Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Με νίκη ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Αγροτικός Αστέρας-Άνοδος στην μεγάλη κατηγορία για τον Α.Σ. Καλπακίου-Ισόπαλη με 2-2 η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στην Κόνιτσα


*Ο Αγροτικός Αστέρας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με νίκη εκτός έδρας 2-3 έναντι της ομάδας του Νησιού που αποχαιρέτησε την Β΄ κατηγορία.
Η ομάδα του Τάκη Νάκα με πολλές ελλείψεις βασικών παικτών, αγωνίστηκε σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα, με εντελώς νέο ανανεωμένο πρόσωπο. Αγωνίστηκαν συνολικά εννέα (9) ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι.
Ο αγώνας με την ομάδας του Νησιού ήταν μία καλή ευκαιρία οι παίκτες του Αστέρα να πραγματοποιήσουν μια όμορφη εκδρομή και να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στο πανέμορφο αυτή την εποχή νησάκι.
Στο αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την απειρία των νέων ποδοσφαιριστών του Αστέρα και προηγήθηκαν  1-0.
Οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν γρήγορα, πήραν την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του παιχνιδιού και  έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.
Η ισοφάριση ήρθε στο 55΄ με τον Ντρουμπάλη ο οποίος σημείωσε χαν τρικ με άλλα δύο τέρματα στο 80΄ και στο 85΄ αντίστοιχα, έγραψε το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.
Στο 60΄ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν πάλι κεφάλι στο σκορ με 2-1.
*Μετά την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής ο Α.Σ. Καλπακίου θα ακολουθήσει την Θύελλα Ελεούσας στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία την νέα αγωνιστική περίοδο.
*Με ισοπαλία  με 2-2 στην Κόνιτσα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος τερματίζοντας  στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Πρωτόπαπα  -  Αμφιθέα 1 - 5
Νησί -  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά  2 - 3  
Περίβλεπτος -  Θύελλα Ελεούσας 1 - 1
Ασβεστοχώρι -  Περιστέρι 4 - 1
Αγία Μαρίνα -  Δαβάκης  7 - 0
Καλπάκι -  Πανφρουριακός 3 - 2
Σταυράκι  -  Ζωοδόχος 0 - 1
Αμπελόκηποι -  Α.Ε. Καμποχωρίων 8 - 1
ΠΑΟ Κόνιτσας -  Πωγωνάτος 2 - 2

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (34η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 85
2. Καλπάκι: 84
3. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 63
4. Περίβλεπτος: 63
5. Ασβεστοχώρι: 58
6. Ζωοδόχος: 58
7. Αμφιθέα: 51  
8. Πωγωνάτος: 50 
9. Αγία Μαρίνα: 49
10. Σταυράκι: 44
11. Πανφρουριακός: 41  
12. Πρωτόπαπα: 40
13. Αμπελόκηποι: 40 
14. Δαβάκης: 39
15. ΠΑΟ Κόνιτσας: 38
16. Περιστέρι: 34
17. Νησί: 25
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

Πεδινή Ιωαννίνων: Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και πωλούσε παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθη χθες (27-04-2013) το βράδυ στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του προς πώληση:
Πεντακόσιους ενενήντα τρεις (593) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD).
Τριακόσιους σαράντα δύο (342) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τριών (3) παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.

*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (27-04-2013) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 26 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος των δύο παράνομων αλλοδαπών εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, κατασχέθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

*Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (27-04-2013) το πρωί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 43 και 34 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΑΡΤΑ: Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης ιδιοκτητών περιπτέρου

Ο δράστης είναι ένας 33χρονος ημεδαπός ο οποίος αποσπούσε χρήματα, προφασιζόμενος επισκευή βλάβης του αυτοκινήτου του

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που είχαν συμβεί το τελευταίο διήμερο στην πόλη της Άρτας (την 25 και 26-04-2013) και συνελήφθη ο 33χρονος ημεδαπός δράστης, για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο δράστης, μετέβαινε σε περίπτερα, όπου προφασιζόμενος την ανάγκη άμεσης επισκευής μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου του, αποσπούσε από τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων χρηματικά ποσά ως δανεικά για υποτιθέμενη εξόφληση του αρμόδιου τεχνικού.
Ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ο 33χρονος :
Την 25-04-2013 το μεσημέρι, εξαπάτησε 35χρονο ημεδαπό αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Την 26-04-2013 το μεσημέρι, εξαπάτησε 31χρονο ημεδαπό αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των (270) ευρώ.
Την ίδια ημέρα (26-04-2013) αποπειράθηκε επίσης, να αφαιρέσει χρήματα, για τον ίδιο λόγο και από 40χρονο ημεδαπό χωρίς όμως να το καταφέρει.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η δράση του να εκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να μη πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν με οποιοδήποτε πρόσχημα επείγουσας – έκτακτης ανάγκης.

Η τρόικα ξεπαγώνει τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Διαψεύδει το υπουργείο Ανάπτυξης

«Φιτίλι» σε χιλιάδες νοικοκυριά βάζει δημοσίευμα της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο, αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κατόπιν πιέσεων της τρόικας.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι δρομολογημένη πλέον η απόφαση να μην υπάρξει νέα παράταση του μέτρου άρσης των πλειστηριασμών που ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. «Ήδη», γράφει η εφημερίδα «η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σωτηρίας των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων».
Το κλιμάκιο της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», και στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης για τους δανειολήπτες, ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις, απαίτησε να υπάρξει εκπόνηση σχεδίου από τη μεριά του υπουργείου Ανάπτυξης για τον τερματισμό, στο τέλος του έτους, των του καθεστώτος προστασίας των πολιτών από τους πλειστηριασμούς.
Το πάγωμα των πλειστηριασμών αφορά σε κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, χωρίς άλλου είδους κριτήρια εισοδήματος ή οικογενειακής κατάστασης. Όλα αυτά, τη στιγμή που τα «κόκκινα δάνεια» έχουν φθάσει το 25%.
Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης, διέψευσε τις πληροφορίες, με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν τίθεται επίσης κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012. Άξονας της πολιτικής μας παραμένει η προστασία της περιουσίας των πολιτών».

«Οι δρόμοι των ναρκωτικών» σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ

Πεδίο δράσης του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως ο «Τύπος της Κυριακής», έχουν εξαρθρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. πάνω από διακόσιες συμμορίες ελληνικές και αλλοδαπές που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, τις ληστείες και τις κλοπές, καθώς και στην εμπορία ανθρώπων με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας, σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, η χρήση των όπλων και η βιαιότητα των κακοποιών εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις που δεν συνηθίζονταν, όπως στην διακίνηση των μεταναστών. Μάλιστα για πρώτη φορά διαπιστώνεται ο ενισχυμένος ρόλος των συμμοριών εκείνων που αποτελούνται αμιγώς από έλληνες κακοποιούς.

Κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα οι πανελλαδικές!

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στο "βομβαρδισμό" του κλάδου με ρυθμίσεις που ανατρέπουν πλήρως το εργασιακό του καθεστώς.
Μπλόκο στις Πανελλαδικές, είτε με τη μορφή απεργίας κατά τη διάρκειά τους είτε με αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών, απειλεί να στήσει η ΟΛΜΕ αντιδρώντας στο βομβαρδισμό του κλάδου με ρυθμίσεις που ανατρέπουν πλήρως το εργασιακό του καθεστώς.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», η αύξηση του διδακτικού ωραρίου του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θεωρείται από τους συνδικαλιστές εργαλείο «μαζικής εξόντωσης» των καθηγητών με τη μέθοδο της δημιουργίας πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της εξόδου όχι μόνο από τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά συνολικά από το δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, οι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας και διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων από το εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίζονται από 1ης/9/2013 ως εξής:
● Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23, αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.
● Εκπαιδευτικοί εργαστηρίων του κλάδου ΤΕ01 ώρες 24 εάν έχουν έως επτά έτη υπηρεσίας, ώρες 21 εάν έχουν επτά μέχρι δεκατρία έτη υπηρεσίας και ώρες 20 εάν έχουν πάνω από δεκατρία έτη υπηρεσίας.
● Τεχνίτες του κλάδου ΔΕ01 ώρες 30.

Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνέντευξη στην ''Ελευθεροτυπία''. «Πράσινο Χωριό, το Αθαμάνιο Άρτας»

Στην ανατολική πλευρά των Τζουμέρκων, στις παρυφές των Αθαμανικών
 Ορέων. Δάση κέδρων, ελάτων. Εκπάγλου ομορφιάς φύση
«Το κράτος λειτουργεί με καθοδηγητικό γνώμονα τις πιέσεις που ασκούνται από παράγοντες και πολιτικούς του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, χωρίς κίνδυνο, να προχειρολογεί, να δρα εις βάρος της αξιοκρατίας, της ισονομίας και του δικαίου και να αναδεικνύει τον ημετερισμό και την ευνοιοκρατία».
 Στην ανατολική πλευρά των Τζουμέρκων, στις παρυφές των Αθαμανικών Ορέων. Δάση κέδρων, ελάτων. Εκπάγλου ομορφιάς φύση Αγανακτισμένος ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, μας μιλά για το θέμα επιλογής του «Πράσινου Χωριού» και συγκεκριμένα για τη χαμηλή βαθμολόγηση που έλαβε η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για το Αθαμάνιο Αρτας.
- Πώς ξεκινά η ιστορία;
«Στις 28/9/2012 υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στο ΥΠΕΚΑ η πρόταση με τίτλο "Αθαμάνιο - Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας", μια πρόταση που διακρινόταν για την τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση των προτεινόμενων παρεμβάσεων και συμπλήρωνε τις προϋποθέσεις επιλογής βάσει των κριτηρίων της προκήρυξης του ΥΠΕΚΑ, έτσι ώστε το Αθαμάνιο Άρτας να αξιολογηθεί και συμπεριληφθεί στα Πράσινα Χωριά».

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι τον Ιούλιο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα, ότι με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού, Μάκη Παπαγεωργίου,
η οποία υπεγράφη σήμερα μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, «το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013».
Βάσει αυτής της απόφασης, δεν προκύπτει καμία αλλαγή στα τρέχοντα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, όπως ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2013, τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουλίου.
Ωστόσο από τον Ιούλιο και μετά είναι προγραμματισμένη η απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να εναρμονιστούν τα τιμολόγια με το κόστος παραγωγής.

Κανάλι Πρέβεζας: Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί με κλοπιμαία

Συνελήφθησαν, προχθές (26.04.2013) το μεσημέρι στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, πέντε νεαροί υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 23, 32, 28, 26 και 24 ετών), για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή όπλων.
Επίσης, συνελήφθη και ένας 68χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κανάλι Πρέβεζας, στα οποία διέμεναν οι πέντε αλλοδαποί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δυο (2) κυνηγετικά όπλα,
διάφορα είδη οικιακής χρήσης,
πλήθος αντικειμένων καταστήματος ψιλικών (καπνοί, πακέτα και φίλτρα τσιγάρων, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, κοσμήματα φο μπιζού κ.λ.π.), τα οποία είχαν κλέψει από κατάστημα ψιλικών στην Πρέβεζα το προηγούμενο βράδυ,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ,
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω κυνηγετικά όπλα, είχε παραδώσει προς φύλαξη στους δράστες, 68χρονος ημεδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα (27.04.2013), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες ομοειδείς πράξεις.