Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Τα εκλογικά κέντρα για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Ήπειρο

Τον κατάλογο με τα εκλογικά κέντρα και τμήματα Ελλάδας και Εξωτερικού, για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου δημοσίευσε η ΝΔ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα οριστικοποιηθούν και οι ακριβείς διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων.
Σύμφωνα με τις λίστες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΝΔ θα στηθούν εντός Ελλάδος 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά κέντρα και 44 σε ισάριθμες πόλεις του εξωτερικού.
Αναλυτικά ο κατάλογος με τα εκλογικά κέντρα στην Ήπειρο έχει ως εξής:
ΑΡΤΑΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ
1 ΑΡΤΑΣ 3 3
2 ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ 1 1
3 ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ 2 2
4 ΦΙΛΟΘΕΗΣ 1 1
5 ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 2 2
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
1 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 1 1
2 ΤΕΤΡΑΦΥΛΙΑΣ 2 2
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
1 ΑΓΝΑΝΤΩΝ 1 1
2 ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ 1 1
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
1 ΠΕΤΑ 1 1
2 ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ 1 1
3 ΑΡΑΧΘΟΥ-ΝΕΟΧΩΡΙ 1 1
17 17

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για την πρόσληψη 121 ατόμων σε Δήμους και Ταμείο Παρακαταθηκών

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Δ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-03-2014), τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επισημαίνεται ότι, δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2015 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 01-01-2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

ΥπΑΑΤ: Πρώτα απογραφή, μετά πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης

Ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  
Όπως κάνει γνωστό το ΥπΑΑΤ με ανακοίνωση του προκειμένου να καταβληθεί η προκαταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους εφαρμογής 2015, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων της εκμετάλλευσης των κτηνοτρόφων στην Κτηνοτροφική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ) στις ακόλουθες ημερομηνίες, ανάλογα με τον τρόπο επιλογής της απογραφής.
Όσοι κτηνοτρόφοι επιλέξουν να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιο αιγοπροβάτων της εκμετάλλευσής τους ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2015.

Νέοι μισθοί στο Δημόσιο από τον Δεκέμβριο

Από τον Δεκέμβριο αναμένεται να ισχύσει το νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον το 50% των υπαλλήλων θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» οι αυξήσεις που θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι από 15 ευρώ ως και 55 ευρώ το μήνα.
Αντιθέτως 380.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.

Παρακάλαμος: Σάββατο 7 Νοεμβρίου, Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας, ώρα 15:00

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 8ης /02-11-2015 συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος χωρικού σχεδιασμού & ανάπτυξης

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 02-11-2015, λήφθηκαν αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης.
 Πρακτικό αριθμ. 08/-2-11-2015
Αριθμός Απόφασης – Θέμα
 103. Ενέκρινε ομόφωνα την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση στέγης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βουλγαρελίου»,προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης..
104. Ενέκρινε ομόφωνα την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια υλικών για τον Ιερό Ναό Αγ. Μαξίμου του Γραικού Άρτας»,προϋπολογισμού 12.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Ανακοίνωση σχετικά με συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Με αφορμή περιστατικά απόπειρων εξαπάτησης πολιτών, στην Περιφέρειά μας, από επιτήδειους που επικοινωνούν τηλεφωνικά με άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, κρατείται σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συνιστά:
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).
Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 30η/09-11-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 09-11-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-10-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 στα πλαίσια έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομμένου Άρτας», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση & αποκατάσταση οδού από Χαροκόπι προς Πλατανιά», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Πεδινής – Αμπελιάς», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για ανθρωποκτονία, βαριές σωματικές βλάβες, ένοπλη ληστεία και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (05.11.2015) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών, για σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων.
Ειδικότερα, ο 40χρονος συνελήφθη κατά την είσοδο στη χώρα μας, ενώ όπως προέκυψε από τον διαβατηριακό έλεγχο, διωκόταν για ανθρωποκτονία, βαριές σωματικές βλάβες, ένοπλη ληστεία, αντίσταση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών και αποδοχή κλεμμένων όπλων, πράξεις που έγιναν κατά τα έτη 2008-2011, σε περιοχές της Ιταλίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Σύλληψη 49χρονου ημεδαπού για κλοπή στην Άρτα

Συνελήφθη, χθες (05-11-2015) το μεσημέρι, στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, ο δράστης προχθές (04-11-2015) το πρωί, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία ιδιοκτήτη καφενείου, στην περιοχή Ελεούσας Άρτας, εισήλθε στο καφενείο και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα.
Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 49χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Άρτα και συνελήφθη.

Tην προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του λαθρομετανάστη

Συνελήφθη, χθες (05-11-2015) απογευματινές ώρες, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 26χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι μετάφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 18χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7/8 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 7-11-15/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Ζίτσας 8-11-15/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πανζαγορισιακός 1-11-15/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 7 Νοεμβρίου  2015
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:15)  
Κυριακή 8 Νοεμβρίου  2015
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (14:00) 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  2015
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (εξ αναβολής)

Φρένο στο γλαύκωμα βάζει Έλληνας οφθαλμίατρος

Φρένο στο γλαύκωμα, που τυφλώνει  κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, επιχειρεί να βάλει Έλληνας χειρουργός οφθαλμίατρος με την επινόηση μιας νέας χειρουργικής μεθόδου!
Η νέα χειρουργική μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και τα μέχρι σήμερα  αποτέλεσμα δείχνουν ότι  αλλάζουν τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος.
«Η νέα χειρουργική μέθοδος συνδυάζει την τεχνική της εν τω βάθει σκληρεκτομής  με την χρήση  μικροσκοπικής βαλβίδας EXPRESS( η οποία τοποθετείται κάτω από τον επιπεφυκότα και βοηθά στην απορροή του υδατοειδούς υγρού που είναι υπεύθυνο για την αυξημένη πίεση του οφθαλμού) με αποτέλεσμα να μπαίνει φρένο στην εξέλιξη της νόσου» τονίζει ο Έλληνας χειρουργός οφθαλμίατρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών   κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης, που επινόησε και εφαρμόζει τη νέα μέθοδο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή κ.  Κοζομπόλη «η νέα μέθοδος τιθασεύει την εξέλιξη του γλαυκώματος που καταστρέφει το οπτικό νεύρο και προκαλεί τύφλωση, ενώ δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μετεγχειρητικές παρενέργειες, συγκρινόμενη με το προφίλ παρενεργειών των συμβατικών επεμβάσεων (τραμπεκουλεκτομής) που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα».
Πρόκειται όπως εξηγεί ο καθηγητής οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για ήπια χειρουργική επέμβαση, σε σχέση με την κλασσική αντιγλαυκωματική επέμβαση τραμπεκουλεκτομή, η οποία παρουσιάζει σε μεγάλο βαθμό μετεγχειρητικές επιπλοκές, οι οποίες όμως επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Η νέα χειρουργική μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Γλαυκώματος & Laser στην Αθήναστις περιπτώσεις ασθενών με γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας, (χρόνιο γλαύκωμα) και αποφολιδωτικό γλαύκωμα.