Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Χάνι Δελβινακίου Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τέσσερις αλλοδαπούς με σκοπό τη διευκόλυνση παράνομης εξόδου τους από την ελληνική επικράτεια


Συνελήφθη, σήμερα (09-11-2019) μετά τα μεσάνυκτα, στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (θέση Χάνι Δελβινακίου), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών στο εξωτερικό και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ανωτέρω αλλοδαπός και όπως εξακριβώθηκε αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις αλλοδαπούς, προκειμένου να μεθοδεύσει την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω αλλοδαπών και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:
λάμα μαχαιριού, μήκους (16) cm,
το χρηματικό ποσό των (290) ευρώ,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του διακινητή, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παράταση θεώρησης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ, έως την 31η Δεκεμβρίου


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι η έκδοση και η θεώρηση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες  στο γραφείο 131 και στο τηλέφωνο 26510 87131.
Ώρες εξυπηρέτησης του κοινού 8:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -38- κιλών και -410- γραμμαρίων, που βρέθηκε στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδήγησαν σήμερα (09-11-2019) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. 
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (37) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (38) κιλών και (410) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-38- κιλά και -4100- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ανωτέρω αλλοδαπού,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (15) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1) κιλού και (309,1) γραμμαρίων, δενδρύλλιο κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας καθώς και (21) φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9 mm
Συνελήφθη, χθες (08-11-2019) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων ότι ημεδαπός καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης σε χωριό του Δήμου Μετσόβου και στη συνέχεια διακινεί ακατέργαστη κάνναβη στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(15) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1) κιλού και (309,1) γραμμαρίων,
δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (2,1) μέτρων, το οποίο καλλιεργούσε ο δράστης σε θερμοκήπιο κοντά στην οικία του,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
(21) φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm,
το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ,
κινητό τηλέφωνο
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη και ένας αλλοδαπός, ο οποίος όπως εξακριβώθηκε διέμενε στο παραπάνω σπίτι και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των ανεμογεννητριών στον Κασιδιάρη


Ε.Ο. Καλπακίου-Κακαβιάς, Διασταύρωση Κρυονερίου
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των βάσεων στήριξης και των άλλων έργων υποδομής,  ξεκίνησε σταδιακά  η επιχείρηση μεταφοράς του μηχανολογικού εξοπλισμού και των πρώτων τμημάτων των ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο Κασιδιάρη.
Το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη κατασκευάζεται  σε μια έκταση 4.500 στρεμμάτων που ανήκει στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας, από την εταιρία «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» του ομίλου «Ελλάκτωρ».
Από το Μεσολόγγι ξεκινούν τα υπερμεγέθη οχήματα και καταλήγουν στο Κασιδιάρη.
Η επιχείρηση μεταφοράς αναμένεται να διαρκέσει  μέχρι και την άνοιξη και καθ’ όλη την διαδρομή θα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα.
Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και βάζει για τα καλά την Ήπειρο στον χάρτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 35.000 ανέργων αρχές Δεκεμβρίου

Αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ  για 35.000 άνεργους σε  όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και σε 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Σύμφωνα  με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας η προκήρυξη θα βγει αρχές Δεκεμβρίου ώστε μέχρι τέλος Ιανουαρίου να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος και η τοποθέτηση των ανέργων.  
Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.
Η απασχόληση διάρκειας 8 μηνών, η οποία σε καμία περίπτωση – όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα - δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων, θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των Δήμων και Φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ. 

Πώς θα λειτουργήσουμε με ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί


Γράφουν και αναλύουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της Γραμμής 115 25 του Μαζί για το Παιδί

Πολλές φορές ο όρος ενσυναίσθηση μπορεί να δυσκολεύει στην κατανόηση του. Ίσως να ακούγεται γενικός ή να συγχέεται με τη συμπόνια και τη λύπηση Συχνά οι γονείς πιστεύουν ότι ενσυναίσθηση σημαίνει να καλύπτουν την κάθε ανάγκη του  παιδιού, προκειμένου να είναι χαρούμενο και να μην έρθει αντιμέτωπο με δύσκολα συναισθήματα. Στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι αρκετά διαφορετικό.
Ενσυναίσθηση είναι η δυνατότητα του ατόμου να μπει στη θέση του άλλου και να αισθανθεί όπως εκείνος, να αισθανθεί δηλαδή πέρα από τα όρια του εαυτού του. Ενσυναίσθηση δε σημαίνει ότι οι δύο γίνονται ένας, αλλά χρειάζεται η διάκριση να είναι ξεκάθαρη και να μην αισθάνεται κανείς ότι «χάνει» τον εαυτό του. Αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού και τη δημιουργία υγιών και ευτυχισμένων διαπροσωπικών σχέσεων.
Πολύ συχνά οι γονείς αναρωτιούνται πως μπορούν οι ίδιοι να βοηθήσουν ώστε τα παιδιά τους να αποκτήσουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης.
Μια βασική προϋπόθεση είναι το παιδί να είναι συναισθηματικά καλυμμένο. Να λαμβάνει από το περιβάλλον του την αγάπη και την ασφάλεια που χρειάζεται, για να μπορεί να εξερευνήσει τον εαυτό του και τα δικά του συναισθήματα. Η αγάπη και η φροντίδα που θα δώσει η οικογένεια στο παιδί, δε συνεπάγεται την δημιουργία ενός αποστειρωμένου από οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα περιβάλλοντος.
Επομένως, η οικογένεια οφείλει να διδάξει στο παιδί πως θα ανταπεξέλθει ως προς και τα αρνητικά συναισθήματα, όχι μόνο τα θετικά. Χρειάζεται λοιπόν από μικρή ηλικία και στο βαθμό που αντιστοιχεί στην κάθε αναπτυξιακή φάση να ενισχύει την ικανότητα του παιδιού για επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν και μπορεί να του δημιουργήσουν και αρνητικά συναισθήματα και όχι να προσπαθεί να ωραιοποιήσει ή να αποσπάσει την προσοχή από αυτά.
Είναι πιο εύκολο να καταλάβεις κάποιον όταν εκφράζει το συναίσθημά του. Διευκολύνουμε λοιπόν, το παιδί να μιλήσει για το πώς αισθάνεται ρωτώντας το. Ο γονέας δίνει το χώρο στο συναίσθημα του παιδιού και δεν το κρύβει κάτω από το χαλί γιατί μπορεί να δυσκολεύει και τον ίδιο. Επίσης, είναι βοηθητικό ο γονιός να εξηγήσει πως μια συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει αυτόν που τη δέχεται ή ακόμα να μιλήσει για το πώς επηρεάζει τον ίδιο, και να μοιραστεί με το παιδί το δικό του συναίσθημα.

Gilead Sciences: αρωγός της προσπάθειας εξάλειψης της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences θέτει σε πρώτο πλάνο την εξάλειψη της χρόνιας ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, επενδύοντας και στηρίζοντας, τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, την έγκαιρη διάγνωση και διασύνδεση με την φροντίδα των ασθενών προκειμένου να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης και τελικώς της εκρίζωσης της νόσου.
Ύστερα από την επιτυχή έκβαση της πρώτης φάσης του προγράμματος «Αριστοτέλης»* στην περιοχή της Αθήνας, η  Gilead έρχεται να διευρύνει αυτή τη προσπάθεια χρηματοδοτώντας το ολιστικό πρόγραμμα «Αλέξανδρος» για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, μια συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας AIDS και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στόχος του προγράμματος είναι να αναχαιτιστεί η μετάδοση της ηπατίτιδας C, κυρίως δε να αυξηθούν τα ποσοστά διάγνωσης και ίασης στους ευάλωτους πληθυσμούς της πόλης.
Η Gilead διαχρονικά στηρίζει έμπρακτα την ελληνική δημόσια υγεία και συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, επενδύοντας τόσο στην έρευνα, όσο και στην προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών, όπως το πρόγραμμα «Αλέξανδρος». Το πρόγραμμα αυτό διακρίθηκε ανάμεσα σε δεκάδες ανεξάρτητες ερευνητικές προτάσεις, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος της Gilead, ‘CHIME’, με στόχο την υποστήριξη της εξάλειψης της ηπατίτιδας C. Για την Gilead η δημιουργία συνεργειών μεταξύ ερευνητικών φορέων, πανεπιστημίων και ιδιωτικού τομέα τίθεται ως στρατηγικός στόχος, επιτυγχάνοντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
O Γενικός Διευθυντής της Gilead Hellas κ. Σάββας Χαραλαμπίδης επεσήμανε: «Η δέσμευση της Gilead Sciences στην προσπάθεια για την εκρίζωση της νόσου της ηπατίτιδας C είναι συνεχής και αμείωτη. 

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 11-11-2019 έως 17-11-2019 )


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 11 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (11-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (12-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (13-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (14-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες
Παρασκευή (15-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (16-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Κυριακή (17-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (11-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (12-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (13-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (14-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (15-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (16-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι.
Κυριακή (17-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (11-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές
Τρίτη (12-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
Τετάρτη (13-11-2019) και ώρες από 18:00-01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
Πέμπτη (14-11-2019) και ώρες από 08:00-15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή-Ανέζα-Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή
Παρασκευή (15-11-2019) και ώρες από 08:00-15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (11-11-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά - Χειμαδίο- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (12-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (13-11-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη - Βρυσούλα–Ρευματιά-Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (14-11-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη.
Παρασκευή (15-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (11-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου
Τρίτη (12-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (13-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (14-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (15-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (16-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Εφιππιοειδής μύτη: Μπορεί να διορθωθεί;


Λειτουργικά αλλά και ψυχολογικά είναι τα προβλήματα που βιώνουν οι ασθενείς με εφιππιοειδή μύτη, μια παραμόρφωση της ράχης της μύτης. Η δυσκολία στην αναπνοή αλλά και η χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης δυσμορφίας, οπότε η λήψη της απόφασης για χειρουργική αποκατάσταση, η οποία αποτελεί και τη μόνη αποτελεσματική επιλογή, είναι σε αρκετές περιπτώσεις και αναπόφευκτη. 
«Αυτή η παραμόρφωση αφορά σε απώλεια προβολής της χόνδρινης ή/και της οστικής δομής της ράχης της μύτης, οπότε η εικόνα που παρουσιάζει μοιάζει με σέλα. Η κατάρρευσή της, που προκαλεί την κύρτωση, οφείλεται σε αφαίρεση ή εξασθένιση του χόνδρου του διαφράγματος, αφήνοντας ελάχιστο υλικό για τη στήριξη της μύτης. Οι αιτίες έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών: οι μολυσματικές και τοξικές έχουν γίνει λιγότερο συχνές, ενώ τα τραύματα και οι αποτυχημένες ρινοπλαστικές αντιπροσωπεύουν πλέον τους κύριους λόγους αυτών των παραμορφώσεων», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου - ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.