Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εκτός τόπου και χρόνου η αυριανή εκδήλωση της Π.Σ.Ε. για τις Ε.Ο.Ζ.!

Άκαιρο…

Και ενώ η παντελής ερήμωση της Ηπειρώτικης συνοριογραμμής είναι το μείζον θέμα των τελευταίων ημερών, εντελώς άκαιρη και δίχως κάποιο νόημα είναι η αυριανή (10 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι) εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), για τις οποίες η Ε.Ε. έχει ανάψει «κόκκινο», με αποτέλεσμα να έχουν ουσιαστικά μπει στον… πάγο και όσα λέγονταν ότι μια ΕΟΖ θα γίνει και στο Πωγώνι.
Η ΠΣΕ, αντί να πάρει σαφή θέση για την ερήμωση του Πωγωνίου και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την ενίσχυση της φύλαξης στην περιοχή, επιδίδεται σε έναν αγώνα ενάντια σε κάτι που τελικά δεν θα γίνει.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά φέρνει και ως ομιλητές δυο ανθρώπους (τον πρώην υπουργό και καθηγητή Πανεπιστημίου Νίκο Χριστοδουλάκη και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ στα εργασιακά και ασφαλιστικά Γιώργο Ρωμανιά) που και γενικά θα μιλήσουν για το ανύπαρκτο θέμα και δεν θα προσφέρουν κάτι το καινούριο στην περιοχή. Γιατί, πολύ απλά, τα προβλήματα του Πωγωνίου και γενικότερα της συνοριογραμμής με την Αλβανία δεν έγκεινται στην ΕΟΖ, αλλά στο πώς θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Και προς αυτό, θα βοηθήσει μόνο η δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κακαβιά, που προβλέπεται να λειτουργήσει μετά το καλοκαίρι, για το οποίο όμως και πάλι η ΠΣΕ εκφράζει αντιδράσεις!
Μάλιστα, χαρακτηρίζει τα κέντρα ως στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών (!), «για να καλύψουν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν στις Ε.Ο.Ζ.» (σ.σ. που δεν θα γίνουν!).
Αλλαγή ρότας…
Μπροστά, λοιπόν, στις αυξημένες ανάγκες της Ηπείρου και στα προβλήματά της, η Πανηπειρωτική θα πρέπει να αλλάξει … ρότα, εάν βέβαια θέλει να βοηθήσει την περιοχή.
Η σημερινή τακτική της (να συμπορεύεται με αριστερές αντιλήψεις, που λένε «όχι σε όλα») δεν ωφελεί.
«Τώρα, μάλιστα, φέρνει και δυο ομιλητές εγνωσμένης αξίας, για να αποδείξει τι ακριβώς;
Ξεχνά μήπως, ότι αν και εκφράζει αριστερές ιδέες και αντιλήψεις, ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης είναι σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και μάλιστα καλοπληρωμένο στέλεχός της;
Πώς κάνει, λοιπόν, αριστερή πολιτική με δεξιά … όπλα;» διερωτήθηκε χθες συμπολίτης.
***
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, είναι προφανές, ότι η Ήπειρος δεν έχει ανάγκη από «σωτήρες», αλλά από άμεσες και καίριες λύσεις, που θα βάλουν τέλος στο πρόβλημα της εγκληματικότητας ή της ανεργίας, που μαστίζει την περιοχή.
Είναι κοινή παραδοχή, πως και η δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών θα βοηθήσει στην μείωση της εγκληματικότητας, αλλά και η όποια προσέλκυση επενδύσεων ή η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, θα κρατήσει ανοιχτές ή και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Για όλα αυτά, οι κάτοικοι της Ηπειρώτικης υπαίθρου απαιτούν να αποφασίσουν οι ίδιοι.
Και έχουν δίκιο…

Κάλεσμα από το Δήμο Πωγωνίου για μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή (11:30 π.μ.) στο Τελωνείο Κακαβιάς!

Στο «μη παρέκει» πλέον η κατάσταση στην ακριτική Ήπειρο
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε φαντάζει σήμερα η ανάγκη για άμεση ενίσχυση της μεθορίου στην Ήπειρο, αφού τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας δείχνουν, ότι τα σύνορα της χώρας με την Αλβανία είναι αφύλακτα και το αίσθημα ασφαλείας έχει χαθεί.
Μάλιστα, η ανησυχία αυξάνεται ακόμη περισσότερο μετά το προχθεσινό παρ’ ολίγον μακελειό μεταξύ αλλοδαπών.
Για να αντιληφθεί κανείς το πού έχουν οδηγηθεί οι κάτοικοι της περιοχής, αρκεί να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη εκδήλωση στην Πωγωνιανή, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο της πρόσληψης ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, που θα περιφρουρεί τα χωριά του Πωγωνίου ιδιαίτερα τις νύχτες, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά σαν και αυτό στα Κτίσματα, με τη διπλή δολοφονία ηλικιωμένων.
Υπό αυτές τις πρωτοφανείς, για τα Ηπειρώτικα δεδομένα, συνθήκες, ο Δήμος Πωγωνίου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 11:30 το πρωί στο Τελωνείο Κακαβιάς συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της παραμεθόριας περιοχής, με σύνθημα ότι η κατάσταση έφθασε πλέον το «μη παρέκει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης έχει εκφράσει την αντίδρασή του στην ερήμωση της περιοχής σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Δεν ζητάμε τίποτε παράλογο, φθάσαμε σε οριακό σημείο».
Ενίσχυση…
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, απαίτηση όλων είναι η πλήρης επάνδρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Στρατιωτικών Φυλακίων, καθώς και η επιστροφή όλων των συνοριοφυλάκων. «Δεν μπορεί η Πολιτεία να αφήνει την περιοχή μας ξέφραγο αμπέλι στη βορά των εγκληματιών» λένε κάτοικοι της περιοχής και επαναλαμβάνουν, ότι η συνοριογραμμή της Ηπείρου με την Αλβανία είναι σχεδόν 170 χιλιόμετρα και τα περισσότερα εξ’ αυτών δύσβατα, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά εύκολο για τους παράνομους να περνούν λαθραία τα σύνορα, ελλείψει βεβαίως αστυνόμευσης.
Από το Δήμο Πωγωνίου
Λεωφορεία για την συγκέντρωση στην Κακαβιά
• Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου, για την κινητοποίηση στο Τελωνείο της Κακαβιάς την Κυριακή στις 11:30 το πρωί, λεωφορεία του Δήμου θα αναχωρήσουν στις 10:30 το πρωί και θα ακολουθησουν τις διαδρομές:
* Από Τ.Κ. Κουκλιών – Παρακάλαμο - Σιταριά – Κρυονέρι - Κακαβιά
* Από Τ.Κ Κεφαλόβρυσου - Ωραιόκαστρο – Άγιο  Κοσμά – Βήσσανη – Δελβινάκι - Κακαβιά
* Από  Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας – Καστανή - Χαραυγή – Κτίσματα - Κακαβιά

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο Πύρρος», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργάνας, παρουσιάζουν την Ηπειρώτικη ηθογραφία «Ο Τσάμικος γάμος», το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, ώρα 20:00 στο Άλσος Περιστερίου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γιώργος Χρηστοβασίλης με επιστολή του, ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την αδειοδότηση της ομάδας από την ΕΠΟ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  μέσω του Προέδρου της και Διευθύνοντος  σύμβουλου  κ. Γιώργου Χριστοβασίλη, απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά, με κοινοποίηση στους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών, Δημήτρη Σταμάτη και Ιωάννη Στουρνάρα, αντίστοιχα:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση
Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτριο Σταμάτη
Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Ιωάννινα, 24 Μαΐου 2013
Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, η ποδοσφαιρική ομάδα της Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, κατέκτησε αγωνιστικά τη δυνατότητα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να αγωνιστεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Προϋπόθεση προς τούτο, αποτελεί η χορήγηση αδειοδότησης, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Ένα εκ των κριτηρίων που απαιτούνται, είναι να έχει διακανονίσει η εταιρία μας, οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Δυστυχώς, αν και από τετραμήνου επιδιώκουμε την ένταξη μας στη διαδικασία αυτή, γραφειοκρατικές αξεπέραστες δυσκολίες, έχουν ακόμη τον φάκελο της εταιρίας μας "εγκλωβισμένο" στο Υπουργείο Οικονομικών.
Παρακαλούμε θερμώς για την παρέμβασή σας, ώστε να  εξεταστεί κατά ΥΨΙΣΤΗ προτεραιότητα το αίτημά μας και να γίνει δεκτό, έως την Τρίτη 28.5.2013, ότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φακέλου της εταιρία μας.
Ευχόμαστε ολοψύχως, να μη είναι η γραφειοκρατική αδράνεια,  αιτία του να διαλυθούν τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων Ηπειρωτών, ανά τον κόσμο, και ελπίζουμε στην παρέμβασή σας.

Για την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Γεώργιος Χριστοβασίλης

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Δελτίο τύπου για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Πωγωνίου από τον δήμαρχο Κώστα Καψάλη

 Δολιανά, 24/05/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Συνεδρίαση της 23 Μαΐου η Παράταξή μας κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. την παρακάτω Ανακοίνωση προς ενημέρωση όλων των μελών, αλλά και των πολιτών, καθώς πολλά ουσιαστικά ζητήματα που έχουν σχέση με την οργάνωση και την λειτουργία του Δήμου αποκρύβονται από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή. Ο Πρόεδρος χωρίς να την διαβάσει, ως οφείλει εκ της θέσεώς του, επιφυλάχτηκε να απαντήσει εγγράφως, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Βιρβίλη Σταύρο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κύριε Πρόεδρε,
Θέτουμε υπόψη σας το παρόν και αιτούμαστε τη γνωστοποίησή του προς το Σώμα προ ημερησίας Διάταξης της συνεδρίασης της 23/5/2013, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου στο Άρθρο 4.
Σε συνέχεια ακύρωσης μιας σειράς Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνουμε τα εξής :
1.Έχει παρατηρηθεί ελλιπής διατύπωση, κακή ή και ανύπαρκτη αιτιολογία αποφάσεων, σε βαθμό ώστε οι ελλείψεις αυτές να κρίνονται ουσιώδεις και να επισύρουν ακύρωση της απόφασης, όπως π.χ. για την Απόφαση 79/2012 που αφορούσε την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του ιατρείου στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου στον Γεώργιο Σιδερά-Χαντάντ του Ηλία ή και την Απόφαση 367/2012 περί παραχώρησης χρήσης του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μερόπης-Παλαιοπύργου.
2.Έχει παρατηρηθεί σε περιπτώσεις ελέγχου απόφασης από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, να ζητάται η έγγραφη κατάθεση απόψεων του Δήμου επί προσφυγών και ο Δήμος να μην ανταποκρίνεται, στην εκ του Νόμου υποχρέωση (άρθρο 226 παρ 2 Ν. 3852/2010), ούτε και να στέλνει τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης η κάθε χρήσιμο έγγραφο, παρακωλύοντας τοιουτοτρόπως τη διαδικασία ελέγχου, όπως ρητά αναφέρεται στην ακύρωση της Απόφασης 367/2012.
3.Έχουν τεθεί προς λήψη απόφασης θέματα τα οποία εκκρεμούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ή για τα οποία έχουν εκδοθεί αποφάσεις από τα ανώτατα δικαστήρια και για τα οποία στο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνονται αποφάσεις αντίθετες προς τις δικαστικές όπως στην περίπτωση που αφορά την χορήγηση βεβαίωσης βατότητας δασικού δρόμου Κεφαλοκάναλο-Χάνια Τ.Κ. Σιταριάς.
4.Έχει παρατηρηθεί η ακύρωση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους παράβασης Νόμου καθόσον το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αναρμόδιο και ατυχώς επιχείρησε να υποκαταστήσει τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες των Υπηρεσιών της Περιφέρειας όπως στην προκειμένη περίπτωση της Ακύρωσης της 259/2012 απόφασης όπου ο Δήμος θέλησε να ασκήσει αρμοδιότητες που ανήκουν στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου και το Δασαρχείο.
5.Έχει παρατηρηθεί η ακύρωση απόφασης που προέβλεπε αναδρομικό πρόστιμο η και άλλα σημεία τα οποία δεν στέκουν έναντι του Νόμου όπως στην περίπτωση ακύρωσης της Απόφασης 76/2013 για παράνομη βόσκηση στο Γεροπλάτανο.
6.Έχει παρατηρηθεί ακύρωση της Απόφασης 70/2013 που αφορά τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών Καθαριότητας για παράβαση Νόμου και μάλιστα για έλλειψη τεκμηρίωσης αδυναμίας του Δήμου να εκτελέσει από μόνος του το έργο. Να θυμίσουμε ότι αυτό ήταν μόνιμο ζητούμενο της παράταξής μας και αποτυπώνεται στα πρακτικά πολλών συνεδριάσεων και στην συγκεκριμένη της 27ης Μαρτίου κατά την οποία ο Δήμαρχος μας λοιδόρησε ξεδιάντροπα.
7.Παρατηρήθηκε σε έγγραφο ακύρωσης Απόφασης (367/2012), η ρητή διαπίστωση της Περιφέρειας ότι : «Η περιουσία Ο.Τ.Α. που συνενώνονται περιέρχεται στο νέο Δήμο. Τα δικαιώματα για αποκλειστική χρήση των ακινήτων, που προϋπήρχαν υπέρ των κατοίκων κάθε Δήμου ή Κοινότητας, διατηρούνται».
Αυτό όμως δεν το σέβεται ο Δήμαρχος όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Διαμερίσματος Λώλη στην Αθήνα το οποίο έχει διαθέσει αλλού και αυθαίρετα έχει παύσει σε αυτό τα δικαιώματα των Δολιανιτών.
Θα θυμάστε βέβαια ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση ό Δήμαρχος περηφανεύτηκε ενώπιον του Σώματος ότι δεν έχει ακυρωθεί καμιά απόφαση. Ακόμη και τώρα, αποκρύπτοντας την ακύρωση απόφασης και την αδυναμία διενέργειας του σχετικού Διαγωνισμού και λειτουργώντας με θράσος επικαλούμενος άλλους κατασκευασμένους λόγους, ο Δήμαρχος προέβη μέσω της Οικονομικής Επιτροπής σε απευθείας ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων για 2 μήνες.
Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια και μικρή ημερομηνία λήξης.
Κάνουμε έκκληση προς τον Πρόεδρο, να διαφυλάξει και να ανορθώσει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό έχει γελοιοποιηθεί σε όλο το Νομό Ιωαννίνων.
Τέλος καλούμε τον Πρόεδρο να προστατέψει το σώμα από τις φιλοδοξίες του κ. Καψάλη που σε πολλές περιπτώσεις νομίζει ότι αυτός είναι το κράτος και δε διστάζει να επιδιώκει να υποκαταστήσει τις Υπηρεσίες και την Πολιτεία».

Ο επικεφαλής της Παράταξης και
Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Γιάννης Ντόντης

Αντάμωμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποδήμων Πυρσογιαννιτών Ιωαννίνων, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, ώρα 13:00 στη Παλαιά Πεντέλη

ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, για ναρκωτικά

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν σε τρείς περιπτώσεις, χθες (23-5-2013), σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, τέσσερις (4) ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 45, 30, 37 και 22 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα , στο πλαίσιο έλεγχων που πραγματοποιούσαν περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντόπισαν έναν 31χρονο να κατέχει μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (0,3) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, πάλι στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 45χρονος και μία 37χρονη και στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσιγαριλίκι και μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (5,9) γραμμαρίων.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην πόλη της Ηγουμενίτσας, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε 22χρονη, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσιγαριλίκι και κάνναβη, βάρους (0,3) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και αναμένεται να καλύψουν έως και 100.000 δικαιούχους.
Τα προγράμματα είχαν σταματήσει από το Φεβρουάριο του 2012, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Βρούτσης επαναλειτουργούν με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων και παράλληλα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή Άνοιξη.
Δικαιούχοι θα είναι μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι στον ΟΑΕΕ, στο ΝΑΤ καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα απορίας και αναπηρίας.
Η υλοποίηση του προγράμματος δαπάνης 10 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120 χιλ. δικαιούχους ύψους 27 εκατ. ευρώ που τρέχει ήδη.
Προς το παρόν δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο όπως έγινε γνωστό καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου μέσω πολυήμερων εκδρομών ανά την Ελλάδα και τριήμερα ταξίδια να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των δικαιούχων.
Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα αυξηθούν. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Άνω Δερόπολης ''ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ'', συνδιοργανώνει την εκδήλωση ''Από την Άλωση της Πόλης ...στην Άλωση του Ελληνισμού'', την Τετάρτη 29 Μαϊου 2013, ώρα 20:30 στο θέατρο ''ΑΛΦΑ'', στην Πατησίων 37, στην Ομόνοια

Πεντακόσια εξήντα χρόνια μετά την Άλωση της Ρωμανίας ο Ελληνισμός δίνει και πάλι τον  υπέρ πάντων αγώνα. "Ήταν ή  επί τας", "Ελευθερία ή Θάνατος".
Οι σημερινοί Έλληνες, οι Ακρίτες της Ευρώπης, θα αποδείξουν ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα για τους ανιστόρητους βαρβάρους, τους "επίδοξους κατακτητές".

Πόντιοι, Κωνσταντινοπολίτες, Κύπριοι, Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες σέρνουν πρώτοι το χορό της νίκης και σας καλούν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, ώρα 8:30 μ.μ. στο θέατρο ΑΛΦΑ, στην Αθήνα.
 
Να μη λείψει κανείς!
Πληροφορίες για  προσκλήσεις στο 6945408703

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και η Αδελφότητα Βησσανιωτών διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο θέατρο της Ζωσιμαίας Παδαγωγικής Ακαδημίας, συναυλία του Βησσανιώτη νέου κιθαριστή και συνθέτη Βασίλη Κώστα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, στις 8:30 το βράδυ, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και η Αδελφότητα Βησσανιωτών φιλοξενούνται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο θέατρο της Ζωσιμαίας Παδαγωγικής Ακαδημίας, όπου ο Κωνσταντίνος Θεμελής θα παρουσιάσει τη συναυλία του Βησσανιώτη νέου κιθαριστή και συνθέτη Βασίλη Κώστα με τους εκλεκτούς μουσικούς συνεργάτες του Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο και Βαγγέλη Κατσούρα στο βιολί.
Η συναυλία αποτελεί συνέχεια της μεγάλης εκδήλωσης που έγινε στην Αθήνα για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση του Πωγωνίου.
Προσκαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι των αδελφοτήτων από την ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου να παρακολουθήσουν την εν λόγω εκδήλωση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το νέο βιβλίο του Ηπειρώτη Συγγραφέα Αλέξανδρου Νίκα «Πύλες Εξόδου»

Αποθήκευση στο Ένα μυθιστόρημα για αυτούς που παρόλο που αγαπούν, μεταναστεύουν, για εκείνους που μεταναστεύουν, επειδή αγαπούν,
αλλά και για όσους μένουν πίσω και περιμένουν…

…Τότε ζητούσαν γερά κορμιά, τώρα ζητάνε δυνατά μυαλά… Θα σταματήσει κάποτε αυτό; Γιατί σε κάθε εποχή φεύγουν εκείνοι τους οποίους χρειάζεται περισσότερο η χώρα;
1960, η μετανάστευση τότε… Η Γερμανία ζητά εργατικό δυναμικό για τη στελέχωση των βιομηχανιών της. Οι νέοι άνδρες του χωριού, ο Σωτήρης, ο Τέλης, ο Σωκράτης και άλλοι, καθώς και γυναίκες όπως η Ιφιγένεια, παίρνουν την απόφαση να δοκιμάσουν την τύχη τους στα ξένα, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής για τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειές τους.
2012, η μετανάστευση σήμερα… Η Ράνια, 25χρονη πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για να εργαστεί και να αποκτήσει ειδικότητα, αναγκάζεται να φύγει για τη Γερμανία, αφήνοντας πίσω και τον άνθρωπο της καρδιάς της, τον Στέφανο. Μια τυχαία συνάντηση με τον πρώτο εφηβικό της έρωτα στο Βούπερταλ θα γίνει η αφορμή, μέσα από τις διηγήσεις του παππού του, να μάθει για τη ζωή των δικών της παππούδων στη Γερμανία του ’60. Το παρελθόν φλερτάρει με το παρόν της Ράνιας. Τι της επιφυλάσσει όμως το μέλλον;
«Στόχος μου δεν είναι να αναλύσω το φαινόμενο της μετανάστευσης», παρατηρεί ο συγγραφέας Αλέξανδρος Νίκας. «Προσπαθώ να αναπλάσω μυθιστορηματικά τις σχέσεις των ανθρώπων που πήγαν να εργαστούν και να ζήσουν εκεί με όσους έμειναν πίσω».

Ο Αλέξανδρος Νίκας γεννήθηκε το 1956 στο Σεβαστό Θεσπρωτίας. Επηρεάστηκε από πολλούς δασκάλους, με διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα, αφού τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο χωριό του και τελείωσε το δημοτικό στον Πειραιά. Παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου στην Παραμυθιά, συνέχισε στη Θεσσαλονίκη και πήρε το απολυτήριό του στα Γιάννενα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μαθηματικών. Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Αποστολία Βουλτσίδου, έχει έναν γιο, τον Σωτήρη, και εργάζεται ως στέλεχος στον χώρο των πωλήσεων σε μεγάλη ελληνική εταιρεία. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Κάθε 29 του Φλεβάρη (2012). Τον Ιανουάριο του 2013 τιμήθηκε με τον Α΄ Έπαινο για το διήγημά του Ξύπνα Εμινέ, πάμε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

9o Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας και Θράκης την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, ώρα 12:00 στο Νέο Σούλι Σερρών

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, προχθές (22-05-13) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο 32χρονοι , κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,3) γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, στα Ιωάννινα και στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης, βάρους (66,4) γραμμαρίων.
τρία (3) ναρκωτικά χάπια.
ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ηρωίνη.
Επίσης, συνελήφθη, χθες  το απόγευμα έξω από τις Φοιτητικές Εστίες στη Δόμπολη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 26χρονος, για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 26χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (93,8) γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.