Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εναλλακτική Δράση και Εθελοντικός καθαρισμός στο ιστορικό μονοπάτι Δερβένι και τη Λίμνη Ζαραβίνα, το Σάββατο 2 Ιουνίου


ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΖΑΡΑΒΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ)


Στο μοναδικό φυσικό τοπίο της Λίμνης Ζαραβίνας και στο ιστορικό μονοπάτι Δερβένι, θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός με πρωτοβουλία του Συλλόγου της Εναλλακτικής Δράσης για Ποιότητα Ζωής στα Γιάννενα, το Σάββατο 2 Ιουνίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Δερβένι είναι ο καρόδρομος που στην περίοδο της Τουρκοκρατίας οδηγούσε από τα Γιάννενα στο Χάνι της Ζαραβίνας, περνούσε στην Αλβανία και έφθανε μέχρι το Αργυρόκαστρο. Σήμερα αποτελεί πολιτιστικό μνημείο.
Με τη δράση μας αυτή, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), οι εθελοντές θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη της φροντίδας και της προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων και των πολιτιστικών μνημείων της πατρίδας μας.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το πρωί από τον Παρακάλαμο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Καθαρισμό στο μονοπάτι Δερβένι, από τον Παρακάλαμο μέχρι τη Λίμνη Ζαραβίνα
Καθαρισμό γύρω από τη Λίμνη Ζαραβίνα
Πικ-νικ κοντά στη λίμνη
Παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα "Μουκλιόμος"
Στον εθελοντικό καθαρισμό που γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Πωγωνίου, εκτός από την Εναλλακτική Δράση Ιωαννίνων, συμμετέχουν:
*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου "Το Σώσινο"
*Ο Σύλλογος Γυναικών Παρακαλάμου
*Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του Δημοτικού και του Γυμνασίου Παρακαλάμου


Πληροφορίες
Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr 
Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016
Ε-mail ena.drasi@gmail.com
Facebook: enallaktiki drasi

........


ΠΑΣΟΚ: Μια αλλαγή στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων

Μετά την απόφαση του κ. Μιχάλη Παντούλα να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου την θέση του καταλαμβάνει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην τελευταία θέση.

ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για φοροδιαφυγή, ύψους 1.520.405 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (28-5-2012) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 60χρονος ημεδαπός, έμπορος πολύτιμων μετάλλων, κατηγορούμενος για την πράξη της φοροδιαφυγής με τη λήψη εικονικών τιμολογίων, συνολικού ποσού 1.520.405 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 19 παρ.1 του Ν.2523/97 όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το Ν. 3943/2011.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΝΔ: Δύο νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων

Δύο νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων. Τη θέση της κα Γιούλας Μητροκώστα και του κ. Κώστα Χαραλαμπόπουλου θα πάρουν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας και η κα Νατάσα Τύρου.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και κατοχή όπλων


Αναζητείται ένας ομοεθνής συνεργός του.

Συνελήφθη, σήμερα (28-05-2012) στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και κατοχή όπλων και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ αναζητείται ένας ομοεθνής συνεργός του.
Αναλυτικότερα, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη θέση γέφυρα Κεστρίνης του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζοί.
Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ύστερα από πεζή καταδίωξη, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φιλιατών ο 46χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ο 42χρονος συνεργός του διέφυγε, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση της περιοχής.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία σακούλα που περιείχε, τρία (3) πιστόλια, διαμετρήματος των 8 mm και δεκατέσσερα (14) φυσίγγια, ιδίου διαμετρήματος.
ένα (1) κινητό τηλέφωνο, με τρεις κάρτες sim .
το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 42χρονου και την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Θα βαθμολογηθεί κανονικά το «επίμαχο» θέμα Γ4 της Φυσικής στο οποίο εντοπίστηκε επιστημονικό λάθος

Στροφή του υπουργείου  μπροστά στην απειλή πολλών γονέων να προσφύγουν στο ΣτΕ
Θα βαθμολογηθεί κανονικά το θέμα Γ4 του μαθήματος Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας.
Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.


 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης:
"Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση: Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.
Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας. Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση."

Στο ¨τραπέζι΄ τρίμηνο ¨πάγωμα¨ του μνημονίου

Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τη μία ή άλλη παραλλαγή κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των μέτρων που μειώνουν τα εισοδήματα και βαθαίνουν την ύφεση.

Ήδη οι σκέψεις που διατρέχουν όλο σχεδόν το φάσμα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι να «παγώσει¨ για τρεις περίπου μήνες η εφαρμογή του μνημονίου ώστε κυβέρνηση και τρόικα να καθίσουν στο τραπέζι και να συντάξουν ένα νέο ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα βγάζει την Ελλάδα από την ύφεση.
Η κατάρρευση των εσόδων του κράτους, ο επακόλουθος εκτροχιασμός του προγράμματος και κυρίως η κοινωνική δυναμική, όπως εκφράστηκε την 6η Μαΐου και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, οδηγούν αναπόφευκτα σε νέα προσέγγιση του θέματος.
Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ.  Δ. Αβραμόπουλος, υποστήριξε ότι πρέπει να παγώσουν οι αποφάσεις που υποχρεούται βάσει του μνημονίου να λάβει η Ελλάδα τον Ιούλιο (το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε τον Ιούνιο) και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό.
«Οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η διάχυση της κρίσης να απειλήσει την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Kαι τώρα σειρά έχει η διαπλοκή

Το δίλημμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα, ΔΕΝ είναι ''ευρώ ή δραχμή'', αλλά ''εξαθλίωση-μνημόνιο-υποταγή ή ανάπτυξη-εθνική κυριαρχία''.
Η αντιμνημονιακή ψήφος στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου -και η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ- έδωσε ελπίδα στον εξαθλιωμένο λαό, συντάραξε την Ευρωπαϊκή 'Ένωση, αποτέλεσε θέμα συζήτησης των G8, ενώ ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης θα αναγκαστεί να χαλαρώσει τα ''δεσμά''.
Την στοχοποίηση συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέλη του οποίου ζητούν την επαναφορά του θέματος του βασικού μετόχου. Ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να χαρακτηρίσει τα δύο «μεγάλα» κόμματα διαπλεκόμενα καθώς εναλλάσσονταν συνεχώς στην εξουσία.
Η αρχή έγινε με την δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Α. Σαμαρά. «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας» είπε ο Α. Τσίπρας δίνοντας παράλληλα και την τακτική που θα ακολουθήσει σε αυτή την νέα προεκλογική περίοδο η οποία μόλις ξεκίνησε.

Το πιο μεγάλο κοίτασμα πλούτου που διαθέτει η Ήπειρος είναι η ομορφιά

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

Ο κατακερματισμός του γνωστού κομματικού συστήματος και η αναζήτηση νέων κομμάτων μέσα από μνημονιακά και αντι-Μνημονιακά μονοπάτια, γεννούν πρωτόγνωρες δημοσκοπικές και εκλογικές συμπεριφορές. Οι προϋποθέσεις για μετάβαση σε καινούρια πολιτικά τοπία, έστω και διλημματικά, υπάρχουν. Ωστόσο πιο ώριμοι είναι εκείνοι που αναζητούν την συγκρότηση ενός διακριτού Οικολογικού πόλου με Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, όπως θεμελιώνονται από το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και τούτο διότι αποτελεί ανάγκη μιας σύγχρονης και εναλλακτικής κοινωνίας που θέλει να οικοδομήσει το δικό της σπίτι. Ανοίγει ένας νέος ιστορικός κύκλος για την αυτονόμηση του οικολογικού χώρου στην Ελλάδα.
Σήμερα σε συνθήκες «Παγκοσμιοποιημένης» Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής κρίσης, η πολιτική οικολογία είναι η μόνη διέξοδος στη σαθρή μεγέθυνση της οικονομίας και στον ενεργειακό «πυρετό» που θα επιβάλλουν τα πολυεθνικά γεωτρύπανα, στο ενεργειακό σταυροδρόμι (φυσικού αερίου-πετρελαίου) του Ευρωπαϊκού νότου, όπου συμπεριλαμβάνεται γεωπολιτικά και η περιοχή της Ηπείρου.

Απάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στο www.epiruspost.gr και τη Βάσω Σκουλίκα για τις Ε.Ο.Ζ.

Αριθ. Πρωτ. 2162
Αθήνα 28-5-2012
ΠΡΟΣ
Το site Epiruspost.gr
Κυρία Βάσω Σκουλίκα


Αξιότιμη κυρία Σκουλίκα ,
Αναρτήσατε πρόσφατα στην Διαδυκτικακή σας Ιστοσελίδα σχόλιο με τίτλο «Εκτός τόπου και χρόνου η Πανηπειρωτική»
Αφορμή για το σχόλιό σας στάθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΣΕ να ταχθεί εναντίον των ειδικών οικονομικών ζωνών.
Η Πανηπειρωτική όχι μόνο δεν βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, ούτε υποστηρίζει apriori τα σχέδια Γερμανών υπουργών που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, αλλά μελετά εις βάθος κάθε θέμα που αφορά την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας και τοποθετείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σ΄ αυτό. Το ίδιο έπραξε και για το θέμα των ΕΟΖ.
Θέλουμε να διευκρινίσουμε ευθύς εξ αρχής ότι η ΠΣΕ αναγνωρίζει τις καλές προθέσεις και τις δικές σας και των αιρετών αυτοδιοικητικών της περιοχής μας οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά για την ανάπτυξη της περιοχής τους .

Γιατί η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τάχθηκε κατά των Ε.Ο.Ζ. στην Ήπειρο

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Ιωαννίνων

Αριθ. Πρωτ. 2162 Αθήνα 28-5-2012

ΠΡΟΣ
Την Εφημερίδα Πρωϊνό Λόγο Ιωαννίνων
Γιατί η Πανηπειρωτική τάχτηκε εναντίον των ειδικών οικονομικών ζωνών
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά ,
Η πανθολογουμένως σοβαρή και υπεύθυνη εφημερίδα σας, δημοσίευσε στις 22/5/2012 σχόλιο υπό τον τίτλο "Με ξύλινο" λόγο η Πανηπειρωτική κατά των ΕΟΖ στην περιοχή μας.
Προφανώς δεν εμβαθύνατε στο θέμα για να διαπιστώσετε ότι η οργάνωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας, όχι μόνο δεν εκφέρει ξύλινο λόγο, αλλά μελετά εις βάθος κάθε θέμα που αφορά την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας και τοποθετείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σ΄ αυτό. Το ίδιο έπραξε και για το θέμα των ΕΟΖ.
Θέλουμε να διευκρινίσουμε ευθύς εξ αρχής ότι η ΠΣΕ αναγνωρίζει τις καλές προθέσεις και τις δικές σας και των αιρετών αυτοδιοικητικών της περιοχής μας οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά για την ανάπτυξη της περιοχής τους .

Τέσσερα προγράμματα "βρίσκουν" δουλειά σε 50.000 ανέργους

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τοποθετηθούν 50.000 άνεργοι μέσω τεσσάρων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών, το πρόγραμμα προώθησης στην αγορά εργασίας 5.000 πτυχιούχων, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και το πρόγραμμα δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα:
- Με το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών θα απασχοληθούν και θα καταρτιστούν 10.000 άνεργοι, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας. Η συγκεκριμένη επιταγή χορηγείται στον επιδοτούμενο λόγω τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας. Στους ανέργους που ήδη επιδοτούνται χορηγείται κατά την πρώτη εμφάνισή τους στο δίμηνο που ακολουθεί την ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1398/Β/6.9.2010).

Σοκ από τα εκκαθαριστικά της εφορίας

«Καταπέλτης» για 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενους


Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις του 2011.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες ως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011, θα κληθούν να πληρώσουν ως και έξι φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρσι.
Ακόμη χειρότερα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με το 2010.
Μισθωτοί και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους, ενώ χαμηλόμισθοι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, θα καταβάλλουν τριψήφια ακόμα και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Οι δυσμενείς εξελίξεις για τους φορολογούμενους οφείλονται κυρίως στην μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, στις αυξήσεις των τεκμηρίων διαβίωσης και στην περικοπή των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2012

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε σήμερα ο τριήμερος κύκλος εκδηλώσεων των “ΕΟΡΤΩΝ ΣΟΥΛΙΟΥ 2012”, σε διοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου /Π. Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου. Ο εορτασμός ξεκίνησε στην Παραμυθιά την Παρασκευή 25 Μαϊου με ποδηλατικό αγώνα και προβολή ταινιών. Συνεχίστηκε χθες με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά "Συνωστισμένες στο Ζάλογγο" και πλούσια μουσικοχορευτική βραδιά με χορευτικούς ομίλους από την Παραμυθιά, το Καρβουνάρι, την Κόνιτσα, τους βλάχους Θεσπρωτίας, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και το Αμύνταιο.
Το τριήμερο των εκδηλώσεων κορυφώθηκε σήμερα Κυριακή στον ιστορικό χώρο του Σουλίου.
Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου καθώς και το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου θυσίας Σουλιωτών με καλή συμμετοχή.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσωπήθηκε στις "ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2012" από τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη που κατέθεσε, από μέρους του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης αποδημίας στεφάνι στο ηρωικό Σούλι.
Σε μικρή παρέμβαση στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης, ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής εστίασε στην ιστορική τεκμηρίωση της σχέσης των αγώνων των Σουλιωτών με τον πρόδρομο ξεσηκωμό των χωρικών της περιοχής της Παραμυθιάς στην επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου – αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον εορτασμό των 400 χρόνων της επανάστασης με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Π.Σ.Ε.