Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δ.Ε.Α.Π. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Έναρξη Μαθημάτων Ακαδημαϊκού έτους 2015-16 την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

Έναρξη Μαθημάτων Ακαδημαϊκού έτους 2015 - 2016
Τα μαθήματα 1ου, 2ου και 3ου έτους θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015!
Θα ενημερωθείτε αναλυτικά εντός των προσεχών ημερών.


Eκ της Γραμματείας

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου (2-11-2015)

Από κοινού δράση των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας  και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για προϊόντα προστιθέμενης αξίας
Με στόχο τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τοπικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, οι Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν στην υλοποίηση δύο έργων σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Τη σχετική απόφαση για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τριών ανωτέρω φορέων, έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, στη σημερινή συνεδρίασή της. 
Αναλυτικά, πρόκειται για τις δράσεις:
«Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά, γιαούρτι κλπ.) με β-γλουκάνες ή σκόνη εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού ποσού 71.856,60 ευρώ
«Συλλογή, αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλουκάνες)»,συνολικού ποσού 69.519,60 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων θα μελετηθεί η προσθήκη β- γλουκανών ή ξηρής σκόνης εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών από βιοτεχνίες παραγωγής μανιταριών της Ηπείρου και των Γρεβενών σε low- fat γιαούρτια και τυριά και θα εκτιμηθεί η σωστή αναλογία με στόχο τη δημιουργία «Λειτουργικών τροφίμων» υψηλής διαιτητικής και διατροφικής αξίας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στη Λυγιά Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στη Λυγιά Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 24χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 18-01-2013 έως 11-02-2013, σε εξοχική κατοικία στη Λυγιά Πρέβεζας, όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.
Σημειώνεται ότι ο 24χρονος δράστης είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 29ης/30-10-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 30-10-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-10-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 29/30-10-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1599. Κατάρτιση αναμορφωμένου σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2016 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1600. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Παλαιοχώρι Συρράκου – Κοτομίστα», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
1601. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-09-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κοσμηρά», προϋπολογισμού € 30.000,00 με Φ.Π.Α.
1602. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Ανήλιο - Χαλίκι», προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.

Νέο διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''Οι Άγιοι Ανάργυροι"

Συνελήφθησαν στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, τρεις παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο διακινητής, που αναζητείται

Επίσης, συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος, ως εμπλεκόμενος στη λαθρομεταφορά

Συνελήφθησαν, χθες (01-11-2015) νωρίς το πρωί στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις παράνομοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ..Ε αυτοκίνητο, διακινητής που αναζητείται.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης του ΙΧΕ αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, χθες νωρίς το πρωί στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων (περιοχή Αμπελάκια), σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στα Καρδαμίτσια και διέφυγε πεζός μαζί με έναν από τους επιβάτες.
Ακολούθως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία συνόδευε το ανήλικο παιδί της), ηλικίας 36, 41 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθη επίσης ο 26χρονος Αλβανός ιδιοκτήτης του οχήματος, ως εμπλεκόμενος στην λαθρομεταφορά ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος του 36χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ κατείχε διαβατήριο που έφερε δεκαέξι (16) πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας μόνο στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας μονάχα στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης,  διαψεύδοντας τα σενάρια που κυκλοφορούσαν για το εύρος της εφαρμογής του μέτρου.
«Με την εκτίμηση που έχω στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, έχω μείνει κατάπληκτος το τελευταίο διάστημα για το τι γράφεται και ακούγεται» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και συνέχισε:
 «Ευτυχώς βγαίνουν οι αποφάσεις και οι νόμοι αλλά κανένας δεν κάνει μία αναδρομή να για παράδειγμα τι είχε πει το τάδε site και τι είχε πρωτοσέλιδο η τάδε εφημερίδα και ποια είναι η πραγματικότητα; Είναι διαφορετική η πραγματικότητα. Ακούστηκαν τέρατα για το επίδομα θέρμανσης, για τα τέλη κυκλοφορίας και σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά είναι ψέματα».

Πόσο αυξάνονται οι δόσεις για 268.000 οφειλέτες ταμείων



Αλλάζουν όλες οι δόσεις για την πληρωμή χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Νοεμβρίου και τα νέα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν στο εξής 267.981 οφειλέτες που έχουν ρύθμιση είναι αυξημένα έως και 23,92%, επειδή από αυτόν τον μήνα ισχύει νέο επιτόκιο στο 5,05% αντί 3% που ήταν μέχρι και τη δόση του Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από την αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% δεν θα έχουν όσοι χρωστούν πολλά, αλλά αντίθετα όσοι έχουν ρυθμίσει οφειλές έως 5.000 ευρώ.
Αν δεν έχουν πάρει απαλλαγή για να διατηρήσουν το μηδενικό επιτόκιο που προέβλεπε η αρχική τους ρύθμιση, οι μικροοοφειλέτες των 5.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν από εδώ και στο εξής όλες τις επόμενες δόσεις με τόκο 5,05% επί του αρχικού κεφαλαίου μέχρι την εξόφληση της οφειλής.
Για παράδειγμα:
1. Οφειλέτης των 5.000 ευρώ με ρύθμιση 100 δόσεων πλήρωνε μέχρι τον Οκτώβριο 50 ευρώ το μήνα, ενώ από τον Νοέμβριο θα πληρώνει 61,96 ευρώ επειδή η οφειλή «τοκίζεται» με 5,05%. Το ποσό της μηνιαίας δόσης δηλαδή αυξάνεται κατά 12 ευρώ ή κατά 23,92% σε σχέση με αυτό που πλήρωνε.
2. Οφειλέτης που ρύθμισε σε 100 δόσεις χρέος 8.021,75 ευρώ (4.970,15 ευρώ κεφάλαιο και 3.051,60 ευρώ προσαυξήσεις) πλήρωνε άτοκη δόση 80,22 ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ από την 1η Νοεμβρίου θα πληρώνει 92,69 ευρώ. Επιβαρύνεται δηλαδή κατά 12,47 ευρώ ή κατά 15,54% σε σχέση με αυτά που πλήρωνε.