Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, την Τρίτη 20-06-2017, ώρα 12:00

Την Τρίτη 20-06-2017  και ώρα 12.00 συνεδριάζει η  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Προγραμματισμός εκδηλώσεων της ΠΕΠΙΣ με γυναικείους συλλόγους της Ηπείρου. Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Σπυρίδωνα Άρτας για την συνδιοργάνωση Εκδήλωσης.
3. Προγραμματισμός δράσεων.
στην εκπαίδευση αναφορικά με θέματα ισότητας και βίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
4. Προγραμματισμός επισκέψεων σε Γυναικείους Συνεταιρισμούς.
5. Διοργάνωση ημερίδας το Σεπτέμβριο στην Άρτα, με τη συμμετοχή γυναικών αιρετών και υποψηφίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με θέμα την ενδυνάμωση της θέσης τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
6. Ενημέρωση από εκπροσώπους των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Πρέβεζα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για καταδικαστική απόφαση

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, σήμερα (19-06-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 50χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Νεκρή 74χρονη σε τροχαίο στο 2ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (στο Πέραμα Ιωαννίνων)

Χθες (18-06-2017) το πρωί, στο 2ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (στο Πέραμα Ιωαννίνων), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 64χρονη ημεδαπή, παρέσυρε 74χρονη ημεδαπή, η οποία κινούνταν πεζή.
Η 74χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου αργότερα κατέληξε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απάτη

Συνελήφθη, σήμερα (19-06-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινής φυλάκισης ενός έτους, για απάτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Αθλητισμός για λίγους από το Δήμο ... με μηδενικό σχεδιασμό

Για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή έδειξε την παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και προτεραιοτήτων γύρω από τα ζητήματα του αθλητισμού στη πόλη.
  Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου έχουν αφεθεί στη τύχη τους.
   Δεν  υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική γύρω από τον αθλητισμό για όλους, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης του Δήμου
  Δεν φτάνει που για σχεδόν 7 χρόνια έχει αφήσει τις αθλητικές τις υποδομές έρμαιο στο καιρό και στο χρόνο, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο βρήκε την ευκαιρία να δείξει πως εν τέλει και ο αθλητισμός, όπως και πολλά άλλα, απλά πελατειακή διαχείριση χρειάζεται.
  Η τοπική Αυτοδιοίκηση εκ του νόμου έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεκάδες Δήμοι λοιπόν σε όλη τη χώρα επιχορηγούν Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία. Εγγράφουν σχετικό κονδύλιο στον προϋπολογισμό τους και ακολουθούν σοβαρές διαδικασίες για την δίκαιη κατανομή των ποσών. Δεν χρειάζεται η Δημοτική Αρχή να ανακαλύψει την Αμερική ούτε να γίνουν μαθητευόμενοι μάγοι.
  Η κατ’ αυτόν το τρόπο επιχορήγηση 3 ιστορικών αθλητικών σωματείων με €16.000 αποτελεί σκάνδαλο που βαρύνει σύσσωμη την Δημοτική Αρχή και όλους όσους ανέχονται να λειτουργεί ο Δήμος με τέτοιο τρόπο.  Καλούμε το Δήμο επιτέλους να επιδείξει την δέουσα σοβαρότητα απέναντι στο θεσμό αλλά και στους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
  Να καθιερώσει αντικειμενικά κριτήρια για την επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων. Είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση σωματείων που ασκούν όντως ουσιαστικό και παραγωγικό κοινωνικό αθλητικό έργο. Σωματεία που δεν είναι σωματεία σφραγίδες, με καταστατικά, αναγνωρισμένα από οικείες ομοσπονδίες και τη ΓΓΑ, που έχουν ταμειακούς προϋπολογισμούς και απολογισμούς και δεν λειτουργούν κερδοσκοπικά.
  Να αναπτύξει ο Δήμος στρατηγικό σχεδιασμό, που γιατί όχι, να απαιτεί ισχυρότερη ενίσχυση π.χ. του ναυταθλητισμού σε μια λογική ενίσχυσης της παραλίμνιας αθλητικής δραστηριότητας, ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού και των αθλημάτων που μπορούν να τον υποστηρίξουν. Αλλά τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από λογική δημοσίων σχέσεων και το ψηφοθηρικού πελατολογίου.
  Επειδή ο Δημοτική Αρχή δείχνει να μην θέλει να καταλάβει, καλούμε άμεσα όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης να προχωρήσουν σε αιτιολογημένες αιτήσεις επιχορήγησής τους από το Δήμο. Αν η Δημοτική Αρχή δε θέλει να κάνει δουλειά για να μοιράζει χρήματα κατά το δοκούν .. ας αναγκαστεί τουλάχιστον να το αιτιολογήσει και να το εξηγήσει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης αλλά και όσους χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης του Δήμου!

Ιωάννινα: Συνελήφθη 66χρονος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 60χρονου

Συνελήφθη, την Κυριακή (18-06-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 66χρονος ημεδαπός, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 60χρονου στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής στα Ιωάννινα, ο 66χρονος αφού διαπληκτίστηκε με 60χρονο ημεδαπό, στη συνέχεια τον τραυμάτισε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
 Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοχρησίας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις για κατοχή μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλεται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντόπισαν και συνέλαβαν 57χρονο αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και την 48χρονη αλλοδαπή συνοδηγό του για κατοχή μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν με χρήση κινητής μονάδας X-RAY και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ-ΕΛ.Α.ΚΤ., στο ανωτέρο όχημα τύπου CAMPER, σε δύο (02) ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες κάτω από τις σανίδες του κρεβατιού που βρίσκονταν πάνω από τη θέση του οδηγού, δύο (02) ξύλινα κιβώτια κλεισμένα αεροστεγώς με φύλλα πίσσας, τα οποία περιείχαν πιθανόν ηρωίνη, συσκευασμένη σε σαράντα οκτώ (48) νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και τετρακοσίων οκτώ γραμμαρίων  (25.408kgr).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός του, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός διωκόμενος για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη χθες (18.06.2017) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Νάξου – Κυκλάδων, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Έρχονται τα πρώτα δώρα για τα POS και το πλαστικό χρήμα

Από τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα δώρα στα χέρια των φορολογουμένων και καταναλωτών που κάνουν τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα.
Να σημειωθεί ότι οι παλαιότεροι σχεδιασμοί για να κληρώνονται στις λοταρίες αυτοκίνητα και άλλα είδη πολυτελείας, έχουν προ πολλού ακυρωθεί υπό το βάρος των οικονομικών συνθηκών.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ως δώρο ότι κάθε μέρα 50 συνεπείς φορολογούμενοι, που θα κληρώνονται, θα κάνουν δωρεάν τις αγορές που θα πραγματοποιούσαν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής για αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος, θα μπαίνουν απευθείας στην κλήρωση για δωρεάν αγορές. Δηλαδή, ένας καταναλωτής που πραγματοποιεί με πλαστικό χρήμα αγορές αξίας 40 ευρώ, το τερματικό POS θα του δίνει έναν συντελεστή που θα σημαίνει ότι μπορεί να κάνει αγορές 80 ευρώ.
Ενώ μια φορά την εβδομάδα, θα γίνεται μια κλήρωση και θα δίδονται δωροεπιταγές 500 – 1000 ευρώ στους τυχερούς που θα κληρώνονται.

Η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα και δεν θα χρειάζεται ο καταναλωτής να στέλνει με SMS τον αριθμό της απόδειξης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Το μπότοξ «μπαίνει στο παιχνίδι» της σεξουαλικής δυσλειτουργίας – Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

Πολλοί τη θεωρούν απλά ένα καλλυντικό, που λειαίνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο, με το να παραλύει τους «κρυμμένους» μύες. Αλλά η αλλαντοτοξίνη, το γνωστό botox, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. 
Τα τελευταία χρόνια οι γιατροί έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διάφορων ιατρικών καταστάσεων, όπως για τις ημικρανίες, για την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, την υπερβολική εφίδρωση, ακόμη και για τον στραβισμό. 
Όμως η αποτελεσματικότητά του φαίνεται πως δεν εξαντλείται σε αυτά. Μπορεί να αποτελέσει το νέο «θαυματουργό» φάρμακο για τους άνδρες που έχουν προβλήματα στύσης, σύμφωνα με διεθνή κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας, στην οποία συμμετέχει και η ιατρική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Του λόγου το αληθές κατέδειξαν, ήδη, δύο μικρές πιλοτικές μελέτες, που διενήργησαν οι γιατροί του ιατρικού γκρουπ International Andrology (IA) - πρόεδρος της οποίας είναι ο ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης - σε συνεργασία με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καΐρου. Στην Ελλάδα το Ανδρολογικό Ινστιτούτο είναι μέλος του International Andrology.
Όπως ανακοινώθηκε, το International Andrology, με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο, έχει ξεκινήσει μεγάλη κλινική δοκιμή και βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία, η οποία θα αποκαταστήσει τη σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων ανδρών, που υποφέρουν σιωπηλά, δυστυχείς για την ερωτική τους ζωή...