Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Αναγκαστικός πλειστηριασμός του ακίνητου της Ένωσης Συνεταιρισμών Πωγωνίου (ΕΣΠΩ), στο Καλπάκι την Τετάρτη 10 Απριλίου


ANAΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ
Στις 10 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και από τις 14:00 έως και τις 18:00 θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικό τρόπο ο αναγκαστικός πλειστηριασμός μέσω της ιστοσελίδας www.eauction.gr, ενώπιον της συμβολαιογράφου Ιωαννίνων Παρασκευής Κατσάνου–Ζευγολά, τηλ. 2651021850 – e-mail v.katsanou.0@gmail.com , του ακίνητου της Ένωσης Συνεταιρισμών Πωγωνίου (ΕΣΠΩ), που βρίσκεται στο Καλπάκι Ιωαννίνων και έχει εμβαδό 3957,47 τ. μ. με κτιριακές εγκαταστάσεις 600 τ.μ. (πρώην σούπερ μάρκετ). Τιμή πρώτης προσφοράς πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες (550000) ευρώ.
     Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο της πιο πάνω συμβολαιογράφου καθώς και με τον Ηλία Πολύμερο δικηγόρο Ιωαννίνων στο τηλέφωνο 2651031125.

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΣΠΩ

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Αρχαιρεσιακή συνέλευση την Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 10:30 π.μ.


Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικών και αγροτικών υποδομών της Ηπείρου


Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο για μείωση της επικινδυνότητας,   αποκατάσταση βατότητας, ηλεκτροφωτισμό, αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων, βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες, συντηρήσεις μνημείων κ.α., που έχουν αποδέκτες χιλιάδες πολίτες, περιλαμβάνει το «πακέτο» έργων, που προωθείται  προς υλοποίηση μετά τις  σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη.
Αναλυτικά:
ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ
Η  Ο.Ε., μεταξύ άλλων,  ενέκρινε τη δημοπράτηση των  έργων:
 «Αποκατάσταση – βελτίωση οδού Κομποτίου - παραλίας Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας –Γέφυρας Άννινου», προϋπολογισμού 515.000 ευρώ
 «Αποκατάσταση βατότητας οδού με παραγωγικές μονάδες
στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Δήμου Ζηρού και σύνδεσή της με Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ
 «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
 «Ηλεκτροφωτισμός της 2ης Επαρχιακής οδού Ιωαννίνων – Πραμάντων στον Αυχένα Μηλιές (θέση Ορσίδες)», προϋπολογισμού 165.000 ευρώ
 «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή Ζωτικού δήμου Δωδώνης – Σύνδεση με περιοχή Σουλίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
 «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αμάραντο – Λουτρά Αμαράντου» Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς πτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή Νεοχωρακίου Πέτα Άρτας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
 «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς πτηνοτροφικές μονάδες στη θέση Παλιουρή Κομποτίου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
 «Αποκατάσταση βατότητας οδού Καλεντίνη Άρτας προς Ροβέλιστα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
 «Αποκατάσταση βατότητας Θεοδώριανα με παραγωγική μονάδα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

Ο Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε σε Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο για την ελληνική εξωτερική πολιτική


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο με θέμα: «Ελληνική Ενεργός Εξωτερική Πολιτική στον 21ο Αιώνα» που διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του και προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Νίκου Κοτζιά.
Στο συνέδριο συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ντανιέλ Μύτωφ. 
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με μια εφ' όλης της ύλης ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με θέμα: «Τέσσερα Χρόνια Ενεργητικής Εξωτερικής Πολιτικής: ένας Απολογισμός και ένα Σχέδιο».
Ο Γιάννης Καραγιάννης σε δηλώσεις του μετά το πέρας του συνεδρίου αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι: "Λόγοι ιστορικοί, πολιτιστικοί, γεωπολιτικοί και οικονομικοί επιβάλουν τη χάραξη εξωστρεφούς εθνικής στρατηγικής στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ενίσχυση και η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων που αναβαθμίζουν τη διεθνή θέση της χώρας είναι αυτονόητο ζητούμενο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα και εκκρεμότητες, όπως έγινε με το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ".

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατασχέθηκαν σε «καβάντζα» σε θαμνώδη περιοχή στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, πάνω από (57) κιλά ακατέργαστης κάνναβης



Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα
Από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη χθες (20-03-2019) το απόγευμαένας 27χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη καθώς προέκυψε ότι επιτηρούσε σε θαμνώδη περιοχή στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα).
Σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σάκοι και ένα τσουβάλι, που περιείχαν (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (57) κιλών και (360) γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν συνεργών του.

Ο Δήμος Πωγωνίου καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση στην Κόνιτσα


Ο Δήμος Πωγωνίου καταδικάζει απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε σε προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή του όμορου Δήμου Κόνιτσας.
Κάθε μορφή βίας μας βρίσκει αντίθετους και πρέπει να θέτει σε εγρήγορση τόσο την πολιτεία και τους φορείς όσο και τους ίδιους τους πολίτες. Τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν έχουν θέση σε καμία οργανωμένη και πολιτισμένη κοινωνία και είναι υποχρέωσή όλων μας να σταθούμε απέναντι σε όσους προκαλούν με τη δράση τους.

Εκπνέει την Τρίτη 27 Μαρτίου η προθεσμία για άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την απόκτηση άδειας νέας φύτευσης οιναμπέλων έτους 2019, λήγει την 27η Μαρτίου 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτησηαδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ  Ψηφιακές υπηρεσίες - Αίτηση αδειών φύτευσης Αμπέλου (http://e-services.minagric.gr) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540.
Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.
Στην αίτηση − υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποία
είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο (γραφείο 114) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη ή στο τηλέφωνο: 2651087117.
Επίσης το σχετικό ΦΕΚ 600 Β΄/24-2-2017 και οι οδηγίες συμπλήρωσης των αιτήσεων με  τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου  http://www.php.gov.gr/

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Μουσική βραδιά την Κυριακή 24 Μαρτίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ώρα 9:30


Την 21-03-2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-03-2019 συνεδρίασης.
1.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 30-11-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16 Επιτροπής Διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελληνικό» προϋπολογισμού 80.000,00 € με ΦΠΑ.
2.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 11-01-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού περιοχής Ράμιας Άρτας (περιοχή Τραντζέικα)» προϋπολογισμού 124.000,00 € με ΦΠΑ.
3.Έγκριση του από 25-01-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-01-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση κόμβου Ασφάκας στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 725.000,00 με ΦΠΑ.
4.Έγκριση του από 04-03-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-02-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού σύνδεσης Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου με την μονάδα Ε.Ε.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου» προϋπολογισμού 247.000,00 € με ΦΠΑ.
5.Έγκριση του από 08-03-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 26-02-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση εργασιών διαμόρφωσης περιοχής αναδασμού Ριαχόβου» προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.
6.Έγκριση του από 12-03-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 26-02-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες στεγανοποίησης λαογραφικού μουσείου Βίτσας Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.

Πως επηρεάζει η διατροφή τη γονιμότητα


Η γονιμότητα δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι δεδομένο, γιατί πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να την επηρεάσουν και τελικά να την πλήξουν.
Ολοένα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι η διατροφή και ότι η βελτίωσή της μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης σε ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας.
Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ, είναι καλά τεκμηριωμένο ότι ορισμένες παράμετροι του τρόπου ζωής επηρεάζουν σημαντικά την γονιμότητα.
«Πολλές μελέτες έχουν καταδείξει μειωμένα ποσοστά γονιμότητας σε γυναίκες με προβλήματα βάρους, καθώς και σε όσες υπερκαταναλώνουν αλκοόλ ή καφεΐνη», λέει.  «Έχει βρεθεί, π.χ., ότι η παχυσαρκία διπλασιάζει κατά μέσο όρο το χρονικό διάστημα έως τη σύλληψη, σε σύγκριση με το φυσιολογικό βάρος σώματος. Αντίστοιχα, το διάστημα αυτό τετραπλασιάζεται στις γυναίκες που είναι υπερβολικά αδύνατες. Επιπλέον, οι πιθανότητες υπογονιμότητας φαίνεται ότι αυξάνονται σημαντικά στις γυναίκες που καταναλώνουν πάνω από δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα, αλλά και σε όσες πίνουν πάνω από δύο καφέδες την ημέρα. Μάλιστα η αύξηση του κινδύνου είναι της τάξης του 45-60%, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες».
Καφές, αλκοόλ και βάρος όμως δεν είναι οι μοναδικοί παράγοντες που σχετίζονται με τη διατροφή και παίζουν ρόλο στη γονιμότητα. Μεγάλη συνδυασμένη ανάλυση (μετανάλυση) που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα της διατροφής είναι βασική παράμετρος του τρόπου ζωής που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη γονιμότητα.