Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Παράταση λίγων ημερών για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου

Παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα.

Άρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα, ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Δημήτρης Σ. Ντότης: Ευχές για το νέο έτος

Εύχομαι το 2016 να μας φέρει χαρά, υγεία και αγάπη.
Θα ήθελα όλοι οι κάτοικοι του Πωγωνίου αυτή τη χρόνια να εκπληρώσουν κάθε επιθυμία τους και όλοι οι Πωγωνίσιοι που ζουν μακριά μας να επιστρέψουν στον τόπο μας γιατί τους έχουμε ανάγκη.
Υγεία και ευτυχία σε όλους και αγάπη, κάτι που μας έλειψε και το χρειαζόμαστε.
         
Με τιμή
Ντότης Σ. Δημήτρης

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

Σύνταξη στα 67 και στο Δημόσιο με νέα ΠΝΠ ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας


Ακόμη μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξέδωσε η κυβέρνηση, όπου περιλαμβάνονται μέτρα από το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο ως γνωστόν είχε αποσυρθεί έπειτα από τις πιέσεις της τρόικας.
Ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις στον χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας καθώς και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους του Δημοσίου.
Η ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ σήμερα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
Απόδοση εσόδων από εκποίηση δημόσιου υλικού από τη Δ/νση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στους δικαιούχους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ.).
Πιλοτική εφαρμογή της «Τάξης Μαθητείας» σε Επαγγελματικά Λύκεια της περιφέρειας το 2016.
Προσαρμογή χρονικού πλαισίου για την εφαρμογή εσωτερικών κανονισμών και την διορισμούς ερευνητών σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς.
Δυνατότητα σύναψης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έργου ή οποιασδήποτε άλλης μορφής σε ερευνητικά προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους των φορέων.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά …»

Τελευταία μέρα του χρόνου και παραμονή του Νέου Έτους σήμερα και οι γειτονιές του Παρακαλάμου πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που τραγουδούν «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά…»

8 στους 10 πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας

Έως Πέμπτη οι πινακίδες

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η προσέλευση των πολιτών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, είναι ικανοποιητική καθώς το ποσοστό των υπόχρεων ανήλθε χθες Τρίτη στο 80%, από 55% που ήταν την παραμονή των Χριστουγέννων.
Οι παράγοντες του υπουργείου θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση την Πέμπτη το πρωί και ενδεχομένως, όπως μεταδίδει ΑΜΠΕ, να μη δοθεί, για πρώτη φορά, παράταση στην προθεσμία.
Με δεδομένο μάλιστα ότι πέρυσι καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης τα τέλη κυκλοφορίας από μόλις 40.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.
Όσον αφορά τις καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου η κατάθεση των πινακίδων και η ακινησία των οχημάτων για να μην καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας και φόροι θα γίνει φέτος από περίπου 107.000 ιδιοκτήτες, σχεδόν όσους και πέρυσι.

Από το 2009, η κατάθεση πινακίδων έλαβε έντονους αυξητικούς ρυθμούς και το χειρότερο έτος ήταν το 2013, όταν τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Καλαμά Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11:00, στην Αδελφότητα Βασιλοπουλιωτών, Κολωνού 48, πλατεία Μεταξουργείου

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου κόβει την Πίτα της και διασκεδάζει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, στην οδό Πριάμου, στην Ραδιοφωνία

Την Κυριακή 10 Γενάρη 2016, ώρα 12:00 το μεσημέρι, η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, στην οδό Πριάμου, στην Ραδιοφωνία, διοργανώνουμε τον ετήσιο χορό μας και κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας!
Σας περιμένουμε να αλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά και να γλεντήσουμε όμορφα και παραδοσιακά!
Την εκδήλωσή μας θα συνοδεύουν 2 γενιές κλαρίνου Μπάμπης Λούκας Χαλκιάς & Πέτρος Λούκας Χαλκιάς junior.
Στο τραγούδι ο Αντώνης Κυρίτσης!
Σας περιμένουμε.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου

Προσλήψεις 45.737 μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων το 2016

Τις 45.737 αναμένεται να φτάσουν οι μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο 2016 στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η αρχή θα γίνει με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς το πρώτο δίμηνο του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πέντε νέοι διαγωνισμοί για 3.261 θέσεις εργασίας.
Από το σύνολο των προσλήψεων 24.576 θα είναι εποχικοί υπάλληλοι και 21.161 μόνιμοι υπάλληλοι.
Τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα έχουν και φέτος οι ΟΤΑ. 
Συνολικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα προσλάβουν μέσα στο νέο έτος 17.800 μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", το 2016 αναμένεται να προσληφθούν 24.576 εποχικοί υπάλληλοι σε δήμους, παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ.

Η Αδελφότητα Πλαισιωτών Κατσανοχωριών Αθηνών, διοργανώνει τον ετήσιο χορό της την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 13:00 στη ''Σάλα Παράδεισος'', Τελαμώνος 87, Ανθούπολη-Περιστέρι

Η Αδελφότητα Πλαισιωτών Κατσανοχωριών Αθηνών, διοργανώνει τον ετήσιο χορό της την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 13:00 στη ''Σάλα Παράδεισος'', Τελαμώνος 87, Ανθούπολη-Περιστέρι.

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.-Ν.Τ. Ιωαννίνων: Ευχές

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του
Νομαρχιακού Τμήματος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ιωαννίνων
Σας εύχονται καλά Χριστούγεννα  
και ένα αισιόδοξο και δημιουργικό 2016