Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Στέφου στην Κόνιτσα


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών στις 3 Ιουλίου επισκέφθηκε την Κόνιτσα.
Ο κ. Στέφος επισκέφθηκε επιχειρήσεις και καταστήματα, όπου είχε συνομιλίες με τους καταστηματάρχες, τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Επιπλέον επισκέφθηκε και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον αναπληρωτή προϊστάμενο διεύθυνσης κ. Τέφο Ανδρέα.
Το κέντρο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας παιδιών-προσφύγων, τα οποία έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην τοπική κοινωνία.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Κυριακή 7 Ιουλίου, ώρα 11:30



Ανακοίνωση

Την προσεχή Κυριακή 7 Ιουλίου και ώρα 11 και 30 το πρωί, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Δελβινακίου "ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ".
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Δημαρχείο Δελβινακίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα στον κ. Τσαραώση Κωσταντίνο, τηλ.: 6945232053.

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω επικείμενων Βουλευτικών εκλογών


Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα - Σιδηροπούλου, επιστρέφονται από αύριο, 4 Ιουλίου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:
• του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
• της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018. Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018). Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Κλιμάκιο υποψηφίων του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων επισκέφτηκε την Κόνιτσα, το Καλπάκι και την Ελεούσα


Κλιμάκιο υποψηφίων και μελών του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων επισκέφτηκε σήμερα την Κόνιτσα, το Καλπάκι και την Ελεούσα.
Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι ''Δανειστές, ολιγαρχία και ντόπιοι «παράγοντες» απαιτούν καθημερινά την παράδοση του εναπομείναντος φυσικού πλούτου σε ιδιώτες κάτι που, όχι μόνο δεν θα μας κάνει πλούσιους αλλά, μακροπρόθεσμα, πολύ φτωχότερους, καθώς οι φυσικοί πόροι που θα σπαταληθούν δεν αντικαθίστανται.''

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Κανάλι Πρέβεζας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Κανάλι Πρέβεζας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 44χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από μονοκατοικία, που έγινε βραδινές ώρες της 08-03-2019 στο Κανάλι Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές .
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Στέφου σε χωριά του Δήμου Μετσόβου


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος επισκέφθηκε στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών τα χωριά του Δήμου Μετσόβου, Χρυσοβίτσα, Μικρό Περιστέρι και Μεγάλο Περιστέρι.
Κατά την περιοδεία συναντήθηκε με τους κατοίκους και συζήτησαν για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής που είναι κυρίως αγροτικού χαρακτήρα.
Κυρίαρχο θέμα ήταν επίσης το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. 
Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικά θερμό και ειλικρινές κλίμα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδηλώσεις παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου


Η Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιήσει και φέτος κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου  σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης των παραδοσιακών προϊόντων, σε περιοχές της Ηπείρου που εμφανίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα από ξένους και έλληνες τουρίστες.  Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους Ηπειρώτες παραγωγούς να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται η ηπειρωτική γαστρονομία.
Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν   στα Σύβοτα το διάστημα 26-28/7/2019, στη Πρέβεζα 23-25/8/2019 και στην Άρτα 13-15/9/2019
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή,  πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 11-7-2019 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr
 Για περισσότερες πληροφορίες : τηλέφωνο 26510-87151(κ. Σοφία Φούκη).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής


Δημοπρατείται το έργο Αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Ηπείρου
Τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο για την Αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Το έργο θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου/Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Η διάρκεια των αδειοδοτήσεων και της κατασκευής του έργου υπολογίζεται στα 2 έτη. Η χρηματοδότηση της κατασκευής του Έργου (5.308.885,00 € πλέον Φ.Π.Α. κατ’ εκτίμηση) θα γίνει με ίδια ή/και δανειακά κεφάλαια του αναδόχου, χωρίς η Αναθέτουσα Αρχή (Περιφέρεια Ηπείρου) να συνεισφέρει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη χρηματοδότηση των ανωτέρω.
Η διάρκεια παραχώρησης του έργου υπολογίζεται στα 16 έτη και το έργο  θα δημοπρατήσει η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία καταμέτρησης, τα δίκτυα   που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας περιλαμβάνουν περίπου 950 χλμ. οδικού δικτύου, 8.548 φωτιστικά σώματα (τύπου ατμών υδραργύρου, μεταλλικών αλογονιδίων, νατρίου υψηλής πίεσης και φθορίου), 7.725 ιστούς και 288 πίλλαρ.
Δημοπρατήσεις νέων έργων
Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:
• «Αποκατάσταση Ε.Ο. Μέτσοβο – Διακλάδωση Μηλιάς – Όρια Νομού», προϋπολογισμού 300.000 €.
  «Αποκατάσταση οδού Λίμνες Πηγών Αώου προς Γρεβενίτι», προϋπολογισμού 150.000 €.
  «Αποκατάσταση οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Δίστρατο – Όρια Νομού», προϋπολογισμού 500.000 €.
• «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού συνοικισμού Κορνόραχης Τ.Κ. Φωτεινού Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 74.000 € .
• «Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του 5ου παιδικού σταθμού Πρέβεζας και ασφαλτοστρώσεις – τεχνικά στους οικισμούς Παντοκράτορα, Δροσιά και Ανάληψη Πρέβεζας», προϋπολογισμού 45.000€.
  «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ανήλιο – Χιονοδρομικό Κέντρο»,προϋπολογισμού 180.000 €.
  «Αποκατάσταση οδού Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι – Παλαιοσέλι», προϋπολογισμού 400.000 €.

Δωρεάν διόδια και εκπτώσεις για τους εκλογείς της 7ης Ιουλίου


Δωρεάν διόδια και εκπτώσεις μετακίνησης για τους πολίτες και τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, την ημέρα των εκλογών.
Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων θα γίνεται δωρεάν, χωρίς την καταβολή διοδίων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Το ίδιο ισχύει και για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Ειδικότερα, για όλη τη διάρκεια του πενθημέρου, από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις 10:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, η διέλευση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης των δικαστικών αντιπροσώπων θα γίνεται δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων.
Δωρεάν διέλευση θα πραγματοποιείται και από τους πολίτες, από το Σάββατο το μεσημέρι έως και τη Δευτέρα στις 08:00 το πρωί.
Επίσης, μετά από αίτημα των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα παρέχεται έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου, πλοίων, τρένων, υπεραστικών λεωφορείων και πτήσεων της Aegean Airlines και της Olympic Air, με βάση τις παρακάτω αποφάσεις των εταιρειών:

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου επί της οδού Σταγειρίτη Αθανασίου 31, Πυλαία Θεσσαλονίκης


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 92/2019 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 62/2019 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτουπου περιγράφεται παρακάτωβάση των όρων:
1. Περιγραφή ακινήτου:
       Το εν λόγω δημοτικό ακίνητο (διαμέρισμα) βρίσκεται στην οδό Σταγειρίτη Αθανασίου 31- Δήμου Πυλαίας – Π.Ε. Θεσσαλονίκης, στον δεύτερο όροφο με πρόσοψη επί της οδού Τσελεπή, συνολικού καθαρού εμβαδού εβδομήντα έξι τ.μ. και τριάντα επτά εκατοστά(76,37τ.μ.) και με ΚΑΕΚ 91040314010/0/12.
     Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
     Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
      Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
     Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α). Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.

Αντιγήρανση: Πόσο αποτελεσματική είναι η φωτοθεραπεία;


Μια ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία για τη θεραπεία προβλημάτων που απαιτούν διέγερση της επούλωσης, ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής και αποκατάσταση της λειτουργίας είναι η φωτοθεραπεία ή φωτο-βιοδιόρθωση. Ειδικότερα στην αισθητική δερματολογία, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία ουλών και επιδιόρθωση ιστών, στην υπερμελάγχρωση από ηλιακή έκθεση στην παραγωγή κολλαγόνου για μείωση ρυτίδων, στη μείωση των σημαδιών ακμής. Επίσης, έχει αποδειχθεί η θετική επίδρασή της στη μείωση της εμφάνισης του ιού του απλού έρπητα και στην αναγέννηση της τρίχας στους ανθρώπους με ανδρογενετική αλωπεκία.
«Η χρήση μη επεμβατικών μεθόδων στην ανάπλαση και αναγέννηση του δέρματος, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και αυξάνεται, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ανάγκη για άμεσο αποτέλεσμα χωρίς μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, είναι ο λόγος για μια διαρκή αναζήτηση ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Από τις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις και τα face-lifts,  περάσαμε στις ενέσιμες θεραπείες, το botox, τα fillers και τα νήματα, ώσπου στο χώρο της κοσμητικής ιατρικής μπήκε η χρήση laser και υπερήχων, προκειμένου να επιτύχουμε δέρμα νεανικότερο, πιο λαμπερό, που δείχνει υγιές, χωρίς να μαρτυρά την ιατρική παρέμβαση πάνω σε αυτό και φυσικά, με ανώδυνο τρόπο. Κάποιες από αυτές τις μεθόδους ήταν αποτελεσματικές, αλλά επώδυνες και κάποιες ανώδυνες, αλλά χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα», σημειώνει η πλαστική χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεωργία Κατσούλη.