Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «Ο Καλλικράτης βοηθάει τους ακριτικούς Δήμους»

Ο κ. Ντόντης Ιωάννης, νυν Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Άνω Πωγωνίου και υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Πωγωνίου, απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τον Καλλικράτη, τον νέο Δήμο Πωγωνίου και την υποψηφιότητα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα βοηθήσει ο «Καλλικράτης» έναν ακριτικό Δήμο όπως το Πωγώνι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Δημιουργεί ευκαιρίες και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες και στους ακριτικους δήμους. Δημιουργεί συνθήκες για να μπορεί κανείς να σχεδιάσει πιο ολοκληρωμένα για την περιοχή του, δημιουργεί ισχυρές υπηρεσίες. Άρα υπάρχει και ένα ανθρώπινο δυναμικό από το οποίο μπορείς να κάνεις επιλογές γιατί μέχρι τώρα, ήταν στενά τα όρια. Έτσι δημιουργείται ένα ισχυρό σύνολο. Θεωρώ ότι έχει όλα τα εχέγγυα ως θεσμικό πλαίσιο για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από το θεσμικό πλαίσιο μέχρι την πραγματικότητα, υπάρχει απόσταση όμως. Υπάρχει κάποιο σχέδιο, αναπτυξιακό, αλλά που να ξεπερνάει τα όρια του «να στρώσουμε μια άσφαλτο» για το νέο δήμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η υστέρηση είναι στην ανάπτυξη, γι αυτό και ερημώνουν τα χωριά μας. Η ευθύνη ανήκει σε όσους διοικήσαν μέχρι τώρα, γιατί δεν είχαν όραμα. Από το Πωγώνι αυτό λείπει βασικά, το όραμα. Η διαφορά μας με τις άλλες παρατάξεις είναι ακριβώς αυτή: έχουμε όραμα αλλά ξέρουμε και πώς θα το υλοποιήσουμε με την κατάρτιση που διαθέτουμε. Ένας ισχυρός Δήμος πρέπει να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και το θεμέλιο της τοπικής ανάπτυξης. Πρέπει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, σε άξονες: σε ενδογενείς δυνάμεις, δηλαδή την κτηνοτροφία και την αγροτική ανάπτυξη, πολύ σημαντικά για την περιοχή. Στις μικρές επιχειρήσεις που δεν δημιουργούν προβλήματα στον κοινωνικό ιστό (π.χ. οι ξενώνες) . Πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό γραφείο που θα βοηθήσει και θα κατευθύνει όσους θέλουν να επενδύσουν. Αυτό, το έχουμε κάνει στο μικρό δήμο Άνω Πωγωνίου. Επίσης, πρέπει να στηρίζεις επενδύσεις που θα έχεις επιλέξει εσύ, ως Δήμος. Ο πιο σημαντικός τομέας, είναι η ενέργεια, επειδή είναι ένας τομέας που έχει παγκόσμιο και όχι μόνο τοπικό ή εθνικό ενδιαφέρον. Πλέον, χρηματοδοτείται και λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των ενεργειακών αναγκών που υπάρχουν. Αυτές οι επενδύσεις προσφέρουν και χρηματικό πλούτο και δίνουν δουλειά στους νέους. Στο δήμο Άνω Πωγωνίου έχει εγκριθεί τέτοια επένδυση, για αιολικό πάρκο 15 εκατομμυρίων που ξεκινάει τον Απρίλη, με 10 θέσεις εργασίας και 600.000 ευρώ κέρδος για το Δήμο. Αν δεν γινόταν ο Καλλικράτης δηλαδή, θεωρητικά θα ήμασταν ανεξάρτητος οικονομικά Δήμος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί ένας δήμος να λύσει το ενεργειακό του πρόβλημα, εκτός από τις οικονομικής φύσεως ανταποδώσεις, με μια τέτοια επένδυση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα ένα μέρος της ενέργειας να πάει στους κατοίκους, να μην πληρώνουν για ρεύμα δηλαδή. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, παρότι είναι μια πολύ σωστή πρόβλεψη. Το θέμα είναι ότι ο δήμος μπορεί να κάνει μια καλύτερη κοινωνική πολιτική που είναι πολύ σημαντική σε αυτές τις ακριτικές περιοχές. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις. Προχθές εγκρίναμε το πάρκο φυσικής ιστορίας και τεχνών για παράδειγμα, που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Γνώριζα ότι ξεκινώντας αυτές οι επενδύσεις θα μείνουν στους κατοίκους, αλλά και ότι δεν θα «κόψω κορδέλες». Η προσφορά είναι να ξέρεις ότι κάτι θα μείνει στους πολίτες, βλέποντας μπροστά. Οι μέχρι τώρα δημοτικοί άρχοντες και το λέω και ως κριτική αυτό , δεν ενδιαφέρονταν για τέτοιες επενδύσεις και πρωτοβουλίες που δεν έχουν «άμεσες κορδέλες». Μπορεί λόγω διαφορετικής αντίληψης ή ακόμη και έλλειψης πληροφόρησης και κατάρτισης, καθένας έχει το δικό του τρόπο, δε λέω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που κληροδοτούν οι παλιοί δήμοι στον καινούργιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Δημιουργούνται νέοι οργανισμοί, ίσως όχι με τους κατάλληλους υπαλλήλους σε κάθε θέση, ίσως με καινούργιους υπαλλήλους με μετάταξη από τη νομαρχία ή την περιφέρεια. Αυτός ο συντονισμός θα δημιουργήσει προβλήματα στην αρχή. Χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι σήμερα δεν υπάρχουν. Δεν γνωρίζω τους οργανισμούς του κάθε Δήμου. Χρειάζονται όμως στελέχη που θα είναι ο μοχλός της διοικητικής μεταρρύθμισης. Αν δεν μπορέσει να λειτουργήσει η διοίκηση, όλα τα άλλα που λέμε δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Γι αυτό χρειάζονται ισχυρές υπηρεσίες.

Έχει ακούσει πολλά η αυτοδιοίκηση το τελευταίο διάστημα, με κατηγορίες για κακοδιαχείριση, ελλείμματα, υπεξαιρέσεις…
Είναι καθαρά θέμα ανθρώπων, πολιτικών αντιλήψεων και πρακτικών. Στο δήμο Άνω Πωγωνίου, το 2006 πήρα τις εκλογές μιλώντας για τη διοίκηση, τη διαφάνεια, την ισότιμη κατανομή των πόρων στα χωριά και την αντιμετώπιση και πρόσβαση των δημοτών. Σήμερα, κανείς δεν μιλάει για αδιαφάνεια και αναξιοκρατία. Κανείς δεν έχει χρειαστεί ένα έγγραφο και δεν το έχει πάρει, κανείς δεν έχει κάνει κάποια αίτηση και δεν του έχει απαντηθεί. Είναι λοιπόν θέμα λειτουργίας του δήμου και των εντολών βέβαια, γιατί κάποιος έχει την ευθύνη. Αν είσαι αξιόπιστος και φερέγγυος, κανείς δεν μπορεί να κλέψει ούτε ένα ευρώ. Στο δήμο Άνω Πωγωνίου έχουμε βγάλει έκπτωτο εργολάβο, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει έργο στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν είναι θέμα η αυτοδιοίκηση βασικά πολιτικό θέμα, τότε δεν χρειάζονται τα χρίσματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα κόμματα έχουν ρόλο. Πρέπει να υπάρχουν, όπως πρέπει να υπάρχουν οι φορείς, τα κοινωνικά κινήματα, οι εθελοντικές οργανώσεις κ.λπ. Το θέμα είναι πώς αξιοποιούν τις δυνατότητες. Τα χρίσματα τα δίνει η ίδια η κοινωνία. Αν είσαι ισχυρή προσωπικότητα και η κοινωνία θέλει να σε εμπιστευτεί, κανένα χρίσμα δεν θα σου μειώσει το ρόλο. Και εγώ, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είμαι. Αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ ότι πήρα πρωτοβουλίες θεωρώντας ότι εξυπηρετώ το ΠΑΣΟΚ. Εγώ θα ήθελα να με αξιολογήσουν τα όργανα του κόμματος. Σέβομαι όμως την άποψη των στελεχών, ακριβώς γιατί έκριναν έτσι. Ούτε πρόβλημα υπάρχει, αλλά ούτε και εγώ ήθελα σώνει και καλά να πάρω ένα χρίσμα. Ωστόσο, όταν έχεις μια γνήσια επιλογή, έχεις και μια μορφή ανεξαρτησίας. Πριν τρεις βδομάδες έκανα μια παρέμβαση κατά της μείωσης του ρόλου του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Πωγωνίου ή και του ενδεχόμενου κλεισίματός του. Ξέρω τι σημαίνει για την τοπική κοινωνία η παρουσία του ΕΚΑΒ και γιατί σώζουν ζωές, αλλά και για λόγους ψυχολογίας. Όταν παλεύεις για την περιοχή σου, δεν θα σκεφτείς αν στενοχωρηθεί ο πρόεδρος κάποιου οργανισμού.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ


ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πιστώσεις ύψους 868.350 ευρώ κατένειμε το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, που υπεγράφη στις 14/10/10 κατανεμήθηκαν για το μήνα Οκτώβριο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2010, προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων τα ακόλουθα ποσά:

1. Για κάλυψη δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, το ποσό: 375.219 ευρώ.

2. Για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, το ποσό: 218.630 ευρώ.

3.Για κάλυψη επενδυτικών δαπανών, το ποσό: 274.501 ευρώ.

ΣΥΝΟΛΟ: 868.350 ΕΥΡΩ!

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ


ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Από τον Μανούρη Παναγιώτη,
πρώην εκδότη της εφημερίδας «ΤΟΛΜΗ»

Με λύπη μου βλέπω το τελευταίο χρονικό διάστημα να εξελίσσεται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο μία σφοδρή αντιπαράθεση των υποψηφίων δημάρχων Πωγωνίου και των συνεργατών τους, όχι σε επίπεδο θέσεων και προγραμμάτων αλλά σε επίπεδο μικροπολιτικής και γνώμονα μόνον το εκλογικό όφελος και την κατάληψη της καρέκλας της δημοτικής αρχής του νέου δήμου. 

Ουδόλως οι υποψήφιοι δήμαρχοι και τα στελέχη τους (στην μεγάλη πλειοψηφία τους) ενδιαφέρονται για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του δήμου, ούτε φυσικά για τους δημότες τους. 
Καθόλου δεν ασχολούνται -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ότι η περιοχή που ο νέος δήμος καλύπτει εδαφικά, φθίνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο πληθυσμιακά και πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα καταστεί περιοχή άψυχων ερειπίων...

ΜΑΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
(πρώην εκδότης εφημερίδας «ΤΟΛΜΗ»)

ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


«Δύναμη ενότητας και ευθύνης για το Πωγώνι»
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)
1.ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
2.ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3.ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
4.ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5.ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ
6.ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
7.ΠΕΤΑΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8.ΤΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
9.ΤΣΙΑΝΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
10.ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
11.ΧΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)
1.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
2.ΓΡΑΜΜΟΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
3.ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.ΦΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
5.ΦΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
6.ΧΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)
1.ΒΙΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2.ΒΙΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥΙΩΑΝΝΗ
3.ΓΚΟΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
4.ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5.ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
6.ΚΥΡΙΤΣΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
7.ΛΕΚΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
8.ΜΑΝΘΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
9.ΜΠΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10.ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
11.ΦΟΥΚΗ ΑΓΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)
1.ΚΟΛΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.ΚΟΥΤΟΥΛΙΔΗ ΠΛΟΥΧΕΡΙΑ (ΡΟΥΛΑ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3.ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.ΝΤΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
5.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6.ΠΕΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
7.ΣΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
8.ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
9.ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)
1.ΜΠΟΥΤΣΕΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2.ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)
1.ΒΑΛΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
2.ΓΚΡΕΜΟΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3.ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ
1.ΜΠΟΥΝΤΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
2.ΤΣΙΑΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
1.ΣΙΟΥΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2.ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ
1.ΤΑΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
2.ΜΗΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΕΤΗΣ
1.ΧΑΡΙΣΗ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
1.ΚΙΟΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.ΚΙΤΣΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΗΣΣΑΝΗΣ
1.ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3.ΖΥΓΟΥΝΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4.ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ
1.ΤΖΕΡΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
2.ΚΑΛΥΒΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
1.ΓΚΕΡΤΣΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.ΚΟΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3.ΝΤΕΜΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
4.ΧΑΡΙΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΟΡΙΟΥ
1.ΛΙΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
2.ΛΙΟΝΤΙΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
1.ΓΚΟΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2.ΜΑΓΗ ΜΑΝΘΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
4.ΣΚΟΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΟΥ
1.ΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΥΜΑΔΩΝ
1.ΒΥΖΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
2.ΜΗΛΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ
1.ΜΗΤΣΗ ΔΑΦΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2.ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΚΟΛΑΚΚΟΥ
1.ΚΟΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.ΚΟΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
1.ΓΚΟΓΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2.ΓΟΓΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
3.ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
4.ΚΟΛΙΑΚΗ ΝΤΑΓΚΜΑΡ-ΒΕΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ
1.ΣΤΟΥΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΟΥ
1.ΦΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗΣ
1.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2.ΠΑΝΤΑΖΗ ΟΛΓΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ
1.ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
1.ΓΡΑΜΜΟΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2.ΚΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
3.ΜΕΝΤΗ ΛΑΜΠΙΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
4.ΤΖΙΑΒΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
1.ΚΩΤΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ
1.ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2.ΝΤΕΜΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
3.ΤΣΙΠΑ ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.ΤΣΙΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ
1.ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2.ΚΟΨΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΝΗΣ
1.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.ΦΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ
1.ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
2.ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
3.ΚΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
4.ΚΑΡΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
1.ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ
1.ΛΩΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
1.ΛΕΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2.ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΡΟΠΗΣ
1.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
2.ΣΑΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΓΡΑΔΩΝ
1.ΓΚΕΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
2.ΣΙΧΛΙΜΙΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΕΙΝΟΥ-ΞΗΡΟΒΑΛΤΟΥ
1.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ
1.ΒΟΤΣΑΡΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
2.ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
1.ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
2.ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
3.ΣΚΟΡΔΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
4.ΧΑΣΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
1.ΒΙΛΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
1.ΓΚΕΡΜΟΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2.ΓΚΡΕΜΟΤΣΗ ΜΕΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3.ΚΥΡΟΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
4.ΜΠΕΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΕΠΕΤΙΣΤΗΣ
1.ΖΗΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΑΧΟΒΟΥ
1.ΤΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
2.ΦΩΤΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΥΨΙΑΣ
1.ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
2.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑΣ
1.ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
2.ΣΙΜΟΥ ΖΩΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙΟΥ
1.ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ
1.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
2.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΡΑΧΙΟΥ
1.ΜΠΑΣΙΟΥ ΕΥΛΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ
1.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗΣ
1.ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
1.ΝΤΕΜΙΡΗ ΟΛΓΑ ΤΟΥ ΖΗΚΟΥ
2.ΣΧΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΕΡΑΣΟΒΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κυνηγός βρέθηκε νεκρός

Νεκρός βρέθηκε χτες το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το Κεράσοβο Πωγωνίου, όπου είχε πάει για κυνήγι, ο καταγόμενος από τον Παρακάλαμο, Μήτσης Βασίλειος του Κωνσταντίνου.


ΚΗΔΕΙΑ
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα της 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λιμνοπούλας Ιωαννίνων.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
Από τον Αθανάσιο Καγιά- Μαζαράκι

Μας έπιασαν «νεροποντές»
φουσκώσανε οι λάκκοι
κι ο Καλλικράτης απαιτεί
να βγουν οι «βρικολάκοι»

….και φέρνει ο λάκκος κούτσουρα
δαβλιά μισοσβησμένα
μα φέρνει και κάτι «δέματα»
σκατά συσκευασμένα!

Τους άλλαξε τη μυρωδιά
με άρωμα και χρώμα
ζητάει να ξεχάσουμε
κάθε παλιά τους βρώμα!

Εγώ «δεν ξέρω τίποτα»
το πώς και ποίοι θα βγούνε
μα ένα ξέρω σίγουρα
ψέματα θα μας πούνε.

Κι  όλα αυτά τα ψέματα
που σίγουρα θα δέσουν
μαζί κι δυσοδιές τους
στον Καλαμά να πέσουν!

Χωρίς καμιά ανατροπή
γι΄αυτό το ρεζιλίκι!
να βλέπεις μήνα Οκτώβριο
να ζευγαρώνουν Λύκοι.

Αυτοί που «σκυλοτρώγονταν
τον άλλο τον καιρό
ζητάνε να τους φτιάξουνε
«συνδυασμό γερό»!

ΥΓ: Κι αυτοί θα δώσουν σίγουρα:

«Σε μας που ονειρευόμαστε
ψάρια και καραβίδες
με κάθε λογίς σκατοβουλιό
μπόρες και καταιγίδες».

ΚΑΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΑΖΑΡΑΚΙ

ΚΡΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ: Υποψήφιος με το Συνδυασμό του «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο»


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΚΡΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ο συγχωριανός μας κ. Κράνος Ελευθέριος του Γρηγορίου, θα είναι υποψήφιος με το Συνδυασμό του «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα θυμίσουμε ότι ο κ. Κράνος ήταν πάλι υποψήφιος, για βουλευτής Νομού Ιωαννίνων, στις εθνικές εκλογές του 2004 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να ευχηθούμε στον κ. Κράνο καλή επιτυχία.