Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΗΛΙΟΚΑΛΗ - ΚΑΛΠΑΚΙ 2 - 2

Facebook εναντίον……. «ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ»


Facebook εναντίον…… «ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ»

Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα είναι πλέον ίδιες.
Για πρώτη φορά το facebook, το twitter και τα άλλα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα, “κέρδισαν στα σημεία” τα παραδοσιακά μέσα διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας, την τηλεόραση, τα ραδιόφωνο και τις ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις.
Το “φαινόμενο Ομπάμα” για πρώτη φορά εμφανίστηκε δυναμικά και σε εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας, προοιωνίζοντας το πώς θα είναι στο μέλλον οι εκλογικές αναμετρήσεις και ο προσωπικός εκλογικός αγώνας κάθε υποψηφίου.
Facebook, twitter, flirk και αλλά κοινωνικά δίκτυα φαίνεται πως έδωσαν μια πρόσθετη δυνατότητα σε υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους να κερδίσουν, με αποκορύφωμα τον κ. Καμίνη Γιώργο στην Αθήνα.
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της πρωτεύουσας αξιοποίησε σε υψηλό βαθμό το Διαδίκτυο και τα social media και δικτύωσε πολλούς υποστηρικτές, επηρεάζοντας την...κρίσιμη μάζα των νεώτερων -και σκεπτόμενων - ψηφοφόρων και των γυναικών που "γύρισαν την πλάτη" στον κ. Κακλαμάνη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καβγάς κ.κ. Μπουτάρη- Ανθιμου δημιούργησε... ψηφιακή πόλωση υπέρ του πρώτου.
Είναι ενδεικτικό των -χιουμοριστικών- ρεφλέξ ότι ήδη δημιουργήθηκε στο Facebook ομάδα με την ονομασία:
«Ζητείται μητροπολίτης να ορκίσει τον νέο δήμαρχο»,
σε μια εμφανή αναφορά στη σύγκρουση μεταξύ του μητροπολίτη και του Δημάρχου.
Αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι (Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι) από τον Δήμο Πωγωνίου που έκαναν χρήση των μηνυμάτων μέσω κινητού ή δημοσιεύσεις μέσω blog ή το Facebook.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 10:00 π. μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΚΑΡΥΕΣ

ΝΤΟΡΑ: Πολιτικός φορέας με το όνομα «Δημοκρατική Συμμαχία»


ΝΤΟΡΑ: Πολιτικός φορέας με το όνομα «Δημοκρατική Συμμαχία»

Το όνομα «Δημοκρατική Συμμαχία» ακούστηκε (από το Alter) ως το πιθανότερο για τον νέο πολιτικό φορέα που ιδρύει -και επισήμως αύριο- η κ. Μπακογιάννη. Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τότε η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα έχει χάσει ένα σημαντικό «χαρτί» εν όψει της αυριανής εκδήλωσης. Κακά τα ψέματα, οι εντυπώσεις είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν, κατά συνέπεια το όνομα το οποίο φυλασσόταν σαν επτασφράγιστο μυστικό ήταν μια σημαντική παράμετρος. Επί της ουσίας, εάν το όνομα είναι πράγματι αυτό, τότε δεν παραπέμπει ευθέως σε ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα.
Μάλλον προς την... Αριστερά ταιριάζει καλύτερα.
Κοντός ψαλμός...

ΔΗΜΟΙ: Αυξημένα έσοδα, «μαχαίρι» στις Δημοτικές επιχειρήσεις


ΔΗΜΟΙ: Αυξημένα έσοδα, «μαχαίρι» στις Δημοτικές επιχειρήσεις

Αυξημένα έσοδα για τους Δήμους, αλλά και «μαχαίρι» στις δημοτικές επιχειρήσεις προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία, δήμοι και περιφέρειες θα εισπράξουν 9,7 δις ευρώ (9.756,5 εκ. ευρώ) έναντι 8,8 (8.830,7 εκ. ευρώ) μια αύξηση που φτάνει σε απόλυτους αριθμούς σε 926 εκ. και σε ποσοστό 10,4%.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται και στον «Καλλικράτη», το σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ καθώς τα έξοδα θα φτάσουν 9,2 δισ ευρώ (9.256,3 εκ ευρώ).
Ωστόσο, όπως τονίζεται, στο σχέδιο του προϋπολογισμού «οι Ενοποιημένοι προϋπολογισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) δεν είναι δυνατόν να προκύψουν από τους προϋπολογισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, διότι οι νέοι δήμοι και περιφέρειες, σύμφωνα με το ν. 3852/2010, Πρόγραμμα Καλλικράτης» θα πρέπει να έχουν καταρτίσει τους προϋπολογισμούς τους, εντός του πρώτου τριμήνου του 2011.
Στον προϋπολογισμό του 2011 επαναλαμβάνονται επίσης τα περί περιορισμού των 6000 δημοτικών επιχειρήσεων σε 2.000 που προβλέπει ο «Καλλικράτης», η μείωση των 60.000 μελών των διοικητικών τους συμβουλίων σε 20.000 αλλά και ο αυστηρός έλεγχος των δαπανών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το 2011 αποτελεί το έτος έναρξης της εφαρμογής της νέας αρχιτεκτονικής για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση, του προγράμματος «Καλλικράτης». Με τον «Καλλικράτη» θεμελιώνονται 13 αιρετές Περιφέρειες στη θέση των 76 Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Β' βαθμού που υπάρχουν σήμερα και 7 αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις στη θέση των 13 κρατικών περιφερειών που υπάρχουν σήμερα. Επαναθεμελιώνονται 325 νέοι ισχυροί Δήμοι στη θέση των σημερινών 1.034 ΟΤΑ Α' βαθμού».

ΚΑΠΝΙΣΜΑ: 1500 ευρώ και αφαίρεση άδειας σε όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο με παιδιά



ΚΑΠΝΙΣΜΑ: 1500 ευρώ και αφαίρεση άδειας σε όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο με παιδιά

Το να καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών, το αποφεύγουν πολλοί ενήλικες. Και καλά κάνουν γιατί αν πιαστούν θα πληρώνουν πολύ μεγάλα πρόστιμα.
Από 1.500 έως 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας, με την οποία απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα σε αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Για κάθε παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο θα διπλασιάζεται αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης.
Επιπλέον, θα αφαιρείται η άδεια των οδηγών, για ένα μήνα, ανεξαρτήτως αν κάπνιζαν οι ίδιοι ή κάποιος άλλος επιβάτης.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ


ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Ταυτόχρονα με το σφράγισμα της κάλπης ξεκινά η επιμόρφωση των νέων αιρετών, Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών, στη νέα πραγματικότητα του «Καλλικράτη»:

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνουν επιμορφωτικές διημερίδες για τους 325 νεοεκλεγμένους δημάρχους, τους 13 νεοεκλεγμένους περιφερειάρχες και τους 58 νεοεκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 8 Δεκεμβρίου σε έξι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα.
Στα Ιωάννινα,η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Serai,για τους αιρετούς της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας (30 Δήμαρχοι και 10 Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες).

ΔΩΔΩΝΗ: «Διευρυμένο μέτωπο υπέρ Δωδώνης»


ΔΩΔΩΝΗ: «Διευρυμένο μέτωπο υπέρ Δωδώνης»

Την ανάγκη δημιουργίας ενός διευρυμένου μετώπου κοινωνικών και πολιτικών φορέων για την υπεράσπιση της κτηνοτροφίας και της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» προτείνει ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η Δωδώνη».
«Ένα μέτωπο που θα έχουν θέση όλοι οι βουλευτές της Ηπείρου και οι νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί άρχοντες» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο συνεταιρισμός ασκεί στην ανακοίνωσή του σκληρή κριτική στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, για την οποία λέει ότι όλα αυτά τα χρόνια «όχι μόνο έχει πάρει τα λεφτά της και με το παραπάνω αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει βγάλει μπόλικο τοκογλυφικό κέρδος (σ.σ. αναφέρεται στην ένταξη της ΑΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο συνέπεια του δανείου που πήρε η «Δωδώνη» κατά την ίδρυσή της)».
«Κατά συνέπεια όχι μόνο δεν δικαιούται να πουλήσει τίποτα αλλά απεναντίας αυτό που θα πρέπει να κάνει, με βάσει την πρωταρχική συμφωνία, είναι να μεταβιβάσει τις μετοχές της στους κτηνοτρόφους» προσθέτει.
Στο στόχαστρό του και οι Ενώσεις Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας οι οποίες πούλησαν στην ΑΤΕ τις μετοχές τους επί ΝΔ. «Κάτι τέτοιο όχι μόνο ήταν λάθος αλλά συνιστά μια ακόμη παραβίαση και αναίρεση της αρχικής συμφωνίας που εξασφάλιζε και εξασφαλίζει τον χαρακτήρα για τον οποίο δημιουργήθηκε η εταιρία, δίνοντας το δικαίωμα στην ΑΤΕ να κερδοσκοπεί εις βάρος των κτηνοτρόφων αλλά και της ίδιας της ανάπτυξης της εταιρίας» τονίζει ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός.
Για τον συνεταιρισμό η ανάπτυξη της περιοχής στον πρωτογενή τομέα στηρίζεται στη μεταβίβαση των μετοχών της «Δωδώνης» στους κτηνοτρόφους μέσα από ένα πρωτοβάθμιο κλαδικό συνεταιρισμό, στον άμεσο καθορισμό από τη «Δωδώνη» των τιμών για την τρέχουσα γαλακτοκομική σεζόν και στο μοίρασμα των κερδών σαν τιμή εκκαθάρισης. «Αν η περιφερειακή ανάπτυξη είναι το στοίχημά τους (των κυβερνώντων), τότε πρώτιστα πρέπει να σωθεί η κτηνοτροφία και, για να σωθεί η κτηνοτροφία, θα πρέπει να σωθεί όχι μόνο η ‘Δωδώνη’, αλλά να περάσει άμεσα σε αυτούς για τους οποίους φτιάχτηκε» καταλήγει.