Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 29ης αγωνιστικής της Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 8 Απριλίου 2023 

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ    3-0 α.α.    

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-4

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-1

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 4-0

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3-0

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 0-2

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 0-0

Κυριακή 9 Απριλίου 2023 

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 3-0

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  6-1

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 80

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 80

3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 78

4.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 60

5.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 56

6. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 56

7. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 46

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 43 

9. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 40 

10. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 33

11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 33

12. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  31 (26)

13. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 27 

14. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 24

15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 21

16. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 15  (26)

17. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 15

18. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 10

Γιάννενα: Συλλήψεις για ηχορύπανση από καταστήματα διασκέδασης

 


Στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση μουσικής από καταστήματα διασκέδασης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  δύο άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για δυο άνδρες, ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο καταστημάτων διασκέδασης, οι οποίοι διαπιστώθηκε να κάνουν χρήση μουσικής εντός των καταστημάτων, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο θορύβου. 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες που θέλουν να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72 έως 120 δόσεων

 


Άνοιξε την Παρασκευή 7 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στην οποία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όλοι εκείνοι που είτε έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις χρεών των 72 έως 120 δόσεις μέσα στην περίοδο της κρίσης, είτε να δημιούργησαν μέσα στην ίδια περίοδο νέες οφειλές, αλλά ωστόσο ήταν συνεπείς στις παλαιές τους υποχρεώσεις.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, για την επιβράβευση εκείνων που κράτησαν ζωντανές τις ρυθμίσεις μέσα στην ενεργειακή κρίση ή για την παροχή μίας δεύτερης ευκαιρίας προκειμένου να βάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε ρότα για εκείνους που τις έχασαν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Έτσι οι οφειλέτες σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν στο εξής και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αναβιώσουν τις παλαιές τους ρυθμίσεις ή να ρυθμίσουν νέα χρέη.

Βασική προϋπόθεση προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι παλαιές ρυθμίσεις ή να τακτοποιηθούν οφειλές της ενεργειακής κρίσης, αποτελεί η μη ύπαρξη ανοιχτών λογαριασμών του παρελθόντος.

Με βάση την όλη διαδικασία και προκειμένου οι φορολογούμενοι να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις είναι να καταβάλλουν δύο δόσεις μαζί.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης για τις νέες ρυθμίσεις οφειλών:

Ποιοι οφειλέτες μπορούν να κάνουν χρήση της πρόβλεψης για αναβίωση των ρυθμίσεων με τις 72 ή 120 δόσεις;

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένης, σε περιοχή της Άρτας

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έγινε σε περιοχή της Άρτας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης και την έπεισε να τοποθετήσει σε μαξιλαροθήκη χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από πιθανό κίνδυνο, λόγω των εργασιών που θα εκτελούσε στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 700 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει η ηλικιωμένη, και τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον  ανέμενε άγνωστος συνεργός του.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ήπειρο


 Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την λίστα με τους υποψηφίους βουλευτές, στις εθνικές εκλογές 2023.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ήπειρο είναι:

Νομός Ιωαννίνων

Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου

Γρίβας Χρήστος, Αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Μάκη Κωστούλα, Κοινωνική ψυχολόγος

Οικονόμου Θανάσης, πρώην βουλευτής- επιχειρηματίας

Σουλελέ Λίλα, δικηγόρος

Στέφος Ιωάννης, πρώην βουλευτής- εκπαιδευτικός

Τζούφη Μερόπη, βουλευτής, πανεπιστημιακός

Νομός Άρτας

Βλάρας Γρηγόρης, δημόσιος υπάλληλος

Γεροβασίλη Όλγα, βουλευτής γιατρός

Μπουραντά Μαργαρίτα, παιδοψυχολόγος

Τσίρκας Βασίλης, πρώην βουλευτής δικηγόρος

Νομός Θεσπρωτίας

Γόγολος Γιάννης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κάτσης Μάριος, βουλευτής μηχανικός

Στεργίου Άννα, δημοσιογράφος

Νομός Πρέβεζας

Λελοβίτης Πάνος, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Μάρκου Μαρία, φιλόλογος

Μπάρκας Κώστας, βουλευτής δημοσιογράφος

Ρεβησίου Δημητρούλα, καθαρίστρια.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη για παράνομη κατοχή και εμπορία βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, συνελήφθη χθες  το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης καταστήματος, διαπιστώθηκε ότι είχε διαθέσει σε δύο ανήλικους συνολικά (43) παιδικά αθύρματα και ένα καπνογόνο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 10 Απριλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι,  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ. 374/2022 (αρ.πρωτ. 39135/30-05-22) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ 136/09-07-2022)  καθώς και τηνΚΥΑΔ1α/ΓΠ. οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Έγκρισηαπολογισμού –ισολογισμού  έτους 2021του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας  Βήσσανης–Δήμου Πωγωνίου.

2.Έγκριση  προϋπολογισμού  έτους 2023του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας Βήσσανης–Δήμου Πωγωνίου.

3.Έκδοσηπρόσκλησης  για  χορήγηση  οικονομικής ενίσχυσης προίκισης μιας  άπορης  κόρης δημότισσας  της  Κοινότητας    Βήσσανης (που  έχει  συνάψει  γάμο  κατά  το  έτος  2022) του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».

4.Έγκρισηαπολογισμού –ισολογισμού  έτους 2021του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας  Βήσσανης.

5.Έγκριση  προϋπολογισμού  έτους 2023του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας Βήσσανης–Δήμου Πωγωνίου–Δήμου Πωγωνίου.

6.Έκδοση πρόσκλησης γιαχορήγηση οικονομικής ενίσχυσης  σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από την Κοινότητα Βήσσανης του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» για το   έτος 2022.

7.Υποβολή τεχνικού προγράμματος έτους 2023  για έγκριση αυτού και εγγραφή των έργων στον προϋπολογισμό έτους 2023 του  κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».

8.Αποδοχή επιχορήγησης ποσού 172.640,00€ από τους ΚΑΠ  έτους 2023 της 1ηδόσης στο Δήμο Πωγωνίου  για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» (αρ.25213/24-03-23 απόφαση ΥΠ. Εσωτερικών).

9.Κατακύρωση αποτελέσματος    δημοπρασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίου στη θέση «ΣΕΧΗ» οικισμού Χρυσόδουλης Κοινότητας Μαυροπούλου(σχετ.25/23 Α.Ο.Ε).

10. Έγκριση της αρ.06/23 μελέτης  προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων, λιπαντικών, αντιψυκτικών του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του για ένα έτος (2023-2024)» και καθορισμός διαδικασίας σύναψης σύμβασης  -κατάρτιση όρων δημοπράτησης ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού.

11.Έγκριση εκ νέου α)της αρ. 38/21 μελέτης για την προμήθεια  «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Πωγωνίου (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)» και β) καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια  ανοιχτού  διαγωνισμού της.

12.Έγκριση –κατάρτιση των όρων δημοπρασίας με ανοιχτό διαγωνισμό του έργου με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία Δήμου Πωγωνίου (Α’ Φάση)»προϋπολογισμού 1.017.700,00€ μεΦ.Π.Α. (επιχορηγούμενο από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ).

13.Έγκριση της αρ. 09/23μελέτης  που συνέταξε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου για την κατασκευή του έργου «Αποχέτευση ΔΕ Άνω Καλαμά, Καλπακίου, Πωγωνιανής και Δελβινακίου Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού 72.500,00€  με Φ.Π.Α. και καθορισμός τρόπου ανάθεσής του.

14.Έγκριση της αρ. 10/23μελέτης  που συνέταξε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου για την κατασκευή του έργου «Τοίχοι Αντιστήριξης Δήμου Πωγωνίου Β ́Φάση » προϋπολογισμού 72.500,00  με Φ.Π.Α. και καθορισμός τρόπου ανάθεσής του.

15.Έγκριση του αρ. πρωτ. οικ. 2279/06-04-2023 τεύχους προεκτιμώμενης αμοιβής της Γεωτεχνικής Μελέτης του έργου «Ανέγερση νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Καλπακίου» και καθορισμός τρόπου ανάθεσης της.

16.Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2022 Δήμου Πωγωνίου».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Ευχές για το Πάσχα

 


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου 

«Η Ένωση» εύχονται σε όλους και όλες σας, χωριανούς και απόδημους, 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα

 


Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου επιστρέφονται από τη Μ. Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

-του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση & στάθμευση) και

-της παρ. 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ. (πινακίδα Ρ40 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 3 του άρθρου 31 του ν.4530/2018.

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 9 Απριλίου

 


Την Κυριακή 9 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κατσικά, 09:00-15:00.

Σε έξαρση οι γαστρεντερίτιδες: Τι πρέπει να προσέχουμε

 


Νέο κύμα ιογενών λοιμώξεων παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας, μετά την υποχώρηση του νέου κορωνοϊού και της γρίπης. Ανάμεσα σε αυτές που αυξάνονται βρίσκονται οι ιογενείς γαστρεντερίτιδες που είναι γνωστές και ως «γρίπη στο στομάχι».

Οι ιογενείς γαστρεντερίτιδες προκαλούνται από διάφορους ιούς (ροταϊούς, νοροϊούς, αδενοϊούς, σαποϊούς, αστροϊούς) και είναι πολύ συχνές. Μόνο οι νοροϊοί, που είναι η πιο συχνή αιτία τους (ευθύνονται για το σχεδόν 50% των κρουσμάτων), προκαλούν κάθε χρόνο οξεία γαστρεντερίτιδα σε τουλάχιστον ένα στα 20 άτομα στον γενικό πληθυσμό.

«Οι ιοί που προκαλούν γαστρεντερίτιδα μολύνουν μόνο ανθρώπους και προκαλούν παρόμοια συμπτώματα», εξηγεί η ειδική Παθολόγος δρ Χρυσούλα Λιάκου, MD, PhD. «Τα κύρια είναι διάρροια και έμετος. Ωστόσο οι πάσχοντες μπορεί να παρουσιάσουν και άλλα, όπως ναυτία, πονοκέφαλο, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, μυϊκούς πόνους. Σε σπάνιες περιπτώσεις αναπτύσσεται πυρετός, ο οποίος συνήθως είναι χαμηλός».

Η γαστρεντερίτιδα προκαλεί φλεγμονή στο στομάχι και στα έντερα, με τον οργανισμό να ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του εμέτου και της διάρροιας για να απαλλαγεί από τον υπαίτιο ιό.

«Η μόλυνση ενός ατόμου μπορεί να συμβεί από την κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων που παρασκευάζονται σε κακές συνθήκες υγιεινής, καθώς και μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες. Μπορεί επίσης να μεταφερθεί και από άτομο σε άτομο, αφού οι ιοί αποβάλλονται με τη διάρροια και τον έμετο. Γι' αυτό έχει ζωτική σημασία να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής, με πολύ καλό σαπούνισμα των χεριών και απολύμανση των επιφανειών με χλωρίνη μετά από κάθε διάρροια και έμετο. Απαραίτητο είναι επίσης το καλό σαπούνισμα των χεριών πριν από την προετοιμασία και την κατανάλωση φαγητού», τονίζει η δρ Λιάκου.

«Οι ιοί που προκαλούν γαστρεντερίτιδα επιβιώνουν έως και 72 ώρες στις επιφάνειες. Επιπλέον, ένας ασθενής είναι μεταδοτικός από τη στιγμή που αρχίζει να νιώθει άρρωστος έως τουλάχιστον τρεις ημέρες μετά την ανάρρωσή του», εξηγεί.