Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας για την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (29-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Τετάρτη (30-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (31-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια - Στεφάνη

Κυριακή (03-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι. 

Εκτείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων

Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και η αντικατάσταση τους με καινούργιο όχημα



Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης στους λάτρεις του αυτοκινήτου, είναι η επέκταση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων και να δώσει μια ακόμη ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο και ασφαλές αυτοκίνητο.
Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και η αντικατάσταση τους με καινούργιο όχημα, επεκτείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου 2016. Σημειώνεται ότι το μέτρο έληγε στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή η σημαντική απόφαση αυξάνει την δυναμική της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων και ενισχύει την αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών.
Είναι μια δίκαια απόφαση, η οποία δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης στα θέματα της οδικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της μείωσης του αριθμού των παλαιών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Η απόφαση είναι έτοιμη και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοκίνησης.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το μέτρο αφορά όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 με τους φορείς της αγοράς να ζητούν την επέκταση του διαστήματος αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου 2005.
Βάσει των στοιχείων του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τα πέντε χρόνια ισχύς του μέτρου, από τον Φεβρουάριο 2010 έως το τέλος του 2015, έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους 450.000 επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά.

ΠΗΓΗ: www.Euro2day.gr

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 στην Πωγωνιανή Πωγωνίου

Υποβολής αίτησης Α21 έτους 2015 έως στις 15 Ιανουαρίου 2016

Σας γνωρίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής του εντύπου Α21 έτους 2015 λήγει στις 15/01/2016.
Όσοι δικαιούχοι 2014 εισέπραξαν προκαταβολή 2015 στις 8/4/2015 υποχρεούνται, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις , να υποβάλλουν το έντυπο Α21 μέχρι την προβλεπόμενη προθεσμία.
Εφόσον δεν υποβληθεί το Α21 του 2015, η προκαταβολή θεωρείται αχρεωστήτως καταβληθείσα και θα αναζητηθεί.

Κατασυγκίνησε το ακροατήριο, η παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, από τον Πανηπειρώτικο Σύλλογο Ασπροπύργου

Πλήθος αισθημάτων και αναμνήσεων κατέκλυσε το πολυπληθές ακροατήριο, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, όπου ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσίασε το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση.
Συγκεκριμμένα, από το πλούσιο συγγραφικό έργο του λογοτέχνη,  παρουσιάστηκαν τα βιβλία του, ''Όταν μιλούν τα όπλα, δακρύζουν και τα κρίνα'' και ''Πρόβα θανάτου 3! 13! 613!''. Τα έσοδα από το πρώτο βιβλίο θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και του δεύτερου θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Για τα 2 βιβλία και την εν γένει συγγραφική προσφορά του Μητς Μήτση, μίλησαν:
Ο Βασίλης Βενέτης, συγγραφέας, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ο Λευτέρης Γείτονας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Πρόεδρος του Δ.Σ. των ''Εκπαιδευτηρίων Γείτονα'' και
 Ο Διονύσης Παπαχρήστος, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος ΕΜΠ.
Την εκδήλωση καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου Κώστας Ζηκόπουλος και χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου Μελέτης Μπουραντάς και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης.
Μελοποιημένους στίχους ποιημάτων του συγγραφέα Μητς Μήτση ερμήνευσε η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία ''Οι Λαλητάδες''.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης  προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα και ηπειρώτικο τσίπουρο και ακολούθησε γλέντι και χορός, υπό τους ήχους και τραγούδι των ''Λαλητάδων'', που ανέλαβαν την μουσική ευόδωση των παρευρισκομένων, χωρίς μικροφωνική υποστήριξη.

Αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες και των  3 ομιλητών, για το συγγραφικό έργο του Μητς Μήτση, την εν γένει προσφορά του στην ηπειρώτικη αποδημία της Αττικής, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την ιδιαίτερη πατρίδα του το Πολύδροσο Θεσπρωτίας, καθώς και την τεράστια προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού για την δημιουργία του λαογραφικού μουσείου, που προς το παρόν φιλοξενεί στο σπίτι του. Κατασυγκίνησε το 30λεπτό video που δημιούργησε και παρουσίασε, ο Διονύσης Παπαχρήστου, με την ζωή του συγγραφέα και τη συγγραφική του προσφορά.

Καθένας από τους ομιλητές κατέθεσε, μιλώντας για το αντικείμενο που είχαν επιμεριστεί να αναλύσουν, βιωματικές αναφορές για τον Μητς Μήτση, καθώς και βιωματικά δικά τους στοιχεία, παντρεύοντας το περιεχόμενα των βιβλίων που παρουσίασαν, με τη ζωή του συγγραφέα, τον οποίον γνώριζαν πολλά χρόνια, τις δικές τους αντίστοιχες  βιωματικές παραστάσεις και την ηπειρώτικη αποδημία, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών, που έβλεπαν σε αυτά που άκουγαν παρόμοιες δικές τους ιστορίες.


Ο Βασίλης Βενέτης που παρουσίασε  το βιβλίο ''Όταν Μιλάν τα Όπλα, Δακρύζουν και τα Κρίνα'' είπε ότι, ο συγγραφέας αποσκοπεί στους νέους μας, προτρέποντας τους, να βγούνε επί τέλους από τη βολή τους, να εγκαταλείψουν τον αλλοτριωμένο βηματισμό, με ψηλά το κεφάλι και οδηγό τις ηθικές αρχές και αξίες, το πάθος του αγώνα με τις ανυπολόγιστες θυσίες των προγενέστερων γενεών μας και να πορευτούν στο Ελληνικό πνεύμα, στη μοναδική αλήθεια, στο παγκόσμιο φως, στον εαυτό τους.  Το βιβλίο αυτό τόνισε, ότι είναι αφιερωμένο, πρωτίστως στη μνήμα όσων αναγράφονται σε αυτό, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, για το βήτα ή για τον άλφα λόγο, έχασαν τη ζωή τους, καθώς και σε όσους θυσιάστηκαν, εν ολίγοις στους αγωνιστές, στους πραγματικούς πατριώτες, που έπεσαν μαχόμενοι για την ιδέα της πατρίδας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την υγεία στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ώρα 18:00

Η κορυφαία οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συνδιοργανώνει από κοινού με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Πρόληψη Υγείας των Πολιτών, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, οδός Κλεισθένους 15, 7ος όροφος και ώρα έναρξης 18.00'.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν με επιστημονική κατάρτιση και με τρόπο εκλαϊκευμένο, από κορυφαίους και διακεκριμένους επιστήμονες, θέματα που σχετίζονται με τους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου, την αποφυγή του οξύ εμφράγματος μυοκαρδίου και την πρόληψη του καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες.
Στην ιατρική η πρόληψη των ασθενειών αποτελεί την καλύτερη θεραπεία. Τούτο μας το υπενθυμίζει με ενάργεια και σαφήνεια το ρητό του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, «Κάλλιο προλαμβάνειν, παρά θεραπεύειν».
Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όλων των αποδήμων Ηπειρωτών και όχι μόνο.
Προδιαθεσικοί Παράγοντες Καρδιαγγειακού Κινδύνου
Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου
Πρόληψη Καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες
Πρόγραμμα
(Συντονισμός: Στ. Φούσας, Πρόεδρος ΕΚΕ, Κων/νος Τσιούφης: Αντιπρόεδρος ΕΚΕ)
Ομιλητές
Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας
Υπέρταση
Ευάγγελος Μάτσακας, Διευθυντής Καρδιολογίας
Κάπνισμα
Στυλιανός Χαντανής, Διευθυντής Καρδιολογίας
αχυσαρκία
Νίκος Πατσουράκος, Επιμελητής Καρδιολόγος
Άθληση και Υγεία της Καρδιάς
Ευαγγελία Στρουμπούλη, Ακτινολόγος
Περιφερική Αγγειοπάθεια
Απόστολος Μπίσας, Διευθυντής ΕΣΥ
Καρκίνος Προστάτη
Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής & Γυναικολογίας
Πρόληψη Καρκίνου στις γυναίκες
Γιώργος Λάτσιος, Επιμελητής Καρδιολόγος
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος ΕΚΕ
Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου
Πρόσκληση
Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ηπειρωτών κ. Γιώργος Δόσης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας
σας προσκαλούν σε Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Πρόληψη Υγείας των Πολιτών, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών
(Κλεισθένους 15, Αθήνα, 7ος όροφος, στάση ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ: Ομόνοια).
Ώρα Έναρξης: 18.00μ.μ. - Ώρα Λήξης: 20.00μ.μ.

Κοινωνικές δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους

Δώρα και τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από το αστυνομικό προσωπικό, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.
Ειδικότερα, δώρα και διάφορα είδη δόθηκαν:
από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος» και στο «Γύρειο Ίδρυμα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Άρτας)
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας).

Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων και φορέων εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές για την ευγενική αυτή προσφορά.

Έψαλαν τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη

Τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Αντιπεριφερειάρχες και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου, έψαλαν χθες η Φιλαρμονική της 8ης Μεραρχίας και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και με αλληλεγγύη να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες.