Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Έρχονται τα πρώτα δώρα για τα POS και το πλαστικό χρήμα

Από τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα δώρα στα χέρια των φορολογουμένων και καταναλωτών που κάνουν τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα.
Να σημειωθεί ότι οι παλαιότεροι σχεδιασμοί για να κληρώνονται στις λοταρίες αυτοκίνητα και άλλα είδη πολυτελείας, έχουν προ πολλού ακυρωθεί υπό το βάρος των οικονομικών συνθηκών.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ως δώρο ότι κάθε μέρα 50 συνεπείς φορολογούμενοι, που θα κληρώνονται, θα κάνουν δωρεάν τις αγορές που θα πραγματοποιούσαν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής για αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος, θα μπαίνουν απευθείας στην κλήρωση για δωρεάν αγορές. Δηλαδή, ένας καταναλωτής που πραγματοποιεί με πλαστικό χρήμα αγορές αξίας 40 ευρώ, το τερματικό POS θα του δίνει έναν συντελεστή που θα σημαίνει ότι μπορεί να κάνει αγορές 80 ευρώ.
Ενώ μια φορά την εβδομάδα, θα γίνεται μια κλήρωση και θα δίδονται δωροεπιταγές 500 – 1000 ευρώ στους τυχερούς που θα κληρώνονται.

Η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα και δεν θα χρειάζεται ο καταναλωτής να στέλνει με SMS τον αριθμό της απόδειξης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.