Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τοπογραφικά για το Πωγώνι από 32 σπουδαστές του ΤΕΙ Αθηνών

Έργο ουσιαστικό για την ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπειρωτικής υπαίθρου προσφέρουν 32 σπου­δαστές του ΤΕΙ Αθηνών, που εδώ και σχεδόν 20 ημέρες βρίσκονται στην περιοχή του Πωγωνίου. Οι σπουδαστές, εκ των οποίων 27 φοιτούν στο Τμήμα Τοπογραφίας και οι 5 στο Συντήρησης Μνημείων και Έργων Τέχνης, εκπονούν λεπτομερή τοπογραφικά διαγράμματα χωριών, δρόμων και θρησκευτικών μνημείων, βοηθώντας τα μέγιστα στην ανάδειξή τους. Μάλιστα, τα τοπογραφικά διαγράμματα ολοκληρωμένα θα τα παραδώσουν στη συνέχεια στο Δήμο Πωγωνίου, ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα.
Μεταξύ των άλλων, αποτύπωσαν τις αγιογραφίες της ιστορικής Ιεράς Μονής Σωσίνου στον Παρακάλαμο.
Στην Πωγωνιανή…
Οι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Βασίλη Παγούνη, Βασίλη Ανδριτσάνο (από το τμήμα Τοπογράφων) και Ηλία Μπομπιλάκη (από το Τμήμα Συντήρησης Μνημείων και Έργων Τέχνης) φιλοξενούνται στην Πωγωνιανή, στα κτίρια του Ιδρύματος Λάτση και μετακινούνται από χωριό σε χωριό με λεωφορείο του Δήμου Πωγωνίου, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους και αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή γίνεται στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι  το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, χάρη κυρίως στον καθηγητή κ. Βασίλη Παγούνη, ο οποίος κατάγεται από το Δολό Πωγωνίου και γνωρίζει πολύ καλά τα …μυστικά της περιοχής, τα μονοπάτια και τα μνημεία της.
Τόσο ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης που είχε και την πρωτοβουλία της πρόσκλησης, εξέφρασαν στον «Π.Λ.» την ικανοποίησή τους για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι σπουδαστές και οι καθηγητές τους προς τους οποίους εκφράζουν και δημόσια τις θερμές ευχαριστίες τους.
Φοιτητές και καθηγητές τις προηγούμενες ημέρες γνώρισαν από πρώτο χέρι την ζεστή Ηπειρώτικη φιλοξενία και πήραν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Τον Οκτώβριο το πρόγραμμα «Κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων»

Τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος «Κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2012 καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτσης. Το πρόγραμμα αφορά συνταξιούχους λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης.
Βασικός σκοπός της δράσης είναι η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, με ένα ολοκληρωμένο εύρος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής εργασίας.
Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, οικιακή βοήθεια καθώς και διευκόλυνση για την συμμετοχή τους σε πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δραστηριότητες.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Σε πολύ καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση του νέου προπονητή με τους ποδοσφαιριστές

Έγινε χθες το απόγευμα  η παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας κ. Νάκα Παναγιώτη στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Παρακαλάμου. Τόσο ο πρόεδρος κ. Παντούλας Κώστας, όσο και ο νέος προπονητής κ. Νάκας Παναγιώτης έδωσαν το πρώτο στίγμα για τον σχεδιασμό του φετινού Αγροτικού Αστέρα, οριοθετώντας και τους στόχους της ομάδας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν  τα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας.
Ο κ. Νάκας παίρνοντας το λόγο είπε ο ίδιος γνωρίζει περισσότερο από όλους του ποδοσφαιριστές και τόνισε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά που θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, με πρώτο στόχο η ομάδα να παίζει καλό και ομαδικό  ποδόσφαιρο.

Ακόμη αποφασίστηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να ξεκινήσει την Δευτέρα 30 Ιουλίου το απόγευμα (6:30 μ.μ.) με το καθιερωμένο αγιασμό στο γήπεδο Παρακαλάμου.

Υπόμνημα για την Αδειοδότηση Νέων Πλωτών στην Λίμνη Ιωαννίνων

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετεχόντων στην Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την Αδειοδότηση Νέων Πλωτών στην Λίμνη Ιωαννίνων: Λιούμπου Αριστοτέλης, Λιούμπου Σταύρου, Παππά Θεμιστοκλή, Παππά Χρήστου, Παππά Αντωνία, Γκαναβιάρη Κων. Δημήτριου, Θαυμαστού Κων/νου, Γκίγκη Βασιλείου, Γκίγκη Θεμιστοκλή, Σιαπλαούρα Στυλιανού.

 Ο εκπρόσωπος:
Γκαναβιάρης Κων. Δημήτριος
6944141633

 Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας παρακαλέσουμε να προλάβετε ένα έγκλημα που πάει να συντελεστεί με αφορμή την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και μεροληπτική απόφαση της “Γνωμοδοτικής Επιτροπής” για τη χορήγηση τριών (3) νέων αδειών για πλωτά στη Λίμνη Παμβώτιδα.
Πιστεύουμε ότι είναι άδικο και παράνομο να δοθούν νέες άδειες πλωτών σε:
1ο. Συνταξιούχο 84 ετών με πλωτό περασμένης τεχνολογίας (μεταχειρισμένο, ηλικίας 13 ετών).
Την ώρα που αγνοούνται νέοι άνθρωποι που δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης με φακέλους πληρέστατους και πλωτά νεότευκτα.
2ο. Σε ομάδα 15 ατόμων με ελλιπέστατο φάκελο (σχεδόν κενό).

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και πιστεύουμε να πράξετε το καθήκον σας.

Για τους Συμμετέχοντες
Με εκτίμηση
Γκαναβιάρης Κων. Δημήτριος

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 69.759,77 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (24.07.2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 75χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, αφορά τη διαχειριστική περίοδο από 1-10-2011 έως 31-10-2011 και ανέρχεται στο ποσό των 69.759,77 ευρώ.
Κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 18 Ν.2523/97 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 3 Ν.3943/2011 «Μη απόδοση ΦΠΑ».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ξεκινά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

Μέχρι πότε μπορούν οι δικαιούχοι να καταβάλλουν τα δικαιολογητικά

Από τις 25 Ιουλίου και ως την 1η Οκτωβρίου θα γίνει από τον Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2012.
Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:
Από την 25η Ιουλίου 2012 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
Από την 3η Σεπτεμβρίου 2012 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.
Από την 1η Οκτωβρίου 2012 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2012 είναι η 31-1-2013.
Υπενθυμίζεται, ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, τονίζεται ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.

Για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται από 9 έως 12 Αυγούστου, στη Σκούπα Άρτας, το Φεστιβάλ ''Αραχθείου Θεάτρου Τζουμέρκων 2012''

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στην παιδική σκηνή, θα δοθεί η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Σαίντ Εξυπερύ από την Εταιρεία Θεάτρου Θεσσαλονίκης Λαμπιόνι, σε σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί και φέτος από 9 έως 12 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας.
Την Πέμπτη 9 Αυγούστου θα δοθεί η παράσταση «Η Κυριακή των Παπουτσιών» του Λάκη Λαζόπουλου από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
«Ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας γίνεται, εξαιτίας του αποκλεισμού της εισόδου της από τα έργα του υπόγειου μετρό, ο χώρος συνάντησης των ενοίκων.
Ένα υπέροχο κείμενο, δυνατό με μοναδικές αλήθειες για τη ζωή που, αν και θεωρείται παιδικό, απευθύνεται σε όλους αφού όλοι υπήρξαμε κάποτε παιδιά. Ο Μικρός Πρίγκιπας ξεκινά από τον πλανήτη του να γνωρίσει το σύμπαν. Στη Γη ανταμώνει με τον Αντουάν, έναν πιλότο ο οποίος με το αεροπλάνο του, που έπαθε βλάβη, πέφτει στην έρημο. Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Μέσα από τις αναμνήσεις του Μικρού Πρίγκιπα που αναπαριστώνται με τρόπο μαγευτικό, ξετυλίγεται, φαντασμαγορικά, όλη η επιπολαιότητα, η υπεροψία, η μιζέρια, η δίψα για εξουσία και χρήματα , η μοναξιά των ανθρώπων. Αλλά, παράλληλα δίνεται -χωρίς μελοδραματισμό και διδακτισμό, αλλά με δράση έντονη και 12 χαρούμενα κι αισιόδοξα τραγούδια με τις χορογραφίες τους- κι ένα μάθημα ζωής, αγάπης, φιλίας, δύναμης κι αντοχής, υπευθυνότητας και σοβαρότητας.
Το Σάββατο 11 Αυγούστου η Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας θα παρουσιάσει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Αντώνη Νικολάου  «Μπέμπα ετών 69 και ...κάτι κιλά!!!»

Διοργάνωση φιλανθρωπική βραδιάς, την Πέμπτη 2 Αυγούστου στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ"
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ 

Οι φίλοι της οικογένειας Νιαράκη με την υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου οργανώνουν την Πέμπτη 2 Αυγούστου στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου εκδήλωση οικονομικής συμπαράστασης για την οικογένεια με σύνθημα “Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας”
Συμμετέχουν αφιλοκερδώς:
Κλαρίνο :
Καψάλης Γρηγόρης, Δάμος Ναπολέων, Καψάλης Σταύρος, Χαραλάμπους Δόκιμος, Τόλης Βασίλειος, Τζιχάνης Ηλίας, Πλαστήρας Ηλίας, Δάμος Γιώργος, Τάσης Νίκος, Γιαννακός Γιώργος, Γκιόκας Λευτέρης, Μπραχόπουλος Μιχάλης, Χαλιγιάννης Θανάσης, Οικονόμου Θεόδωρος, Χαλδούπης Γιάννης
Τραγούδι :
Αθανασίου Παγώνα, Τζίμας Κώστας, Κωνσταντίνου Λευτέρης, Ντρίκος Κώστας, Τζίμας Γιώργος, Πατσιούρας Γιώργος, Κονοσπύρης Γιώργος, Παπακώστας Γιάννης, Πότσης Γιώργος, Δήμου Ελένη, Χαλιγιάννης Γιώργος, Σίνης Τάκης
Η Αλεξάνδρα Νιαράκη, ετών 16, ταλαιπωρείται από μικρό παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μίας σπάνιας γονιδικής μετάλλαξης. Τώρα απειλείται η ζωή της από έναν όγκο, που πιέζει το δεξί νεφρό. Κανένα ελληνικό νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό δεν ανέλαβε την ευθύνη, έτσι μετά από θετική απάντηση της Mayo Clinic στις ΗΠΑ η Αλεξάνδρα έφυγε για την Αμερική.
Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκεί, αλλά με ένα τεράστιο κόστος της τάξης των 300.000 – 500.000 €.
Οι φίλοι της οικογένειας Νιαράκη είναι μία ομάδα εθελοντών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την εύρεση πρακτικών τρόπων για την οικονομική στήριξης της πολυπαθούς οικογένειας. Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν αρωγό το Δήμο Πωγωνίου και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Eκτός από την παραπάνω εκδήλωση, οργανώνουν δίκτυο αλληλεγγύης στο νομό Ιωαννίνων απευθυνόμενοι στους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες, που οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στις προσεχείς εβδομάδες. Στόχος τους είναι να δημοσιοποιήσουν το θέμα της Αλεξάνδρας και να συλλέξουν δωρεές.
Σήμερα μας χρειάζεται η Αλεξάνδρα αύριο μπορεί να είναι κάποιος από εμάς.
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Τιμή εισόδου: 3 €
Για πληροφορίες :
Κατσούπας Βασίλειος 6948513652,
Κονάνου Αντωνία 6947202401,
Νάσης Νίκος 6937166241

ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ ΔΩΔΩΝΗΣ: Φόρος τιμής στους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943

Ο Δήμαρχος Δήμου Δωδώνης και η Τ.Κ. Μουσιωτίτσας, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, τον  Σύλλογο Νέων Μουσιωτίτσας, τον Αθλητικό Σύλλογο Μουσιωτίτσας καθώς και την Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών, την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 10:30 πμ. θα τελέσουν Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των 152 εκτελεσθέντων της Μουσιωτίτσας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, 69 χρόνια μετά τη σφαγή, θα τελέσουν την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ. ο Δήμος Δωδώνης και η Τοπική Κοινότητα Μουσιωτίτσας στο πλαίσιο εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, τον  Σύλλογο Νέων Μουσιωτίτσας, τον Αθλητικό Σύλλογο Μουσιωτίτσας καθώς και την Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την προηγούμενη ημέρα, στις 7 το απόγευμα, με την τέλεση τρισάγιου στο τόπο της εκτέλεσης «Σπιθάρι»  και τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου από τον τόπο της εκτέλεσης μέχρι τον συνοικισμό της Κάτω Μουσιωτίτσας, όπου θα απονεμηθούν και τα αντίστοιχα μετάλλια  στους αγωνιζόμενους. Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία μέχρι το Μνημείο Πεσόντων.
Φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943 στον οικισμό Ραψαίων.
Επίσης ο Δήμος Δωδώνης με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Τερόβου-Ραψαίων θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των  εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ραψαίων.

Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος τουρισμού σε αγρότες

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2012 της Αγροτικής Εστίας. Η διανομή των δελτίων, θα γίνει από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ τα ονόματα των 140.000 δικαιούχων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr) .
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν:
α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) ή β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ – Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο).
Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:
1) 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,
2) 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,
Ο ΟΓΑ επισημαίνει, ότι τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χρήση τους από τρίτο πρόσωπο οι κυρώσεις θα είναι αυστηρότατες τόσο για τον ίδιο τον ασφαλισμένο όσο και για το φορέα υποδοχής (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κ.λπ.).
Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από την ημέρα που θα τα παραλάβουν έως τις 31-03-2013.
Τα Δελτία του εκδρομικού προγράμματος ισχύουν έως τις 31-12-2012.
Τέλος, το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων προβλέπεται να ξεκινήσει το μήνα Σεπτέμβριο.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Ιουλίου

Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο Μνημόνιο και ζητά την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων. Με αίτημα το κούρεμα των δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 12:00 έως τις 15:00, οπότε θα πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.
Στάση εργασίας πραγματοποιεί και η ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα από τις 12.30 έως τη λήξη της βάρδιας.
Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο Μνημόνιο και ζητά την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 13:0 έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
«Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για κούρεμα των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες» ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συμμετοχή στο έργο alterenergy

Τις 12 και 13 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου «Alterenergy Strategic Project: Energy Sustainability for Adriatic Small Communities» στο πλαίσιο του Προγράμματος Adriatic IPA 2007-2013, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια της Ηπείρου.
H κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή αυτονομία αποτελούν σημεία αιχμής για τις Περιφέρειες της Ευρώπης.
Οι Περιφερειακές αρχές, με την ευθύνη για την οικονομική ανάπτυξη και τη στήριξη νέων ενεργειακών υποδομών, μπορούν να διευκολύνουν τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την ενσωμάτωση τεχνολογιών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ), ως μέρος της λύσης στις προκλήσεις αυτές, προσδιορίζοντας το πλαίσιο πολιτικής για την αντιμετώπιση των οικονομικών, νομικών και κοινωνικών εμποδίων.
Το έργο «Alterenergy» στοχεύει στην προαγωγή της ενεργειακής βιωσιμότητα στις μικρές κοινότητες της περιοχής της Αδριατικής, με την προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.Με υπεύθυνη υλοποίησης την περιφέρεια της Πούλια της Ιταλίας, με εταίρους τις ιταλικές περιφέρειες της Αδριατικής και θεσμικούς εταίρους από τη Σλοβενία, την Ελλάδα, την Αλβανία (συνανάδοχος), την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, το Alterenergy θα ενθαρρύνει ενεργά τη συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών οικονομικών παραγόντων στη διαδικασία.
Σε πρακτικό επίπεδο, οι δράσεις του έργου περιλαμβάνουν την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων σχετικά με την ενεργειακή βιωσιμότητα, ώστε να διευρυνθούν οι γνώσεις πάνω στην εξοικονόμηση ενέργειας και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς και πάνω στα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε περιοχής-στόχου.
Ειδικότερα, οι δράσεις που υλοποιούνται στην Περιφέρεια της Ηπείρου αφορούν μελέτες καταγραφής και ανάλυσης των ευκαιριών που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο στους τομείς των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας στην περιοχή της Ηπείρου, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση τόσο των κατοίκων της περιφέρειας Ηπείρου όσο και των φορέων. Τέλος προβλέπεται η επιλογή ενός κτιρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το οποίο θα αποτελέσει πιλοτικό χώρο για την υλοπο ίηση καλών πρακτικών ενεργειακής αειφορίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής οι εταίροι παρουσίασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αναφορικά με τις δράσεις αξιοποίησης των ΑΠΕ σε τοπικό επίπεδο, ενώ ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων επικεντρώθηκε σε ζητήματα οικονομικού προγραμματισμού.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσίασαν την μέχρι τώρα πορεία των έργων στην περιοχή μας, ενώ εξέθεσαν ζητήματα και προβληματισμούς αναφορικά με την υλοποίησή τους.
Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταίρων συνέβαλε στην διάδοση ιδεών και στην αξιοποίηση πρακτικών που συμβάλλουν στην περαιτέρω επίτευξη του στόχου την ενεργειακής βιωσιμότητας.