Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ





Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 4 - 4


ΑΜΦΙΘΕΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 7 - 1

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: «Εθνική συνεννόηση ή εκλογές»

Ενάντια σε μια πιθανή αναδιάρθρωση τάσσεται ο Κώστας Σκανδαλίδης
Την ανάγκη να αξιοποιηθούν και να στρατευτούν όλες ανεξαιρέτως οι ικανές δυνάμεις του κόμματος, της πολιτικής και της κοινωνίας, προτάσσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης. σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» επισημαίνει πως το δίλημμα πλέον είναι εθνική συνεννόηση ή εκλογές.
Ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθαρίζει πως ένας ανασχηματισμός θα έχει νόημα μόνο αν αλλάξει η δομή της κυβέρνησης και ενισχυθεί, ουσιαστικά, το κέντρο της λήψης των αποφάσεων, ενώ δηλώνει πως στο νέο σχήμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξωκοινοβουλευτικά, ή εξωκομματικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Σκανδαλίδης τονίζει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εγγυηθεί εδώ και τώρα τη συνολική ανασυγκρότηση της χώρας και τάσσεται κατά μίας πιθανής αναδιάρθρωσης. «Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν εντάσσεται στη στρατηγική μας», δηλώνει, επισημαίνοντας πως «η μακροχρόνια αποπληρωμή του συνολικού χρέους με χαμηλό επιτόκιο είναι η μόνη οδός».
Επιπλέον, ο υπουργός τάσσεται κατά της οριζόντιας περικοπής μισθών, συντάξεων και χαμηλών εισοδημάτων και ζητά να υπάρξει οριοθέτηση του ελάχιστου κοινωνικού κράτους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011






Α. Ο. ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΥ - ΚΑΛΠΑΚΙ 3 - 3

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σχέδιο περαίωσης και για τα αυθαίρετα

Ανοικτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με διατύπωση που υπάρχει στον οδικό χάρτη που παρουσίασε χθες ο Πρωθυπουργός αλλά και με αναφορές του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλο θεσμικό διάλογο με την κοινωνία, τους κοινωνικούς εταίρους και με τη Δικαιοσύνη για να «τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή σε σχέση με το παρελθόν στο θέμα της αυθαίρετης δόμησης».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, διότι υπάρχουν νομικά κωλύματα, γι’ αυτό και η κυβέρνηση επί της παρούσης εξετάζει τη δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαιρέτων αφού όμως προηγηθεί διάλογος με τη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά της ωστόσο, η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τακτοποίηση των αυθαιρέτων προκειμένου να αντλήσει πόρους για τα ελλείμματα.
Για παράδειγμα:
-Το κόστος τακτοποίησης ενός αυθαιρέτου, πώς θα προκύπτει αυτός ο φόρος, αν θα πρόκειται για εφάπαξ καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού ή για δόσεις.
-Τι θα γίνει με κραυγαλέες περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων
-Πώς θα ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο «ανθίσταται» σθεναρά εδώ και πολλά χρόνια σε απόπειρες για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Στον διάλογο με τη Δικαιοσύνη θα καθοριστούν και οι μηχανισμοί ελέγχου της αυθαίρετης δόμησης, μετά την τακτοποίηση που θα επιχειρηθεί. Στόχος είναι να υπάρξει αυστηρός έλεγχος για να αποτραπεί μια νέα γενιά αυθαιρέτων, μετά την περαίωση.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: «Μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας»

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο κ. Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όπου κάνει σαφές πως «η αναδιάρθρωση του χρέους ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις». «Η αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας».
Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καταρρίπτοντας τις φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών, ξεκαθαρίζει πως από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και εκτιμά πως ακόμα και αν η Ελλάδα υποστεί μία 20ετή δοκιμασία σκληρής λιτότητας για να αποφύγει την αναδιάρθρωση, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα επιτύχει την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αφού, όπως τονίζει, «είναι επιπόλαιο να ελπίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα προκύψουν οικονομικές αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου», που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αναπαράγονται οι κρίσεις.
Σε ό,τι αφορά τις θυσίες και τα σκληρά μέτρα, ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ζήσουν για 20 χρόνια σε κατάσταση συνεχών δυσκολιών, λόγω των υψηλών επιτοκίων, που συμφωνήθηκαν σε κατάσταση κρίσης, ενώ επισημαίνει πως «η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια» γι αυτό και δεν παύει η αναγκαιότητα προσαρμογής προς τους κανόνες των συνθηκών για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, ούτε απαλλάσσεται η Ελλάδα από το μνημόνιο και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

ΚΚΕ: «Αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός, λαϊκή αφύπνιση τώρα»

«Ο λαός δεν πρέπει να χάνει άλλο χρόνο. Αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός. Οι διαφωνίες διαφόρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων είναι στο πως θα μοιραστούν τα 76 δις. που φιλοδοξούν να αρπάξουν από το λαό την επόμενη τριετία», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση και καλεί τους πολίτες σε λαϊκή αφύπνιση.
Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο Σύνταγμα όπου θα διατρανώσει: Όχι στην πτώχευση του λαού, λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Μαγειρεύουν νέο Μνημόνιο»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί ασκεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν και το Μνημόνιο έχει καταρρεύσει», ενώ καλεί την κυβέρνηση «να βάλει επιτέλους όρια».
Μια κυβέρνηση που «θέλει να υπερασπιστεί το λαό και βάζει όρια, αναγκάζει εν τέλει τους κερδοσκόπους να τα αποδεχτούν, για να μην τα χάσουν όλα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την εκτίμηση πως «η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους».
Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», ο κ. Αλέξης Τσίπρας τονίζει χαρακτηριστικά πως «το Μνημόνιο κατέρρευσε, μαγειρεύεται λοιπόν νέο μνημόνιο», ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην αποσυρθεί οριστικά από δραστηριότητες που μειώνουν τη φτώχεια, στην πράξη.

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Σε 517,5 εκατ. ευρώ έφτασε η αξία τους, το πρώτο τρίμηνο 2011

Τα 517,5 εκατ. ευρώ φτάνει η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών του πρώτους τρεις μήνες του 2011, ενώ η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών έφτασε τα 65 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Ειδικότερα, το Μάρτιο η αξία των ακάλυπτων αυξήθηκε κατά 8,23% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, φτάνοντας τα 163,2 εκατ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα, ο αριθμός των ακάλυπτων αυξήθηκε κατά 5,4% σε σχέση με το Μάρτιο του 2010, φτάνοντας τις 15.812.
Το πρώτο τρίμηνο του 2011 το σύνολο των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 517,7 εκατ. ευρώ και σε τεμάχια σε 50.326.
Στο τρίμηνο, η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ, και ο αριθμός τους έφτασε τα 38.663 τεμάχια.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μετά το Πάσχα η «λυπητερή»

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τα νέα οικονομικά μέτρα, όπως προέκυψε μετά το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.


Μία «πρώτη γεύση» από το πακέτο των νέων μέτρων, ύψους 3 δισ. ευρώ για τη φετινή χρονιά και 26 δις ευρώ έως το 2015 που εντάσσονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου και της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟK.

Στο πρόγραμμα, προβλέπονται μεταξύ άλλων.
-Επεκτείνεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης σε νέες δημόσιες επιχειρήσεις.
-Το κράτος θα πωλήσει ποσοστά του ελληνικού δημοσίου στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ κ.α.
- Εγκαθίδρυση του μέτρο της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και άδειες άνευ αποδοχών.
- Πώληση ποσοστού στην Αγροτική Τράπεζα.
- Περικόπτονται οι φοροαπαλλαγές. Πάταξη της εισφοροδιαφυγής.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος των μέτρων είναι να μειωθεί το έλλειμμα από το 15,5% το 2009 στο 1% το 2015. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια θα έχει ως βάση κατά 2/3 τις δαπάνες και κατά 1/3 τα έσοδα.


Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγή του Συντάγματος, το οποίο θα είναι «εύληπτο και κατανοητό στους πολίτες» και αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Τέλος, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα για τη δημιουργία ενός νέου κράτους πρόνοιας, με υπηρεσίες ποιότητας στην υγεία και στους υπόλοιπους τομείς, υποσχέθηκε ότι το 2011 θα είναι το τελευταίο έτος ύφεσης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 11:00 μ. μ.





ΚΛΗΜΑΤΙΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Να φύγετε το ταχύτερο! Κάνετε κακό στο τόπο!»

Σκληρή δήλωση-τοποθέτηση στον οδικό χάρτη που εξήγγειλε η κυβέρνηση από τον κ. Καρατζαφέρη. «Άκουσα σήμερα για τον «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση.
Μιλάμε -τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. -για πνίξιμο των πάντων: 23 δισ. ευρώ που φεύγουν από την αγορά, την τσέπη των εργαζομένων. Μειώνονται οι κοινωνικές παροχές και γινόμαστε το πιο ανάλγητο κράτος στην ΕΕ!!
Όταν όλα τα λεφτά πάνε στο κράτος, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά, δεν προχωρούν ούτε τα δημόσια έργα. Κι όταν οι τράπεζες έχουν φυγή κεφαλαίων 40 δισ. ευρώ και 12,5% μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν χρηματοδοτείται η αγορά, κλείνουν οι στρόφιγγες.


Δεν έχετε τη δύναμη να πιέσετε τις τράπεζες ούτε για συγχωνεύσεις. Ξέρετε σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει οι κατασκευαστικές; Είναι λάθος όλη η πολιτική σας! Πνίγετε τα πάντα!


Το μόνο που συζητάμε σήμερα είναι το πώς θα γίνει η πτώχευση της Ελλάδας!
Αν θα γίνει έτσι ή αλλιώς. Χθες βγήκε ένας Ιταλός αξιωματούχος και δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και μετά σε κατάλυση ουσιαστικά της δημοκρατίας στη χώρα μας. Δεν υπήρξε κυβερνητική απάντηση, όπως άλλωστε δεν υπήρξε και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας, που μας έλεγε ζητιάνους της Ε.Ε.


Δεν προσφέρετε καμία υπηρεσία στη χώρα. Να φύγετε το ταχύτερο! Κάνετε κακό στο τόπο!»

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ευχολόγιο»

Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση υπογραμμίζει η ΔΗΣΥ


Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ένα ευχολόγιο αντί ενός συγκεκριμένου σχεδίου για τη διάσωση της οικονομίας, δηλώνει η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.
«Προσπαθεί να αγοράσει χρόνο για να αποφύγει τη σύγκρουση με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όμως, σπαταλάει τις θυσίες των Ελλήνων και μας οδηγεί στο να πληρώσουμε σύντομα πολύ πιο μεγάλο τίμημα», τονίζεται στην ανακοίνωσή και επισημαίνεται ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες που να βάλουν την Ελλάδα πάνω από το πολιτικό ή κομματικό συμφέρον του οποιουδήποτε.
«Η κυβέρνηση μόνη της δεν μπορεί. Χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση. Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να κινηθεί τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Αιχμηρή παρέμβαση ζήτησε αναδιάρθρωση και εκλογές στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας ίσως θα μπορούσε να γίνει και χωρίς εμάς, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνει από εμάς. Όμως αν δεν μπορούμε -και αυτό μας αφορά όλους- να πάμε αποφασισμένα, ξεκάθαρα και συντεταγμένα σε αυτό το δρόμο, να το πούμε τώρα, για να πάρει το λόγο ο λαός μετά», τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Γιώργος Φλωρίδης δίνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το Μαξίμου όσο και στους συναδέλφους του στην κοινοβουλευτική ομάδα.


Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά τη σαφή δήλωση του κ. Γιώργου Παπανδρέου ότι ο λαός θα μας κρίνει στο τέλος της τετραετίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Αποτυχία ο Καλλικράτης»

Επίθεση Σαμαρά εναντίον της κυβέρνησης.


Έντονα επικριτικός κατά της κυβέρνησης για την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και την έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εμφανίστηκε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στη Θράκη, ύστερα από τις συναντήσεις του με Δημάρχους του νομού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου», ο κ. Σαμαράς κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να «αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του» και δήλωσε:

 «Αντί ο κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια, όπως τον καινούργιο εκλογικό νόμο θα έπρεπε να τραβήξει από το αφτί τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν «Καλλικράτη» που σήμερα κάνει τον περιφερειάρχη να μην έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχει λιγότερα χρήματα από τους παλιούς νομάρχες».