Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Παπαηλίας Χρυσοβαλάντης-Ηλίας: Ευχαριστήρια επιστολή


Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εκλογικής Διαδικασίας της 26ης Μαΐου θα ήθελα μέσα από τα βάθη της Ψυχής μου, να Ευχαριστήσω όλους τους Πολίτες του Πωγωνίου. Αυτούς που με τίμησαν με την Ψήφο τους αλλά και αυτούς που δυστυχώς δεν μπόρεσα να κερδίσω με τις ιδέες μου και την πολιτική μου επιχειρηματολογία. 
Θέλω Επίσης να ευχαριστήσω τον Επικεφαλής της Παράταξης “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ” Κύριο ΝΤΟΤΗ Δημήτριο, ο οποίος με συμπεριέλαβε στο Ψηφοδέλτιο της Παράταξης και μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ πρώτος σε ψήφους στον Δήμο Πωγωνίου.
Θέλω να δηλώσω πως η ημέρα της Κυριακής της 26ης Μαΐου ήταν απλά μία Πολιτική Αναμέτρηση η οποία έδωσε στους Πωγωνίσιους το δικαίωμα να εκφραστούν και να επιλέξουν την Δημοτική Αρχή την οποία εμπιστεύονται.
Ο Αγώνας όμως απέναντι στα Προβλήματα της καθημερινότητας συνεχίζετε.
Από την πλευρά μου θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως είτε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εκτός, θα βρίσκομαι δίπλα σε όλους τους Πωγωνίσιους, σε κάθε τους ανησυχία, σε κάθε τους πρόβλημα, σε κάθε τους δραστηριότητα και σε κάθε νέο τους εγχείρημα. Θα βρίσκομαι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, αν και εφόσον το έργο της και οι κινήσεις της διέπονται από ανιδιοτελή διάθεση για να ωφελήσει το Πωγώνι και θα είμαι αντίμαχος της όταν παρατηρώ ενέργειες οι οποίες πορεύονται σε λάθος κατεύθυνση. Όχι όμως απέναντι στην Δημοτική Αρχή ως αρνητής των πάντων και ως επουράνιος Κριτής αλλά ως ο αντίθετος Πόλος ο οποίος θα παρουσιάζει ιδέες, οράματα και λύσεις για όφελος του Πωγωνίου.

Με Τιμή
Χρυσοβαλάντης-Ηλίας ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη 2019


Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και το Διεθνή Οργανισμό μετάγγισης Αίματος.
 Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας το αίμα του και δέκα λεπτά από το χρόνο του.
 Ο εορτασμός επικεντρώνεται στην αξία του προσφερόμενου αίματος στους ασθενείς, όχι μόνο για τη διάσωση της ζωής αλλά και για την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας για να ζήσουν μια μακροβιότερη και πιο παραγωγική ζωή.
Όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ζωές.
 Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται πάνω από 90 εκατομμύρια μονάδες αίματος σε όλο τον κόσμο. Πολλοί ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλές αίμα.
 Η συλλογή αίματος από εθελοντές μη αμειβόμενους αιμοδότες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μια ασφαλή και επαρκή παροχή αίματος.
 Η παροχή ασφαλούς και επαρκούς αίματος μέσω καλά οργανωμένων εθνικών συστημάτων αιμοδοσίας θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής πολιτικής κάθε χώρας για τη φροντίδα της υγείας.
Οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Γ.Ν. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη διοργανώνοντας ανοιχτές αιμοληψίες α) την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, από τις 6 ως τις 9 το απόγευμα στο παλιό Δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας, στην Ελεούσα και β) την Πέμπτη, 13 Ιουνίου,από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.
 Τιμάμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους και τους παροτρύνουμε όχι μόνο να συνεχίσουν να είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες αλλά και να συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης όλων των Ελλήνων στην κατεύθυνση αυτή και στην προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους τους υγιείς συμπολίτες μας να τιμήσουν την Παγκόσμια
Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, προσφέροντας αίμα.
Να είστε εκεί για εμάς είμαστε εκεί για όλους.

Παρακάλαμος: Ενημέρωση τα νέα προγράμματα Leader την Τρίτη 25 Ιουνίου, ώρα 6:30 μ.μ.


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παρακαλάμου ενημέρωση από στελέχη της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. σχετικά με τα νέα προγράμματα Leader που αφορούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιοι βουλευτές για τις εθνικές εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου


Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα υποψηφίων βουλευτών για τις εθνικές εκλογές  στην Περιφέρεια Ηπείρου.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
ΑΛΕΞΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΓΚΟΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΙΑΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΖΗΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΑ ΒΑΝΑ

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι βουλευτές στην Περιφέρεια Ηπείρου


Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΒΛΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΜΠΕΚΑ ΕΛΠΙΔΑ
ΤΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΟΥ ΝΙΚΗ
ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ-ΚΟΥΜΠΛΟΜΑΤΗ ΦΑΝΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΑΣΣΗ ΟΛΓΑ
ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΡΙΤΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΟΤΖΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Παράταση του Κτηματολογίου μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2019


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για παράταση στην υποβολή δηλώσεων του κτηματολογίου στους νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Παρακάλαμος: Ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες επέκτασης του κοιμητηρίου


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι χωματουργικές εργασίες επέκτασης του κοιμητηρίου του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες περίφραξης και εσωτερικής διαμόρφωσης του χώρου.





Πρόγραμμα παραλαβής δηλώσεων Κτηματολογίου στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου


Το πρόγραμμα παραλαβής δηλώσεων στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου (Καλπάκι) για τον μήνα Ιούνιο θα είναι το ακόλουθο:
Δευτέρα & Τετάρτη
Τις υπόλοιπες ημέρες παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου να προσέρχονται για την υποβολή της δήλωσής τους στο κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης Ιωαννίνων που βρίσκεται στην διεύθυνση:  Μαρίκας Κοτοπούλη 62, Μονάδα Γ' 1ος Όροφος, Ιωάννινα Τ.Κ. 45445.
Τηλ.: 26510-26082 & 20116

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας



Ανακοινώνεται στους δικαιούχους Αγροτικής Εστίας ότι από 05/06/2019  ξεκίνησε  η διαδικασία  αιτήσεων συμμετοχής στα ακόλουθα  προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας:
1.     Κοινωνικού Τουρισμού
2.     Iαματικού Τουρισμού
3.     Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα (υποβολή αιτήσεων έως 16/06/2019, ηλεκτρονικά απευθείας από τους δικαιούχους 
4.     Εκδρομικό Πρόγραμμα
5.     Δωρεάν Παροχής Βιβλίων
6.      Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου  
7.     Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες μητέρες
8.     Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες
και λήγει την 24/06/2019.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ- ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982
2. Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ - ΟΓΑ, που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι .
3. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι- παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΕΦΚΑ - ΟΓΑ.
4. Επιζώντες ( χήρα- ορφανά ) που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΕΦΚΑ - ΟΓΑ ( θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ).
Όλα τα παραπάνω πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουλίου


Την Τρίτη 25 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες:
Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019. 
Το ΙΚΑ, το Δημόσιο, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την  Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.
Προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την  Πέμπτη  27 Ιουνίου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη  2 Ιουλίου 2019.

Σπύρος Ριζόπουλος: Δεν ξεκινήσατε καλά την τετραετία κύριε Καχριμάνη"


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μια ακόμη φορά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζει να κυβερνά δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για το πρόβλημα με την προμήθεια στύλων ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΔΔΗΕ.
Συγκεκριμένα επιχειρώντας να «καλοπιάσει» τους δασεργάτες για την απόφαση να εισάγονται από τη Φινλανδία οι συγκεκριμένες υποδομές εκφράζει απλώς τη διαμαρτυρία του δηλώνει πως «ευελπιστεί να βρεθεί η κατάλληλη λύση». Καμία πρωτοβουλία, καμία πρόταση λύσης. Ο κ. Καχριμάνης όχι μόνον δεν έκανε τίποτε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να προλάβει το πρόβλημα στη γέννησή του, αλλά και τώρα την κρίσιμη ώρα και ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη παραιτηθεί και η χώρα οδεύει σε εκλογές απλώς παριστάνει τον επιστολογράφο και εκφράζει τις ευχές του. Κι αυτό, αντί να αναλάβει πρωτοβουλία προς την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ για να διερευνήσει το πρόβλημα και στη συνέχεια να αναζητήσει λύσεις.
Να συνεργαστεί με τους όμορους Περιφερειάρχες, να καλέσει τους βουλευτές του νομού για παράσταση στη διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αναζητηθεί λύση. Είναι μάλλον αφελές, αν το πιστεύει, ότι ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στη διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ. Δυστυχώς το ίδιο πίστευε και όταν έστελνε την επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού για τον ΠΑΣ Γιάννενα. Παράλληλα, θα μπορούσε μέσω των λιμναζόντων κονδυλίων του ΠΕΠ να καταρτίσει πρόγραμμα επιδότησης για βελτίωση επιχειρηματικών πρακτικών καθιστώντας τους ελληνικούς στύλους ανταγωνιστικό προϊόν.

9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τη ρινοπλαστική


Η ρινοπλαστική είναι πλαστική χειρουργική επέμβαση της μύτης. Γίνεται τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους αφού μπορεί να βελτιώσει την όψη και το σχήμα της μύτης και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του αναπνευστικού συστήματος. Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του δείχνοντας όσο πιο φυσικό γίνεται.
Θεωρείται από τεχνική άποψη μια από τις δυσκολότερες επεμβάσεις τις αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και για το λόγο αυτό ο γιατρός θα πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένος και έμπειρος.
Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης η ρινοπλαστική ενισχύει την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και γενικότερα επιφέρει ένα επαναστατικά θετικό αποτέλεσμα.
1. Τι είναι η ρινοπλαστική;
Είναι μια από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και έχει σαν σκοπό την αισθητική βελτίωση της μύτης, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.
2. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων για ρινοπλαστική;
Συνήθως, γυναίκες και άνδρες που εμφανίζουν δυσμορφίες στη μύτη λόγω κληρονομικότητας και λόγω τραυματισμών είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Εδώ συνήθως ενοχλεί η μεγάλη γαμψή μύτη, ή η μύτη με ύβο (καμπούρα), ή πλατιά με μεγάλα ρουθούνια μύτη, ή στραβή μύτη συνήθως λόγω τραυματισμού, ή μύτη με εξογκωμένη την άκρη της (ακρορίνιο ) κλπ.
Υπάρχει και κάποιο ποσοστό που φαντασιώνεται δυσμορφίες χωρίς να υπάρχουν και χρειάζεται την υποστήριξη ψυχολόγου και όχι πλαστικού χειρουργού.