Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας


Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (1.935) δενδρύλλια κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. 

Ειδικότερα, χθες (18-06-2020) το απόγευμα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στην παραπάνω περιοχή, αυτοσχέδιο τούνελ, περιβαλλόμενο από πυκνή βλάστηση, το οποίο οδηγούσε σε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -1.935- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,10 έως 1,28 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικό σύστημα ποτίσματος με αντλία νερού καθώς και καλλιεργητικά σύνεργα για την περιποίηση των δενδρυλλίων.
Ενεργούνται έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 10 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ένας νέος θάνατος  σήμερα, 10 νέα κρούσματα.
Συνολικά τα θύματα είναι 189 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 φτάνουν πλέον 3.237 τις 707 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.813 (56,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών.
3 (30,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 80,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 189 θανάτους συνολικά στη χώρα.
59 (31,2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Καλλιεργούσαν κάνναβη στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων


Επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών καθώς και τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19-06-2020) το πρωί, στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω δράσης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων:

ελέγχθησαν (44) άτομα,
συνελήφθησαν (8) αλλοδαποί, εκ των οποίων:
Ø  (2) αλλοδαποί, οι οποίοι καλλιεργούσαν από (9) και (14) δενδρύλλια κάνναβης ο καθένας, εξωτερικά των οικίσκων όπου διαμένουν,
Ø  αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -0,6- γραμμαρίων,
Ø  (5) αλλοδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ανωτέρω δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τη μικροποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Ιουνίου, ώρα 20:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα Δελβινακίου

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  2  του  Ν. 4623/2019για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί   την  Τετάρτη   24η   Ιουνίου  2020   και ώρα  20.00
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  Δ.Ε.  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ    
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ  ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ  ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ.
ΛΟΓΩ  ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ  -  ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση  7ης  αναμόρφωσης   προϋπολογισμού έτους 2020.
2. Έγκριση  4ης κατανομής ΣΑΤΑ 2020.
3. Αποδοχή επιχ/σεων από ΥΠ.ΕΣ.  για κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του Κορονοϊου [COVID-19]
4. Έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός οικισμού.
5. Έγκριση πρακτικού Επιτροπής Προστασίας Δημοτικής Περιουσίας
  [Τ.Κ. Παρακαλάμου]
6.  Διατύπωση γραπτών απόψεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου, για το έργο: «Ίδρυση πτηνοτροφικής εγκατάστασης συνολικής δυναμικότητας 47.300 πτηνών πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί  στην Τ.Κ. Βασιλικού.
7. Τροποποίηση – συμπλήρωση απόφασης Δ.Σ. 46/2020.
8. Έγκριση λύσης μίσθωσης αγρού στην Τ.Κ. Δολιανών και έγκριση νέας δημοπράτησής του.
9. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Πωγωνίου με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την εκτέλεση μέσω Περιφερειακών Προγραμμάτων του έργου με τίτλο: «Έργα επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Κεφαλοβρύσου».
10. Διάθεση κατασχεμένων δασικών προϊόντων για ατομικές ανάγκες και ευπαθείς ομάδες.
11. Διάθεση καυσοξύλων ατομικών αναγκών στους μόνιμους κατοίκους των Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου και Ωραιοκάστρου από τις συστάδες ατομικών αναγκών του Δημοτικού δάσους Βασιλικού και των Τ.Κ. Ζαραβίνας και Αγίου Κοσμά από τις συστάδες α.α. του Δημ. δάσους Τ.Κ. Βήσσανης.
12. Επιβολή δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε κτηνοτροφικές – γεωργικές – πτηνοτροφικές μονάδες.
13. Επί εγγράφου Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου»,  για Επιχορήγηση για κάλυψη εκτάκτων αναγκών.
14.  Αλλαγή μελών  Οικονομικής Επιτροπής [προερχομένων από την πλειοψηφία].
15.  Ενημέρωση – συζήτηση για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2020.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκριθηκε η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)»


Την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)», προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για έργο της πράξης «Αποκατάσταση – βελτίωση 2ης επαρχιακής οδού από θέση Πηγάδια έως Πράμαντα και κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων».
Η νέα γέφυρα, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή γέφυρα Μπέλλεϋ, θα έχει συνολικό μήκος 107,8 μέτρα και ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν προσβάσεις συνολικού μήκους 350 μέτρων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα εγκρίναμε μια σπουδαία παρέμβαση σε ότι αφορά την περιοχή των Τζουμέρκων. Τελείωσε η μελέτη και παραδόθηκε πλήρης. Εκεί υπάρχει μια γέφυρα Μπέλλεϋ που τη συντηρήσαμε πέρυσι. 

Εξιχνιάστηκαν (12) διαρρήξεις σπιτιών που έγιναν σε χωριά των Δήμων Μετσόβου και Ζαγορίου Ιωαννίνων


Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απόπειρα κλοπών κατ’ εξακολούθηση

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση διαρρήξεων, που έγιναν σε σπίτια σε χωριά των Δήμων Μετσόβου και Ζαγορίου Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και απόπειρα κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης των υποθέσεων και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 27-12-2019 έως 01-01-2020, διέρρηξε συνολικά (12) σπίτια στα χωριά Βοβούσα, Φλαμπουράρι, Γρεβενίτι, Σίτσαινα, Μεγάλο Περιστέρι και Μικρή Γότιστα, ενώ από τρία σπίτια αφαίρεσε τα κάτωθι:
χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ
κυνηγητικό όπλο
μικροσυσκευές
κλινοσκεπάσματα
Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι κατά την παραμονή του σε (5) από τα σπίτια που είχε διαρρήξει, ανάλωσε τρόφιμα και ποτά που βρήκε σε αυτά.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Δόθηκε σε χρήση η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Τ.Κ. Δελβινακίου


Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου, την ακριτική Τ.Κ. Δελβινακίου.
Ο νέος χώρος εκδηλώσεων καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες τόσο των κατοίκων του χωριού όσο και της ευρύτερης περιοχής για τη διοργάνωση ομιλιών, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ..
Το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου είχε περάσει στην κυριότητα του Δήμου Πωγωνίου μετά από συστηματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και παραγόντων της Ηπείρου ανοίγοντας έτσι το «δρόμο» για τη διαμόρφωσή του με μία σειρά εργασιών που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. 
Το κτίριο, που βρίσκεται σε οικόπεδο 526,00 τμ, έχει συνολικό όγκο 1.542,00 κ.μ. και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο κτίριο με αίθουσα εκδηλώσεων 132τ.μ.
Ο χώρος συνάδει με την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου και σέβεται απόλυτα τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ουσιαστικό ρόλο για την κατασκευή αιολικών πάρκων διεκδικεί η Περιφέρεια Ηπείρου


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα της κατασκευής των αιολικών πάρκων στην Ήπειρο, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς όπως είπε κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει στο μέλλον.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε σήμερα το πρωί, κατά την οποία υπήρξε συμφωνία να γίνει εκτεταμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Δυστυχώς – ανέφερε ακόμη- το χωροταξικό σχέδιο του 2010, δεν έβαλε προδιαγραφές, οι ιδιώτες με βάση τη δυναμική των ανέμων, έβγαζαν άδειες από τη ΡΑΕ και οι τελευταίοι που το μαθαίνουν είναι οι τοπικές κοινωνίες και οι Περιφέρειες που απλά γνωμοδοτούν και δεν είναι αποφασιστικά όργανα. Έχουμε υποχρέωση μέσα από την ταυτότητα του τόπου και τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει στα ορεινά της Ηπείρου, να πούμε που μπορούν, αν μπορούν, ποιες μπορούν και σε τι υψόμετρο μπορούν να γίνουν. Αν έχουν άλλες πρωτοβουλίες ορεινά μονοπάτια, βοσκοτόπια. Βάζοντας μια γενικότερη προδιαγραφή στο τι θέλουμε στα βουνά μας, τότε θα μπορούμε να αποφασίζουμε κατά περίπτωση, γιατί πιστεύω ότι θα έλθουν πολλές προτάσεις στην περιοχή μας».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ορίζοντες Ηπείρου: Στα 2,5 δισεκ. ευρώ του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μόνο 7,3 εκατ. για την Ήπειρο



Στα 2,5 δισεκ. ευρώ του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μόνο 7,3 εκατ. για την Ήπειρο - Συγχαρητήρια Ηπειρώτες Κομματικοί Αιρετοί

Η ανακοίνωση, χθες, από την κυβέρνηση των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πικρές αλήθειες.
Από τα συνολικά 2,5 δισεκ. Ευρώ που θα δαπανηθούν σε όλη τη χώρα για έργα υποδομής και πνοής συνολικά στην Ήπειρο αντιστοιχούν 5 έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,3 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή στην Ήπειρο αναλογεί το 0,292% των 2,5 δισεκ. Ευρώ.
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι η μία και μοναδική αλήθεια.
Ρωτάμε λοιπόν τους βουλευτές που έχουν εκλεγεί, τον Περιφερειάρχη του 57% που στηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα αλλά και τους δημάρχους της Ηπείρου: Είστε περήφανοι;
Αυτό πιστεύετε ότι αξίζει η Ήπειρος; Το 0,292%!!!
Ως Ορίζοντες Ηπείρου θεωρούμε ντροπιαστική αυτή την εξέλιξη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται διαχρονικά η περιοχή μας από το κράτος και τις κυβερνήσεις.
Τις τελευταίες δεκαετίες, κανείς, ούτε η Περιφερειακή Αρχή, ούτε οι βουλευτές, ούτε οι δήμαρχοι δεν προσπάθησαν καν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι για να συνεννοηθούν. Για να οραματιστούν, για να σχεδιάσουν, να διεκδικήσουν, να εκτελέσουν.
Όλα στην τύχη τους, όλα στο βωμό των μικροκομματικών, μικροπαραταξιακών και προσωπικών διαπλοκών και συμφερόντων.
Σε μια Ήπειρο που σήμερα μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, που δεν μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, που χάνει το μοναδικό της λιμάνι, που βλέπει τους οδικούς της άξονες μισούς, ανολοκλήρωτους κανείς δεν υψώνει ούτε καν ψίθυρο διαμαρτυρίας για την προσβολή που μας γίνεται. Γιατί το 0,292% είναι κοροϊδία.

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση «Τουρισμός για όλους»

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2020 - Δείτε τις προϋποθέσεις συμμετοχής για δικαιούχους και παρόχους
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι καταλυμάτων και δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr  μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, τις εξής ημερομηνίες:
– Πάροχοι: από 17.06.2020 έως 23.06.2020.
– Δικαιούχοι: από 29.06.2020 έως 05.07.2020
Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται κατά τη διαδικασία που ακολουθεί:
Α. Αντικείμενο του προγράμματος
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ενίσχυση δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους, για την πραγματοποίηση διακοπών σε καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η ενίσχυση γίνεται με τη χορήγηση «Διατακτικής Ταξιδίου -E-voucher», εφεξής «evoucher».
Β. Διάρκεια του προγράμματος - Διάρκεια Διαμονής
1. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15/07/2020 έως 31/12/2020.
2. Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τέσσερις (4) συνεχόμενες διανυκτερεύσεις στον ίδιο πάροχο διαμονής επιλέγοντας μεταξύ των καταλυμάτων του. 

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 ‘’Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΦΕΚ 143/Α΄/28.6.2007).
2. Τον ΟΕΥ του Δήμου Πωγωνίου (ΦΕΚ 736/Β΄/24.03.2014).
3. Την ανάγκη επικουρίας του Δημάρχου σε Τεχνικά θέματα.
καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/νες να υποβάλλουν αίτηση, σχετικά με την πλήρωση μιας θέσης Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου επί τεχνικών θεμάτων με αρμοδιότητες: την παροχή συμβουλών και γνωμοδοτήσεων σε Τεχνικά Θέματα του Δήμου, την επικουρία οργάνωση και προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την παρακολούθηση των τεχνικών έργων και τη σύνταξη εκθέσεων προόδου αυτών, την συμμετοχή στην εκπόνηση και αξιολόγηση μελετών, την οργάνωση δημοτικού κτιριακού μητρώου, την παρακολούθηση υποβολής προτάσεων και εισηγήσεων, κλπ.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:
1. Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/07 (άρθ. 11 έως ως 17).
2. Πτυχίο ή Δίπλωμα (ΠΕ), Πολυτεχνικής Σχολής.
3. Εμπειρία σε τεχνικά θέματα και, κατά προτίμηση, ειδίκευση στις αρμοδιότητες που περιγράφονται ανωτέρω, η οποία   αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση του άρθ. 8 του Ν. 1599/1986 όπου θα δηλώνεται το είδος της εξειδικευμένης εμπειρίας και η χρονική διάρκειά της και βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα.
4. Γνώση Αγγλικής (επίπεδο τουλάχιστον καλή γνώση).
5. Γνώση Η/Υ.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλλουν αίτηση, τα σχετικά δικαιολογητικά καθώς και βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στην έδρα του Δήμου στο Καλπάκι (αρμόδιος κ. Μέτσιος - τηλ. 26533 60114) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Όπως είχε ανακοινώσει κατά το προηγούμενο διάστημα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα θα ανοίξουν τα σχολεία για τη σχολική χρονιά 2020-2021.
Η έναρξη του σχολικού έτους σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.
Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ώστε να αξιοποιηθούν οι παραπάνω ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη της χαμένης ύλης, λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων κατά την περίοδο της καραντίνας στη χώρα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) την Παρασκευή 19 Ιουνίου, ώρα 09:30


Την 19-06-2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.   Έγκριση του Πρακτικού Νο2/11-06-2020 της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2019ΕΠ53000000, για  τη συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2020, συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
2.      Έγκριση του από 10-06-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας της οδού πρόσβασης προς Καραβοστάσι μετά από πλημμύρες και σύνδεσή της με το επαρχιακό οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
3.      Έγκριση του από 11-06-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή αρδευτικής διώρυγας του  (Τ.Ο.Ε.Β ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)», προϋπολογισμού € 30.974,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
4.      Έγκριση του από 2ου/28-04-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-01-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό», προϋπολογισμού 140.000,00 € με ΦΠΑ.

Ποια τρόφιμα επηρεάζουν την ακμή των ενηλίκων


Ολοένα περισσότεροι ενήλικες, κυρίως γυναίκες, ταλαιπωρούνται από ακμή, η οποία άλλοτε παρουσιάζεται στην εφηβεία και επιμένει στον χρόνο και άλλοτε εμφανίζεται μετά την ενηλικίωση.
Επιδημιολογικές μελέτες στις προηγμένες χώρες της Δύσης δείχνουν ότι η ακμή εμφανίζεται πλέον σε ποσοστό έως και 50% των ατόμων ηλικίας άνω των 25 ετών, όταν πριν από μερικές δεκαετίες ήταν μια δερματοπάθεια άρρηκτα συνδεδεμένη με την εφηβεία. 
Κύρια αιτία για την αύξηση της ακμής των ενηλίκων πιστεύεται ότι είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με τη διατροφή να συσχετίζεται ολοένα περισσότερο με την ανάπτυξή της.
Την άποψη αυτή ενισχύει μια νέα, μεγάλη έρευνα στην οποία αξιολογήθηκε κάθε παράμετρος που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη ακμής των ενηλίκων. Ανάμεσα στις παραμέτρους που ελήφθησαν υπόψη συμπεριλαμβάνονται το φύλο, η φάση της ζωής ειδικά των γυναικών (π.χ. εγκυμοσύνη, κλιμακτήριος), οι καπνιστικές συνήθειες, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, το σωματικό βάρος, η ψυχική κατάσταση (π.χ. κατάθλιψη), το ατομικό ιατρικό ιστορικό (π.χ. ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη ή άλλων νοσημάτων) και οι διατροφικές συνήθειες.
Αφού συνυπολόγισαν όλους αυτούς τους παράγοντες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη (από τρόφιμα και ροφήματα) ή/και γάλα είναι παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση ακμής ενηλίκων.
Ειδικότερα, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που ουδέποτε είχαν πρόβλημα ακμής, ένα σημαντικό ποσοστό των ατόμων που ταλαιπωρούνταν από σπυράκια στο πρόσωπο είχαν την τάση να καταναλώνουν πολύ περισσότερο γάλα, σοκολάτες γάλακτος, σνακ και πρόχειρα φαγητά πλούσια σε λιπαρά, καθώς και τρόφιμα και ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη.