Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο Χάνι Δελβινάκι, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οι εκδήλωσεις για την 28η Οκτωβρίου που οργανώσε ο Δήμος Πωγωνίου ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2017  με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Χάνι Δελβινάκι.
Στην συνέχεια στο Πνευματικό κέντρο του Δελβινακίου, μίλησε η κα Λευκοθέα Νόννη-Βλάχου, με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940, το Πωγώνι στα χαρακώματα της λευτεριάς».

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Πωγωνισίων κ. Άρμπυρος Γρηγόρης, εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής, οι Αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου παρευρέθηκε ο Γιάννης Καραγιάννης

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου. Στις εκδηλώσεις, που τελούσαν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, συμμετείχαν εκπρόσωποι ελληνικών-ομογενειακών φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου από την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτέλεσε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Βουλιαράτων, στο οποίο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ομιλία της Πρέσβειρας της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ελένης Σουρανή. Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στη μαθητική Κοινότητα Βουλιαρατίου, σε δασκάλους, μαθητές και γονείς, για τη διαχρονική συμβολή τους στην ανάδειξη της θυσίας και στη διατήρηση της μνήμης των πεσόντων μαχητών του Έπους του '40.

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1

Τρίποντο με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα

Αν και η Κέρκυρα προηγήθηκε με τον Παμλίδη στο 72',  ο ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε αρχικά να ισοφαρίσει με τον Κόντε στο 75' και τελικά να πάρει τη νίκη κάνοντας την ολική ανατροπή με το Γιάκο στο 82'.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφθασε στη δεύτερη εντός έδρας νίκη στην τρέχουσα σεζόν της Super League Σουρωτή.
Η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ στο 72' με τον Παμλίδη.
Ύστερα από κάθετη πάσα του Αρτυματά από το χώρο του κέντρου, ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.
Στο 75' ο ΠΑΣ Γιάννινα έφθασε στην ισοφάριση.
Ύστερα από λάθος του Σπίνουλα, έκλεψε από αριστερά ο Ναδάλες κι έβγαλε παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή όπου ο Κόντε πλάσαρε ανενόχλητος και ισοφάρισε σε 1-1.
Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή στο 82΄ με τον Γιάκο.
Μετά από τη σέντρα από δεξιά του Μανθάτη, απομάκρυναν οι Κερκυραίοι με την μπάλα να φτάνει λίγο έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Γιάκος με το δεξί σούταρε κάνοντας το τελικό 2-1 για τον ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (62΄ Νικολιάς), Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς (54΄ Σολτάνι), Μπουκουβάλας, Λίλα, Ναδάλες, Κόντε, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (68΄ Μανθάτης).
ΑΟΚ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σοϊλέδης, Αρτυματάς, Σπίνουλας  (79΄ Κόντος), Γκόμεζ, Παμλίδης, Σιόντης (87' Ντουαλά), Ιωάννου, Γρομητσάρης, Μπαλάφας (60΄ Ζορμπάς), Επστάιν.

Εντοπίστηκαν 20,6 κιλά ακατέργαστη κάνναβη σε θαμνώδη περιοχή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, χθες (27-10-2017) το μεσημέρι, σε θαμνώδη περιοχή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε σαράντα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (20.658) γραμμαρίων.

Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ηγουμενίτσα: Κατάσχεση έξι κιλών και πενήντα γραμμαρίων ηρωίνης και συλλήψεις αλλοδαπών

Ένας 53χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και η 50χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση διατάξεων του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκαν, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο κάτω μέρος του χώρου των αποσκευών του οχήματος, η οποία άνοιγε με ειδικό πορτάκι αφαιρώντας τον πίσω δεξί τροχό καθώς και τον πλαστικό θόλο, έξι (06) δέματα τυλιγμένα με σελοφάν, τα οποία περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους έξι κιλών και πενήντα γραμμαρίων (6,05 kg).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Ανωτέρω περιστατικό αποτελεί μια ακόμη επιτυχία των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και αναδεικνύει την καθημερινή προσπάθεια των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Με τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Σωσίνου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το ιστορικό «ΟΧΙ»

Φωτό: Evi Nasi 
Με βροχερό καιρό κορυφώθηκαν  το πρωί της 28ης Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ, στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Μετά την Θεία Λειτουργία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο  και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ομιλία και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές των σχολείων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Δημοτική Αρχή και αρκετοί κάτοικοι από τον Παρακάλαμο, τα γύρω χωριά, αλλά και επισκέπτες  από άλλες περιοχές.

Marc: Διαφορά 10,4% ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 10,4% της  ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σώμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που κυκλοφορεί  το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.
Η νέα έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου.
Πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων:
ΝΔ: 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 7,1%
Χρυσή Αυγή: 6,7%
ΚΚΕ: 6,7%
Ένωση Κεντρώων: 3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%

Ποτάμι: 2,1%.

Έρχονται αλλαγές στην εκδοση των διπλωμάτων οδήγησης, στο σύστημα εξετάσεων και στην παρακολούθηση των μαθημάτων

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκος Μαυραγάνης  μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, δήλωσε  ότι τα διπλώματα οδήγησης θα εκδίδονται με έναν εντελώς νέο τρόπο.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάννης:
•Οι εξετάσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.
•Θα δημιουργηθεί, όπως είπε, ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων, με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με «φακελάκι» στον εξεταστή.
•Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν από τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

•Με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας, μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευομένων στον χώρο διδασκαλίας.

Νεκροταφείο του 1940 κάτω απο το ύψωμα Μπουράτο και το ύψωμα 669

Στο τέλος της διαδρομής του «Ντερβενιού» πριν μπει στην Αλβανία στο Ορεινό, δίπλα απο το φυλάκιο Σκίπη, υπάρχει νεκροταφείο, με ανοικτούς τάφους (κιβούρια).
Είναι κάτω απο το ύψωμα Μπουράτο και το 669.
Η VIII Μεραρχία από την 1η Δεκεμβρίου επεδίωξε με αλλεπάλληλες επιθέσεις την κατάληψη των στρατηγικής σημασίας υψωμάτων 669 και Μπουράτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ οι Ελληνικές απώλειες υπήρξαν μεγάλες.
Στις 3 Δεκεμβρίου κατελήφθη τελικώς, μετά από σκληρή μάχη, το ύψωμα Μπουράτο, ενώ στη συνέχεια οι δυνάμεις Μεραρχίας κινήθηκαν νότια, προκειμένου να υπερκεράσουν το ύψωμα 669, που δεν είχε καταστεί δυνατόν να καταληφθεί διενεργώντας κατά μέτωπο επιθέσεις.
Ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου οι Ιταλικές δυνάμεις συμπτύχθηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τα Ελληνικά τμήματα.
Όταν το πρωί έγινε αντιληπτή η αποχώρηση των Ιταλών, οι Ελληνικές δυνάμεις κατέλαβαν το ύψωμα.
Εκεί βρέθηκαν σε ένα τραγικό θέαμα, βρίσκοντας 100 περίπου νεκρούς άταφους Ιταλούς και άλλους 150 τάφους.
Δεν είναι γνωστό πότε οι Ιταλοί πήραν τους νεκρούς τους, αλλά σίγουρα αναπαύτηκαν εκεί, δίπλα-δίπλα, Ιταλοί, Έλληνες και Αλβανοί.
Συμφιλίωση με τον θάνατο.

Tasos Kastanis

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (31-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (01-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
· Πέμπτη (02-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
· Παρασκευή (03-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (04-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για την κατάσταση στο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ανακοίνωση για την κατάσταση στο ΔΣ της ΠΣΕ
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. συνεχώς ξεπερνά τον εαυτό της
Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΠΣΕ 21/9 και 2/10/2017 θα μείνουν ως μνημεία της καταπάτησης κάθε έννοιας συμπατριωτικής λειτουργίας. Με την κορύφωση της αλαζονείας και του ετσιθελισμού, η δημοκρατική διαδικασία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ, βρίσκεται στον κάλαθο των αχρήστων. Προφανώς δεν μιλάμε για την τήρηση του καταστατικού που το έχουν καταντήσει πια κουρελόχαρτο.
Τυφλωμένοι από την θεσιθηρία τους, αδιαφορούν αν με την μονοπαραταξιακή πολιτική της απραξίας και αποκλεισμού των αδελφοτήτων, έχουν ήδη διπλασιάσει το οικονομικό χρέος, αναζητώντας την λύση ακόμα και στη νέα περικοπή μισθών στους απλήρωτους, εδώ και πολλούς μήνες, εργαζόμενους της Π.Σ.Ε.

Πάνε το καράβι ίσια στα βράχια
Χωρίς, βέβαια, να σταματούν να περιφέρονται φωτογραφιζόμενοι από εκδήλωση σε εκδήλωση. Οι καρέκλες τους να’ ναι καλά, ο απύθμενος καρεκλοκενταυρισμός τους να χορτάσει!
Η “Ηπειρωτική Συσπείρωση” απέναντι στην κατάσταση αυτή και, κυρίως, απέναντι στις διαφαινόμενες προοπτικές που απειλούν όχι το μέλλον πια, αλλά το παρόν της Πανηπειρωτικής, πήρε μια ύστατη πρωτοβουλία για την αποκατάσταση μιας στοιχειώδους δημοκρατικής και συμπατριωτικής λειτουργίας, μέσα από την άμεση ανασυγκρότητη του Προεδρείου σε αναλογική, αντιπροσωπευτική βάση και ταυτόχρονα τη χάραξη κοινού προγράμματος σωτηρίας της Πανηπειρωτικής. Για την πρόταση αυτή ο Πρόεδρος του Δ.Σ., αφού με τον στενό του κύκλο την απέρριψε, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει ούτε καν το Δ.Σ.! Και όταν το στέλεχος της “Η.Σ.” που είχε την πρωτοβουλία, ξεκίνησε την ενημέρωση, τα μέλη της πλειοψηφίας είχαν εντυπωσιακές αντιδράσεις. Άλλοι ζητούσαν να συγκληθεί άμεσα Δ.Σ. με το θέμα αυτό, άλλοι παζάρευαν μεταξύ τους (ανοιχτά!!!) για την αλλαγή αξιωμάτων και άλλοι έμειναν απλά άφωνοι!!

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (31-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (01-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (02-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (03-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Κυριακή (05-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Επίσκεψη του Βασίλη Τσίρκα, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, Βασίλη Ψαθά, στο γεφύρι της Άρτας

Το ιστορικό γεφύρι της Άρτας επισκέφτηκαν την Δευτέρα 23-10-2017 ο Γενικός  Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, προκειμένου να δούνε από κοντά το αποτέλεσμα των εργασιών  καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός έργου εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή, καθώς η υλοποίησή του αποτελούσε άμεση προτεραιότητα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015. Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 700.000 Ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΠΟΣΚΕ: Πρώτα η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και μετά ο συμψηφισμός του clawback

Την πλήρη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, ακόμα και των ταμείων που είναι καθοδικά διάδοχος ο Οργανισμός και εκκρεμούν από το 2010 και κατόπιν αυτής να γίνει η καταβολή των οφειλών του κάθε παρόχου με το ποσό rebate και clawback για τα έτη 2013 και εφεξής, ζητά, με έγγραφό της προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων  (ΠΟΣΚΕ). Αιτείται δε, οι δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών των παρόχων να είναι τουλάχιστον 120, «τηρώντας ίσο μέτρο με εκείνο που ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου».
Σύμφωνα με την ΠΟΣΚΕ, ο ιατρικός κόσμος δεν έχει λάβει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που αφορούν στην αιφνιδιαστική απόφαση για τον συμψηφισμό των οφειλών, και συγκεκριμένα για τον χρόνο και τον τρόπο κλήση καταβολής του  υπερβάλλοντος ποσού των παρόχων που, μετά από τον υπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, οφείλουν και για τις συνέπειες που θα έχει ο πάροχος στην περίπτωση απόρριψης της προτάσεως συμβιβασμού.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην επιστολή «έχει  γίνει υποκοστολόγηση ιατρικών εξετάσεων έως και 70%, σύμφωνα με την ΥΑ Α3(γ)/οικ.76492/2016 (ΦΕΚ 3458/2016)  και  επιβάλλεται η παρακράτηση Clawback και Rebate από τις επόμενες υποβολές, με τις οποίες είναι αδύνατο φυσικά λόγω της υποκοστολόγησης να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή οι ιατροί και τα πολυιατρεία».

«ΚΑΛΠΑΚΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 'ΒΕΡΝΤΕΝ' του 1940» του Γεωργ. Χ. Κατσιμήτρου

Άρθρου με τίτλο «ΚΑΛΠΑΚΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 'ΒΕΡΝΤΕΝ' του 1940»  που δημοσιεύτηκε το 1971 στο περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ Εικονογραφημένη το οποίο συνέγραψε ο μακαρίτης στρατηγός Γεώργιος Χαρ. Κατσιμήτρος παιδί του υπερασπιστή της Ηπείρου το 1940 στρατηγού Χαραλ. Γ. Κατσιμήτρου που διοίκησε την ΧΙΙΙ Μεραρχία.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΒΕΡΝΤΕΝ» ΤΟΥ 1940

Από τό περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ τος Δ’ Νοέμβριος 1971, Τεύχος αρ. 41 σελ. 12 23