Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ για αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ απέστειλε στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Δημαρά, επιστολή με την οποία του ζητά να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους Ομογενείς ή για όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
«Οι Ομογενείς, ανεξάρτητα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή της βοήθειας από πληρεξούσιο πρόσωπο, επιθυμούν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι να χειριστούν το θέμα των δηλώσεων και η καλύτερη δυνατότητα είναι κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών στην Ελλάδα, ιδίως τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Άρα, πρέπει να αλλάξει η καταληκτική  ημερομηνία που καθορίστηκε για το τέλος Ιουνίου 2019», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι:
«Πέρα από την επιστολή που έστειλα στις 15.02.19, το θέμα το συζήτησα και προσωπικά με τον συνάδελφο κ. Δημαρά, ο οποίος μου απάντησε ότι κατ’ αρχήν το αίτημα είναι λογικό και θα εισηγηθεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή των ημερομηνιών, με τη βοήθεια και του Εθνικού Κτηματολογίου».

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες": Συνεχίζονται οι παραγγελίες για τη 14η διανομή μέχρι και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου



Συνεχίζονται οι παραγγελίες για τη 14η διανομή του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες" μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6-8.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 4 Μαρτίου έως Παρασκευή 8 Μαρτίου κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας  στη Λεωφόρο Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών


Σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα), που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των δραστών, ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (800) γραμμαρίων
Συνελήφθησαν, χθες (21-02-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων από τον 29χρονο, χρησιμοποιώντας ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών υπαίθρια «καβάντζα», σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, κατά την εξέλιξη της οποίας συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.
Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν, διότι όπως εξακριβώθηκε ο 29χρονος προμήθευσε τον 28χρονο με μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (112,3) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.
Σε έρευνα που έγινε σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου ο 29χρονος απέκρυπτε ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -800- γραμμαρίων καθώς και μία κενή αεροστεγής νάιλον σακούλα.
Επίσης, στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας ενώ στην κατοχή του 29χρονου καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (12,9) γραμμαρίων,
(24) αναβολικά δισκία και (6) φιαλίδια με αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή,
το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
κινητό τηλέφωνο.
Επιπρόσθετα κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 29χρονου δράστη.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Τιμώντας τη μνήμη του Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνος Βλάχου


Δήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου, επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου:
«Σήμερα είμαστε εδώ στην Κόνιτσα δίπλα από την προτομή του Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνος Βλάχου που σε λίγες ώρες θα αποκαλυφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Άλλο ένα εξαιρετικό γλυπτό του καλλιτέχνη Θεόδωρου Παπαγιάννη έρχεται για να μας θυμίσει αυτή την τεράστια μορφή της Θρησκείας μας και των ελληνικών γραμμάτων.
Μία φυσιογνωμία εθνική, μία φυσιογνωμία της Ηπείρου και πάνω απ’ όλα μια φυσιογνωμία του ιεροδιδασκαλείου Βελλάς.

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Πίνδος Κόνιτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 23-02-19/15:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 
ΩΡΑ: 15:30

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
  
Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:30)  
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:30)  
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:30)  
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:30)  
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:30)  

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
* Χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Άρτας, τρεις ημεδαπές, ηλικίας 31, 21 και 27 ετών, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη της Άρτας, εισήλθαν σε κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν διάφορα είδη ένδυσης. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω κλεμμένα είδη, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
*Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 20/21-02-2019 διέρρηξε την κεντρική είσοδο κτηνιατρείου στην Ηγουμενίτσα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
*Χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, ποινής φυλάκισης -12- μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.
*Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Θεσπρωτίας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, ποινής φυλάκισης (4) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019, θα καταβληθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Πανζαγορισιακός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 24-02-19/15:30), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αστήρ Αμφιθέας 24-02-19/15:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ 
ΩΡΑ: 15:30

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 (15:00)  
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:30)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:30)  
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (12:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:30)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:30)  
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:30)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)  

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μίας 20χρονης αλλοδαπής  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
***
Επίσης, στη σύλληψη ενός 37χρονου και ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου τους σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Αρθρίτιδα: Ποια η σχέση της με την κατάθλιψη;


Αλληλοεξαρτώμενη έχει αποδειχθεί ότι είναι η σχέση μεταξύ οποιασδήποτε μορφής αρθρίτιδας και κατάθλιψης. Μελέτες δείχνουν ότι η ρευματοειδής, η ψωριασική και η ουρική αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα και τόσες άλλες μορφές της προκαλούν κατάθλιψη και άγχος στους πάσχοντες. Η σχέση, ωστόσο, λειτουργεί και αντίστροφα, καθώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορούν να επιδεινώσουν την πάθηση.
«Η αρθρίτιδα είναι μια πολύ συχνή, χρόνια και δαπανηρή νόσος που μπορεί να οδηγήσει τους ηλικιωμένους σε αναπηρία. Σύμφωνα με έρευνα, η συχνότητα εμφάνισής της αυξάνεται από 24,3% στους ενήλικες ηλικίας άνω των 45 ετών, σε 47,4% στους ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών.  Παραμένει μια σημαντική αιτία λειτουργικής αδυναμίας, με τα ποσοστά περιορισμού της δραστηριότητας που οφείλονται σ’ αυτήν να είναι υψηλά και να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Βέβαια, η έγκαιρη διάγνωση και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη θεραπεία εξασφαλίζει στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής από ό,τι μερικά χρόνια πριν», σημειώνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Τσουτσάνης.
Η νόσος, δυστυχώς, προκαλεί και άλλες παθήσεις, σωματικές ή ψυχικές, γεγονός που έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Ενδεικτικά, από μια μελέτη που περιέλαβε στοιχεία 1 εκ. ανθρώπων διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των ασθενών με αρθρίτιδα που χαρακτηρίζουν γενικά την υγεία τους "μέτρια" ή "φτωχή" είναι διπλάσια εκείνων χωρίς τη νόσο. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν δυσκολίες εκτέλεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το να εργάζονται, αισθάνονται σωματικά καταβεβλημένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον διπλάσιο από εκείνους χωρίς αρθρίτιδα, και δηλώνουν κακοδιάθετοι (άγχος, κατάθλιψη ή συναισθηματικά προβλήματα) περισσότερες μέρες το μήνα, συγκριτικά με τα άτομα χωρίς αρθρίτιδα.
Παρότι τα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους στους πάσχοντες ποικίλλουν, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να είναι από δύο έως και δέκα φορές υψηλότερα από εκείνα στο γενικό πληθυσμό, με τις διαφορές να οφείλονται στον τύπο της αρθρίτιδας. Αντίστροφα, σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2011-2014 φάνηκε ότι η συχνότητα εμφάνισης της αρθρίτιδας στους συμμετέχοντες με ήπια, μέτρια και σοβαρή κατάθλιψη ήταν 55,0%, 62,9% και 67,8% αντίστοιχα.