Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΣΥΠΥ: Συμμετοχή στην απεργία της προσεχούς Τρίτης κατά της επιβολής του clawback

 


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας συμμετέχει στην προειδοποιητική απεργία των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικο-εργαστηριακών ιατρών που έχει εξαγγελθεί από το  Συντονιστικό Όργανο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την προσεχή Τρίτη 12/10.

Με τον τρόπο αυτό, σύσσωμες οι εταιρίες – μέλη του ΠΑΣΥΠΥ, εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην επιβολή του clawback για 9η χρονιά τονίζοντας ότι «είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τις εταιρίες σε λουκέτο. Και αυτό, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η υποστήριξη όλων των εταιριών στον κλάδο της υγείας σε όλη την προηγούμενη περίοδο του κορωνοϊού, ώστε να μην μείνει ακάλυπτος κανένας ασθενής».


Η απόφαση που έχει ληφθεί από το Συντονιστικό Όργανο είναι

η καθολική μη παροχή υπηρεσιών.

Θα είμαστε κλειστά!

ΕΟΔΥ: Είκοσι δυο θάνατοι σήμερα, 2.324 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι δυο θάνατοι σήμερα 2.324 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.324, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 673.317

(ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 119 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.287 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.069 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (59.6% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 288 (86.23%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 46 (13.77%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.202 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 185 (ημερήσια μεταβολή -10.19%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 169 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός με ένταλμα σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (07-10-2021) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικών Θεσπρωτίας για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου

 


Γνωστοποιείται στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος  την Κυριακή 10-10-2021 από ώρα 08:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Τμήμα Ελεούσας & Γοριτσάκι Ελεούσας, φυτώρια Άνω Λαψίστας, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτος, Ασφάκα, οικ. Καρυών, Μεταμόρφωση, Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Άνω & Κάτω Λαψίστα και οι επιχειρήσεις εκκολαπτήρια Σιώπη, ΗΒΕ ΑΕ, ΧΗΤΟΣ, Αφοι Γραβάνη.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού που εμπλέκεται σε διαρρήξεις σπιτιών σε περιοχές της Πρέβεζας

 


Εξιχνιάστηκαν (5) υποθέσεις

Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε (5) διαρρήξεις σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Πρέβεζας που έγιναν κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2021, από όπου αφαιρέθηκαν -κατά περίπτωση- χρηματικό ποσό (100) ευρώ, αλυσοπρίονο, ρουχισμός και τρόφιμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 11η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας Βήσσανης έτους 2021.

2. Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας Βήσσανης έτους 2021.

3. Περί σύστασης επιτροπής για την παραλαβή εργασίας/υπηρεσίας «Συντήρηση-Επισκευή των διαμερισμάτων του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Καρέτσου (ανακαίνιση του ισογείου διαμερίσματος Ι-3 στην οδό Αλκιβιάδη 138 - Πειραιάς)» συνολικής δαπάνης 6.076,00€ .

4. Περί απευθείας ανάθεση - ψήφιση πίστωσης του έργου « Καθαρισμός προαυλίου χώρου-κοπή αποψίλωση χόρτων Ι.Ν. Αγ. Τριάδας» για το έτος 2021 προϋπολογισμού 1.200,00€ από το Κληροδότημα Παν. Καρέτσου Κοινότητας Λάβδανης και σύσταση επιτροπής παραλαβής της εν λόγω εργασίας».

5. Υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για την χρηματοδότηση της υπηρεσίας «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Πωγωνίου», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

6. Περί έγκρισης ή μη της παράτασης (τροποποίησης)των συμβάσεων που αφορούν την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων (κίνησης, θέρμανσης & λιπαντικών) για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης- Μέριμνας κα Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, για την περίοδο 2020-2021 (1 μέτος)».

7. Καθορισμός των όρων διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας μέσω Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. για τη επιλογή αναδόχου εκπόνησης μελέτης με τίτλο: «Ανέγερση νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Καλπακίου» προϋπολογισμού 34.544,28€ με Φ.Π.Α.

8. Έγκριση μελέτης Τοπογραφίας με τίτλο «Οριοθέτηση διευθέτηση ρέματος οικισμού Κουκλιών».

9. Σχετικά με νέα αίτηση του κ. Ν.Σκόρδου για απαλλαγή τόκων που αφορούν ύδρευση στην Κοινότητα Παρακαλάμου – Δ.Ε. Άνω Καλαμά (σχετ. αρ.126/21 Α.Ο.Ε.).

10. ‘Εγκριση μετακίνησης και αποζημίωσης δαπανών Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων (με την ιδιότητα μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ) στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021.

11. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων α)στην μνήμη του ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και β) του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940( σχετ.αρ.109/21 Α.Δ.Σ.- ΑΔΑ:ΩΑΦ4Ω1Ω-7Η0).

12. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων για επέκταση ΦΟΠ στις Κοινότητες Κάτω Ραβενίων και Περιστερίου ( σχετ.αρ.111/21 Α.Δ.Σ.-ΑΔΑ: ΩΦΤ8Ω1Ω-ΗΚΖ)

13. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 10η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021 Δήμου Πωγωνίου».

Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 


Την  Πέμπτη  7 Οκτωβρίου 2021, έληξαν οι αρχαιρεσίες  που πραγματοποιήθηκαν  στον ΓΕΝΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, για την εκλογή νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τριμελούς Εποπτικού Συμβουλίου με τετραετή θητεία.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα με αυξημένη συμμετοχή των μελών του Συν/σμού.

Μετά το πέρα της διαλογής των ψηφοδελτίων, ακολούθησε η κατανομή αξιωμάτων μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία έχει ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο

Λιούρης Θεοχάρης - Πρόεδρος

Νούσιας Ιωάννης - Αντιπρόεδρος

Τζιάλλας Γεώργιος - Γραμματέας

Παππάς Θωμάς - Ταμίας

Καραμπίνας Νικόλαος - Μέλος

Κατσανάκης Αθανάσιος - Μέλος

Περιστέρης Αναστάσιος - Μέλος

Για το Εποπτικό Συμβούλιο θα ακολουθήσει συνεδρίαση για την εκλογή του Πρόεδρου.

Σε δηλώσεις του ο εκλεγείς Πρόεδρος κ. Λιούρης Θεοχάρης, ευχαρίστησε τόσο όλους τους υποψήφιους, όσο και όλα τα μέλη του Συν/σμού τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Συν/σμού.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η νέα Διοίκηση θα συνεχίσει την προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση, προκειμένου η οργάνωση να φτάσει εκεί που της αρμόζει πάντα με γνώμονα τη εξυπηρέτηση των παραγωγών ολόκληρου του Νομού.

Τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.523 έλεγχοι, από τους οποίους οι 49.065 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 256 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

69 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51 πρόστιμα των 300 ευρώ και 18 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

16 στη Θεσσαλία,

15 στη Δυτική Ελλάδα,

12 στη Θεσσαλονίκη,

  6 στην Κεντρική Μακεδονία,

  4 στην Ήπειρο,

  4 στην Πελοπόννησο,

  4 στη Δυτική Μακεδονία,

  3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  3 στο Βόρειο Αιγαίο,

  1 στο Νότιο Αιγαίο και

  1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 70.407 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 67.328 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.079 των 150 ευρώ.

40 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

11 στη Θεσσαλονίκη,

  9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  8 στο Βόρειο Αιγαίο,

  4 στη Στερεά Ελλάδα,

  3 στην Πελοπόννησο,

  2 στην Αττική,

  1 στην Ήπειρο,

  1 στη Δυτική Μακεδονία και

  1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.810 ομοειδείς παραβάσεις.

147 παραβάσεις και 8 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- συλλήψεις και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 6 άτομα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, για απασχόληση εργαζόμενου χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον εργαζόμενο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε παντοπωλείο, για παραβίαση ωραρίου,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη, καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων των τραπεζιών και εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και μία παράβαση από πελάτη για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

- 4 παραβάσεις των 1.500 ευρώ, σε επιχειρήσεις, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στην καθεμία, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 3 παραβάσεις σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- μία παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.840 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.533 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 10-10-21/16:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   

ΩΡΑ: 16:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ- Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:30)     

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (16:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ(16:30)

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:30)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:30)       

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου για άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα

 


Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 για άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) και αυξημένου κινδύνου (ομάδα Β).

Η Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει την αναμνηστική δόση και σε αυτήν την ομάδα, μετά τους ανοσοκατασταλμένους, τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην παραπάνω κατηγορία υπολογίζονται περίπου 100.000 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από την δεύτερη δόση εμβολίου.

Nοσήματα υψηλού κινδύνου

Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων

Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου

Νεφρική ανεπάρκεια

Υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου 5

Κυστική Ίνωση

Καρκίνος υπό αγωγή

Tετράμηνη παράταση για τους δασικούς χάρτες

 


Η παράταση που θα ξεκινά από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και θα ισχύει από τη λήξη της προηγούμενης παράτασης ανά περιοχή, αφορά εσωτερικές διορθώσεις στο θεματικό περιεχόμενο των δασικών χαρτών.

Αφορά επίσης, στο χρονικό περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες να υποβάλουν στις δασικές υπηρεσίες των νομών, διοικητικές πράξεις που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς επίσης, και στον χρόνο άσκησης αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών.

Επιπλέον, με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου περιβαλλοντικών ελέγχων.

Ειδικότερα, προβλέπεται διεξαγωγή περιβαλλοντικών ελέγχων με ενιαίο τρόπο εντός καθορισμένων προθεσμιών.

Μετά τη σύνταξη προσωρινής έκθεσης αυτοψίας από τους επιθεωρητές, δίνεται χρονικό περιθώριο 2 εβδομάδων στον ελεγχόμενο να καταθέσει τις απόψεις του.

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 9-10-21/16:30)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2021

ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

ΩΡΑ: 16:30

 

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

         

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ   (16:30)      

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (18:30)

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021       

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (13:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (16:30)

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (16:30)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου


Την  Παρασκευή 8 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:30-14:30

Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», 09:00-17:00

Πλαταριά Θεσπρωτίας, δημαρχείο, 10:00-14:00

Μαυρομάτι, Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσα, 08.00 - 16.00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Τα μέτρα κατά του Covid-19 μείωσαν τις ωτίτιδες

 


Μεγάλη μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό (παιδιά και ενήλικες) έφεραν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Σύμφωνα με μια νέα πολυκεντρική μελέτη στην Ιταλία, που δημοσιεύτηκε στο διεθνές ιατρικό επιστημονικό περιοδικό European Archives of Oto-Rhino-Laryngology, η μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας άγγιξε το 70%!

«Η σημαντική αυτή μείωση, σύμφωνα με τους μελετητές, αποδίδεται στα γνωστά σε όλους μέτρα που επέβαλε η ιταλική κυβέρνηση, όπως η χρήση της μάσκας, η απόσταση ασφαλείας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών» αναφέρει ο  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ και προσθέτει:

«Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην μείωση της μέσης ωτίτιδας έπαιξε και το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων και των γενικότερων περιοριστικών μέτρων, που πάρθηκαν σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο για την διακοπή της μετάδοσης της πανδημίας του Covid-19».

Τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 έχουν βοηθήσει σημαντικά στη μείωση κι άλλων μεταδοτικών μολύνσεων του αναπνευστικού και αυτό, όπως τόνισε ο κ. Αρτόπουλος, θα φανεί μετά την ολοκλήρωση πολλών επιστημονικών μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά την ωτίτιδα, αυτή εμφανίζεται με δύο μορφές. Την οξεία και την εκκριτική:

Ø Η οξεία ωτίτιδα στα παιδιά μπορεί να είναι οξεία φλεγμονώδης ή εκκριτική, δηλαδή με υγρό χωρίς φλεγμονή, που μπορεί να συνδυάζεται με πυρετό, κακουχία, πόνο, αλλά και με πτώση της ακοής,

Ø Αντίθετα, η εκκριτική ωτίτιδα δεν ενοχλεί ιδιαίτερα. Μικρή πτώση της ακοής και ένα αίσθημα πληρότητας είναι τα μόνα συμπτώματα.