Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

«Ενότητα για την Ήπειρο»: Διακήρυξη του ψηφοδελτίου που συμμετέχει στις αρχαιρεσίες της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ενότητα   για   την   Ήπειρο
Διακήρυξη
Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες.
Ενόψει των εκλογών της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016 για το νέο Δ.Σ. της ΠΣΕ, η «Ενότητα για την Ήπειρο» θεωρεί υποχρέωσή της να επικοινωνήσει μαζί σας, καταθέτοντας περιληπτικά τις θέσεις και τις επιδιώξεις της στα σημαντικότερα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την Ήπειρο και την αποδημία.
Ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, όπου το σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το χτές, αφού  το δημόσιο χρέος είναι  εκτοξευμένο και μη βιώσιμο,  το ΑΕΠ  έχει βυθιστεί, η ανεργία καλπάζει πάνω  από 27%, οι επιστήμονες  μεταναστεύουν μαζικά, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες  απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, η  κατάργηση των κοινωνικών παροχών και η κατάρρευση των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι ολοφάνερη και έτσι λοιπόν η επικοινωνία μας κρίνεται αναγκαία και γιατί το ευρύτερο κοινωνικό τοπίο συνεχώς μεταβάλλεται προς το χειρότερο,  και γατί η πραγματικότητα αυτή έχει επηρεάσει βαθύτατα την οργάνωσή μας , τις Αδελφότητες , τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις μας  και έτσι οι απαντήσεις που καλούμαστε να δώσουμε, είναι κρίσιμες και απαιτούν τη συμβολή  και την αγωνιστική και διεκδικητική  διάθεση όλων  μας.
Όπως σας είναι γνωστό, στις τάξεις της «Ενότητας για την Ήπειρο», βρίσκονται συμπατριώτες μας κάθε πολιτικής απόχρωσης, με ενεργό παρουσία και δράση, με αγωνιστική διάθεση για προσφορά σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς και διεκδικητικούς αγώνες, στα πλαίσια των καταστατικών αρχών της ΠΣΕ, τόσο  για τον πολιτισμό, όσο και για την πολυπόθητη ανάπτυξη της γενέτειρας, αλλά και για την ανάδειξη και συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων της αποδημίας.
 Η  «Ενότητα για την Ήπειρο» στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, έχει κάνει σημαία της την ενότητα όλων των Ηπειρωτών, τη συλλογικότητα και την ομαδική δουλειά, που είναι τα μοναδικά όπλα μας, για να βάλουμε φρένο στην ακατάσχετη πλημμυρίδα δυσβάστακτων μέτρων, που μας γυρίζουν αιώνες πίσω.

Ο Χρίστος Α. Τούμπουρος υποψήφιος με την «Ενότητα για την Ήπειρο», στις εκλογές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Ο Χρίστος Α. Τούμπουρος υποψήφιος με την «Ενότητα για την Ήπειρο», στις εκλογές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.

Συνέτριψε τον ουραγό Α.Ο. Ζίτσας και συνεχίζει (6-0)-Σπουδαίο διπλό για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-2)-Νίκη με 4-2 της Αναγέννησης επί του Π.Α.Σ. Αλμυρού-

*Εύκολο απόγευμα και ευρεία νίκη με 6-0 πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας επί της ουραγού του πρωταθλήματος Α.Ο. Ζίτσας το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο. 
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκόνη Πέτρο στο 4΄, διπλασίασαν τα τέρματα με τον Σαντεντίν Δημήτρη στο 10' και τριπλασίασαν το σκορ με τον Μακρή Χρήστο στο 34΄. 
Ο Σαντεντίν Δημήτρης έκανε το 4-0 στο 43' και ο Ζόta Romeo το 5-0 στο 67'. 
Ο  Ζηκόπουλος Δημήτριος έκανε το  τελικό 6-0 στο 75΄.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Γκάνας Κων/νος, Κολιούσης Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Ζόta Romeo, Σαντεντίν Δημήτριος (Ζηκόπουλος Δημήτριος 67΄), Τσιγαρίδας Μανόλης, Άμρο Χρήστος
* Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μετά από καλή εμφάνιση πήρε το χρυσό τρίποντο που την κρατάει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή στο γήπεδο της Ασφάκας, νικώντας το απόγευμα της Κυριακής, τον  Πανζαγορισιάκο με 0-2.
Το σκορ άνοιξε  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Κατσαβριάς Βασίλης στο 68΄.

Ο Μπάγιας Ελευθέριος στο 85' έκανε το τελικό 0-2.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος,  Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης (Καρδάσης Γεώργιος 79΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος, Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας, Κατσαβριάς Βασίλειος (Μαγκλάρας Δημήτριος 89΄), Μπαλλατζία Αγκίμ (Ζενέλης Πάτροκλος 46΄) 

*Η Αναγέννηση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στο Κεφαλόβρυσο του Π.Α.Σ. Αλμυρού με σκορ 4-2.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22' με τον Μακολλάρι Μαρινγκλέν.
Ο Δήμος Αναστάσιος έκανε το 2-0 στο 34'.
Οι φιλοξενούμενοι   μείωσαν σε 2-1 με τον  Ζώτο Θεόδωρο στο 41' και ισοφάρισαν με τον ίδιο παίχτη στο 50΄.
Ο Γιάτσε Gerti έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αναγέννηση με 3-2 στο 75΄.
Ο Πότσης Ανδρέας έκανε το τελικό 4-2 στο 88΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πορίκης Μιχαήλ, Πότσης Ανδρέας, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Γραμμόζης Γεώργιος, Γιάτσε Gerti, Μπάσιος Χρήστος, Καραμάνης  Αλέξανδρος, Μακολλάρι Μαρινγκλέν (Μπίστας Βασίλειος 87΄), Δήμος Αναστάσιος (Κούρος Γιώργος 78΄)

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 6-0
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-0
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2-3
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-0
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-0
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-2
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 5-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 4-2


Βαθμολογία (24η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 51
2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 50
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 49 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 49
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 48 
6. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 47
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 44
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 39
9. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35  
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 33 
11. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 29
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 29
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 28
14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 28 
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 20
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 18
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6  

18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις δύο ατόμων, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, σήμερα (20-03-2016) μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης ενός έτους και τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για την πράξη της ψευδούς βεβαίωσης στην αρχή και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιωάννινα: Σύλληψη 63χρονης αλλοδαπής για κλοπές ρούχων από κατάστημα

Συνελήφθη χθες (19-03-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσίκα, μία 63χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, στα Ιωάννινα, η 63χρονη αφαίρεσε από πολυκατάστημα διάφορα ενδύματα, αποκόπτοντας τις αντικλεπτικές ετικέτες αυτών.
Στην κατοχή της 63χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πένσα κόπτης, δύο ψαλίδια και ένας νυχοκόπτης, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Ιωάννινα: Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου από θαμώνα καταστήματος

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δύο 20χρονων ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, κλοπή κινητού τηλεφώνου σε βάρος θαμώνα καταστήματος, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 29-01-2016 στα Ιωάννινα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο 20χρονων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, οι 20χρονοι, τα ξημερώματα της 29-01-2016, αφαίρεσαν από θαμώνα καταστήματος, ένα κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ενίσχυση της μελισσοκομίας με 5,7 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 5,7 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων του κλάδου της μελισσοκομίας, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Χουλιαράκη και Μ. Μπόλαρη, αντίστοιχα.

Η δαπάνη καλύπτεται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, με το υπόλοιπο 50% να βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (21-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (22-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (23-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι –Καπέσοβο –Τσεπέλοβο –Σκαμνέλι –Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι
Πέμπτη (24-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Σάββατο (26-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.