Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία

 


Την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες για το στρατό ξηράς προανήγγειλε από τη Θάσο ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικές πηγές προσδιορίζουν τη θεσμοθέτηση της αύξησης της θητείας για το στρατό ξηράς για τον Ιανουάριο.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αφού επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής» πρόσθεσε:

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από επιχειρήσεις στην Ελεούσα και στην Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων

 


Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθη ημεδαπός ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο συνεργοί του

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής που έγιναν από επιχειρήσεις στην Ελεούσα και στην Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων.

Για της υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (17-10-2020) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της προαναφερθείσας υπηρεσίας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο συνεργοί του, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο συλληφθείς από κοινού με τον ανήλικο συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από 17-06-2020 έως 16-10-2020 διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:

• αφαίρεσαν τέσσερις φορές από επιχείρηση στην Ελεούσα Ιωαννίνων, συνολικά -52- τελάρα με κενές φιάλες αλκοολούχου ποτού,

• αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από κοινού με τον τρίτο συνεργό τους, από μη περιφραγμένο χώρο επιχείρησης στην Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων πινακίδες και κολώνες αλουμινίου, έγιναν όμως αντιληπτοί από υπαλλήλους της επιχείρησης και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Σημειώνεται, ότι για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης -8- ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

 


Συνελήφθη, χθες (17-10-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών,  ποινής κάθειρξης (8) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΕΟΔΥ: Εννέα θάνατοι σήμερα, 438 νέα κρούσματα

 


28  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εννέα νέοι θάνατοι, 438   νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3.508 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.153 (40.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 509 θανάτους συνολικά στη χώρα. 193 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Άρτα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθησαν, χθες (17-10-2020) το απόγευμα σε διαφορετικά σημεία της πόλης της Άρτας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 23, 46 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών από δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έγιναν την 16 και 17-10-2020 στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ και ένα tablet, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας συνελήφθησαν δύο ακόμα ημεδαποί, ηλικίας 46 και 48 ετών, διότι όπως προέκυψε προμήθευσαν με ποσότητα ηρωίνης τον 23χρονο, λαμβάνοντας ως αμοιβή τα ανωτέρω κλοπιμαία.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του 46χρονου και του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους (5,92) γραμμαρίων,

ζυγαριά ακριβείας,

σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης,

το κλεμμένο tablet.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Είκοσι τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.916) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(18) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (885) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (73) άτομα.

 (11) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (4) στην Αττική, (2) σε Δυτική Ελλάδα και από (1) σε Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (189) σχετικές παραβάσεις.

 (221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

 (36) στη Θεσσαλονίκη,

 (33) στη Στερεά Ελλάδα,

 (27) στα Ιόνια Νησιά,

 (26) στην Κεντρική Μακεδονία,

 (24) στην Ήπειρο,

 (18) στο Βόρειο Αιγαίο,

 (13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 (10) στο Νότιο Αιγαίο,

 (7) στην Κρήτη,

 (7) στη Δυτική Μακεδονία,

 (7) στη Θεσσαλία,

 (6) στην Αττική,

 (4) στην Πελοπόννησο και

 (3) στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.388) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (21.372) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.500 ανέργους στο πρόγραμμα ψηφιακού marketing της Google

 


Ξεκίνησε  την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στον Β΄ κύκλο του δωρεάν εξ αποστάσεως Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing), για 1.500 επιπλέον νέους ανέργους.

Ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας συνεργάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Μετά την υπερκάλυψη των 3.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, για τις οποίες υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις μέσα σε 6 ημέρες, ο ΟΑΕΔ και η Google αποφάσισαν από κοινού την άμεση υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου.

Συνολικά, 1.500 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Grow with Google.” Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ που διαθέτουν γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά εβδομήντα πέντε (75) ώρες κατάρτισης, από τις οποίες σαράντα (40) ώρες Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης και τριάντα πέντε (35) ώρες Σύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση ολόκληρου του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα εκδοθεί από τη Google και τον ΟΑΕΔ.

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε κλαπέντα ταξιδιωτικά έγγραφα και είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα με 100% επιδότηση για 3.000 ανέργους 18-30 ετών

 


Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, οι αιτήσεις εργοδοτών στον ΟΑΕΔ για το νέο «Ειδικό πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας και προώθησης της απασχόλησης μέσω της επιδότησης της εργασίας.

Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού. Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει σε 3.000 ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

3 άτομα 1

4-9 άτομα 2

10-19 άτομα 3

20-30 άτομα 5

31-50 άτομα 8

άνω των 50 ατόμων 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης: Γιατί να επιλέξω την ενδοσκοπική χειρουργική;


 

Η Ενδοσκοπική Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης αποτελεί μέρος των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών. Πραγματοποιείται διαδερμικά με μικρής έκτασης τομές δέρματος και τη χρήση μικροτεχνικών κάτω από μεγέθυνση. Έτσι αποφεύγεται η αιμορραγία και ελαχιστοποιείται η καταστροφή των παρακείμενων ιστών, επιτυγχάνοντας ένα άρτιο χειρουργικό αποτέλεσμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης (16 Οκτωβρίου), ο κ. Γεώργιος Βασταρδής, MD, Ph, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (ΜΙSS) του Metropolitan General εξηγεί γιατί κάποιος να επιλέξει την ελάχιστα επεμβατική τεχνική της ενδοσκοπικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση των παθήσεων σπονδυλικής στήλης.

Η μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι γρήγορη και ο πόνος μετά την επέμβαση συχνά μηδενικός. Οι ασθενείς μπορούν και εξέρχονται από το νοσοκομείο σε 24 ώρες το πολύ ή και την ίδια ημέρα, μόλις μερικές ώρες μετά την επέμβαση. Είναι άμεσα λειτουργικοί και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημαντικότερες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης αποτελούν:

• Η φθορά και αφυδάτωση (εκφυλιστική νόσος) των μεσοσπονδύλιων δίσκων (Degenerative Disc Disease)

• Η τραυματική κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου

• Οι φλεγμονές των δίσκων και των σπονδύλων, όπως η σπονδυλοδισκίτιδα

• Οι στενώσεις του σπονδυλικού σωλήνα

Ενδοσκοπικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης (με τη χρήση λεπτών ενδοσκοπίων):