Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΕΟΔΥ: Είκοσι εννέα θάνατοι σήμερα, 1.886 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι εννέα θάνατοι σήμερα, 1.886 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.886, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 404.163 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 29 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.880 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.122 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 482 (60,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.442 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 173 (ημερήσια μεταβολή +14,57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 202 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Θετικές οι εξελίξεις για το Πάρκο Ιστορίας

 


Προτεραιότητα αποτελεί για το Δήμο Πωγωνίου η δημιουργία «Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι» που θα αναδείξει την συνδρομή και συμμετοχή της ευρύτερης περιοχής στο Έπος του ’40 και συγχρόνως θα αποτίσει φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν αλλά και όσους χάθηκαν για την ελευθερία του Έθνους. 

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η διαχείριση του Πάρκου Ιστορίας θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η συνεργασία και το ενδιαφέρον του  Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Πολιτισμού (όλων των κυβερνήσεων ) ήταν πολύ μεγάλο για την υλοποίηση του έργου. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνδρομή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα που προχώρησε στην υλοποίηση μιας απόφασης πολλών ετών για την χρηματοδότηση του Δήμου για μία από τις τρεις ενότητες του Πάρκου.

Το «Πάρκο Ιστορίας στο Καλπάκι» περιλαμβάνει την κατασκευή του Νέου Πολεμικού Μουσείου στο Καλπάκι, την Ανάδειξη - Ανάπλαση Ιστορικών Θέσεων Μαχών Έπους 1940 και την κατασκευή Μνημείου πεσόντων.

Πρόκειται για ένα έργο με  ιδιαίτερη πολιτιστική, πολιτισμική και αναπτυξιακή αξία, ενώ η ανάδειξη των ιστορικών σημείων των περιοχών θα συμβάλλει: στην προβολή της ιστορικής  και πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, στην ανάπτυξη ειδικών, εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις περιοχές παρέμβασης καθώς και στη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για την ιστορική ενημέρωση των επισκεπτών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Στρατηγός ε.α. και τέως Διευθυντής του Τμήματος Ιστορίας του στρατού Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο κ. Γιώργος Σούρλας, παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και μελετητές του έργου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση καταστροφής ελληνικής σημαίας στο Ενετικό Κάστρο Πάργας

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (7) ατόμων, ενώ συνελήφθη ένα από αυτά 

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει επιπλέον ελληνική σημαία από μπαλκόνι σπιτιού

Άμεση ήταν η εξιχνίαση της υπόθεσης καταστροφής ελληνικής σημαίας που βρίσκονταν αναρτημένη εντός του Ενετικού Κάστρου Πάργας, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου και του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (7) ημεδαπών (4 άνδρες - 3 γυναίκες), ηλικίας από 21 έως 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλου εθνικής σημασίας κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νυχτερινές ώρες της 30 προς 31/05/2021, οι κατηγορούμενοι παραβίασαν την κεντρική θύρα εισόδου του Ενετικού Κάστρου Πάργας και έσκισαν ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη σε σημείο επί των τειχών του Κάστρου.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (31-05-2021) το βράδυ στην Πάργα μία εκ των κατηγορουμένων.

Επιπρόσθετα, από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι χθες μετά τα μεσάνυχτα, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν επιπλέον ελληνική σημαία από τον ιστό που ήταν αναρτημένη σε μπαλκόνι σπιτιού στην Πάργα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας


 

Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/06/2021

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 6977971340

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για τη μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός, στην εδαφική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων (όρια με Θεσπρωτία 48,800 χ/θ έως Α/Κ Ιωαννίνων), προκειμένου να εφαρμοσθεί βραδυπορία της κυκλοφορίας των οχημάτων, για την μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών με αυτοκινητοπομπή υπερμεγεθών οχημάτων, τη Δευτέρα 31-05-2021, την Τετάρτη 02-06-2021 & την Παρασκευή 04-06-2021.-

Για τις ανάγκες μεταφοράς υπερμεγεθών τεμαχίων ανεμογεννητριών επί του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός, στην περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων (όρια με Θεσπρωτία 48,800 χ/θ έως Α/Κ Ιωαννίνων), να εφαρμοσθεί η κυκλοφοριακή ρύθμιση που περιλαμβάνει περιορισμό ταχύτητας (βραδυπορεία) όλων των οχημάτων, τις ώρες από 19:30′ και για τη χρονική διάρκεια 2,5 με 3,0 ωρών, κατά τις ημερομηνίες:

i. Δευτέρα 31-05-2021

ii. Τετάρτη 02-06-2021

iii. Παρασκευή 04-06-2021

2.Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων:

Να εφαρμοσθεί η τεχνική περιγραφή σήμανσης – μελέτη εξασφάλισης της κυκλοφορίας που αναφέρεται στο υπ’ αριθμό 4 έγγραφο του σκεπτικού της παρούσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου.

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και επιτηρεί την οδική σήμανση, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και να εφαρμόζει πλήρως τα οριζόμενα στην Μελέτη Σήμανσης.

Η ισχύς της παρούσας στην εδαφική δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αρχίζει: μετά την πραγματοποίηση επιτόπιας αυτοψίας, από τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και την εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., για την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης, όπως αυτή προκύπτει από την μελέτη σήμανσης, ως και για την αναγκαιότητα λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής σήμανσης. από τη δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν.3861/2010.

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από τον Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Δέκα παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 31 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.748 έλεγχοι, από τους οποίους οι 22.713 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 199 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

·         164 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o      40 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      30 στη Θεσσαλονίκη,

o      17 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      14 στα Ιόνια Νησιά,

o      12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      11 στην Κρήτη,

o      10 στην Αττική,

o      10 στην Ήπειρο,

o        7 στη Στερεά Ελλάδα,

o        4 στο Νότιο Αιγαίο,

o        3 στην Πελοπόννησο,

o        3 στη Δυτική Μακεδονία και

o        3 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.706 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 54.610 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.096 των 150 ευρώ.

·         19 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     9 στη Θεσσαλονίκη,

o     3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o     2 στην Κεντρική Μακεδονία,

o     2 στη Δυτική Ελλάδα,

o     2 στο Βόρειο Αιγαίο και

o     1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.597 ομοειδείς παραβάσεις.

·         14 παραβάσεις και σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες.

Στην Αττική,

- από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για χρήση μουσικής.

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες.

Στην Κρήτη,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, για υπέρβαση επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε τραπέζι,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, για χρήση μουσικής.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.505 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.010 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 159 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: θεαματική η μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα

 

 Σημαντική μείωση των καπνιστών (καθημερινών και περιστασιακών) σε ποσοστό που κυμαίνεται από 21.9% μέχρι 38,3% είχαμε στην Ελλάδα την δεκαετία 2009-2019! Ακόμη ποιο θεαματική ήταν η μείωση του καπνίσματος, την ίδια περίοδο, στου νέους ηλικίας 16 με 24χρόνων, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 47,1 μέχρι 69,4!

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το Κάπνισμα και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Καθ. Παναγιώτης Μπεχράκης, σε Ημερίδα του Υπουργείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2021.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Μπεχράκη τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η συστηματική προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για την διακοπή του καπνίσματος μέσω της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE έχει αποτελέσματα με σημαντική απήχηση κυρίως στους νέους.

«Το κύριο μήνυμα της σημερινής ημέρας, «ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» είναι σαφές και περιεκτικό. Είναι το μήνυμα του πνεύματος ελευθερίας μέσα στο οποίο δομήθηκε και εξακολουθεί να λειτουργεί με επιτυχία, η πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, ένα δύσκολο αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα για τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τριών αλλοδαπών και του 54χρονου Έλληνα διακινητή τους

 


Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών καθώς και του 54χρονου Έλληνα διακινητή τους, προέβησαν, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε τους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, σε κενό που υπήρχε στο μπροστινό τμήμα του επικαθήμενου μεταξύ του τοιχώματος και του φορτίου, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 του επιδόματος Παιδιού

 


Άνοιξε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 – Επίδομα Παιδιού.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr  ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr , με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020. Προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο Οργανισμός καλεί όλους όπως σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Ξεκινά στις 10 Ιουνίου ο β’ κύκλος των Voucher 200 ευρώ.

 


Ξεκινά την Πέμπτη 10 Ιουνίου ο β’ κύκλος των Voucher 200 ευρώ.

. Η πλατφόρμα του «Ψηφιακή Μέριμνα» θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις για voucher μέχρι τις 30 Ιουλίου. Η εν λόγω προθεσμία αφορά τόσο τους ενδιαφερόμενους για τον α’ όσο και για τον β’ κύκλο.

Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Με τα voucher 200 ευρώ μπορεί να επιδοτηθεί η αγορά των παρακάτω κατηγοριών προϊόντων:

1.   Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets)

2.   Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές

• Υποκατηγορία 2.1: notebooks,

• Υποκατηγορία 2.2: chromebooks,

• Υποκατηγορία 2.3: 2 in 1 (notebooks/tablets)

Δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας, ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για το φρούριο Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας

 


Θετική- κατ΄ αρχάς- εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα για το πρώην στρατόπεδο «Τχη Αθανασιάδη» (Φρούριο Αγίου Γεωργίου) Πρέβεζας, καθώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις διαδοχικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοίνωσε τη ματαίωση του διαγωνισμού μίσθωσης, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Ιουνίου. 

Μετά την εξέλιξη αυτή η Περιφέρεια είναι σε αναμονή προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά της για παραχώρηση της χρήσης του πρώην Στρατοπέδου για κοινωφελείς σκοπούς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΕΘΑ/ΥΠΑΑΠΕΔ) ανακοινώνει τη ματαίωση του ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «ΤΧΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ» (Φρούριο Αγίου Γεωργίου) στον Δήμο Πρέβεζας, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ΑΔΑ: 6ΥΞ26-8Υ2) Η διενέργεια του διαγωνισμού ήταν προγραμματισμένη για την 04 Ιουν 21 μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΥΠΕΘΑ/ΥΠΑΑΠΕΔ. Η ματαίωση του διαγωνισμού θα αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή και στη διαδικτυακή πύλη www.ypaaped.mil.gr  /MENU/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

 

Π.Ε.Α.Ν.Δ: Τι πρέπει να γνωρίζουν τα άτομα με διαβήτη για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια έναντι της COVID-19


Ο αντίκτυπος του νέου κορωνοϊού και της πιθανότητας νόσησης από COVID-19 μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στη υγεία των ατόμων με διαβήτη και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερης σημασίας η προστασία τους από τα εμβόλια έναντι της λοίμωξης.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) έχοντας θέσει μεταξύ άλλων ως σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ατόμων με διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους, και με την πολύτιμη συνεργασία της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμης καθηγήτριας Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαρίας Θεοδωρίδου, παρέχει ουσιαστική και σαφή πληροφόρηση σχετικά με την COVID-19 και τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια έναντι της COVID-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για άτομα με διαβήτη και δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις:

Εάν έχω διαβήτη τύπου 1, διατρέχω μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από COVID-19;

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 που μολύνονται από τον SARS-CoV-2 και αναπτύσσουν COVID-19 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης. Εκείνοι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι άτομα με σταθερά αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και άτομα με συνυπάρχουσες ιατρικές παθήσεις όπως παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθεια ή νεφροπάθεια.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, την Τρίτη 1 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 1 Ιουνίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Θεσπρωτικό, Κεντρική Αγορά, Πρέβεζα

Δημαρχείο Λούρου, Πρέβεζα

Παραλία Πρέβεζας.

Δήμος Κόνιτσας: Ευχαριστίες για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports


 

Ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα.

Συνάντηση του Δημάρχου Κόνιτσας με τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

 


Με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, συνοδευόμενος από τον κ. Γεώργιο Τάσσο, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη συνάντηση ετέθησαν πολλά θέματα που αφορούν τον Δήμο Κόνιτσας και κυρίως στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Ιστορικού -Στρατιωτικού Μουσείου Κόνιτσας.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον Υφυπουργό για τη θετική ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα του.

Θερμές ευχαριστίες στον συντοπίτη και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, που παρευρέθηκε στη συνάντηση και πάντοτε συμβάλλει καθοριστικά με το αμέριστο ενδιαφέρον του για τον Δήμο μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Εντυπωσιακές εξελίξεις στην Ενδοσκοπική Γαστρεντερολογία

 


Οι επεμβάσεις του 3ου χώρου είναι πλέον μια πραγματικότητα. Εκτελούνται με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας. Μας δίνουν δε την ευκαιρία να θεραπεύουμε καταστάσεις με την ελάχιστα δυνατή παρέμβαση. Δεν έχουν εγχειρητικές ουλές και ο ασθενής επανέρχεται γρήγορα στην καθημερινότητά του, δηλώνει ο δρ Κωνσταντίνος Δελής. Διευθυντής Γαστρεντερολόγος στο Metropolitan Hospital, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Tι είναι η ενδοσκόπηση του 3ου χώρου;

H ενδοσκόπηση του 3ου χώρου είναι η σύγχρονη, καινοτόμος και εντυπωσιακή εξέλιξη της θεραπευτικής ενδοσκόπησης του πεπτικού σωλήνα, που αφορά κυρίως τον οισοφάγο και το στομάχι. Οι λεπτές αυτές επεμβάσεις του 3ου χώρου ανήκουν στην κατηγορία της προηγμένης ενδοσκόπησης και θεωρούνται ως ελάχιστα επεμβατικές (minimally invasive).

Κλασικά, οι συμβατικές θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις του πεπτικού συστήματος όπως π.χ. η αφαίρεση πολυπόδων εκτελούνται με την βοήθεια των ενδοσκοπίων (γαστροσκοπίων και κολονοσκοπίων) μέσα στον αυλό του γαστρεντερικού σωλήνα που θεωρείται ως ο 1ος χώρος. Σε αντιδιαστολή, ο 2ος χώρος είναι ο χώρος μέσα στην κοιλιά που εκτείνεται όμως έξω από το τοίχωμα του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτή είναι η περιοχή που συνήθως εκτελούνται οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Εδώ και λίγα χρόνια, ένα νέο πεδίο, ο 3ος χώρος, ήλθε στην επικαιρότητα. Σε αντίθεση με τους 2 πρώτους χώρους που υπάρχουν εκ φύσεως στο ανθρώπινο σώμα, αυτός φτιάχνεται τεχνητά με τη μορφή σήραγγας (τούνελ) μέσα στο τοίχωμα των οργάνων του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικά μικροσκοπικά νυστέρια που διέρχονται μέσα από τα ενδοσκόπια. Έτσι γεννήθηκε μια νέα κατηγορία επεμβάσεων που ονομάζονται επεμβάσεις του 3ου χώρου. Αυτές διενεργούνται μέσα στο τοίχωμα οργάνων του πεπτικού σωλήνα π.χ. του οισοφάγου ή του στομάχου. Η ενδοσκόπηση του 3ου χώρου ονομάζεται επίσης υποβλεννογόνια ενδοσκόπηση επειδή εκτελείται κάτω από τον βλεννογόνο που είναι η εσωτερική επένδυση αυτών των οργάνων.

Ποιες επεμβάσεις είναι επεμβάσεις του 3ου χώρου;

Μερικές από αυτές είναι: