Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές από τον Αντιδήμαρχο Πωγωνίου κ. Χρήστο Γκόγκο

Η Γέννηση του Χριστού αποτελεί διαχρονικά το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας και τον πιο φωτεινό φάρο στις δυσκολίες και τις αγωνίες όλων μας.
Τις Άγιες αυτές ημέρες ας αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο από το μήνυμα τη Θείας Γέννησης, γεμίζοντας αισθήματα ανθρωπιάς, αγάπης και ελπίδας, που θα αποτελέσουν τα στηρίγματα που όλοι αναζητούμε για να μπορέσουμε να πορευτούμε σε αυτό το δύσκολο δρόμο.
Ας κάνουμε πράξη το χριστιανικό μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς του συνανθρώπους μας που υποφέρουν. 
Εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και Αγάπη.
Ο νέος χρόνος να χαρίσει σε όλους προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Χρήστος Ν. Γκόγκος

Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Παρακάλαμος: Συγκέντρωση στελεχών της Χρυσής Αυγής

Πολιτική συγκέντρωση στελεχών της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το μεσημέρι παρουσία του κ. Χρήστου Παππά στον Παρακάλαμο.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος Πωγωνίου κ. Ντρίκος Στέφανος παρέθεσε γεύμα στα στελέχη, στην Πιτσαρία το «Πέτρινο» στο Παρακάλαμο.

Κιβωτός του Κόσμου: Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 22, 23 και 24 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Δημοκρατίας, Ιωάννινα

Αγαπητοί φίλοι & συμπαραστάτες,
Με χαρά σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2016 από τις 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ. και  18:00-20:00 μ.μ. και από στις 24 Δεκεμβρίου 2016 από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μμ στην Λέσχη Αξιωματικών Ιωαννίνων στην Πλατεία Δημοκρατίας στα Ιωάννινα.
Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα περιλαμβάνει προϊόντα από το Γεωργικό Σχολείο των παιδιών μας, καθώς και πολύ όμορφα Χριστουγεννιάτικα Δωράκια.
Την Πέμπτη 22/12 από τις 11:00 π.μ έως τις 12:00 μ.μ θα συμμετέχουν οι στρατιωτικοί μουσικοί από την 8η Μεραρχία Ιωαννίνων.
Σας περιμένουμε όλους, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!!!

Σας ευχόμαστε από καρδιάς Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!!!

Δήμος Πωγωνίου: Εξέπληξαν οι μαθητές στην 1η Μαθητική Συνάντηση

Το ταλέντο τους στη μουσική, το τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική ξεδίπλωσαν οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου κατά τη διάρκεια της 1ης Μαθητικής Συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου.
Περισσότεροι από 400 μαθητές παρουσίασαν ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο μηνύματα αγάπης και ελπίδας αποδεικνύοντας ότι το ακριτικό Πωγώνι δεν «γερνάει».
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των προσφυγόπουλων που μιλώντας ελληνικά αναφέρθηκαν στην πατρίδα τους κι ευχαρίστησαν τους Έλληνες για την φιλοξενία και την αγάπη που τους έδειξαν.
Στόχος του Δήμου είναι η Μαθητική Συνάντηση, που εντάσσεται στα πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Η αποκατάσταση- ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Δωδώνης χρηματοδοτείται με 5 εκ. ευρώ από το Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"

Με συνολική δημόσια δαπάνη 5.000.000 ευρώ, μετά από  απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" η πράξη  «Συντήρηση, αποκατάσταση , ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Iερού της Δωδώνης- Φάση Α».
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτισμού  της νέας προγραμματικής περιόδου και το οποίο εντάσσεται στο Καινοτόμο Πρόγραμμα "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου".
Με τις εργασίες και τις λοιπές δράσεις προβολής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών που προβλέπονται,  ο Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πόλους έλξης  τουριστών στην Ήπειρο, ενισχύοντας, όπως και τα άλλα αρχαία θέατρα, τον αειφόρο τουρισμό της. 
Φορείς υλοποίησης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (με κατανομή δαπάνης 4.800.000 ευρώ) και η Περιφέρεια Ηπείρου (με κατανομή δαπάνης 200.000 ευρώ). Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Έργα και δράσεις που θα παραδοθούν
Με τη λήξη της πράξης, που έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2022,    προβλέπεται να παραδοθούν τα εξής έργα:
α) στερεωμένα και αποκατεστημένα τμήματα των κερκίδων 7, 8 και 9 του πρώτου διαζώματος με τις αντίστοιχες κλίμακες ανόδου και τμήματα των κεντρικών κερκίδων 4, 5 και 6 του δευτέρου διαζώματος, επίσης με τις αντίστοιχες κλίμακες ανόδου
β) συντηρημένο τμήμα του νοτιοδυτικού αναλημματικού τοίχου του θεάτρου,
γ) συντηρημένη επιφάνεια δομικού υλικού του οπίσθιου τοίχου της δυτικής στοάς του εξωτερικού περιβόλου του ιερού,
δ) σύστημα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και άρδευσης πρασίνου ε) αντικεραυνική προστασία του αρχαιολογικού χώρου,
στ) επέκταση του εσωτερικού δικτύου νερού,
ζ) έκδοση έντυπου αρχαιολογικού οδηγού και ενημερωτικού φυλλαδίου του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, φυλλάδιο σε μορφή Brallie,
η) Μία πινακίδα ενημέρωσης σχετικά με την μεθοδολογία αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου,
θ) Επέκταση χώρου στάθμευσης, συνολικής έκτασης 2000τ.μ. και κατασκευή περίφραξης μήκους 215μ.,
ι) προμήθεια μηχανισμού μεταφοράς φορτίων, η οποία θα παραμείνει στην κατοχή του φορέα λειτουργίας, για την καλή λειτουργία του έργου μετά την ολοκλήρωσή του. 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Έως 31-1-17 για έκδοση ή θεώρηση δελτίου μετακίνησης πολιτικού αναπήρου

Ανακοινώνεται στους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου από 12/12/2016 έως 31/01/2017 αρχίζει  η προσκόμιση  αιτήσεων-δικαιολογητικών για την έκδοση ή θεώρηση δελτίου μετακίνησης πολιτικού αναπήρου, τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. α) Γνωμάτευση Υγειονομικής  Επιτροπής.
2. β) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας φορολογικού έτους 2015.
3. Ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας.
4. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
5. Δύο φωτογραφίες μόνο για έκδοση νέας κάρτας.

Πληροφορίες: 2653042088

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για αποκαταστάσεις ζημιών σε θρησκευτικά μνημεία κ.α.

Tη συνδρομή της για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν υποστεί θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου, παράσχει η Περιφέρεια με αποφάσεις που έλαβε  η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία συνεδρίασε σήμερα με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη.
Επισκευές στον Ι. Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας
Το πρώτο έργο αφορά την εκτέλεση άμεσων εργασιών, που έχουν υποδειχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την επισκευή της στέγης του Ιερού Ναού Παρηγορήτισσας Άρτας και αποκατάστασης μαρμάρινων μελών (κιονίσκων) στην ανωδομή του μνημείου», προϋπολογισμού 60.000. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας.
Μέτρα προστασίας μνημείων που επλήγησαν από το σεισμό της 15ης Οκτωβρίου
Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις, αναλαμβάνει την υλοποίηση εργασιών, συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, για την προστασία και την άρση ετοιμορροπίας των παρακάτω βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Π.Ε. Ιωαννίνων και Π.Ε. Θεσπρωτίας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 15ης Οκτωβρίου 2016:
α) Καθολικό της Ιεράς Μονής Βελλάς Δήμου Πωγωνίου,
β) Ιερός  Ναός Ταξιαρχών Κάτω Πεδινών Δήμου Ζαγορίου
γ) Ιερό  Ναό Αγίου Αθανασίου Κάτω Πεδινών  Δήμου Ζαγορίου
δ) Καθολικό της Ιεράς Μονής Πατέρων Λίθινου Δήμου Ζίτσας
ε) Kαθολικό της Ιεράς Μονής Καμίτσανης Τσαμαντά Δήμου Φιλιατών
Επίσης με άλλη απόφασή της η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για εργασίες στο Τζαμί Καλούτσανης Ιωαννίνων, συνολικού ύψους 14.500 ευρώ.
Άλλες αποφάσεις

Δήμος Πωγωνίου: Προσφορά αγάπης από την "Πίνδο" σε άπορες οικογένειες της περιοχής

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «ΠΙΝΔΟΣ» για την ευγενική του προσφορά σε άπορες οικογένειες της περιοχής.
Συγκεκριμένα, 150 κιβώτια, με διάφορα προϊόντα της «ΠΙΝΔΟΥ», παραδόθηκαν στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου και άμεσα διατέθηκαν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Τα πακέτα παρέδωσε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γαλίτση, το μέλος του Δ.Σ. του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πωγωνίου κ. Ευθύμιος Κάκος, με τη διαβεβαίωση ότι η «ΠΙΝΔΟΣ» θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.
Ευελπιστούμε η κίνηση αγάπης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» να βρει κι άλλους μιμητές, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, χαρίζοντας χαμόγελο σε πολλές οικογένειες και μοναχικά άτομα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου κ.α.

Τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου ενέκρινε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
 Α.  Τρία έργα  εντάσσονται στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ήτοι: 
Ø  Αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση οδού από Ηγουμενίτσα - Παραπόταμος - Βρυσέλλα - Φιλιάτες - Σύνδεση με Σίδερη», προϋπολογισμού € 358.000
Ø  «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού Αετός – Κάτω Παλαιοκκλήσι με το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (Επαναδημοπράτηση, καθώς ο αρχικός απέβη άγονος).
Ø  «Διαγράμμιση - Βελτίωση οδών Ηγουμενίτσα - Σύβοτα και Βασιλικό - Καρτέρι», προϋπολογισμού € 104.000.
Β.  Ένα έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα  Π.Ε. Πρέβεζας και έχει τίτλο: Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας- Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα)- Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 96.000 ευρώ.
Διαγωνισμός για διαγραμμίσεις  στο Εθνικό οδικό  δίκτυο
Με  άλλη απόφαση  εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για διαγραμμίσεις στο Εθνικό Οδικό δίκτυο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
Συντήρηση του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Καταρράκτη Άρτας
Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου της Π.Ε. Άρτας: «Εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καταρράκτη Άρτας (Θέση Σκοτωμένο)», προϋπολογισμού € 12.000, που είναι ο Β. Αλυμάρας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Δήμος Πωγωνίου τιμά τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου


Ο Δήμος Πωγωνίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχει στην εκδήλωση τιμώντας τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου για την κοινωνική του προσφορά και ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη.




Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για ληστεία

Συνελήφθη, σήμερα (21-12-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 28χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν:
καταδικαστική απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία και
καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Έρχονται κατασχέσεις από την 1η Ιανουαρίου για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Αίρεται οριστικά και αμετάκλητα από την 1η Ιανουαρίου του 2017 η προστασία για όσους χρωστούσαν κάτω από 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ έπειτα από την απόφαση που έλαβαν τα δύο ταμεία να προχωρήσουν σε κατασχέσεις για χρέη κάτω από αυτό το ποσό.
Σύμφωνα με το «Ελεύθερο Τύπο», η απόφαση αυτή θα επηρεάσει περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες οι οποίοι χρωστούν από 1.000 έως 3.500 ευρώ.
Όπως τονίζει μάλιστα το δημοσίευμα το ΙΚΑ προσχώρησε και σε εγκύκλιο -βόμβα η οποία τινάζει στον αέρα τις όποιες μεταβιβάσεις γίνονται στην αγορά ακινήτων καθώς στο εξής θα μπορεί να «κατάσχει» τα οφειλόμενα ποσά που του οφείλουν οι πωλητές κατά τη μεταβίβαση ακινήτου ακόμα και αν οι οφειλέτες του είναι συνεπέστατοι σε ρύθμιση χρεών.

Έτσι, με βάση την απόφαση του ΙΚΑ και του ΟΓΑ όλα τα χρέη φυσικών ή και νομικών προσώπων κάτω των 5.000 ευρώ μεταφέρονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Το σύνολο των χρεών που μεταβιβάζονται με τις αποφάσεις των δύο ταμείων στο ΚΕΑΟ ξεπερνά τα 2,5 δισ., με τα 2,2 δισ. να προέρχονται από το ΙΚΑ και τα 300 εκατ. από τον ΟΓΑ.
Η απόφαση του ΙΚΑ ελήφθη την 1η Δεκεμβρίου και συνεπεία αυτής οι οφειλέτες αρχικά θα έρθουν Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ έλαβε την απόφαση αυτή την 1η Δεκεμβρίου και έτσι οι οφειλέτες θα λάβουν αρχικά τα σχετικά ειδοποιητήρια και στη συνέχεια θα έχουν στη διάθεσή τους 15 ημέρες για να κάνουν τη ρύθμιση. Αν δεν την κάνουν, θα ακολουθεί η έναρξη της διαδικασίας κατάσχεσης και μπλοκαρίσματος λογαριασμών από τους υπαλλήλους του ΚΕΑΟ.

Άνοιξε το TAXIS για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Όποιος κάνει αίτηση πριν την Πρωτοχρονιά,  θα πάρει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης έως τις 31 Ιανουαρίου του 2017.
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις αιτήσεις του επιδόματος.
Όποιος καθυστερήσει και υποβάλει αίτηση αφού αλλάξει ο χρόνος, θα δει λεφτά στον λογαριασμό του το καλοκαίρι!
Κάνοντας είσοδο στην υπηρεσία Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, αν είστε
Δικαιούχος Δικαιούχος του Επιδόματος, ή αν δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας ως Διαχειριστής - Εκπρόσωπος των ενοίκων της, μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση.
Η βασική προϋπόθεση για την χορήγηση του επιδόματος είναι να έχουν αγοράσει ήδη πετρέλαιο θέρμανσης, πριν καταθέσουν την αίτηση. Η προκαταβολή που δινόταν έως το 2014 καταργήθηκε πέρυσι και, άρα, δεν πρόκειται για επίδομα για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, αλλά για όσους είχαν τα λεφτά και το αγόρασαν ήδη.
Αν παρέλθει η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, τότε η καταβολή του επιδόματος προβλέπεται ότι θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.
Η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2016-17, εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, στις 16 Δεκεμβρίου. Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis, άνοιξε μόλις σήμερα. Εφέτος ισχύει ό,τι και πέρυσι, με τη διαφορά πως ο νομός Έβρου μεταφέρθηκε στην Α΄ Ζώνη και περίπου 20 ορεινοί δήμοι θα πληρωθούν μεγαλύτερο επίδομα, σαν αν ανήκαν στην αμέσως ανώτερη ζώνη.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά

Συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων εννέα (9) υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) ημεδαπός

Κατασχέθηκαν άνω των -173- κιλών ακατέργαστης κάνναβης και -277- γραμμάρια κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση με πολυεπίπεδη δράση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.
Συνελήφθησαν στις 18-12-2016, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στα Ιωάννινα, δέκα (10) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων εννεά (9) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 26 έως 45 ετών και ένας 36χρονος ημεδαπός.
Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για την ίδια υπόθεση είναι δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων ένας 41χρονος, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης μόνιμα διαμένων στην Αλβανία και ένας 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 28-11-2016 να μεταφέρει εντός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου -133- κιλά ακατέργαστης κάνναβης (σχετικό το από 30-11-2016 Δελτίο Τύπου ΓΕΔ Αττικής).
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ενδελεχούς έρευνας, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση της οργάνωσης, η οποία εκτείνετο πολυεπίπεδα στη διακίνηση ναρκωτικών και εξακριβώθηκε ο τρόπος μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών, στις περιοχές των Ιωαννίνων και της Αττικής.
Ύστερα από έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -173- κιλών και -349- γραμμαρίων

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ''Γενηματάς'', θα ψάλει τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ''Γενηματάς'', θα ψάλει τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Το πρόγραμμα των επισκέψεων είναι:
1. Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.00' Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
2. Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.00', στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ''Γεννηματάς''
3. Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 10.00' Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, στο Προεδρικό Μέγαρο. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
4. Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.00', στο Μέγαρο Μαξίμου, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η Χορωδία της ΠΣΕ, θα συνοδεύεται εδώ και από το Χορευτικό των Νέων της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι''.
Σε 2 επισκέψεις, θα συνοδεύει η ηπειρώτικη κομπανία ''Οι Λαλητάδες'' και στις άλλες 2 η ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου

Και για να μην ξεχνιόμαστε για τη διαχρονικότητα της ΠΣΕ. 
Δημοσιοποιούμε 3 φωτογραφίες, από τα ''μακρινά'' Χριστούγεννα του 2009, που η Χορωδία της ΠΣΕ, έψαλε τα Κάλαντα, στα γραφεία της Κουμουνδού, στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα.

Γρηγόρης Μποντίνης: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Σας εύχομαι η Γέννηση του Θεανθρώπου να μας γεμίσει με ελπίδα για να προχωρήσουμε μπροστά.
Το 2016 που φεύγει ας πάρει μαζί του όλες τις δυσκολίες που μας επιβλήθηκαν και το 2017 ας είναι μια νέα αρχή για όλους μας στον Δήμο μας και την Πατρίδα μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ