Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Νέο χαράτσι (εισιτήριο) πέντε ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

«Ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ»

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», επεσήμανε ότι: «Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ»!

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ», ενώ διευκρίνισε ότι θα πηγαίνει ως πόρος για την εξέταση των ανασφάλιστων.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Μαρτίου και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
1.Την Κυριακή 2 Μαρτίου, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία.
2. Την Δευτέρα 3 Μαρτίου, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης 4 Μαρτίου.

Γιάννενα: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή, εμπορία πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

Κατά τη διενέργεια ελέγχου σε κατάστημα εποχιακών ειδών, κατασχέθηκαν συνολικά (1.298) πυροτεχνήματα και δυναμιτάκια
Συνελήφθη, χθες (28-02-2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος ημεδαπός, για κατοχή, εμπορία πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα εποχιακών ειδών, ο 46χρονος ιδιοκτήτης, κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει παράνομα προς πώληση (1.159) πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων και (139) δυναμιτάκια.
Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Βασιλικό Πωγωνίου: Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός να μεταφέρει 157 κιλά χασίς

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, πέτυχαν χθες (28-02-2014) αργά το βράδυ, στο Βασιλικό Ιωαννίνων, τη σύλληψη ενός 22χρονου υπηκόου Αλβανίας, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών εγγράφων.
Ειδικότερα, στο Βασιλικό Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, σε αστυνομική έρευνα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 22χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν (150) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (157,7) κιλών.
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ και η πλαστή άδεια παραμονής.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 22χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Υποχρεωτική επικοινωνία μέσω e-mail με την Εφορία

100 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν έχουν e-mail




Να αποκτήσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποχρεώνονται όλοι οι φορολογούμενοι για να προχωρήσει το υπουργείο οικονομικών στην ηλεκτρονική κοινοποίηση επιβολής προστίμων, πρόσθετων φόρων και εισφορών αλλά και ατομικών ειδοποιήσεων για οφειλές που, αν δεν εξοφληθούν κάποιων ημερών, η Εφορία θα μπορεί αμέσως μετά να προβεί στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και σε κατασχέσεις.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δηλωμένο e-mail ή δεν είναι ενεργό, απειλούνται και με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και άνω, με βάση το νέο «ποινολόγιο» της εφορίας, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα».
Το σύστημα αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αργότερο έως τον Μάιο κι έτσι η επίδοση όλων των πράξεων της διοίκησης στους πολίτες θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Πώς θα παίρνουν οι πολίτες φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η αίτηση

Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που θα παρέχουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών είναι και η έκδοση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, με μία απλή διαδικασία.
Έπειτα από την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα είναι δυνατό μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη ή του νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, όπως αναφέρει το «Βήμα».
Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει:
Αν υποβάλλεται από φυσικό πρόσωπο, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, διεύθυνση επαγγέλματος και κατοικίας, αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, αν πρόκειται για αλλοδαπούς,
Αν υποβάλλεται από νομικό πρόσωπο, επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου,
Το σκοπό για τον οποίο ζητείται,
Το φορέα στον οποίο θα κατατεθεί,
Το ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα, εάν ζητείται για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού,
Τα στοιχεία του τίτλου πληρωμής, εάν ζητείται για είσπραξη χρημάτων.

20 χρόνια χρειάζονται για να αναπληρωθούν οι 1 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας

Εξαιρετικά δυσοίωνες παραμένουν οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την αγορά εργασίας.

Στη μηνιαία έκδοση του Φεβρουαρίου, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η ανεργία πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% μέχρι το 2026, ακόμη και με το πιο αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ 3,5% - 4% (50.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο), καθώς -όπως αναφέρει- «αυτό το ποσοστό αποδίδεται, κατά κύριο λόγο, στα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».
Βασιζόμενο και σε πρόσφατες προβλέψεις της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, το Ινστιτούτο Εργασίας της Συνομοσπονδίας παρατηρεί ότι για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε επίπεδα ανεργίας του 2009 (450.000 άτομα) και να δημιουργήσει το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που χάθηκαν την περίοδο 2009 - 2013, θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σε διαιτητές η ρύθμιση των δανείων

Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία της ρύθμισης των τραπεζικών οφειλών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προβλέπει το αρχικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη, σύμφωνα με την "Καθημερινή".
Η βασική τομή που επιφέρει είναι ότι καθιστά υποχρεωτική για τον δανειολήπτη την προσφυγή σε «ειδική διαδικασία διαμεσολάβησης», η οποία θα διεξάγεται ενώπιον δικηγόρου. Αν η διαμεσολάβηση αποτύχει τότε προβλέπεται η σύνταξη «έκθεσης από οικονομικό εμπειρογνώμονα».
Η έκθεση αποτελεί πραγματική «ακτινογραφία» της οικονομικής κατάστασης του δανειολήπτη, καθώς θα πρέπει να αναφέρει εκτός από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία, όλες τις καταθέσεις, τα ομόλογα ή τις μετοχές που έχει στην κατοχή του, το εισόδημα που του χρειάζεται για να ζήσει ακόμη και το ποσό που μπορεί να εξασφαλιστεί από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που έχει στην κατοχή του.

Πτώση του τζίρου κατά 19% στις χειμερινές εκπτώσεις

Πτώση του τζίρου κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων κατά 19%, διαπιστώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ τα αποτελέσματα μπορεί να είναι βελτιωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα για την περυσινή περίοδο (ο τζίρος στις εκπτώσεις του 2013 κατά την ΕΣΕΕ μειώθηκε κατά 32% σε σχέση με το 2012), «σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις για την πραγματικά επικρατούσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς».
Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε αντίστοιχη έρευνα σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις του 36% των εμπορικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας (που πήγε καλύτερα από τις περιφερειακές αγορές) κινήθηκαν καλύτερα από το 2013, του 40% χειρότερα και του 24% στα ίδια επίπεδα.