Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Πωγωνίου κ. Γρηγόρη Μποντίνη


Εύχομαι ολόψυχα για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, σε όλους τους δημότες μας και στους απανταχού Πωγωνίσιους υγεία, αγάπη και ευτυχία.
Το 2019, να επαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων και νέα όνειρα με αισιοδοξία.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019

 ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον κύριο Μυλωνά Θανάση!


Με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο μέλλον ας γιορτάσουμε τις άγιες μέρες που έρχονται.
Θερμές ευχές για χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Χρόνια πολλά σε όλους!

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον κύριο Ντότη Βαγγέλη!


Το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων οδήγησε τους τρεις μάγους στο νεογέννητο Χριστό μας.
Ας οδηγήσει και όλους εμάς σε μια ζωή ευτυχισμένη με πολλή αγάπη, υγεία, ζεστασιά και  επαγγελματική επιτυχία.
Ας είναι η αρχή αυτά τα Χριστούγεννα για ένα καλύτερο αύριο για το Πωγώνι μας.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Καλά Χριστούγεννα!
Χρόνια πολλά Πωγώνι!

Ευχές από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη

Ευχές από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον κύριο Μπαϊμάκα Παναγιώτη


Εύχομαι ολόψυχα οι Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων να γεμίσουν τις καρδιές όλων με αγάπη για τους συνανθρώπους και  ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν την ανάγκη μας.
Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ας δείξουμε με τις πράξεις μας ότι η αλληλεγγύη, η σύμπνοια και η ομόνοια είναι η πηγή και το φως που δίνει δύναμη για να νικήσουμε τα προβλήματα και ενωμένοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Η Γέννηση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί την αναγέννηση και την ελπίδα για μια πιο ανθρώπινη και ειρηνική κοινωνία. Εύχομαι σε όλους υγεία, αγάπη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!
Χρόνια Πολλά σε όλους σας!
Χρόνια Πολλά στο Πωγώνι μας!
Καλά Χριστούγεννα!

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
• Χθες το πρωί σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 Έξι κυνηγετικά όπλα καθώς και μία κάννη κυνηγετικού όπλου, για τα οποία στερούνταν σχετικής άδειας κατοχής,
 Δύο συσκευασίες που περιείχαν λαθραίο καπνό και αποξηραμένα φύλλα καπνού, συνολικού βάρους (1.900) γραμμαρίων.
• Χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός διότι απασχολούσε παράνομα ως εργάτη στην επιχείρησή του έναν 35χρονο αλλοδαπό, που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία. Επιπρόσθετα σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
• Χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (3) ετών και (3) μηνών, για κλοπή, πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση.
• Χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 20 ετών,  διότι κατείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
• Χθες το απόγευμα στο Μονολίθι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ένας 28χρονος και μία 29χρονη, διότι κατείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (13) γραμμαρίων, ένα τσιγάρο κάνναβης αναμεμιγμένο με καπνό και έναν τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον κύριο Δημήτρη Τάτση!



Για τους Δημότες του Πωγωνίου, τους συνυποψηφίους μου και τον επικεφαλής του συνδυασμού  εύχομαι ολοψύχως Χρόνια Πολλά, οικογενειακή και ατομική υγεία δια εορτάς Χριστουγέννων με χαρά και ελπίδα για καλύτερες μέρες για όλους μας!

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από την κυρία Ματίνα Ράπτη


Το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων ας οδηγήσει όλους μας στην ευτυχία και τη ζεστασιά, στην ειρήνη και την ασφάλεια
Εύχομαι μια ζωή καλύτερη με φως και χαμόγελο, με υγεία, αγάπη, δύναμη, δημιουργικότητα, προσωπική και επαγγελματική ευτυχία και επιτυχία
 Χρόνια πολλά
Καλά Χριστούγεννα

Δημοτική ενότητα Λάβδανης
Ματίνα Ράπτη

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον κύριο Γρηγόρη Χαρίση!

Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ΄ αυτούς που αγωνίζονται τη ζωή που τους αξίζει. 
Χρόνια Πολλά!
Καλά Χριστούγεννα!

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην Ήπειρο συγκέντρωσαν εθελοντικά βοήθεια σε είδη, τα οποία προσέφεραν σε διάφορους φορείς και ιδρύματα


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, από το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους και συγκεκριμένα:
από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος».
 από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων.
 από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας).
 από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας.
Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, για την ευγενική αυτή προσφορά και ευχήθηκαν καλές γιορτές στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο των εορτών


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
• Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

Christmas Party στο PLEGMA cafe bar, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, ώρα 22:30


Καρκίνος προστάτη: Τα Χριστούγεννα να προτιμήσω λευκό ή κόκκινο κρασί;


Συντηρητικοί στην κατανάλωση κρασιού αλλά και επιλεκτικοί στο είδος του θα πρέπει να είναι οι άνδρες κατά τη διάρκεια των εορτών, και όχι μόνο, ιδιαίτερα όσοι έχουν περάσει τα 50. Όπως διαπιστώθηκε από μια ανασκόπηση μελετών που πραγματοποιήθηκε από μια διεθνή ομάδα ερευνητών, το κρασί συνολικά δεν φαίνεται να επηρεάζει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του προστάτη αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ωστόσο, οι επιστήμονες εντόπισαν διαφορές στην επίδραση του λευκού και του κόκκινου κρασιού.
«Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος συνηθέστερος καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο και η έκτη αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες. Περίπου το 15-20% αυτών επηρεάζονται κάποια στιγμή στη ζωή τους από τη νόσο και το 2,6% χάνει τη ζωή του εξαιτίας της. Για την εμφάνισή του υπάρχουν γνωστοί παράγοντες κινδύνου που δεν μπορούν να αποφευχθούν. Τέτοιοι είναι το οικογενειακό ιστορικό, τα κληρονομούμενα γονίδια, η φυλή και η ηλικία. Πέραν αυτών, όμως, έχει αποδειχθεί ότι τον κίνδυνο ανάπτυξης και εξέλιξης του συγκεκριμένου καρκίνου επηρεάζει μια ποικιλία εξωγενών παραγόντων, που είναι τροποποιήσιμοι. Συνεπώς, η υιοθέτηση μικρών αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως ένα βαθμό προληπτικά», επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης.