Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη 25χρονου Αλβανού για παραποιημένο διαβατήριο

Συνελήφθη στις 04-04-2013 το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε έλεγχο που έγινε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κακαβιά – Ιωάννινα, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε παραποιημένο διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο και κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.

30η αγωνιστική την Κυριακή 7 Απριλίου, εντός έδρας και οι τρεις ομάδες του Πωγωνίου (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Δαβάκης 7/04-17:00), (Πωγωνάτος - Θύελλα Ελεούσας 7/04-17:00), (Καλπάκι - Αμφιθέα 7/04-17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΔΑΒΑΚΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00  μ.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00  μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΑΜΦΙΘΕΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κυριακή 7 Απριλίου 2013 
Αμπελόκηποι -  Περίβλεπτος (10:15)    
Καλπάκι  -  Αμφιθέα (17:00)    
Νησί -  Ασβεστοχώρι (17:00)     
ΠΑΟ Κόνιτσας -  Πρωτόπαπα (17:00)     
Πωγωνάτος -  Θύελλα Ελεούσας (17:00)     
Α.Ε. Καμποχωρίων -  Περιστέρι (17:00)     
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά -  Δαβάκης (17:00)     
Ζωοδόχος -  Πανφρουριακός (17:00)     
Σταυράκι-  Αγία Μαρίνα (19:15)    

Οι νέοι φόροι για τα ακίνητα το 2013

Παρελθόν αποτελεί η σταθερή φορολόγηση με 3 ευρώ ανά τετραγωνικό των εκτός αντικειμενικών αξιών ακινήτων.
Νέο καθεστώς διαμορφώνεται στη φορολόγηση των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών μικρού και μεσαίου εμβαδού, που βρίσκονται εντός του σχεδίου πόλης με αντικειμενική αξία μέχρι 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Παρελθόν αποτελεί η σταθερή φορολόγηση με 3 ευρώ ανά τετραγωνικό των εκτός αντικειμενικών αξιών ακινήτων.
«Σκοτσέζικο ντους» θα υποστούν περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ένας μεγάλος αριθμός με κατοικίες σε «λαϊκές» περιοχές θα καταβάλει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λιγότερο φόρο για το 2013 συγκριτικά με το 2012, ενώ στην αντίπερα όχθη όσοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μία χρονιά ΦΑΠ, ταυτόχρονα με την καταβολή του ΦΑΠ του 2011 και του 2012.
Επιβαρύνσεις προκύπτουν και για όσους έχουν ηλεκτροδοτούμενη κατοικία σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλης και αντικειμενικών αξιών, αφού μέχρι σήμερα πλήρωναν σταθερά φόρο 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ με το νέο καθεστώς ο φόρος θα είναι αισθητά αυξημένος, αφού η τιμή ζώνης του ακινήτου τους θα εξομοιωθεί με τη μέση τιμή ζώνης είτε του δήμου στον οποίο ανήκουν είτε όμορου δήμου.
ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Η μεγάλη ενίσχυση της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αφιερώνεται στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ της επόμενης μέρας

Αισιοδοξία για μια αλλιώτικη, επόμενη μέρα ενέπνευσαν τα αποτελέσματα στις εκλογές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Η πρωτοφανής ενίσχυση της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με αύξηση 50 % σε ψήφους, ποσοστό και έδρες, ξεπερνώντας το 45 % - το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό της στην πολύχρονη διαδρομή της - ήρθε να επιβραβεύσει τον, έτσι κι αλλιώς, πρωταγωνιστικό της ρόλο στο έργο του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα εκπροσωπείται με 12 συμβούλους, με μόλις ένα λιγότερο από την πλειοψηφία. Μια τέτοια σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου υπογραμμίζει την ανάγκη αναλογικής, καθολικής συμμετοχής, συμπατριωτικής συνεργασίας και ουσιαστικής συμβολής όλων στο έργο της Πανηπειρωτικής την επόμενη μέρα.
Την αισιοδοξία για μια καλύτερη προοπτική νομιμοποιούν - μεταξύ άλλων - και τα εξής δύο νέα στοιχεία: η ανάδειξη πέντε γυναικών στους δώδεκα εκπροσώπους της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. καθώς και η ανάδειξη περισσότερων νέων. Η ενισχυμένη παρουσία των γυναικών και των νέων, μπορούν - με τη δραστήρια συμμετοχή τους - να εμπλουτίσουν και να ζωντανέψουν περισσότερο τις συλλογικές μας διαδικασίες, το συλλογικό μας έργο.
Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ευχαριστεί θερμά τους απόδημους Ηπειρώτες που - αναγνωρίζοντας το μέχρι σήμερα έργο της - στήριξαν το ψηφοδέλτιό της. Παράλληλα, καλεί τους απόδημους Ηπειρώτες να ενώσουν τη δύναμή τους στη ζωή και το έργο της Π.Σ.Ε. και των σωματείων της, δίνοντας, μαζί με όλους τους συμπατριώτες, μια νέα πνοή στις Αδελφότητες, τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες.
Σήμερα, στις συνθήκες της ολοένα εντεινόμενης κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο της λαϊκής Ηπειρώτικης οικογένειας- σε συνθήκες που καθιστούν όλο και πιο μακρινή την Ήπειρο για τα ξενιτεμένα της παιδιά, ενισχύοντας την απομόνωση και την περιθωριοποίησή της - χρειαζόμαστε ακόμα πιο δυνατή, πιο αγωνιστική και πιο αλληλέγγυα την Ηπειρώτικη Αποδημία. Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με ακόμα περισσότερη δύναμη, θα αφιερωθεί σε αυτό τον αγώνα, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η στήριξη της σημαίνει πνοή και δύναμη για την ίδια την Πανηπειρωτική.
Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Γιατί η δύναμη της Πανηπειρωτικής είναι τα ίδια τα μέλη της, οι ενεργοί φορείς της Αποδημίας που δεν εναποθέτουν, ούτε αναθέτουν την τύχη τους, που δεν επαναδραστηριοποιούνται μόνο σε κάθε εκλογές αλλά διεκδικούν στην καθημερινή τους δράση ένα καλύτερο αύριο για τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες και τη μάνα Ήπειρο.

Εκεί, στην ενεργή Ηπειρωτική Αποδημία, όπως αποτυπώθηκε ευκρινέστατα και στην Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση της Π.Σ.Ε., η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κυριαρχεί και εμπνέει.
Την επόμενη μέρα των εκλογών στην Π.Σ.Ε., το αύριο αρχίζει να γίνεται σήμερα κιόλας. Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως τόσα χρόνια, είναι σήμερα εδώ πιο δυνατή, όπως θα είναι και αύριο ακόμα περισσότερο, πλειοψηφώντας στο έργο της Πανηπειρωτικής την κάθε επόμενη μέρα.
Γιατί η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι αφιερωμένη στην Πανηπειρωτική της επόμενης μέρας. Η μέρα που, σιγά σιγά, χαράζει…

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει την εκδήλωση- μουσικοχορευτικό δρώμενο ''Ηπειρώτες μάστορες της πέτρας... που χτιούσανε τον κόσμο όλο'', το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο ''Μελίνα Μερκούρη'', Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει την εκδήλωση- μουσικοχορευτικό δρώμενο ''Ηπειρώτες μάστορες της πέτρας που χτιούσανε τον κόσμο όλο'', το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 20:00 στο  Δημοτικό Θέατρο ''Μελίνα Μερκούρη'', Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον.

Η Αδελφότης των Εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, έστησε παραδοσιακό κονάκι στο Μουσείο Μεσογειακού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στην Μασσαλία της Γαλλίας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το κονάκι στήθηκε στο Μουσείο Μεσογειακού και Ευρωπαϊκού πολιτισμού της Μασσαλίας.
Το στήσιμο και η τοποθέτηση-διευθέτηση των εκθεμάτων μέσα σ' αυτό έγινε από τα μέλη του Δ.Σ, που μετέβησαν εκεί κατά το χρονικό διάστημα 11 ως 15 Μαρτίου 2013.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

Δείτε:
http://www.youtube.com/watch?v=N56x6ayCStA&feature=youtu.be

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Πωγωνήσιες  και  Πωγωνήσιοι   Δελβινακιώτισσες  και  Δελβινακιώτες.

   Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου στις 19 Μαρτίου 2013 ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου κ. Καψάλης και η πλειοψηφία της εν λόγω  Επιτροπής, προέβη στην ανάκληση της υπ’ αριθμόν 10/03.03.2011 αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία είχε αποφασιστεί η ανάθεση στους δικηγόρους Πολύκαρπο Ζωγράφο (Ιωαννίνων) και Ευστάθιο Ζάγκα (Αθηνών) του δικαστικού χειρισμού της υπόθεσης, που αφορά στην εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγής του πρώην Δήμου Δελβινακίου, καθολικός διάδοχος του οποίου είναι ο Δήμος Πωγωνίου, και δημοτών αυτού για την αίτηση ακυρώσεως του σχετικού Νόμου αλλά και των Υπουργικών Αποφάσεων, ως προς την έδρα και μόνον του Δήμου Πωγωνίου, με την αστεία δικαιολογία, άκουσον - άκουσον : «Δεν δύναμαι να πηγαίνω στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας και να λέω ότι στηρίζω απόφαση αλλαγής έδρας».
    Με την απόφασή του αυτή, όπως είναι εμφανές, αυτός ο Δημοτικός Άρχων:
1.    ΑΘΕΤΗΣΕ κάθε προεκλογική του υπόσχεση στο λαό του πρώην Δήμου Δελβινακίου και ειδικότερα στους Δελβινακιώτες, αφού στις Δημόσιες Ομιλίες του υποστήριζε ότι «εφόσον εκλεγεί θα στηρίξει την υπόθεση της Έδρας του Δήμου Πωγωνίου και την όποια απόφαση εκδώσουν τα αρμόδια Δικαστήρια».
2.      ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ, διότι η δικαιολογία που πρόβαλε αυτός και η πλειοψηφία του για την ως άνω απόφαση είναι μάλλον για παιδιά του Δημοτικού.
3.        ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΟΣ, εφόσον δεν υπάρχει καμία αιτιολογία  ως προς το τι μεσολάβησε και προέβη στην αναίρεση μιας ομόφωνης απόφασης της οικονομικής επιτροπής  για το διορισμό δικηγόρων.
4.     ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ στη δικαιοσύνη αυτός και η πλειοψηφία του, αφού ο Δήμος Πωγωνίου είναι καθολικός διάδοχος του Δήμου Δελβινακίου και συνεπώς οφείλει να προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου Δελβινακίου  και να στηρίξει αυτή τη σημαντική για εμάς υπόθεση, και ακόμη περισσότερον υπόλογος, αφού ολίγο χρόνο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στις 23-5-2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και ενώ ο Εισηγητής της υποθέσεως Σύμβουλος της Επικρατείας περιμένει ακόμη το φάκελο της υποθέσεως από τους δικηγόρους, ο δήμαρχος ανακαλεί την εντολή στους δικηγόρους, και ακόμη χειρότερα γι’ αυτόν, από 19-3-2013 που ανακάλεσε την εντολή μέχρι και σήμερα, 5-4-2013, που δημοσιεύεται η παρούσα δεν έχει κοινοποιήσει στους δικηγόρους την ανάκληση της εντολής, ώστε να γνωρίζουν και αυτοί και το Δικαστήριο (Εισηγητής Δικαστής) ποιόν εκπροσωπούν και πως παρίστανται.  Δυσχεραίνετε, λοιπόν, συνειδητά το έργο της Δικαιοσύνης κύριε Δήμαρχε.  Όμως η υπόθεση αυτή, που όχι μόνο δεν την υποστηρίζετε πλέον εσείς, αλλά της δημιουργείτε και προσκόμματα, είναι δική μας και μόνο υπόθεση, και επειδή «οι φύλακες είχαν και έχουν γνώση», θα την χειριστούμε σύμφωνα με τον Νόμο όπως εμείς πολύ καλά γνωρίζομε και αποδείξαμε και σε δίκες του παρελθόντος ότι γνωρίζομε. Ούτε τη βοήθειά σας ζητήσαμε, ούτε χρήματα. Το καθήκον σας και μόνο, του καθολικού διαδόχου, ζητήσαμε να πράξετε. Και όπως έχομε ανακοινώσει ενώπιον φορέων και μεγάλου αριθμού συνδημοτών μας, διά στόματος εκείνου που ανέλυε νομικά την υπόθεση, ρητά και κατηγορηματικά, στις τρείς δημόσιες συγκεντρώσεις που μέχρι σήμερα έχομε πραγματοποιήσει γι’ αυτό το θέμα, η υπόθεση αυτή θα φθάσει μέχρι και τα Ευρωπαϊκά  Δικαστήρια,  αν  χρειασθεί.
     Κύριε  Δήμαρχε,  να σας χαίρονται όσοι Δελβινακιώτες σας ψήφισαν. Που ψήφισαν έναν Δήμαρχο που λέει και ξελέει, που δίνει εντολές και ανακαλεί εντολές,  που  υπογράφει  και  ξεϋπογράφει.
     Αλλά και οι τέσσερεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εκπροσωπούν το Δήμο Δελβινακίου, που βρίσκονταν, αλήθεια, όταν ο Δήμαρχος πήρε αυτή την απόφαση;  
Μήπως ήταν Διακοπές;  
Ξέχασαν ότι όταν γίνονταν οι αγώνες μας για τη διατήρηση της έδρας του Δήμου  ο Δελβινακιώτης κ. Μάγκος Μιχαήλ, πέταξε δημόσια την κομματική του ταυτότητα, για το θέμα αυτό. Σήμερα μόνο μια απλή εξήγηση και καταψήφιση της ως άνω απόφασης της οικονομικής επιτροπής δεν αρκεί. Ο έτερος δημοτικός σύμβουλος, ο Κτισματιώτης κ. Μάτσιας Βασίλειος, ο οποίος έχει υπογράψει την ως άνω προσφυγή και έβγαζε «πύρινους λόγους» στο Χάνι του Δελβινακίου υπέρ διατήρησης της έδρας στο Δελβινάκι, σήμερα καμία αντίδραση. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δυο δημοτικούς συμβούλους, τον Βησσανιώτη κ. Γκόγκα Σταύρο και τον Τεριαχίτη κ. Γαλίτση Νικόλαο, που πρωτοστατούσαν τότε στις εκδηλώσεις υπέρ διατήρησης της Έδρας στο Δελβινάκι.
     Ν Τ Ρ Ο Π Η ,  αντί να υπάρχουν παραιτήσεις μόνο σιγή ιχθύος υπάρχει.
     Για τη συμπεριφορά τους αυτή τους αφήνουμε στην κρίση σας Πωγωνήσιες και Πωγωνήσιοι – Δελβινακιώτισσες και Δελβινακιώτες.
     Η Έδρα της περιοχής μας  ανήκε ανέκαθεν στην πρωτεύουσα του Πωγωνίου, το Δελβινάκι, γεγονός που πιστοποιείται τόσο από πραγματικούς όσο και από εθνικούς και πολιτιστικούς λόγους. Αυτό πρέπει να ισχύει και σήμερα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση μας.

Δελβινάκι 05-04-2013
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΜΑΝΘΟΣ

ΙΓΜΕ: Πλούσια κοιτάσματα σε Θράκη και Ήπειρο

Πλούσια κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου (shale gas, shale oil) ενδέχεται να υπάρχουν σε Θράκη και Ήπειρο υποστηρίζει μελέτη του ΙΓΜΕ, την οποία είχε παραγγείλει ο Γιάννης Μανιάτης κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΚΑ.
Το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο παράγονται από τη σχάση του σχιστόλιθου και είναι ένα πολύ δημοφιλές ορυκτό καύσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που κατηγορείται παρόλα αυτά ως περιβαλλοντικά επιβλαβές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το energypress, τα ευρήματα της έρευνας του ΙΓΜΕ, η οποία έχει παραδοθεί στο ΥΠΕΚΑ, είναι προκαταρκτικά που σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν νέες έρευνες εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτεία για την αξιοποίηση του πιθανού θησαυρού που βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος.
Σημαντικά κοιτάσματα shale gas και shale oil έχουν εντοπιστεί και στην ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Ουκρανία (υπεγράφη σύμβαση με τη Shell), Πολωνία, Ρουμανία (Exxon Mobil) και Βουλγαρία.
Μάλιστα, η έκθεση της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα για τον ενεργειακό οδικό χάρτη βασικός παράγοντα για την ενεργειακή αυτονόμηση της ΕΕ, μαζί με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Νοτιανατολικής Μεσογείου.
Πέρα από τις περιβαλλοντικές ενστάσεις, στην ανάπτυξη του shale gas αντιτίθενται οι Ρώσοι, που δεν επιθυμούν επ΄ουδενί την εμφάνιση καυσίμων ανταγωνιστικών στο δικό τους φυσικό αέριο που τροφοδοτεί την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: www.econews.gr

9ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας και Θράκης, στις Σέρρες, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου 2013

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Νομού Σερρών θέλοντας να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης των Σερρών, ζήτησε, εκτάκτως, και ανέλαβε τη διοργάνωση του 9ου Ανταμώματος Μακεδονίας και Θράκης, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Κομοτηνή, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης.
Το 9ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 στην πόλη των Σερρών.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με τα χορευτικά σας τμήματα σ' αυτή την εκδήλωση-θεσμό. Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας (διαμονής) το Σάββατο 15 ή την Κυριακή 16 Ιουνίου, σε εγκαταστάσεις του δήμου Σερρών.
Παρακαλούμε, για την έγκαιρη και αρτιότερη προετοιμασία μας, να μας απαντήσετε για την συμμετοχή σας μέχρι 15 Μαΐου 2013, συμπληρώνοντας το έντυπο συμμετοχής που σας επισυνάπτετε.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
6948386587 Σίσκας Κώστας και 6944940615 Κατέρης Κώστας.

Κυριακὴ τῆς Σταυροπροσκυνήσεως: Θεία Λειτουργία στὸ Ἱ. παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγιου Γεωργίου γιὰ τοὺς μαθητές τῶν Σχολείων - Ἐκδηλώσεις στὴν "Πνευματική Στέγη"

Στην περιοχή Μετσόβου θα παραδοθούν το Σαββατοκύριακο, 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό!

Ενημερωτικές ιατρικές εκδηλώσεις σε Ανήλιο, Μηλιά, Χρυσοβίτσα
Τι ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Γιαννιώτης Καρδιολόγος Στέφανος Φούσας

Την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η οστεοπόρωση, καθώς και για τους παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν στο έμφραγμα του μυοκαρδίου, όπως η παχυσαρκία, θα έχουν το Σαββατοκύριακο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μετσόβου.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - ενημέρωση στο Ανήλιο, στις 7:30 το απόγευμα στη Μηλιά και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11 το πρωί στη Χρυσοβίτσα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και μια σειρά άλλων φορέων θα πραγματοποιήσουν τις τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που στόχο θα έχουν την ενημέρωση, αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα υγείας. Παράλληλα, θα παραδοθούν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που συλλέχτηκαν κατά τη δράση «όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».
Στην περιφέρεια…
Ένας εκ των πρωτεργατών του έργου αυτού (οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει πριν λίγες εβδομάδες από την Κόνιτσα), είναι ο Γιαννιώτης Καρδιολόγος και Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας.
Μιλώντας χθες στον «Π.Λ.», σημείωσε ότι ευρύτερος στόχος των προσπαθειών που γίνονται είναι να έρθει το κέντρο πιο κοντά στην περιφέρεια. «Οι κάτοικοι στις ακριτικές περιοχές δεν πρέπει να αισθάνονται απομονωμένοι. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα αναπτύξουμε δυο κυρίως θέματα. Την αλληλεγγύη και την πρόληψη των ιατρικών νοσημάτων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φούσας, ο οποίος για χρόνια είναι Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Τζάνειου» Νοσοκομείου στον Πειραιά.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στη φάση που βρίσκεται τώρα η χώρα, με την κρίση να κλονίζει συθέμελα την κοινωνία «πρέπει όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Δεν κοστίζει αυτό».
***
Τέλος, να σημειωθεί πως εκτός του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και Αθηνών, καθώς και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (νεοεκλεγείς Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Φούσας), συνεργαζόμενοι φορείς στις εκδηλώσεις του Μετσόβου είναι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο ΣΚΑΙ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς, ο Δήμος Μετσόβου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας.