Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ 1-2 (κύπελλο)

Με δύο γκολ του Μασούρα η ΑΕΛ, νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" και έχει πλέον προβάδισμα για να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολύ ωραίο πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες".
Στο 12΄ ο Καρανίκας απέφυγε τον Φατιόν, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, και ο Κόντε με κεφαλιά εντός περιοχής νίκησε τον Μπόζοβιτς για το 1-0 του ΠΑΣ.
Η ΑΕΛ έφτασε στην ισοφάριση στο 28'!
Ο Γουάλας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπουκουβάλας απομάκρυνε ασταθώς στο δεύτερο δοκάρι, ο Μιχαήλ δεν μπόρεσε να κόψει τον Ναζλίδη, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε.
Ο Μασούρας την υποδέχτηκε δεξιά εντός περιοχής, "άδειασε" με διαδοχικές προσποιήσεις Μιχαήλ και Περιστερίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό στο 53', ο Ναζλίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά εντός περιοχής, αυτή προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς και ο Μασούρας στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία για το 1-2.

Με καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ κράτησε το προβάδισμα και πλέον πάει στη ρεβάνς με μεγάλο αβαντάζ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (70' Βιντάλ), Χαλκιαδάκης, Γιάκος, Μανθάτης (77' Μπετρά), Κόντε.
ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς (74' Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (71' Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (88' Περόνε).

Δήλωση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη με αφορμή έναρξη εκταφής των Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία

Με αφορμή την έναρξη εκταφής των Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε τη συγκίνηση και ικανοποίησή μας για την έναρξη εκταφής των Ελλήνων φαντάρων, πεσόντων του 1940. Η χώρα μας, με καθυστέρηση επτά δεκαετιών κάνει επιτέλους το καθήκον και το χρέος της τόσο απέναντι στις οικογένειες των πεσόντων όσο και απέναντι στην ιστορία.
Τα οστά των πρόχειρα ενταφιασμένων, σε χωράφια και βουνά της Αλβανίας φαντάρων, θα ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια θα ενταφιαστούν με την τιμή που τους αρμόζει σε νεκροταφεία στους Βουλιαράτες και την Κλεισούρα.
Οφείλουμε το δέοντα σεβασμό στους Έλληνες πεσόντες και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες που επί 77 χρόνια δεν είχαν την δυνατότητα να προσκυνήσουν τον τάφο των αγαπημένων τους προσώπων. Ως χώρα οφείλουμε παράλληλα να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους φρόντιζαν τάφους πεσόντων θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή που θα πρέπει να συνδυαστεί με την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων από την πλευρά μας και τη δημιουργία κενοταφίου στην χώρα μας για τη μνημόνευση των πεσόντων. Ο Δήμος Πωγωνίου έχει ήδη παραχωρήσει έκταση 20 στρεμμάτων γι’ αυτό το σκοπό και έχει καταρτίσει σχέδιο για την ανάδειξη των πεδίων μαχών».


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με αντικείμενο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των εξαγωγών στους παραγωγικούς τομείς και κλάδους στους οποίους η Ελλάδα παρουσιάζει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος  και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, συζητήθηκαν κυρίως θέματα προώθησης αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και οι χρηματοδοτήσεις μικτών εταιρειών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή, για κλοπή από μονοκατοικία στον Ωρωπό Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθες (24-01-2018) το μεσημέρι στη Σαμψούντα Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 47χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή από μονοκατοικία στον Ωρωπό Πρέβεζας.
Ειδικότερα, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ότι χθες το μεσημέρι, άγνωστη γυναίκα εισήλθε σε σπίτι 72χρονης ημεδαπής στον Ωρωπό Πρέβεζας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, έγινε όμως αντιληπτή από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή.
Ύστερα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την 47χρονη και συνέλαβαν.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα ασφάλειας Πρέβεζας.

Οι Εσπερίδες της Δευτέρας στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: ''Ο Πρύτανης των Ευεργετών του Έθνους, Γεώργιος Αβέρωφ ο Μετσοβίτης''


Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, ως η Ήπειρος της Θεσσαλονίκης, αισθάνεται ότι δεν πρέπει να αφήσει ανεξόφλητο το χρέος της για την πραγματοποίηση του οράματος της, δηλαδή, να ξαναζωντανέψουμε ως Έλληνες τις πολύτιμες αξίες του παρελθόντος και να τις προβάλλουμε ανανεωμένες συμβάλλοντας έτσι στον πολιτισμό.
Η  επιστροφή  στο  παρελθόν  δεν  είναι οπισθοδρόμηση.
Είναι δίδαγμα ζωής.
Αντλούμε τα θετικά στοιχεία και πορευόμαστε στο σήμερα, γιατί λαός χωρίς μνήμη, έθνος χωρίς ταυτότητα. Αφήνουμε  κληρονομιά  και  ευχή   στις  νεότερες γενιές που έχουν το ηθικό χρέος να συνεχίσουν την πορεία των προγόνων μας και στον 21ο αιώνα με επιτυχίες και ανοδική πορεία.
Οι  σύλλογοι  μας  πρέπει  να  γίνουν  σχολεία πολιτισμού  και  διατήρησης  της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία είναι πιο δύσκολη από την διατήρηση των φυσικών αντικειμένων.
Στο  πλαίσιο  αυτής  της  δράσης  το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης εγκρίνοντας την πρόταση της ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνάς Τοτοκώτση η οποία ανέλαβε τη διοργάνωση και την χορηγία διοργάνωσης στη μνήμη του ευεργέτη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης Βασίλη Γκέλη,  εγκαινίασε ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο ''οι Εσπερίδες της Δευτέρας''.
Στις Εσπερίδες του Οκτωβρίου η αυλαία άνοιξε την Δευτέρα 16.10.2017 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 2 και Λεωφόρος Νίκης – 1ος όροφος)  με την παρουσίαση – ανάλυση του θέματος ''Η ανακίνηση του Τσάμικου Ζητήματος – Διπλωματικές  και Οικονομικές Προεκτάσεις '' από την κα Ελευθερία Μαντά επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής  Ιστορίας -Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στις Εσπερίδες του Νοεμβρίου, την Δευτέρα 27/11/2017 στις 7.00 το απόγευμα έγινε η  παρουσίαση του βιβλίου “Η Κερασοβίτισσα Μάνα” της συμπατριώτισσας Ανδρομάχης Μπούνα από τον Παναγιώτη Τζόκα – Πολιτισμολόγο - Μουσικό Επιμελητή ΕΡΤ, τον Διονύση Μαγουλά Πολιτικό Επιστήμονα – Τελειόφοιτο Νομικής Σχολής και την Μαρίνα Σούνογλου – Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στις Εσπερίδες του Δεκεμβρίου, την Δευτέρα 4/12/2017 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε  το βιβλίο του συμπατριώτη Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Ισαάκ Μιζάν- αριθμός βραχιόνα 182641'' με κύριο ομιλητή τον Νίκο Μπριασούλη φιλόλογο,Επίτιμο Πρόεδρο Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (ΙΛΕΤ).Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΗΕΘ π.Μηνάς και η πρόεδρος της ΙΛΕΤ Λαμπρινή Στάμου.
Στις Εσπερίδες του Ιανουαρίου, την Δευτέρα 29/01/2018 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, θα γίνει η παρουσίαση του θέματος: 
''Ο Πρύτανης των Ευεργετών του Έθνους, Γεώργιος Αβέρωφ ο Μετσοβίτης'' από την κα Δήμητρα Ρετσινά-Φωτεινίδου, Φιλόλογο - Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας.


H Αδελφότητα Βησσανιωτών Πωγωνίου έκοψε την πίτα της

H Αδελφότητα Βησσανιωτών Πωγωνίου έκοψε την πίτα της, την  Κυριακή 14 Γενάρη 2018,για το καλό της νέας χρονιάς.
Μια ακόμα ωραία-άψογη στην οργάνωσή της-και θερμή εκδήλωση (παραβρέθηκε μεταξύ των άλλων και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κος Καψάλης) που έγινε στη "ΜΑΝΑ" σε εορταστική και Βησσανιώτικη ατμόσφαιρα με πολλές ευχές, νέα και αναμνήσεις μεταξύ συγχωριανών και φίλων του χωριού μας...
Τιμητικές πλακέτες για την πολύχρονη προσφορά τους στην ηθική και οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελεί η Αδελφότητα απονεμήθηκαν στις κυρίες Αναστασία Κόντη και Πανδώρα Νικολαΐδου...
Η Αδελφότητα ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και όσους συνέβαλαν  με τον τρόπο τους στην επιτυχία της εκδήλωσης και εύχεται σε όλους 
Καλή Χρονιά με χαρά και ευτυχία...


Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων: Κοπή Πίτας και παραδοσιακό γλέντι, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 στον κέντρο «CEΖARIA»


Κοπή πίτας και χειμερινός χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Αλώνια»

Κοπή πίτας και χειμερινός χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Αλώνια».

Ετήσια συνεστίαση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στο κέντρο «ΑΓΝΑΝΤΙ»

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς ανακοινώνει ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Κυριακή,  από 12ης  μεσημβρινής ώρας και εξής, διοργανώνει την καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση (κοπή πίτας, γεύμα, χορός κ.λπ.) στο κέντρο «ΑΓΝΑΝΤΙ» (Πλατεία Μαβίλη, Μώλος).
Καλούνται όλοι οι απόφοιτοι με τις οικογένειές τους, συγγενείς και φίλους αυτών, να παραστούν στην εκδήλωσή μας αυτή.
Δικαίωμα συμμετοχής στο γεύμα 15 ευρώ το άτομο.

Σεξ και εξουσία: τα πιο «άπιστα» επαγγέλματα

Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

Πες μου με τι ασχολείσαι, να σου πω αν είσαι πιστός… Νέα ευρήματα από αναδρομική μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, με στοιχεία από 30.000 περιστατικά από το 1987 έως και το 2017, «ξεγύμνωσαν» τους Έλληνες επαγγελματίες και αποκάλυψαν ότι κάποιοι από τους πιο αξιοσέβαστους έχουν κάνει το «κέρατο» δεύτερη δουλειά…
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εξηγεί τη μεθοδολογία της έρευνας: «Μελετήσαμε  τη συχνότητα της απιστίας με βάση το επάγγελμα και αναλογικά με τον ίδιο αριθμό ανδρών, 300 άτομα ανά επάγγελμα. Για λογούς καθαρά κατανόησης της στατιστικής μεθόδου επιλέξαμε τους πιο συχνά άπιστους, με βάση την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Και ως μεγάλη συχνότητα απιστίας θεωρήσαμε αυθαίρετα αλλά κοινωνικά αποδεκτή φόρμουλα το δέκα διαφορετικούς συντρόφους στη διάρκεια πέντε ετών. Ως ελάχιστη την μία ή την καμία φορά».
Τα «επτά χρόνια φαγούρα» είναι καθοριστικά, διότι, σε όλα τα επαγγέλματα, η απιστία τουλάχιστον άπαξ στη διάρκεια ερωτικής σχέσης εφτά ετών ήταν σχεδόν ο κανόνας. Βέβαια το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στο πόσες φορές απίστησε κάποιος.