Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ιόνια Οδός: Νέα έργα ασφαλτόστρωσης σε επικίνδυνα σημεία του δρόμου

Μία ακόμη σύμβαση για ανακατασκευές ασφαλτοτάπητα με στόχο την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, υπεγράφη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για παρεμβάσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.
Τη σύμβαση για το έργο «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για άρση της επικινδυνότητας» υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νικόλαος Υφαντής ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας.
«Συνεχίζονται οι στοχευμένες παρεμβάσεις που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε άμεσα να αποκατασταθούν οι φθορές που υπάρχουν στο οδόστρωμα και έτσι να μειωθεί κάθε κίνδυνος για τους οδηγούς» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Υφαντής προσθέτοντας πως «σταδιακά θα γίνει η αποκατάσταση και η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα, ακριβώς όπως έχει συμφωνηθεί με τον ανάδοχο».
«Καταφέραμε μετά από πολλές δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης να διασφαλίσουμε πόρους προκειμένου να συντηρήσουμε το πιο δύσκολο, επικίνδυνο και παραμελημένο εθνικό οδικό άξονα στη χώρα. Βασικός μας σκοπός είναι να συντηρήσουμε το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας, αφού προτεραιότητά μας είναι η οδική ασφάλεια των πολιτών. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες συμβάσεις και για ανακατασκευές τμημάτων και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδος» επεσήμανε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Έρχονται 500.000 εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2013

Πώς θα διορθώσετε τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ

 Στην αποστολή 500.000 εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2013 θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την ίδια στιγμή θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να προχωρούν σε διορθώσεις στο Taxisnet.
Σήμερα η διαδικασία αυτή γίνεται μόνον στις ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ωστόσο, από την επομένη εβδομάδα η ηλεκτρονική εφαρμογή διόρθωσης των εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα ενεργοποιηθεί και θα δοθεί προς χρήση στο κοινό.
Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που θα παραλαμβάνει το εκκαθαριστικό ΦΑΠ ο φορολογούμενος θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις μήνες προκειμένου να προχωρήσει στην διόρθωση των λαθών.
Εφόσον διαπιστώνει ότι ορισμένα από τα στοιχεία των ακινήτων, όπως αποτυπώνονται στο εκκαθαριστικό του ΦΑΠ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έχει το δικαίωμα να υποβάλει τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων για το οικείο έτος μέσω του Taxisnet.
Στην τροποποιητική δήλωση που θα υποβάλει θα πρέπει να αναγράφει, στο πεδίο «σημειώσεις φορολογουμένου», τον λόγο για τον οποίο μεταβάλλεται η περιουσιακή του κατάσταση. Επίσης θα πρέπει να αναγράφει τα στοιχεία του αντίστοιχου εγγράφου.


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο

Χθες (02-10-2013) το απόγευμα, στην Πρέβεζα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονη ημεδαπή συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας.
Ο 39χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου, λίγες ώρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Θανάσιμος τραυματισμός 56χρονου κυνηγού στο Λια Θεσπρωτίας

Χθες (02-10-2013) απογευματινές ώρες, τραυματίσθηκε θανάσιμα 56χρονος ημεδαπός κυνηγός, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, σε δασώδη περιοχή στο Λια Φιλιατών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, τετραμελής ομάδα κυνηγών, στην οποία συμμετείχε και ο 56χρονος, μετέβη στην ευρύτερη περιοχή του Λια Θεσπρωτίας, για κυνήγι. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ο 56χρονος βλήθηκε από σκάγια κυνηγετικού όπλου των υπολοίπων κυνηγών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να πέσει σε χαράδρα, ύψους δέκα μέτρων.
O θανών βρέθηκε και ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας.
Οι υπόλοιποι κυνηγοί, οι οποίοι είναι ημεδαποί, ηλικίας 31, 36 και 37 ετών, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ τα κυνηγετικά όπλα κατασχέθηκαν.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου ''Η Τιτάνη'', στα πλαίσια των ''Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης'' καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για το θεατρικό δρώμενο ''μια καθημερινή μέρα στην Ήπειρο'' και την αφιερωμένη στο Μέτσοβο ηπειρώτικη μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσίασε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, στο Άλσος Ν. Σμύρνης

Με την Ηπειρώτικη  μουσικοχορευτική παράσταση που ήταν αφιερωμένη στο Μέτσοβο  και το θεατρικό δρώμενο ''Μιά καθημερινή μέρα στην Ήπειρο'', που παρουσίασε το θεατρικό τμήμα  συμμετείχε και φέτος στις Ιωνικές γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης,  η Ένωση  Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου ''Η Τιτάνη'', την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Ένας Ηπειρώτικος αποδημικός Σύλλογος καταξιωμένος και με προσφορά, τόσο στην τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και της πολυπληθούς Ηπειρωτικής κοινότητας της Αττικής που ξεπερνά τις 700.000 ανθρώπους.

Που πρώτο μέλημα και σκοπός του, από της ιδρύσεως του, είναι η διατήρηση και διάδοση των ηπειρώτικων ηθών και εθίμων, του ηπειρώτικου τρόπου ζωής και σκέψης, αλλά και η ανάδειξη της πλούσιας ηπειρώτικης μουσικής και χορευτικής παράδοσης, που δεν έχει προηγούμενο στον Ελλαδικό χώρο και που οι ρίζες τους είναι στην αρχέγονη ελληνική και βυζαντινή μουσική. Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της συναδέλφωσης , αλληλοβοήθειας και αλληλουποστήριξης των μελών του Συλλόγου, αλλά και όποιου προστρέξει στον Σύλλογο.


Η Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου λειτουργεί δύο χορευτικές ομάδες νέων και ενηλίκων, καθώς και θεατρική ομάδα και οι εκδηλώσεις του είναι ποικίλης ύλης, με σκοπό να αποτελεί πέραν των άλλων, εστία επικοινωνίας και συνεργασίας.
Μέσα στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, που διοργανώνει και στους δύο Δήμους Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, αλλά και που συμμετέχει είτε σε επίπεδο Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, είτε σε επίπεδο άλλων ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων της Αττικής και όλης της χώρας,  έχει εντάξει και την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις των δύο Δήμων και εν προκειμένου στις ''Ιωνικές γιορτές της Νέας Σμύρνης''.

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, πλήθος κόσμου, Ηπειρώτες και μη, κατέκλυσαν τον ειδικό διαμορφωμένο χώρο για την ''μέρα των Ηπειρωτών στις Ιωνικές γιορτές'' 'οπως  λένε οι Νεοσμυρνιώτες παλαιοί κάτοικοι της περιοχής, γνωρίζοντας από το παρελθόν, ότι έχουν να ακούσουν, να δουν και να ευχαριστηθούν από την παράσταση.
Τον Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης με τη συμμετοχή πολλών αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων που λειτουργούν στο Δήμο αυτό. Ακόμη παρέστει αντιπροσωπεία απο τους εκλεγμένους άρχοντες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και αντιπρόσωποι άλλων ετεροδημότικων Συλλόγων που δραστηροποιούνται στους προαναφερόμενους Δήμους.

Ομάδες οικογενειοκρατίας σε ΑΕΙ!

   
 Σε κάποιο από τα μεγάλα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα, έχει γίνει πληθώρα  παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ. ημετέρων. Η οικογενειοκρατία ελέγχει τα πάντα. Αποτελούν κλίκες, ομάδες κρούσης, διαπλοκής, διαφθοράς, απάτης, εκλέγουν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συνδικαλιστές κ.λπ. Χρόνια απολαμβάνουν περίεργη ατιμωρησία, κάλυψη, δρουν ανεξέλεγκτοι,  με ενέργειες κατά του δημοσίου συμφέροντος. 
Έχουν κλειδώσει τα κτίρια (και με αλυσίδες!!!), παρεμποδίζοντας τους εκτός ομάδων κρούσης να εισέλθουν στο γραφεία τους. Δεν στέλνουν τα προσόντα υπαλλήλων στο Υπουργείο «με το έτσι θέλω». Δεν επιτρέπουν εγγραφές πρωτοετών.
Αποτελούν, χρόνια τώρα, δομημένες ομάδες οικογενειοκρατίας, με διαρκή δράση, που αποσκοπεί  στην διάπραξη άνομων πράξεων. Συνθλίβουν τους εκτός οικογενειοκρατίας-ομάδων, αν τους θεωρήσουν εχθρούς για τις πράξεις τους.

Έκκληση στην Κυβέρνηση άμεσα να επεκτείνει την εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων που διαπράττουν επαναλαμβανόμενα εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος σε όλο το Δημόσιο. 

Υπόμνημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας 'Ανω Δερόπολης Β. Ηπείρου ''Οι Σελλοί'', προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών, για την υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών από Αλβανούς πολίτες με την ανοχή και ίσως συμπαιγνία με το Αλβανικό κράτος

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς
Υφυπουργό Εξωτερικών
Κύριο Γεροντόπουλο

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ως εκπροσωπούσα εκατοντάδες χιλιάδες Ηπειρώτες , αλλά και ως έχουσα εις την δύναμή της και βορειοηπειρωτικά σωματεία, τελευταία δέχεται πλειάδα παραπόνων από φορείς και απλούς κατοίκους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Τα παράπονα αυτά εδράζονται επί της μεθοδευμένης εκστρατείας Αλβανών, που τελευταία έχει πάρει την μορφή της χιονοστιβάδας σε πολλά χωριά των μειονοτικών ζωνών, για την υφαρπαγή των περιουσιών τους.

Οι Αλβανοί με τρόπο βίαιο, προδήλως παράνομο και προκλητικό και κατά πάσα περίπτωση, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, εμφανίζονται ως δήθεν απόγονοι τσιφλικάδων, στερούμενοι παντός τίτλου ιδιοκτησίας και προβαίνουν σε προπηλακισμούς και εκδίωξη κατοίκων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τα σπίτια τους και τα κτήματά τους και πάντα ταύτα σε προφανή συμπαιγνία με Αλβανικούς παράγοντες.
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι από έρευνα που έγινε στο αρχείο του Αλβανικού κράτους μέσω δικηγόρου, ουδέν στοιχείο προέκυψε ότι οι καταπατητές ή τυχόν δικαιοπάροχοί τους, είχαν ιδιοκτησία στα μειονοτικά χωριά, όπως ενδεικτικά στο Ραντάτι της Κάτω Δερόπολης, Βοδίνο και Βόδριστα Άνω Δερόπολης Αργυροκάστρου.
Ουδέποτε και από κανέναν μέχρι σήμερα αμφισβητήθηκε η νομή, η κυριότητα και η κατοχή επί των περιουσιών των μειονοτικών χωριών.
Αναμφισβήτητα οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν τους κατοίκους των μειονοτικών χωριών ενωμένους και αποφασισμένους να υπερασπισθούν με κάθε μέσο τη δική τους γη και τα δικά τους σπίτια, στα οποία οι ίδιοι και οι πρόγονοί ως αυτόχθονες κατοικούσαν προ αμνημονεύτων χρόνων.
Προς αποφυγή εκτρόπων ζητούμε κύριε Υπουργέ την δική σας παρέμβαση, η οποία συνίσταται στο να προβείτε στις δέουσες ενέργειες και ει δυνατόν σε όλες εκείνες τις προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο για την προστασία των περιουσιών των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Δεδομένου μάλιστα ότι η προστασία αυτή προβλέπεται τόσο από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες όπως αυτή της Κέρκυρας του 1914, όσο και από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Αλβανία στους Διεθνείς Οργανισμούς, μέσα από το ίδιο της το Σύνταγμα καθώς και τη σύμβαση πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ευελπιστώντας στην ικανοποίηση του αιτήματός μας εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε και διατελούμε .
Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε φωτοτυπικό αντίγραφο υπομνήματος του προέδρου του Συλλόγου Ραντατίου.

Με εκτίμηση

Γιώργος Δ. Οικονόμου         Ηλέκτρα Κίκη 



Πρόεδρος Πανηπειρωτικής          Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαρχίας
Συνομοσπονδίας Ελλάδος     Άνω Δερόπολης ''Οι Σελλοί''

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 48χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής

Μετέφερε έναν ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (02-10-2013) το πρωί στο Καλπάκι Πωγωνίου, από αστυνομικούς του  Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά  παράνομου μετανάστη. 
Ειδικότερα, ο 48χρονος  κατελήφθη από τους αστυνομικούς   να μεταφέρει με  το δικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας,  έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ παράλληλα εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων. 

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου



Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά θα πραγματοποιηθούν  την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στον Παρακάλαμο.
Στις 11:00 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.
Στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π. Παρακαλάμου, θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική ομιλία από τον φιλόλογο καθηγητή κ. Ηλία Παπαζήση και θα ακολουθήσει εκδήλωση.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με συμμετοχή των μαθητών των Σχολείων του Δήμου.

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Μαραθώνα-Ραφήνας διοργανώνει γιορτή τσίπουρου, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στην ετήσια γιορτή Τσίπουρου που πραγματοποιεί η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Μαραθώνα-Ραφήνας στο κτήμα της Αδελφότητας (Αν.Τσίρκα τέρμα Νέα Μάκρη) πάντα με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από κορυφαίους Ηπειρώτες καλλιτέχνες.
Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε από την Ήπειρο, αρχές του 14ου αιώνα και αργότερα συστηματοποιήθηκε και έλαβε μορφή μαζικής παραγωγής, στο Άγιο Όρος από Ηπειρώτες μοναχούς, που διαβιούσαν εκεί. Σήμερα παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου, το απόσταγμα των σταφυλιών δηλαδή, έχουν, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Κρήτη, κατά δε το στάδιο της διαδικασίας στην Ήπειρο και την Θεσσαλία, γίνονται παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις, απότοκος του λαϊκού πολιτισμού των περιοχών αυτών.

Η δε διαδικασία της παραγωγής, για όσους εξακολουθούν σήμερα να ακολουθούν την παραδοσιακή πατροπαράδοτη μέθοδο, είναι ολόκληρο τελετουργικό και διέρχεται διάφορες φάσεις, με παράλληλη διεξαγωγή λαϊκών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Αυτή την διαδικασία, αυτή την περίοδο, που σε όλη την Ελλάδα, από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη ''βράζει'' ο τόπος, αναβιώνει παραδοσιακά για άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Μάκρης - Ραφήνα και Μαραθώνα ''Η Αγία Ειρήνη'', την Κυριακή 113 Οκτωβρίου 2013, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στο κτήμα των Ηπειρωτικού Συλλόγου, οδός Αν. Τσίρκα, στην Νέα Μάκρη.

Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία, να διασκεδάσουν και να χορέψουν, παράλληλα με την προαιρετική συμμετοχή τους στην διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου, με  ηπειρώτικη  παραδοσιακή ζυγιά  που την αποτελούν καταξιωμένοι Ηπειρώτες μουσικοί.

Και επειδή το  τσιπουράκι δεν πίνεται ξεροσφύρι, θα παρασχεθούν, όπως κάθε χρονιά, παραδοσιακά ηπειρώτικα φαγητά και εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία θα ετοιμάσουν εκεί, παράλληλα με τις άλλες δράσεις, οι Ηπειρώτισσες, αλλά και οι φίλες του Συλλόγου.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!!

O Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης διοργανώνει τμήματα εκμάθησης χορού και πολυφωνικού τραγουδιού

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, καλεί όλους τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου της Δυτικής Αθήνας, για ένα ταξίδι στα χωριά της Ηπείρου, μέσα από μουσικές, χορούς, θέατρο και πολυφωνικό τραγούδι.
Για το σκοπό αυτό, ξεκινά την λειτουργιά τμημάτων εκμάθησης χορού και πολυφωνικού τραγουδιού και τη σύσταση θεατρικής ομάδας.
 Καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι και δάσκαλοι πολυφωνικού τραγουδιού θα διδάξουν παραδοσιακούς χορούς, αλλά  και την τέχνη της πολυφωνίας.
Επικεφαλείς και υπεύθυνοι είναι οι, Βαρβάρα Μπότσαρη, καταξιωμένη χοροδιδασκάλισσα και Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης και ο Θοδωρής Μπότσαρης καθηγητής Σωματικής Αγωγής και πρωτοχορευτής στο Λύκειο Ελληνίδων και στο χορευτικό της Δώρας Στράτου.


Για πληροφορίες και εγγραφές στο 6977884021.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κοντά στο Λιμάνι με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, την Τρίτη (01-10-2013) νωρίς το πρωί έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Aλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο παράνομοι αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 23 και 17 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για το νόμιμο της παραμονής τους, επέδειξαν κλεμμένα ιταλικά δελτία ταυτότητας.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχαν αγοράσει τα κλεμμένα δελτία από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των (400) ευρώ.
Τα κλεμμένα έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.