Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ρεκόρ ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία τον Ιούνιο

Ένα δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη φορτώνονται κάθε μήνα οι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει και από τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η γγ Δημοσίων Εσόδων.
Τον Ιούνιο σημειώνεται ρεκόρ ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν στα 67,25 δισ. ευρώ.
Οι νέες οφειλές από τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκονται στα 6,225 δισ. ευρώ, έναντι 5,198 δισ. ευρώ τον Μάιο.
Από το σύνολο των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών το Δημόσιο εισέπραξε 944 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Σε 5 μηνιαίες δόσεις ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)

Η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου

Σε λιγότερες και υψηλότερες δόσεις θα κληθούν να καταβάλουν 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Λόγω της σημαντικής καθυστέρησης που καταγράφηκε στην εκκαθάριση του νέου φόρου, η αποπληρωμή του θα γίνει τελικά σε 5 μηνιαίες δόσεις και όχι σε έξι όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το σενάριο κατέληξε τελικά το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι υπήρχαν σκέψεις η πληρωμή του φόρου να αρχίσει τον Αύγουστο και να γίνει μέχρι και τον Ιανουάριο σε 6 δόσεις. Το σενάριο αυτό φαίνεται για την ώρα να χάνει το προβάδισμα που είχε.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί στη Συκούλα Άρτας, για κατοχή λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν δυόμιση κιλά περίπου λαθραίου καπνού σε συσκευασίες, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Συνελήφθησαν, χθες (18-07-2014) το απόγευμα στη Συκούλα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43, 19, 60 και 40 ετών, για κατοχή λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος τρεις σάκοι, που περιείχαν πέντε (5) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους (2) κιλών και (420) γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ανωτέρω ποσότητα του λαθραίου καπνού καθώς και το αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας που ενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθη 38χρονος Έλληνας διακινητής, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (18-07-2014) το μεσημέρι στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος Έλληνας διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις παράνομους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, (δύο άνδρες, 30 και 40 ετών καθώς και μία 47χρονη γυναίκα).
Επίσης, στην κατοχή του 40χρονου αλλοδαπού βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς.
Κατασχέθηκαν:
ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
τα χρηματικά ποσά των (1.200) ευρώ
ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δεν χάνουν την έκπτωση φόρου οι εκπρόθεσμοι φορολογούμενοι

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως η υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων δεν θα συνοδεύεται με την απώλεια του αφορολογήτου (έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ), αλλά με επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Η εφαρμογή για την υποβολή εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων είναι διαθέσιμη από σήμερα, Παρασκευή.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014.

ΕΛΓΑ: Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 1.107 παραγωγών για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου

Πιστώθηκαν την Παρασκευή από τον ΕΛΓΑ οι τραπεζικοί λογαριασμοί 1.107 παραγωγών σε όλη τη χώρα, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου που υπέστησαν στη διάρκεια του περασμένου αλλά και του τρέχοντος έτους (2013-14).
Οι πληρωμές αυτές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως σε κηπευτικά, δενδρώδεις καλλιέργειες αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Στους παραγωγούς της Ηπείρου καταβλήθηκε συνολικά το ποσό των 82.077,88 ευρώ.
Αναλυτικά ανά νομό:
Νομός Ιωαννίνων: 4.609 ευρώ
Νομός Άρτας: 7.186,72 ευρώ
Νομός Πρέβεζας: 2.156,83 ευρώ

Νομός Θεσπρωτίας: 68.125,33 ευρώ.

Άνοιξε το taxisnet για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Ανοικτό είναι το taxisnet για την υποβολή των τροποποιητικών και εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων. Οι περίπου 50.000 φορολογούμενοι που έχασαν την προθεσμία υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης μπορούν να την υποβάλουν και θα υποστούν μόνο το πρόστιμο των 100 ευρώ, χωρίς τελικά να τους επιβληθεί η ποινή της μη αναγνώρισης των αποδείξεων που θα οδηγούσε σε πρόσθετο φόρο χιλιάδων ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014.
Με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις).
Κατά τα άλλα, διατηρούνται σε ισχύ οι κείμενες διατάξεις.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Όλες οι αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία η οποία προσδιορίζει τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Με την τροπολογία ανοίγει παράθυρο για διόρθωση λαθών μετά την εκκαθάριση του φόρου από την πλευρά του ιδιοκτήτη ενώ ορίζεται ο τρόπος υπολογισμού σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών.
Οι διατάξεις αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη υποβολής, εκπρόθεσμης υποβολής, ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης στοιχείων ακινήτων, δεν εφαρμόζονται σε δηλώσεις στοιχείων ακινήτων που υποβάλλονται μέχρι και την 30/11/2014 για τη διόρθωση δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011, 2012 και 2013 εκτός αν προκύπτει φόρος προς επιστροφή.

Πρωτιά Περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και την έναρξη της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή κατατέθηκε το πρώτο πανελλαδικά σχέδιο για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση. 
Είχε προηγηθεί το - χωρίς παρατηρήσεις - κλείσιμο και η εξυγίανση του ΠΕΠ 2007-2013 της Περιφέρειας Ηπείρου, σε σχετική σύσκεψη στην Αθήνα παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και για την διαμόρφωση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη νέα Περιόδου 2014-2020.

Κερασώνας Πρέβεζας: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή

Προχθές (17-07-2014) το πρωί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (έναν άνδρα και δύο γυναίκες), ηλικίας 35, 46 και 43 ετών αντίστοιχα, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούμενοι, χθες το πρωί, προσέγγισαν 88χρονη ημεδαπή στο σπίτι της στον Κερασώνα Πρέβεζας και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι ίδιοι δράστες είχαν κλέψει από το ίδιο σπίτι, πριν από ένα μήνα περίπου, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας και ερευνάται η εμπλοκή των συλληφθέντων σε παρόμοιες έκνομες ενέργειες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη χθες (17.07.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, στην Τύρια Θεσπρωτικού Πρέβεζας, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και συνελήφθη διότι την προηγούμενη ημέρα αφαίρεσε από σταθμευμένο φορτηγό όχημα του Δήμου Πρέβεζας, την μπαταρία του.
Η αφαιρεθείσα μπαταρία κατασχέθηκε και αποδόθηκε ενώ κατασχέθηκαν και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.