Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Χειροτονήθηκε ιερέας προσκυνητής της Ιεράς Μονής Σωσίνου

Ένας τακτικός προσκυνητής, τα τελευταία χρόνια,  της Ιεράς Μονής Σωσίνου, χειροτονήθηκε πριν λίγες ημέρες αρχικά διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος.
Πρόκειται για τον δάσκαλο στο επάγγελμα Ιωάννη Φλώρο με καταγωγή από τη Γότιστα, ο οποίος χειροτονήθηκε ιερέας στη Ζάκυνθο από το Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, καθώς πλέον θα υπηρετήσει και θα ιερουργεί στο Ιερό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουζάκα της Ζάμπιας, που ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πρόκειται να υπηρετήσει την Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας.
Ο νέος πρεσβύτερος έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Βελλά, έχει υπηρετήσει για αρκετά χρόνια σε ελληνικά σχολεία της Νότιας Αφρικής.


Φόρτωσαν τα ναρκωτικά στη Θεσπρωτία, τους «τσίμπησαν» στα Διόδια Ελευσίνας

50χρονος Έλληνας βετεράνος  πρώην ποδοσφαιριστής, της δεκαετίας του ΄80 ο ένας από τους συλληφθέντες!!!
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για μεταφορά προς περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών 

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 118 κιλών και 370 γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 13-9-2016 στην Ελευσίνα και στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 49 και 50 ετών, για μεταφορά προς περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αποδόμηση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την μεταφορά προς περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των δύο προαναφερόμενων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μετά την ακινητοποίησή του στο Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -55- συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε παραλάβει από περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών, εκτελούσε χρέη προπομπού, για την αποφυγή ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.
Από τις έρευνες στο αυτοκίνητο και στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -118- κιλών και -370- γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των -2.200- ευρώ
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση απόπλου του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ''VASTERVIK''

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ ''VASTERVIK'' σημαίας Κύπρου, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας των Παρισίων (PARIS MOU), που πραγματοποιήθηκε επί του πλοίου, διαπιστώθηκαν παρατηρήσεις, οι οποίες επέσυραν το μέτρο της κράτησης (detention) αυτού. 
Το πλοίο είχε προγραμματισμένο απόπλου στις 23.30 από το λιμένα Ηγουμενίτσας  για λιμένα Μπρίντιζι Ιταλίας και είχαν εκδοθεί εισιτήρια για τριάντα (30) άτομα και δέκα (10) Ι.Χ.Ε.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, επετράπη πρωινές ώρες σήμερα ο απόπλους του εν λόγω πλοίου,  κατόπιν  επαναεπιθεώρησης, όπου διαπιστώθηκε αποκατάσταση των παρατηρήσεων κράτησης.

ΠΗΓΗ: www.hcg.gr/

Τι θα πάρουν όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ

Από την 1η Αυγούστου 2016 και μέχρι και την 31-12-2019 σε συνταξιούχους που στερούνται την παροχή του ΕΚΑΣ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του Ν. 4387/ 2016 όπως ισχύει, εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα προκειμένου να αντισταθμιστεί η σχετική απώλεια:
1. Σε περιπτώσεις συζύγων συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως και οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ χορηγείται ως έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε έτος για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ. Ως ατομικό εισόδημα θεωρείται: το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.
2. Στις περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που στερήθηκαν πλήρως και οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του Ν. 4387/2016,όπως ισχύει, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή που καταργήθηκε.

3. Από 1-8-2016 έως 31-12-2016, σε όλους όσοι κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του Ν. 4387/2016, όπως ισχύει, απώλεσαν παροχή ΕΚΑΣ ποσού από εκατόν δεκαπέντε (115) ευρώ και άνω μηνιαίως, χορηγείται μηνιαία προπληρωμένη κάρτα ισόποση με το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% της απώλειας.

Λούρος Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες (13-09-2016) το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, κατελήφθη ο 27χρονος να έχει στην κατοχή του κινητήρα από δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί μεσημβρινές ώρες της 08-07-2016 από την πόλη της Φιλιππιάδας.
Ο κλεμμένος κινητήρας κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Σε κλιμα συγκίνησης η κηδεία του Αρτινού δημοσιογράφου Λάμπρου Χαβέλα

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νέα Μάκρη το δημοσιογράφο Λάμπρο Χαβέλα, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή σε τροχαίο σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού.
Συνάδελφοί του με δάκρυα στα μάτια, αμίλητοι και ντυμένοι στα μαύρα είπαν το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο που ξεχώριζε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.
Ανάμεσά τους η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, αλλά και πλήθος δημοσιογράφων που είχαν βρεθεί στο ρεπορτάζ μαζί με τον Λάμπρο Χαβέλα.

Δήμος Πωγωνίου: Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα

Τα ΚΕΠ του Δήμου μας, σας ενημερώνουν ότι  άρχισε  η συγκέντρωση  των Δικαιολογητικών για τη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης:
ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ με απαιτούμενα δικαιολογητικά τα εξής:
1)  Αίτηση δικαιούχου
2)  Αστυνομική Ταυτότητα
3)  Βεβαίωση  Δημάρχου ότι μένει επί διετία στο Δήμο
4)  Αντίγραφο εκκαθαριστικού  σημειώματος φορολογικού έτους 2015
5)  Βιβλιάριο Τράπεζας
6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 του δικαιούχου περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης του τρέχοντος έτους άλλη φορά από την ίδια οικογένεια.
Δικαιούχοι της εισοδηματικής είναι οικογένειες συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών – μελών της Ε.Ε. των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Σύμφωνα με την αριθμ.55283/11443/15-09-2015 εγκύκλιο του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σχετ.2) διευκρινίζονται τα εξής:
Α)  Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.  
Β) Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο «οικογένεια» εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και αγάμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας.
Γ) Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια {για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο (2) μέλη}. 
Δ) Την εισοδηματική ενίσχυση για την οικογένεια στην περίπτωση που ο πατέρας δεν είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αιτείται η μητέρα.
ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ:
Α) 600 ΕΥΡΩ ετησίως εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του οικ. έτους 2016 δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ΕΥΡΩ. 
Β) 300 ΕΥΡΩ ετησίως εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του οικ. έτους 2016 δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ΕΥΡΩ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής τσάντας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής τσάντας που έγινε προχθές (12-09-2016) στη Άρτα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος εμπλέκεται σε κλοπή τσάντας από 70χρονη ημεδαπή πεζή, που έγινε απογευματινές ώρες προχθές (12-09-2016) στην Άρτα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας για τον εντοπισμό συνεργού του 41χρονου δράστη.

Εισαγωγή 10 μαθητριών στη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή

Το Ίδρυμα της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής ανακοινώνει, ότι η Ριζάρειος Χειροτεχνική Σχολή Μονοδενδρίου για το σπουδαστικό έτος 2016 – 2017 προκηρύσσει την εισαγωγή 10 μαθητριών, για την κατάρτισή τους στην υφαντική τέχνη, στην ταπητουργία, στο κέντημα (μηχανής και χειρός), στην κοπτική ραπτική, και σε άλλες μορφές χειροτεχνίας, όπως διακοσμητικών ειδών, ανθοδετικής, ζωγραφικής και κοσμήματος.
Η φοίτηση για τις καταρτιζόμενες είναι διετής.
Υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των καταρτιζομένων με το λεωφορείο της Σχολής από και προς Ιωάννινα.
Για όσες κατάγονται από άλλες περιοχές της Ελλάδος υπάρχει δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας (σίτιση-διαμονή) στο οικοτροφείο της Σχολής Μονοδενδρίου.
Αιτήσεις συμμετοχής καθημερινές και από ώρα 09:00-16:00 έως και την 30/09/2016 στη διεύθυνση:
Ριζάρειος Χειροτεχνική Σχολή Μονοδενδρίου
Μονοδένδρι Ζαγορίου
440 07 Ιωάννινα
Τηλ. 2653071382, 2653071311, 2653071573 & 2653071119

Θανατηφόρο τροχαίο στο 1ο χμ της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων-Κοσμηράς

Σήμερα (14-09-2016) και ώρα 05:30, στο 1ο χμ της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων-Κοσμηράς, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός και επέβαιναν άλλοι δύο ημεδαποί, μία 31χρονη γυναίκα και ένας 48χρονος άνδρας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 31χρονης γυναίκας και ο σοβαρός τραυματισμός των δύο ανδρών.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε σπίτι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως 05-03-2016 σε σπίτι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν ρούχα και ένα κόσμημα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Άρτα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, συναντήθηκε μαζί του την Τετάρτη 7/9/2016 ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία για τα τοπικά ζητήματα, όπως αυτά τέθηκαν στον Αν. Υπουργό και στη διάρκεια της επίσκεψής του.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε εκτενώς το θέμα σχετικά με την κατάργηση των Τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου από τη Δ.Ο.Υ Άρτας και την ένταξή τους στη Δ.Ο.Υ Πρέβεζας.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σε θετική κατεύθυνση την επίλυση του προβλήματος με την επαναλειτουργία των εν λόγω τμημάτων στην Άρτα, προς όφελος των πολιτών της περιοχής μας και της εύρυθμης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Άρτας.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής «Ο Άγιος Βησσαρίων», πανηγυρίζει τον προστάτη του και πολιούχου της γενέτειρας πόλης Άγιο Βησσαρίωνα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 π.μ., στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γρηγορούσας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Πλάκα


Πρόσκληση
Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην καθιερωμένη Αρτοκλασία για τον εορτασμό του προστάτη και πολιούχου της γενέτειρας πόλης μας, του Αγίου Βησσαρίωνα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 π.μ. στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γρηγορούσας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών, (Ταξιαρχών 7, Πλάκα - Μοναστηράκι, κοντά στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά).

Στη συνέχεια ο Σύλλογός μας θα προσφέρει καφέ, άρτο και παραδοσιακές πίτες στα μέλη και τους φίλους του στο καφέ-εστιατόριο «ΤΕΡΙΝΑ-Twister Fresh n΄ Simple» (Καπνικαρέας 35, Πλ. Παλαιάς Αγοράς Αθήνα, Πλάκα-Μοναστηράκι, απέναντι από τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, γωνία Αιόλου και Αδριανού
τηλ. 2103215015.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Τζένη Κωστούση             Πάνος Κώστας

Άρτα: Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (13-09-2016) το απόγευμα στην Άρτα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, ο 23χρονος συνελήφθη, διότι αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, προσπάθησε να διαφύγει πετώντας στο έδαφος δύο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (110,34) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά περισυλλέχθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 23χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Εθελοντική αιμοδοσία της Τοπικής Κοινότητας, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, από 9:00 π.μ. έως 14:00, στο Ιατρείο Παρακαλάμου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου διοργανώνει  εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο Παρακαλάμου  (πίσω από το Δημαρχιακό Κατάστημα) την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, από 9:00 π.μ. έως 14:00.

Με τιμή
Ο πρόεδρος της
Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου

Μπίκας Κωνσταντίνος
Αιμοδοσία καλοκαίρι 2015

Ιόνιας Οδός: Τέλος Νοεμβρίου στην κυκλοφορία το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία


Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η πρώτη παράδοση τμήματος στην Ιόνια Οδό πιθανότατα για το Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς-Αμφιλοχία χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα και για επιπλέον τμήμα.
 Συνεχίζεται η χρηματοδοτική ροή από το Υπουργείο Υποδομών στους αυτοκινητόδρομους με σκοπό τα έργα να προλάβουν να ολοκληρωθούν εν μέρει τον Μάρτιο του 2017 και συνολικά τον Αύγουστο.
 Συγκεκριμένα με 2 αποφάσεις που αφορούν τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το ΥΠΟΜΕΔΙ αποφάσισε:
-εντολή πληρωμής 13.357.143 ευρώ για την πληρωμή του 7ου λογαριασμού για την καταβολή Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 7.2.8 της Σύμβασης παραχώρησης.
-εντολή πληρωμής 42.857.143 ευρώ για την πληρωμή του 8ου λογαριασμού για την καταβολή Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 7.2.8 της Σύμβασης παραχώρησης.
  Επίσης υπήρξε ακόμα μία απόφαση που αφορά τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού καθώς εγκρίθηκε πίστωση ποσού 21.085.240 για την πληρωμή της 15ης τμηματικής Καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου των άρθρων 7.2.5 και 7.2.8 της Σύμβασης Παραχώρησης.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 3 ακόμα "κορδέλες" για την παράδοση σε λειτουργία νέων αυτοτελών τμημάτων στους αυτοκινητόδρομους.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία της Περιμετρικής Καλαμάτας μήκους 11 χλμ που ολοκληρώνει πλήρως τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα.
-Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η πρώτη παράδοση τμήματος στην Ιόνια Οδό πιθανότατα για το Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς-Αμφιλοχία χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα και για επιπλέον τμήμα. Τέλος μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται και η λειτουργία του επόμενου τμήματος της Ολυμπίας Οδού Κιάτο-Ξυλόκαστρο.

Με αριθμό ρεκόρ έκλεισαν οι εγγραφές του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Περισσότεροι από 2.000 δρομείς θα βρεθούν στην εκκίνηση του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων και στους αγώνες των 10 χλμ., 5 χλμ., Μαμά-Καρότσι και Παραλίμνιος Δρόμος για ΑμεΑ το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές έκλεισαν με αριθμό ρεκόρ για την διοργάνωση, με τον αγώνα των 30 χλμ. γύρω από την Παμβώτιδα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς εκκίνηση θα πάρουν στις 9 το πρωί της Κυριακής περισσότεροι από 1000 δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, καθώς υπάρχουν συμμετοχές από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Κύπρο.
Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεν έχουν πληρώσει το αντίτιμο, καλούνται να το καταβάλουν είτε στο Κέντρο Εγγραφών στην οδό Αβέρωφ 4 στα Γιάννενα, είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το αργότερο έως την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η εγγραφή τους δεν θα θεωρείται έγκυρη.
Επίσης, όσοι έχουν καταβάλλει το ποσό συμμετοχής και δεν έχουν λάβει e-mail επιβεβαίωσης, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του αγώνα στο τηλέφωνο 6947786333 ή στο e-mail info@ioanninalakerun.gr
***
Ιατρική κάλυψη με την εγγύηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Υπό την «ομπρέλα» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τίθεται ο φετινός επετειακός Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, που αναβαθμίζεται και σε επίπεδο ιατρικής κάλυψης.
Η οργανωτική επιτροπή του 10ου Γύρου Λίμνης ζήτησε τη συνδρομή του γιαννιώτη προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και θα δώσει και ο ίδιος το παρών την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγώνα των 30 χλμ.
Ο κ. Φούσας και ομάδα καρδιολόγων θα βρίσκονται από τις 8 το πρωί της Κυριακής στο σημείο της εκκίνησης, στην πλατεία Μαβίλη, όπου θα μπορούν να απευθύνονται πριν τον αγώνα όσοι έχουν ερωτήματα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Γύρου Λίμνης θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες.


Από το 2017 η αύξηση εισφορών υγείας για αγρότες και νέους επαγγελματίες

Αγώνα δρόμου για να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα ώστε να εκταμιευθεί εγκαίρως η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ καταβάλλει η κυβέρνηση, καθώς έως τώρα εκκρεμεί η ολοκλήρωση των 13 εκ των 15 δράσεων.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να φέρει στη Βουλή τις διατάξεις για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων της δικής του αρμοδιότητας, που θα επιφέρουν ανατροπές στο ασφαλιστικό καθεστώς χιλιάδων ασφαλισμένων.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, η αύξηση των εισφορών υγείας για όλους τους αγρότες αλλά και τους νέους επιστήμονες στο 6,95% του εισοδήματός τους από 1ης Ιανουαρίου 2017 και η μείωση της έκπτωσης 15% που προβλέφθηκε στον πρόσφατο νόμο για όσους εξαγοράζουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ηπειρώτικη Εστία Παπάγου: "Ηπειρώτικη βραδιά", την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, στο Κηποθέατρο Παπάγου, με την συμμετοχή της κορυφαίας χορωδίας παραδοσιακής μουσικής, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος