Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Κάλεσμα από το Δήμο Πωγωνίου για μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή (11:30 π.μ.) στο Τελωνείο Κακαβιάς!

Στο «μη παρέκει» πλέον η κατάσταση στην ακριτική Ήπειρο
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε φαντάζει σήμερα η ανάγκη για άμεση ενίσχυση της μεθορίου στην Ήπειρο, αφού τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας δείχνουν, ότι τα σύνορα της χώρας με την Αλβανία είναι αφύλακτα και το αίσθημα ασφαλείας έχει χαθεί.
Μάλιστα, η ανησυχία αυξάνεται ακόμη περισσότερο μετά το προχθεσινό παρ’ ολίγον μακελειό μεταξύ αλλοδαπών.
Για να αντιληφθεί κανείς το πού έχουν οδηγηθεί οι κάτοικοι της περιοχής, αρκεί να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη εκδήλωση στην Πωγωνιανή, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο της πρόσληψης ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, που θα περιφρουρεί τα χωριά του Πωγωνίου ιδιαίτερα τις νύχτες, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά σαν και αυτό στα Κτίσματα, με τη διπλή δολοφονία ηλικιωμένων.
Υπό αυτές τις πρωτοφανείς, για τα Ηπειρώτικα δεδομένα, συνθήκες, ο Δήμος Πωγωνίου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 11:30 το πρωί στο Τελωνείο Κακαβιάς συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της παραμεθόριας περιοχής, με σύνθημα ότι η κατάσταση έφθασε πλέον το «μη παρέκει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης έχει εκφράσει την αντίδρασή του στην ερήμωση της περιοχής σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Δεν ζητάμε τίποτε παράλογο, φθάσαμε σε οριακό σημείο».
Ενίσχυση…
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, απαίτηση όλων είναι η πλήρης επάνδρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Στρατιωτικών Φυλακίων, καθώς και η επιστροφή όλων των συνοριοφυλάκων. «Δεν μπορεί η Πολιτεία να αφήνει την περιοχή μας ξέφραγο αμπέλι στη βορά των εγκληματιών» λένε κάτοικοι της περιοχής και επαναλαμβάνουν, ότι η συνοριογραμμή της Ηπείρου με την Αλβανία είναι σχεδόν 170 χιλιόμετρα και τα περισσότερα εξ’ αυτών δύσβατα, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά εύκολο για τους παράνομους να περνούν λαθραία τα σύνορα, ελλείψει βεβαίως αστυνόμευσης.
Από το Δήμο Πωγωνίου
Λεωφορεία για την συγκέντρωση στην Κακαβιά
• Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου, για την κινητοποίηση στο Τελωνείο της Κακαβιάς την Κυριακή στις 11:30 το πρωί, λεωφορεία του Δήμου θα αναχωρήσουν στις 10:30 το πρωί και θα ακολουθησουν τις διαδρομές:
* Από Τ.Κ. Κουκλιών – Παρακάλαμο - Σιταριά – Κρυονέρι - Κακαβιά
* Από Τ.Κ Κεφαλόβρυσου - Ωραιόκαστρο – Άγιο  Κοσμά – Βήσσανη – Δελβινάκι - Κακαβιά
* Από  Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας – Καστανή - Χαραυγή – Κτίσματα - Κακαβιά