων" με σούπερ - ήρωες και καινοτομικά σχέδια, είναι ιδιαίτερα υψηλές. Η αγορά σχολικών ειδών μπορεί να είναι μια εμπειρία συμμετοχής και μάθησης, τόσο για το γονέα όσο και για το μαθητή. Είναι μια ευκαιρία να περάσουν, μαζί, ένα όμορφο απόγευμα και να μάθουν, με ποιο τρόπο να κάνουν χρήσιμες και ευχάριστες αγορές.
Συμβουλές για τις σχολικές μας αγορές
Να συζητήσουμε, με το παιδί μας, να του εξηγήσουμε και να του δώσουμε να καταλάβει τις παγίδες των διαφημίσεων, για τα σχολικά είδη καθώς και τους τρόπους, που οι διάφορες εταιρείες μας οδηγούν, στην υπερκατανάλωση. Είναι πολύ βασικό, λοιπόν, να καταλάβει το παιδί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στο τι πραγματικά χρειάζεται, για το σχολείο και στο τι νομίζει ότι χρειάζεται. Πρέπει να καταλάβει ότι η "ομορφιά" των σχολικών ειδών δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένη με τη μόδα της εποχής, αλλά, σίγουρα, επιβαρύνει το πορτοφόλι της οικογένειας. Αυτή η χρονική περίοδος μας προσφέρει μια από τις καλύτερες ευκαιρίες να εξηγήσουμε, στο παιδί μας, τα σωστά καταναλωτικά πρότυπα και τη στάση ζωής, που πρέπει να έχει απέναντι στην Κατανάλωση. Όταν βεβαιωθούμε ότι το παιδί μας κατάλαβε τους κινδύνους, ετοιμάζουμε ένα κατάλογο, με τα είδη που θεωρούμε απαραίτητα. Στη διαδικασία αυτή, το παιδί μας πρέπει να συμμετέχει. Αν πιστεύει ότι συναποφάσισε, μαζί μας, για τα σχολικά του είδη, θα αποφύγουμε τριβές, όταν θα κάνουμε τις αγορές μας. Είναι φυσικό, έστω και μετά από όλα αυτά, το παιδί μας, κάποιες στιγμές να παρασυρθεί, από την ποικιλία της αγοράς και να μας ζητήσει να αγοράσουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν είχαμε συμπεριλάβει, στον κατάλογο. Αν θεωρούμε ότι είναι περιττά πρέπει να αρνηθούμε, έστω και αν στεναχωρήσουμε το μικρό μας Καταναλωτή.  Μελετούμε, με προσοχή, τη σήμανση των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τα χρώματα και τα σχέδια των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, στην πίεση του παιδιού μας, να του κάνουμε το χατίρι.
Ας έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι:
Η διερεύνηση της αγοράς και η σύγκριση τιμών για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη.
Οι διαφημίσεις, συχνά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι κανόνες ασφάλειας, που ισχύουν για τα παιχνίδια και τα άλλα προϊόντα ισχύουν και για τα σχολικά είδη (ηλικίες, χημικά, απομιμήσεις κ.λπ.)
Για πληροφορίες και παράπονα μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου στα τηλέφωνα 2651065178 ή 6946290582,

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Θύελλα Ελεούσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 9-09-18/17:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΩΛΗΣ 
ΩΡΑ: 17:30

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:30)  
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:30)  
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:30)  
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:30)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (17:30)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:30) 
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:30) 
Τετάρτη 12  Σεπτεμβρίου 2018
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (19:00)  

Ιερά Μονή Γκούρας πραγματοποιήθηκε το ετήσιο σεμινάριο στελεχών ΣΦΕΒΑ

Κόνιτσα 2 Σεπτεμβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ι.Μ. Ταξιαρχών Γκούρας στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο σεμινάριο στελεχών της ΣΦΕΒΑ, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. κ. Ανδρέου.
Κατά τις εργασίες του σεμιναρίου αναλύθηκαν οι παρακάτω ενότητες:
α. Η γένεση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος
β. Το Τσάμικο ζήτημα
γ. Η σύγχρονη κατάσταση στη Βόρειο Ήπειρο-Προοπτικές
Επαναδιαβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, η δε προαναγγελλόμενη από την Κυβέρνηση επίλυση των εκκρεμοτήτων στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, προϋποθέτει πρωτίστως και απαρεγκλίτως την πλήρη κατοχύρωση των εθνικών δικαίων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, καθώς και την διασφάλιση της δυνατότητος για ενάσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός του σύμφωνα με την Ιστορία και το Δίκαιο. Επιπρόσθετα τονίσθηκε η αντίθεση στην εκχώρηση στα Σκόπια του ονόματος της Μακεδονίας, καθώς και στην ανιστόρητη αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας στους σφετεριστές βόρειους γείτονες, πράξη που συνιστά φαλκίδευση της εθνικής μας κυριαρχίας. Τέλος, διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά το υψηλό φρόνημα των στελεχών της ΣΦΕΒΑ για τη συνέχιση του Αγώνα.

Το Κεντρικό Δ.Σ.

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Π.Α.Ο. Κρύας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 8-09-18/17:30), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αετός Πρωτόπαπας 8-09-18/17:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ    ΚΡΥΑΣ
ΩΡΑ: 17:30
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής  στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:30) 
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:30) 
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30) 


Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:30) 
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (17:30) 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:30) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:30) 
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:30) 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή στην αγορά των σχολικών


Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών:
•Στην αγορά, μπορούμε να βρούμε ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών. Αν προτιμήσουμε τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, θεωρώντας ότι, έτσι, το παιδί μας θα προβληθεί, θα πληρώσουμε 2.721,18% παραπάνω, για το Δημοτικό και 1.809,94% παραπάνω, για το Γυμνάσιο-Λύκειο.
•Τα ακριβά και τα εξεζητημένα σχολικά μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, για το παιδί μας. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.
•Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών δε λάβαμε υπόψη μας τις ακραίες υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά. Π.χ. Μολύβι: 65 ευρώ, Διαβήτης: 53,40 ευρώ, Ντοσιέ: 23,90 ευρώ, Ξυλομπογιές: 43,60 ευρώ, Τσάντα Δημοτικού: 219 ευρώ, Τσάντα Γυμνασίου Λυκείου: 219 ευρώ.
•Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στις χαμηλές τιμές. Πρέπει να περιοριστεί η ζήτηση των εξεζητημένων και πανάκριβων σχολικών. Σε μια περίοδο κρίσης, δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχονται), γιατί θέλουμε π.χ. η τσάντα του παιδιού μας να έχει τον ήρωα της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα




Στη σύλληψη εννέα (09) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν οι επτά (07) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι δύο (02) ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Γιατί ο Σεπτέμβρης είναι σημαντικός για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο


Μήνας Ενημέρωσης για το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) ο Σεπτέμβριος – Θεσπίστηκε Παγκόσμια Ημέρα Ενότητας για το ΣΠΩ - Καθοριστικός ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπισή του
Ο Σεπτέμβριος είναι Μήνας Ενημέρωσης για το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών, μία γενετική, ορμονική, μεταβολική και αναπαραγωγική διαταραχή που προσβάλλει το 10-15% των νεαρών γυναικών.
Η πρώτη μέρα του μήνα καθιερώθηκε από εφέτος ως η Παγκόσμια Ημέρα Ενότητας για το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών (World PCOS Day of Unity). Με αφορμή αυτό το γεγονός διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου, με στόχο να φέρουν κοντά τους ασθενείς με την επιστημονική κοινότητα και τους παρόχους Υγείας και να αρχίσει μια παγκόσμια συζήτηση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και τη βελτίωση των θεραπειών.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, η ολοκληρωμένη σειρά επιστημονικά διαμορφωμένων και κλινικά δοκιμασμένων συμπληρωμάτων διατροφής Fertilovit® πραγματοποιεί Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για το ΣΠΩ, το οποίο αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία της γυναίκας.
«Για πολύ καιρό το ΣΠΩ ήταν μια σιωπηρή επιδημία, παρότι αποτελεί την πιο συχνή ενδοκρινική διαταραχή και μία από τις κυριότερες αιτίες υπογονιμότητας στις γυναίκες», λέει η κυρία Χαρούλα Μαθιοπούλου-Μπιλάλη, BSc, MMedSc, μοριακή βιολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, επιστημονική διευθύντρια της Fertilovit® στην Ελλάδα.