Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ιόνια Οδός: Νέο βίντεο με τη νέα διαδρομή από το Αντίρριο στη Μακύνεια και από την Καλαβρούζα στο Ευηνοχώρι

Η Ιόνια Οδός προχωρά με γοργούς ρυθμούς και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το Αντίρριο έως και το τούνελ της Μακύνειας η άσφαλτος έχει στρωθεί και στη συνέχεια από το εργοτάξιο της Κάτω Καλαβρούζας μέχρι και το τούνελ του Μεσολογγίου.
Εμείς ακολουθήσαμε την διαδρομή μέχρι και το Ευηνοχώρι και με το παρακάτω βίντεο σας παρουσιάζουμε την κατάσταση του νέου δρόμου.
 
 ΠΗΓΗ: www.Nafpaktianews.gr

«Ταφόπλακα» στην Μεταλλουργική!

Πλήγμα για το ακριτικό Πωγώνι  

Η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε χθες τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα μετάταξης στους εναπομείναντες υπαλλήλους της

Την υπογραφή της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη φαίνεται πως θα έχει η «ταφόπλακα» που θα μπει στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, η οποία λειτουργεί στο Κεφαλόβρυσο και είναι η μοναδική στο είδος της σε όλη την Ελλάδα!
Με τροπολογία που κατέθεσε χθες στο Νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή, δίνει τη δυνατότητα μετάταξης του προσωπικού της Μεταλλουργικής σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αν φύγουν οι υπάλληλοι, σταματά η λειτουργία της Βιομηχανίας και το «λουκέτο» θα είναι το επόμενο βήμα.
Σοβαρό το πλήγμα
Το πλήγμα απ’ το κλείσιμο της Μεταλλουργικής θα είναι μεγάλο όχι μόνο για το Κεφαλόβρυσο όπου έχει τις εγκαταστάσεις της αλλά και για ολόκληρη την ακριτική περιοχή του Πωγωνίου που μαραζώνει οικονομικά.
Εξάλλου, η Μεταλλουργική  αποτελεί τη μοναδική βιομηχανική μονάδα αυτού του είδους και την τελευταία που λειτουργεί στην παραμεθόριο με εργαζόμενους ντόπιους, οι οποίοι παραμένουν έτσι στον τόπο τους.
Με άλλα λόγια, επιτελεί κι εθνικό έργο σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Υπάρχει ελπίδα

Όσο υπάρχουν έντιμοι δικαστές, υπάρχει ελπίδα!
Κάποιος νέος άνεμος,  έστω και ελαφρύς, φαίνεται να  φυσάει, στο  χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Αφορμή για αυτή την αισιόδοξη  διαπίστωση, είναι  μια σημαντικότατη απόφαση  του μονομελούς πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων που  αφορά τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (  σε μερικούς Δήμους, αυτός ο χώρος είναι πραγματικό  θερμοκήπιο διαφθοράς). 
Η  απόφαση του δικαστηρίου,  ήταν ένα μικρό ρήγμα στη διαπλοκή και  έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους τους Δημάρχους, που θέλουν να το παίξουν χουβαρδόπαιδα, όχι με τα δικά τους τα λεφτά, αλλά με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και με την περιουσία του Ελληνικού  Δημοσίου!  
Μια δίκαιη δικαστική απόφαση δίνει, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, δίνει κουράγιο στον κόσμο. (Ισχύει και το αντίστροφο βέβαια:
Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ειδικά σε θέματα δημόσιου συμφέροντος, δίνει δύναμη,  δίνει αέρα, στους δικαστές, και τότε  υπάρχει ελπίδα!).
Περί τίνος πρόκειται: Πριν κάτι χρόνια, το 2009, πρόεδρος  στην “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα” Δ.Κ. Πωγωνιανής, ήταν ένα φεγγάρι ο κ. Κουκουλάρης,  (νυν αντιδήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου, και σήμερα δεξί χέρι του κ. Καψάλη)!
Ο παραπάνω κύριος θέλησε να κάνει ένα μικρό δώρο  σε ένα δικό του άνθρωπο. Να του χτίσει ένα μαντρότοιχο μήκους  25 μέτρων-στοίχισε 9.000 (εννέα χιλιάδες) ευρώ- και να του χαρίσει και λίγο κοινοτικό δρόμο!  Μικροπράγματα! Ο αποδέκτης ,αυτός που δέχτηκε το μικρό αυτό δώρο, δεν είναι και από τους πιο φτωχούς του χωριού. Κατάντια!

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πολικό ψύχος και χιόνια

Η  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τα δυτικά και με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Τα φαινόμενα, θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αλλά από την Τρίτη ο καιρός θα χαλάσει και πάλι με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις.
Αναλυτικά:
Για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά της κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.
2. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.

3. Για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου αναμένονται, Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Ο Μπάμπης Νταλάκας προανήγγειλε την αποχώρησή του από το τιμόνι του Αγροτικού Αστέρα

Ο προπονητής  του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά κ. Μπάμπης Νταλάκας προανήγγειλε την αποχώρησή του από το τιμόνι της ομάδας, μετά το ματς του Σαββάτου με την Κόντσικα για την 11η αγωνιστική της Β΄ Ερασιτεχνικής.
Ο τεχνικός της ομάδας του Παρακάλαμου σε δήλωση του σημειώνει ότι αποχωρεί σαν φίλος και εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η αποχή ορισμένων παικτών από τις προπονήσεις και η χαλάρωση που διέκρινε τελευταία στην ομάδα.
Αναλυτικά η δήλωση αποχώρησης του κ. Μπάμπη Νταλάκα:
«Αποχωρώ σαν φίλος από την ομάδα που έχω αναλάβει από τον Ιούνιο του 2015. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας είχα δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες στιγμές. Μπορώ να πω ότι οι ευχάριστες ήταν πολύ περισσότερες. Και αυτό οφείλεται στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους διοικούντες. Πέρσι διεκδικήσαμε την άνοδο μέχρι την τελευταία αγωνιστική η οποία χάθηκε από δικά μας λάθη. Φέτος είμαστε μέσα στους στόχους και αντικειμενικά είμαστε μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Δεν είμαστε στην πρώτη θέση λόγω ατυχίας αλλά με βάση την ποιότητα των ποδοσφαιριστών η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.
Επειδή όμως κάθε χρονιά είναι διαφορετική και εγώ σαν προπονητής έχω θέσει υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου και την ομάδα διαπιστώνω ότι με προσωπικούς ηρωισμούς του προπονητή, κάποιων παικτών και κάποιων παραγόντων δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή η αλλαγή κατηγορίας.
Πιο συγκεκριμένα:
α) Δεν μπορώ να είμαι προπονητής μιας ομάδας που πέντε έξι βασικοί παίκτες δεν κάνουν ποτέ προπόνηση αν και η διοίκηση προσπαθεί είναι συνεπής απέναντί τους.
β) Στηρίχθηκα σε τέσσερα πέντε παιδιά από το χωριό τα οποία εμφανίζονται στο γήπεδο όποτε αυτά θέλουν ή δεν εμφανίζονται ποτέ αν και αγωνίζονται.
γ) Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση, αν και κάνει τεράστια προσπάθεια, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί παρ’ ότι αρκετοί φίλαθλοι στήριξαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα.
δ) Διακρίνω μια συνεχή χαλάρωση σε όλους τους τομείς και αυτό δεν εγγυάται τη βελτίωση της απόδοσης της ομάδας.
ε) Την αυτοκριτική μου την έχω κάνει δημόσια αρκετές φορές και στα αποδυτήρια αλλά και στους διοικούντες αλλά βλέπω ότι οι ευθύνες στο τέλος έρχονται όλες πάνω μου γιατί τα λόγια και η θεωρία είναι πολύ διαφορετικά από τις πράξεις. Για να έχεις όμως ευθύνες πρέπει όλοι οι άλλοι να είναι εντάξει απέναντί σου.
στ) Δεν μπορώ να ζω σε μια κατάσταση που ανησυχώ για την κάθε μέρα που ξημερώνει και προκύπτουν καθημερινά προβλήματα και απουσίες ποδοσφαιριστών. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν υπήρχε περίπτωση να λείπω από την προπόνηση και να μην το γνωρίζει ο προπονητής μου ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία αγωνιζόμουνα. Άρα λοιπόν τίθονται άλλα ζητήματα και πολύ περισσότερο ζητήματα σεβασμού, διάθεσης και θυσίας.
ζ) Ο πρωταθλητισμός θέλει προσήλωση, προπόνηση, πάθος, διαχείριση, επιμονή, διάρκεια, προγραμματισμό και στοχοθεσία. Θέλει μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται όλοι οι ποδοσφαιριστές και να πεισμώνουν έτσι ώστε να επιστρέψουν στις επιτυχίες.
η) Στον Παρακάλαμο έκανα φίλους και αγάπησα την ομάδα πολύ περισσότερο απ’ ότι θα περίμεναν μερικοί. Και αυτοί που έζησαν από κοντά την ομάδα το αναγνωρίζουν. Χάρηκα ιδιαίτερα που ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ο Ρομέο Ζότα, αγωνίζεται πλέον στην Κ17 του Παναιτωλικού και το μέλλον και ο χρόνος είναι δικά του. Γνωρίζουν λοιπόν όλοι τη δική μου συμβολή στην εξέλιξη αυτή που τιμά το σωματείο.

θ) Τέλος, όταν αποχωρώ από μια ομάδα θέλω να αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι αφήνοντας πίσω έργο, καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές και τους διοικούντες. Ιδίως να κοιτώ τους ποδοσφαιριστές στα μάτια και να μην κάνω τα χατίρια των παραγόντων. Πιστεύω ότι ένας προπονητής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Αν δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό καλό να είναι να αποχωρεί γιατί ύστερα χάνονται εντελώς οι ισορροπίες!!

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο καιρού,  σύμφωνα με το οποίο αύριο Σάββατο από τα Δυτικά προβλέπεται επιδείνωση καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων-Δήμων-πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τηλεμαραθώνιος αγάπης για την Κιβωτό του Κόσμου από την ΕΡΤ, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 η ΕΡΤ και η Κιβωτός του Κόσμου διοργανώνουν τηλεμαραθώνιο αγάπης και στήριξης για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο πατήρ Αντώνιος και η Κιβωτός του Κόσμου, επί 19 συνεχόμενα χρόνια στηρίζουν τη μητέρα, το παιδί και άπορες οικογένειες που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη.
Από το πρωί της 28ης Νοεμβρίου οι ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ θα αφιερώνουν χρόνο στην Κιβωτό του Κόσμου, όπου ο π. Αντώνιος και οι εκπρόσωποι της Κιβωτού θα ενημερώνουν τους συνανθρώπους μας για το πολύπλευρο, φιλανθρωπικό μας έργο.
Ταυτόχρονα θα γίνεται προβολή του αριθμού ενίσχυσής μας, 19828 (2,48 €/κλήση ή μήνυμα) από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με γιορτινή εκπομπή για την Κιβωτό του Κόσμου στο βραδινό πρόγραμμα της ΕΡΤ (22:00 με 01:00).

Συντονιστείτε όλοι και στηρίξτε τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου σε Αθήνα, Πειραιά, Χίο και Πωγωνιανή με μία κλήση ή μήνυμα στο 19828 (2,48 €/κλήση ή μήνυμα).

Ο Δήμος Πωγωνίου βραβεύει για την προσφορά του το συντοπίτη του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Γρ. Φούσα


Ο Δήμος Πωγωνίου-Παρακάλαμος αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό στο οδοιπορικό υγείας και πρόληψης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη. 
Δεκαέξι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, με συντονιστή τον Στέφανο Γρ. Φούσα, Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας επωμίστηκαν την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων και έδωσαν οδηγίες σε ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής Πωγωνίου που ζήτησαν τη βοήθειά τους. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Βόβας Γεώργιος, καρδιολόγος, Ζαχαρή Αθηνά, ψυχίατρος, Καλογεράς Δημήτριος, χειρουργός ουρολόγος, Κίτσου Παρασκευή, χειρουργός οδοντίατρος, Λάμπρη Ευαγγελή, παθολογοανατόμος, Νάστος Νικόλαος, μαιευτήρας-γυναικολόγος, Παπανικολάου Γεώργιος, χειρουργός οδοντίατρος-περιοδοντολόγος-εμφυτευματολόγος, Παππάς Θάνος, παιδίατρος, Πότσης Θωμάς, καρδιολόγος, Ρούντου Βάια, χειρουργός οφθαλμίατρος, Στεφανάκη Ευθαλία, αλλεργιολόγος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Τασολάμπρου Χρυσούλα, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος, Τσαγκαλίδου Ευγενία, ειδ. Καρδιολόγος, Τσίμαρης Δημήτριος, χειρουργός ορθοπεδικός και Σταύρου Σταύρος, μεταπτυχιακός ερευνητής. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Πωγωνίου, η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου, ο Αθλητικός Όμιλος Παρακαλάμου και ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά ευχαρίστησαν όλους τους ομιλητές και απένειμαν τιμητική πλακέτα στον συντοπίτη τους καθηγητή Καρδιολογίας για την «πολύτιμη προσφορά του στην περιοχή», δια χειρός του  Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του τιμωμένου, αποκαλώντας τον «αεικίνητο και ακαταπόνητο Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και παράδειγμα προς μίμηση για την ανιδιοτελή προσφορά του τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα, στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, στους απόδημους της Αυστραλίας και της Αμερικής  και στο Δήμο Πωγωνίου».

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 16:30 μ.μ. στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 30 η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη & ώρα 16.30 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της
ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΘΕΜΑΤΑ
1. Εισήγηση Ο.Ε. Δήμου Πωγωνίου προς το Δ.Σ. για την επιβολή τελών, δικαιωμάτων & εισφορών ( άρθρο 72 παρ. 12 Ν. 3852/10) για το έτος 2017.
2. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης μικρών έργων Δήμου Πωγωνίου.
3. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Άρτα: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός που μετέφερε ηρωίνη, με σκοπό την διακίνησή της

Κατασχέθηκαν -45,68- γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (24.11.2016) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή - μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 42χρονο και σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, απέρριψε στο έδαφος μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (40,7) γραμμαρίων.
Το ανωτέρω όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, όπου και συνελήφθη ο προαναφερόμενος.
Στην κατοχή του 42χρονου και μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τα παρακάτω:
μία συσκευασία που περιέχει ηρωίνη, βάρους (4,98) γραμμαρίων
αντικείμενα με υπολείμματα ηρωίνης
το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ
ένα κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

11η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Κόντσικας 26-11-16/15:00 ), εκτός η Αναγέννηση (Π.Α.Ο. Ιωαννίνων-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 27-11-16/13:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Π.Α.Ο. Κόνιτσας 27-11-16/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 13:00

Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00  

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ
 
Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (13:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)  

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)   

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί διαρρήκτες

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής 
Εμπλέκονται σε δύο διαρρήξεις καταστημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (24.11.2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν καφετέρια στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή, χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της κλοπής, ένας εκ των δραστών επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο ως «τσιλιαδόρος».
Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς από τη συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος δράστης, την 18/19-11-2016 διέρρηξε ζαχαροπλαστείο στα Ιωάννινα, αφαιρώντας από το εσωτερικό του καταστήματος χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή των δραστών μέρος των κλοπιμαίων καθώς και διάφορα μέσα τέλεσης κλοπών (γάντια, λίμα) ενώ επίσης κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της διάπραξης των κλοπών και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Συλλυπητήρια στο μέλος της διοίκησης Παντελή Γιοβάνη για τον αδόκητο χαμό του αδελφού του Χαράλαμπου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά με ανακοίνωση του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στο μέλος της διοίκησης Παντελή Γιοβάνη για τον αδόκητο χαμό του αδελφού του Χαράλαμπου ο οποίος επί πολλά χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας.
H ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Η Διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στο μέλος της ομάδας Παντελή Γιοβάνη για τον αδόκητο χαμό του αδελφού του Χαράλαμπου.
Ο Χαράλαμπος Γιοβάνης ήταν επί χρόνια ποδοσφαιριστής στην ομάδα μας και σε μια άτυχη στιγμή "έφυγε" από κοντά μας.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο 18χρονος, την 06-11-2016 στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Μετατάξεις προσωπικού και ανησυχία για την τύχη της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου

Ανησυχία  και αβεβαιότητα για την τύχη της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου, προκαλεί η τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα Όλγα Γεροβασίλη, και αφορά στην δυνατότητα μετάταξης του προσωπικού.
Η τροπολογία χαρακτηρίζεται ως το πρώτο βήμα για να μπει λουκέτο στο εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου, το οποίο τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Η Μεταλλουργική είναι η τελευταία μονάδα που λειτουργεί στην ακριτική περιοχή του Πωγωνίου.
Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο και πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία δίνεται το δικαίωμα της μετάταξης στο προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εταιριών «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ», «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μονοπρόσωπη ΑΕ» και «Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ».

Η μετάταξη θα γίνεται σε υφιστάμενες κενές ή, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, σε συνιστώμενες θέσεις σε υπηρεσίες του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των Δήμων και των Περιφερειών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 9.30

Την Παρασκευή 25-11-2016 και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών των προηγούμενων, από 11-11-2016 και 18-11-2016 συνεδριάσεων.
1. Κατάρτιση αναμορφωμένου σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2017 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατάρτιση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2017 στα πλαίσια έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2017 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
3. Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά», αναδόχου «ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ», μέχρι την 30-03-2017.
4. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», αναδόχου Γεωργίου Μπρουντζά, μέχρι την 31-03-2017.
5. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου», αναδόχου ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε., μέχρι 26-10-2017.
6. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες επισκευής και συντήρηση στο κλειστό κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων», αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη Πολιτικού Μηχανικού ΕΔΕ, μέχρι την 20-12-2016.

Γιάννενα: Επίσκεψη της κας Φώφης Γεννηματά, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Η κα Φώφη Γεννηματά θα επισκεφτεί τη  Δευτέρα 28 Νοεμβρίου τα Ιωάννινα.
Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει είναι:
12:00 μ.μ.: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Γιώργο Καψάλη.
12:30 μ.μ.: Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΠΙΝΔΟΣ».
14:15 μ.μ.: Συνάντηση με Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα στο Δημαρχείο.
14:30 μ.μ.: Συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή και στελέχη του Νομού στο Ξενοδοχείο Dulac.
19:00 μ.μ.: Ομιλία στο ξενοδοχείο Dulac.

Περιφέρεια Ηπείρου: Καθορισμός ημερομηνιών υποβολής δικαιολογητικών και εξετάσεων για ακτινοφυσικούς κ.α.

Μέχρι και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, έχουν οι ενδιαφερόμενοι προθεσμία για υποβολή δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις:
α) ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και
β) ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, τα οποία έχουν καθοριστεί με την αριθ.Υ7α/Γ.Π. οικ.13475/11-2-2014 υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
Α. ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο  Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75,  Γουδί) την ΔΕΥΤΕΡΑ 12-12-2016 και ώρα 10.00π.μ
Β. ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ
Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο  Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75, Γουδή) την ΤΡΙΤΗ  13-12-2016 και ώρα 10.00 π.μ.
Υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις και είχαν γίνει δεκτοί για εξετάσεις κατά τη δημοσίευση του Ν. 4058/2012 και είχαν δοκιμασθεί με επιτυχία έστω και σε ένα μάθημα ή έχουν δοκιμασθεί με επιτυχία σε ένα μάθημα μετά την δημοσίευση του Ν. 4058/2012, δεν θα καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά. Απαιτείται η υποβολή μόνο σχετικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις.
Όσοι υποψήφιοι δεν εμπίπτουν στην προαναφερόμενη κατηγορία υποχρεούνται στην υποβολή νέας αίτησης, μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αυτά έχουν καθοριστεί στην Υ7α/ΓΠ.οικ. 13475/11-2-2014 εγκύκλιό μας.
Αιτήσεις υποψηφίων, που έχουν υποβληθεί μέχρι την δημοσίευση του Ν. 4058/2012 (22-3-2012), δεν ισχύουν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας
4) –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
5) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
6) Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελματιών Υγείας 213-2161523

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr