Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Γιορτή ποδοσφαίρου την Κυριακή στους «Ζωσιμάδες» με γενική είσοδος 10 ευρώ (ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 14/04-19:00)

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με επίσημη ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για την 28η αγωνιστική ημέρα και κάνει γνωστή την έναρξη της κυκλοφορίας των εισιτηρίων για τη Κυριακάτικη αναμέτρηση (7 μ.μ.).
Γενική είσοδος με 10 ευρώ θα ισχύσει εναντίον της Κέρκυρας, στο τελευταίο εντός έδρας ματς του ΠΑΣ Γιάννινα για τη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Τα σημεία από τα οποία οι φίλαθλοι μπορούν να τα προμηθεύονται είναι:
Γραφεία ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πανηπειρωτικό):
Τηλ. Επικοινωνίας: 2651070340
Σάββατο 13-04-2013 από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
Blue Vayeros (Φ. Τζαβέλλα 17): Απογευματινές ώρες μετά τις 18:00, τηλέφωνο επικοινωνίας 2651078103.
Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες" την ημέρα του αγώνα, από τις 11:00 π.μ. μέχρι και την έναρξη της αναμέτρησης.

Τα μεγάλα έργα στους αυτοκινητόδρομους ξεκινούν πριν από το Πάσχα!!!

«ΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Ξεκινούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι τέσσερις μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι δημιουργώντας άμεσα 25.000 νέες θέσεις εργασίας και μεσοπρόθεσμα πάνω απο 60.000 θέσεις εργασίας.
Η επανεκκίνηση των έργων αναμένεται οτι θα συμβάλλει στην αύξηση κατά 1,5% του ΑΕΠ.
Την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης ανακοίνωσαν την επίτευξη της τελικής συμφωνίας με την οποία επιτυγχάνεται η επανεκκίνηση των εδώ και δυο χρόνια παγωμένων έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες της Ολυμπίας Οδού, του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, της Ιόνιας Οδού και του Ε-65.
Η τελική συμφωνία προβλέπει την υλοποίηση σε πρώτη φάση του 80% των έργων με το οποίο θα καλυφθεί το 95% του κυκλοφοριακού φόρτου.
Με τον τρόπο αυτό έως το τέλος του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί:
*ο άξονας Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα (Ολυμπία Οδός)
*ο άξονας Μαλιακός-Εγνατία (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)
*ο άξονας Αντίρριο-Ιωάννινα (Ιόνια Οδός)
*το πέταλο του Μαλιακού και το τμήμα Τρίκαλα-Ξυνιάδα (Ε-65).
Για το μέλλον μετατίθενται τα εξής τμήματα:
*Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού
*Τρίκαλα - Εγνατία και Λαμία-Ξυνιάδα του Ε-65.

Τι αλλάζει στις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων

Η ρύθμιση θα αφορά σε ενυπόθηκα δάνεια κύριας κατοικίας, της οποίας η αντικειμενική αξία δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Πολλά «θολά» σημεία παραμένουν στην επιδιωκόμενη ρύθμιση προβληματικών δανείων, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ρύθμιση θα αφορά μόνο στους ενήμερους δανειολήπτες, δηλαδή σε όσους δεν έχουν καθυστερήσει τη δόση του στεγαστικού τους δανείου πάνω από ένα τρίμηνο.
Όπως ανέφερε υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης μετά από σύσκεψη με τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, όσοι βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο», δηλαδή δεν έχουν πληρώσει τη δόση τους για πάνω από ένα τρίμηνο, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Η ρύθμιση θα αφορά σε ενυπόθηκα δάνεια κύριας κατοικίας, της οποίας η αντικειμενική αξία δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Όσον αφορά, δε, στα εισοδηματικά όρια, φαίνεται ότι θα τεθούν στις 25.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος.
Η βασική κατεύθυνση της ρύθμισης είναι να παρέχει 4ετή περίοδο χάριτος, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν σε αυτό το διάστημα ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους ή κάποιο μέρος του κεφαλαίου. Στον «αέρα» είναι, επίσης, το ύψος του επιτοκίου της σχετικής ρύθμισης, με τη μόνη διαβεβαίωση εκ μέρους του υπουργείου Ανάπτυξης να είναι ότι οι όροι δεν θα είναι χειρότεροι από τους ισχύοντες.

 ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Βατερλώ στα δημόσια έσοδα από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ

«Το Δημόσιο έχασε 300 εκατ. ευρω από τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης»

Βατερλώ στα δημόσια έσοδα από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης  Ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ για την αποτυχία αύξησης των εσόδων με το μέτρο εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης.
Για Βατερλώ κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) αναφερόμενη στα έσοδα  που δεν ήρθαν με την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης  με αυτόν του κίνησης.
Η ανακοίνωση
Η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι σήμερα, με αυτόν του κίνησης, όχι μόνο δεν επέφερε αύξηση των δημοσιονομικών εσόδων, όπως επιδιωκόταν, αλλά αντίθετα τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά, τουλάχιστον κατά 292.000.000 ευρώ, όπως προκύπτει από την κατωτέρω ανάλυση (πίνακες), λόγω της αδυναμίας των καταναλωτών να προμηθευτούν το πετρέλαιο στην περσινή χαμηλότερη τιμή.

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, παρουσιάζει με την συνεργασία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τον Δήμο Βόλου το Ηπειρώτικο έθιμο ''Το Καγκελάρι'', το Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 18:30 στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ και την παραλία του Βόλου

Ένα από τα ιστορικότερα έθιμα της Ηπειρώτικης παράδοσης, που έχει τις ρίζες του, την περίοδο της Τουρκοκρατίας στη χώρα, ''Το Καγκελάρι'', παρουσιάζει η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, με την συνεργασία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τον Δήμο Βόλου, το Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 18:30 στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ και την παραλία του Βόλου.
Συμμετέχουν, πολιτιστικοί Σύλλογοι από την Ήπειρο, αποδημικοί Σύλλογοι  και Αδελφότητες της  Αττικής και το 2ο Γυμνάσιο Άρτας που επιπλέον θα παρουσιάσει και δρώμενα της περιοχής Ξηροβουνίου και Αμμοτόποτου Άρτας.
Με την ολοκλήρωση της παράστασης θα ακολουθήσει έξοδος των χορευτικών συγκροτημάτων στην παραλία του Βόλου, όπου και εκεί θα αναβιώσουν το παραδοσιακό ηπειρώτικο έθιμο-χορό  με την συνοδεία παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας.
Η είσοδος στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ θα είναι ελεύθερη.
Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας καλεί τους Ηπειρώτες της περιοχής, αλλά και όλους τους Βολιώτες να παραστούν στην παραλία του Βόλου και να απολαύσουν το παραδοσιακό δρώμενο.
Δείτε ένα βίντεο από το Καγκελάρι, έτσι όπως χορεύεται στη Ροδαυγή της Άρτας.

Διευρυμένο μέτωπο κατά της ΕΟΖ στο Πωγώνι

Σε εξέλιξη η καμπάνια αντίθεση από κατοίκους
«Όχι» και από Ανεξάρτητους Έλληνες και Οικολόγους Πρασίνους οι οποίο προτείνουν κα δημοψήφισμα
Την αντίθεσή τους στη λειτουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή του Πωγωνίου δημοσιοποίησαν για ακόμα μία φορά κάτοικοι και φορείς της περιοχής, μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας την Τετάρτη το βράδυ. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών.
Πέρα από την εκδήλωση, προστέθηκαν και πολιτικές δηλώσεις από δύο κόμματα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τους Οικολόγους Πράσινους.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, βρέθηκε στα Γιάννενα και μετείχε στην εκδήλωση.
Όπως δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που και εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμβάλλαμε αποφασιστικά στο μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο Δήμος Πωγωνίου για την επιχειρούμενη δημιουργία ΕΟΖ σε αυτή τη σημαντική περιοχή της Ηπείρου.
Τα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σε συνδυασμό με τους εδώ απεσταλμένους της μερκελικής κομαντατούρ, όπως ο Φούχτελ ή ο Ράιχενμπαχ, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βρουν εφαρμογή σε μία γη που έχει αποδόσει-μέσα σε όλα- και τους σημαντικότερους Έλληνες πατριώτες και ευεργέτες. Η Ήπειρος δεν θα γίνει ούτε Πακιστάν ούτε ινδική τενεκεδούπολη.
Και αυτό που λέω ισχύει ακόμα περισσότερο για την περιοχή της Θράκης καθώς εκεί είναι γνωστές οι ορέξεις των Τούρκων «επενδυτών» και των Γερμανών τραπεζιτών, που θέλουν με το φτηνό εργατικό δυναμικό από τα εκεί κέντρα των λαθρομεταναστών, να κοσσοβοποιήσουν όλη την περιοχή».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου από την πλευρά τους «αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα του θέματος», ζητάνε:
- Την διενέργεια δημοψηφίσματος στους 4 νομούς της Ηπείρου για την ΕΟΖ Πωγωνίου, η οποία εάν χωροθετηθεί άρδην θα αλλάξει τον προσανατολισμό ολόκληρης της οικονομίας της περιοχής σε βιομηχανική κατεύθυνση και θα διασαλεύσει την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη.
- Τη δημοσιοποίηση της πολιτικής θέσης, όλων των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων των 4 νομών της Ηπείρου, υπέρ ή κατά στο επίμαχο ζήτημα, όπως ενδεχομένως θα τους τεθεί από την Ομάδα Πρωτοβουλίας κατά της ΕΟΖ Πωγωνίου.
Η συζήτηση
Για το θέμα τώρα των ΕΟΖ στην Ελλάδα προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μία υποχώρηση της δημόσιας συζήτησης. Παρά τις εκτιμήσεις όμως ότι το θέμα δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ελλάδα καταγράφονται και υποστηρικτές των ΕΟΖ και κινήσεις που υποδηλώνουν ότι το θέμα διατηρείται στο προσκήνιο. Η αρνητική διάθεση που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης από παραδείγματα διαφόρων τύπων Ζωνών στην Ασία κυρίως, αποτελεί προφανώς ανασταλτικό παράγοντα για κάθε επίσημη τοποθέτηση από μεριάς του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από ‘κεί και πέρα, η συζήτηση θα αναζωπυρωθεί στο βαθμό που θα υπάρξουν και επίσημες τοποθετήσεις από την κυβέρνηση.

ΕΛΕΟΥΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη 61χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τέσσερις (4) παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (11-04-2013) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 61χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 61χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 25, 38, 32 και 30 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος των δύο παράνομων μεταναστών εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης,
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και ένα παραποιημένο διαβατήριο Αλβανίας κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

32η αγωνιστική την Κυριακή 14 Απριλίου, εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου (Καλπάκι - Πρωτόπαπα 14/04-16:00), εντός έδρας και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πωγωνάτος - Ζωοδόχος 14/04-16:00), εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Καμποχωρίων - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 14/04-16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00  μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ -ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00  μ.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΖΩΟΔΟΧΟΣ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κυριακή 14 Απριλίου 2013 
Αμπελόκηποι -  Δαβάκης (10:30)    
Ασβεστοχώρι -  Αμφιθέα (15:00)    
Αγία Μαρίνα -  Περίβλεπτος (16:00)    
Καλπάκι -  Πρωτόπαπα (16:00)    
Σταυράκι -  Θύελλα Ελεούσας (16:00)    
Νησί -  Περιστέρι (16:00)    
ΠΑΟ Κόνιτσας -  Πανφρουριακός (16:00)    
Πωγωνάτος -  Ζωοδόχος (16:00)    
Α.Ε. Καμποχωρίων -  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (16:00)    

Όλες οι αλλαγές για τις άδειες οδήγησης

Τι αλλάζει στο νομικό πλαίσιο
Τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για τις κατηγορίες και τη διάρκεια ισχύος των αδειών οδήγησης, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ειδικότερα οι αλλαγές είναι οι εξής:
Μειώνονται τα χρηματικά ποσά για την αρχική χορήγηση (από 110 € σε 90 €), ανανέωση (από 90 € σε 70 €) και έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, καθώς και για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (από 70 € σε 40 €). Επίσης, με σκοπό τη μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ορίζεται ότι η αμοιβή για την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση καταβάλλεται από τους πολίτες απευθείας στους γιατρούς και όχι μέσω των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, όπως ισχύει σήμερα.
Τροποποιούνται τα άρθρα 94 και 95 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2006/126/ΕΚ, προκειμένου να εισαχθούν οι νέες κατηγορίες αδειών οδήγησης συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας των μοτοποδηλάτων (ΑΜ). Επίσης ορίζεται η ισχύς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης με διάρκεια  τα δεκαπέντε έτη (μοτοσυκλέτες, κατηγορία Β' οδήγησης) που θα ανανεώνονται μετά από ιατρικές εξετάσεις.

Public Issue: Προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή προηγείται η ΝΔ με 28,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων:
ΝΔ: 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
Χρυσή Αυγή: 11%
ΠΑΣΟΚ: 8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,5%
ΚΚΕ: 5%.
 Σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 2%.
Μειωμένα είναι και τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 45% (41% στο Βαρόμετρο Μαρτίου) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 43% (44% στο Βαρόμετρο Μαρτίου).
 Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά με 41%. Ο κ. Τσίπρας παίρνει 26%, ενώ τον κανέναν επιλέγει το 31% .
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει η ΝΔ (-7) και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ (-5), το ΠΑΣΟΚ (-3), το ΚΚΕ (-2). Το μόνο κόμμα που έχει αυξημένα ποσοστά είναι η Χρυσή.

Άτοκες δόσεις προ των πυλών για οφειλές στη ΔΕΗ

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης για τους μικρούς και ευάλωτους οικιακούς καταναλωτές προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου.
Τουλάχιστον σε τέσσερις από δύο δόσεις που ισχύουν σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», να καταβάλλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τη ΔΕΗ οι εν λόγω καταναλωτές.

Έρχονται φορο-έλεγχοι «made in USA»

Ετοιμάστηκε τελικά η υπουργική απόφαση για τη διενέργεια αμερικανικού τύπου φορολογικών ελέγχων, η οποία εκκρεμεί πάνω από έναν χρόνο, μετά τις αφόρητες πιέσεις της Τρόικας υπό την παρουσία της στην Αθήνα.
Μάλιστα το κείμενο της απόφασης, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων με τους οποίους θα προσδιορίζεται το εισόδημα βάσει έμμεσων τεχνικών, όπως είναι ο υπολογισμός δαπανών με πιστωτικές κάρτες ή το ύψος των καταθέσεων των φορολογούμενων, είναι πλέον έτοιμο και πρόκειται σήμερα ή το αργότερο αύριο να υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, σύμφωνα με το www.capital.gr .
 Η θέσπιση των έμμεσων τεχνικών προσδιορισμού του εισοδήματος των φορολογούμενων που ελέγχονται θεσπίστηκε με διάταξη σε φορολογική νομοσχέδιο η οποία ψηφίστηκε πριν από 14 μήνες. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, που συντάχθηκε υπό τις οδηγίες του αρμόδιου για τη φορολογική διοίκηση τεχνικού κλιμακίου της Tρόικας, το εισόδημα του φορολογούμενου θα μπορούσε να προσδιοριστεί με βάση έμμεσες τεχνικές ελέγχου, όπως είναι το ύψος της περιουσίας του ή οι δαπάνες του και οι καταθέσεις του.