Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Βροντιμένη Πωγωνίου: «Έφυγε» από την ζωή, o συνδημότης Ελευθέριος Γεωρ. Δήμου

 

«Έφυγε»  από την ζωή σε ηλικία 44 ετών, o συνδημότης Ελευθέριος Γεωρ. Δήμου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022  και ώρα 6:00 μ.μ. από το Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τριών αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα

 


Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 37, 41 και 42 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), του Γραφείου Ασφάλειας, καθώς και της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτινών X-RAY VAN του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου 2960/2001 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε ΙΧΕ όχημα, με οδηγό τον 37χρονο και επιβαίνοντες των 41χρονο και τον 42χρονο, εντοπίστηκε κρυμμένη μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο πάτωμα του οχήματος κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα καθώς και στα πλαϊνά της θέσης του οδηγού, ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, συνολικά χιλίων διακοσίων είκοσι τριών πακέτων (1.223) διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ελληνική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα καθώς και τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, ενώ το ποσό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων εκατόν ογδόντα ευρώ και οκτώ λεπτών του ευρώ (5.180,08 €).

Παρακάλαμος: Δημοτική βραδιά με τον Κώστα Χαλιγιάννη στο μαγαζί «Στα Αλεξάκια», την Πέμπτη 11 Αυγούστου

 


Δημοτική βραδιά με τον Κώστα Χαλιγιάννη στο μαγαζί «Στα Αλεξάκια», την Πέμπτη 11 Αυγούστου στον Παρακάλαμο.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 48χρονος από την παραλία «ΛΥΓΙΑ» Πρέβεζας


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, χθες το απόγευμα, από την παραλία «ΛΥΓΙΑ» Πρέβεζας, ένας 48χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Μαζαράκι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου, με την ορχήστρα του Βασίλη Παπαγεωργίου,  στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

Δελβινάκι: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, στις 10, 11 και 12 Αυγούστου

 

Τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, στις 10, 11 και 12 Αυγούστου, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Λαϊκοδημοτική βραδιά στο παραδοσιακό καφενείο «Μελάδες», την Πέμπτη 4 Αυγούστου

 

Λαϊκοδημοτική βραδιά στο παραδοσιακό καφενείο «Μελάδες», την Πέμπτη 4 Αυγούστου στη Ρεπετίστα Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Αποκαλυπτήρια προτομής Μάρκου Μπότσαρη το Σάββατο 13 Αυγούστου

 

Αποκαλυπτήρια προτομής Μάρκου Μπότσαρη  το Σάββατο 13 Αυγούστου, στη Βήσσανη Πωγωνίου.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 171ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού

 

Σήμερα (01-08-2022) και περί ώρα 06:45 στο 171ο  χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός, κινούμενο με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, προσέκρουσε στις ανοιχτές αριστερές πόρτες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), παρασέρνοντας τον 58χρονο αλλοδαπό οδηγό του οχήματος και 50χρονη αλλοδαπή συνεπιβάτη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό αμφότερων.

Προανάκριση ενεργείται από το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Ιερά Μονή Βελλάς: «Από την Βοστώνη στο Πωγώνι», το Σάββατο 13 Αυγούστου

 

«Από την Βοστώνη στο Πωγώνι»

18 διεθνείς μουσικοί του Epirus Ensemble

συναντούν τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Βασίλη Κώστα

Ιερά Μονή Βελλάς, Πωγώνι Ηπείρου

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Μία ξεχωριστή συναυλία που θα ενώσει επί σκηνής το ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και τον βραβευμένο διεθνή λαουτίστα, συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του προγράμματος EpirusEnsemble, Βασίλη Κώστα και δεκαοκτώ νέους μουσικούς, μέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα παρουσιαστεί στην Ιερά Μονή Βελλάς το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Η παράδοση θα ταξιδέψει από τη Βοστόνη στο Πωγώνι σε μία διοργάνωση που προετοιμαζόταν δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου.

Στόχος του προγράμματος EpirusEnsemble είναι να προσφέρει μια πραγματική εμπειρία του πλούσιου μουσικού πολιτισμού της Ηπείρου, να φέρει κοντά μουσικούς από όλα τα παραπάνω κράτη με σκοπό την εμβάθυνση στον πλούτο, τις στιλιστικές προσεγγίσεις και το ρεπερτόριο της Ηπειρωτικής μουσικής, όπως και την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και επί σκηνής.

Η προετοιμασία των νεαρών μουσικών για αυτό το εγχείρημα έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2020 με εβδομαδιαίες διαδικτυακές τάξεις για να καταλήξει στην Ήπειρο, με ένα 7ήμερο πρόγραμμα τον Αύγουστο στη Βήσσανη Δήμου Πωγωνόιυ που θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια με εξέχοντες μουσικές προσωπικότητες του τόπου μας, που θα δουλεύουν με τους νεαρούς μαθητές πάνω στο τελικό ρεπερτόριο της συναυλίας, όπου θα παρουσιαστεί η συνολική δουλειά του προγράμματος μπροστά στο Ηπειρωτικό κοινό, για πρώτη φορά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική δράση, πρωτοβουλία του Βασίλη Κώστα, που στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος της παραδοσιακής μας μουσικής μέσα από την νέα γενιά και τη διασύνδεσή της με σημαντικά διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μια εκπαιδευτική δράση με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο!

Το πρόγραμμα EpirusEnsemble υποστηρίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Ινστιτούτο στη Βοστώνη, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς στη Μασαχουσέτη και όραμα του αείμνηστου Θανάση Αναγνωστόπουλου, ο οποίος και το ίδρυσε το 1988.

Στη συναυλία συμμετέχουν:

Θανάσης Βόλλας - λαούτο

Πέτρος Παπαγεωργίου – κρουστά

Ώρα: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου.

 

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Πωγωνίου, Epirus Κέντρο Νέων, ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ - Artway Cultural Productions

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Κώστα, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του EpirusEnsemble

Ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας, με καταγωγή από τα Ιωάννινα της Ηπείρου, είναι μέλος του μουσικού σχήματος Global Messengers του βραβευμένου με Grammy πιανίστα της Τζαζ, αλλά και πρεσβευτή της Ειρήνης στην UNESCO, Danilo Perez.

Έχει εμφανιστεί στη σκηνή του Carnegie Hall, αλλά και σε κορυφαία μουσικά φεστιβάλς των Η.Π.Α. και του Καναδά, όπως το Montreal Jazz Festival, το Monterey Jazz Festival, το Panama Jazz Festival και το WOMEX στην Πολωνία. Έχει συνεργαστεί σαν σολίστας με την Berklee String Orchestra του βραβευμένου με Grammy μαέστρου Eugene Friesen έχοντας συμπράξει με μεγάλα ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής όπως είναι οι Tigran Hamasyan, Αntonnio Serrano και Simon Shaheen.

Απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Global Jazz Institute του Berklee College of Music της Βοστώνης, ύστερα από πλήρη υποτροφία, επιχειρεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για το λαούτο και στην Ελληνική παραδοσιακή, αλλά και στη Τζαζ μουσική.

Η προσέγγισή του βασίζεται στη μελέτη του τρόπου παιξίματος του Πετρολούκα Χαλκιά, στη συνεργασία του με τον ζωντανό αυτό θρύλο της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, καθώς και στη χρήση των εργαλείων του τζαζ αυτοσχεδιασμού μέσα από το λαούτο.

Ο Βασίλης Κώστας ζει και εργάζεται στη Βοστώνη διδάσκοντας και παρουσιάζοντας την Ελληνική παραδοσιακή μουσική σε πολλά μέρη της Αμερικής, αλλά και διεθνώς. Το 2020 τιμήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με το βραβείο «40 under 40» από τοΕλληνικό Ίδρυμα Αμερικής. Η αριστεία και η φιλανθρωπία είναι δύο ιδανικά που υποστηρίζονται στη δήλωση αποστολής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμερικής και "οι Σαράντα Under 40" νικητές είναι η επιτομή και των δύο...

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Άνοιξε η πλατφόρμα Gov.gr Wallet για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5

 


Η πλατφόρμα https://wallet.gov.gr  τέθηκε πλέον σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 5, οι οποίοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό καθημερινά ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο προγραμματισμό αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.

Υπενθυμίζονται τα βήματα για την εγκατάσταση και την χρήση της εφαρμογής:

1. Εγκατάσταση εφαρμογής και αυθεντικοποίηση πολιτών

Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου

 


Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Κόνιτσα, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Επηρεάζει τη libido το καλοκαίρι;

 


Έκρηξη της ερωτικής επιθυμίας νιώθουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών άνδρες και γυναίκες, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή στη σεξουαλική ζωή τους. Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να ενδώσουν σε νέες περιπέτειες, χωρίς να καταλαβαίνουν ποιος είναι ο λόγος. Αμερικανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό εμπορικής εταιρείας σε 1.000 άτομα άνω των 18 ετών, διαπίστωσε ότι όσοι ζουν σε θερμότερα κλίματα είναι πιο ενεργοί σεξουαλικά, συγκριτικά με τους ανθρώπους που κατοικούν σε ψυχρότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο η ίδια έρευνα έχει καταγράψει και την απροθυμία του 35% αυτών να κάνουν σεξ εξαιτίας της ζέστης και του ιδρώτα που αυτή προκαλεί.

Την ώθηση για το άλμα αυτό της libido δίνει εν μέρει η «σεξουαλικοποίηση του περιβάλλοντος» - το ανάλαφρο καλοκαιρινό outfit, τα λεπτά, μαλακά υφάσματα που διαγράφουν τη σιλουέτα και αφήνουν λίγα στη φαντασία του παρατηρητή. Καυτά σορτσάκια, μίνι φούστες, κοντά τοπ και βαθιά ντεκολτέ τραβούν τα βλέμματα και προκαλούν εκρήξεις τεστοστερόνης στον ανδρικό πληθυσμό.

Η εντονότερη έλξη προς το άλλο φύλο μπορεί να είναι αποτέλεσμα και του ελεύθερου χρόνου, που επιτρέπει τη χαλάρωση, τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό και επιτρέπει στο ζευγάρι να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί.