Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 14ης/12-05-2017 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στην Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 12-05-2017, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 14/12-05-2017
Αρ. Απόφασης/Θέμα
606.Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς) και Αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου».
607.Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 26.700.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου».
608.Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης της προμήθειας ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση του εθνικού οδικού δικτύου Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.
609.Έγκριση διενέργειας συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, και των όρων της διακήρυξης, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή ανώμοτη κατάθεση

Συνελήφθη, χθες (14-05-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών, για παραβίαση αναστολής.
Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση για έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Από την Ε.Μ.Υ. εκδόθηκε σήμερα το παρακάτω δελτίο επιδείνωσης του καιρού:
"Καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν αύριο Τρίτη (16-5-2017) αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν στη Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες".
Βάσει αυτού η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφό της προς τους Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες εφιστά την προσοχή τους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Μεσοπόταμος Πρέβεζας: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 90χρονης ημεδαπής

Επιπρόσθετα, κατηγορείται και για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

Συνελήφθη, χθες (14-05-2017) το μεσημέρι στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, ο 49χρονος πλησίασε 90χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα πώλησης ειδών προικός, της αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης χρηματικό ποσό.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον δράστη να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 49χρονος ασκούσε δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα προϊόντα, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη καθώς και τα είδη παρεμπορίου, κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου κυκλοφοριακής αγωγής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτικής 2017»

Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της 18ης Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτικής 2017», υλοποίησε δράση που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και την ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας, από τις 10 έως τις 14 Μαΐου, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Ιωάννινα, λειτούργησε Περίπτερο Τροχαίας, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών καθώς και μαθητές. 


Στο Περίπτερο της Τροχαίας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ενώ επίσης διανεμήθηκαν φυλλάδια και σχετικό έντυπο υλικό.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (14-05-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (περιοχή Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους -11- κιλών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 98χρονου ημεδαπού στους Χαλκιάδες Άρτας

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 51χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 98χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 51χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 51χρονη μαζί με γυναίκα συνεργό της που αναζητείται, χθες (14-05-2017) το πρωί στους Χαλκιάδες Άρτας, πλησίασαν 98χρονο ημεδαπό έξω από το σπίτι του και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για εγγραφή στο μητρώο εργοληπτών και μελετητών δημοσίων έργων

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για εγγραφή ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων στους υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθρου 118 παρ. 5 του Ν. 4412/2016 για την επιλογή αναδόχων μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου.
Ο  Δήμος Πωγωνίου καλεί τους ενδιαφερόμενους Εργολήπτες και Μελετητές Δημοσίων Έργων που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθρου 118 παρ. 5 του Ν. 4412/2016, για την επιλογή αναδόχων μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου να υποβάλουν, εντός είκοσι (20) ημερών από τη παρούσα ανακοίνωση, σχετική αίτηση στο πρωτόκολλο του Δ. Πωγωνίου, (Καλπάκι Ιωαννίνων, ΤΚ 44004), προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο του εργοληπτικού (Μ.Ε.Ε.Π./πρώην Νομαρχιακά Μητρώα) ή μελετητικού τους πτυχίου, το οποίο να είναι σε ισχύ.

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος  Καψάλης

Περισσότερα: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php/item/1590-prosklisi-gia-eggrafi-sto-mitroo-ergolipton-kai-meletiton-dimosion-ergon-eos-12-iouniou-oi-aitiseis

Περιοδεία του Γιάννη Καραγιάννη σε ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες κατά το τελευταίο διάστημα διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων και λεηλασίες μοναστηριών και εκκλησιών σε ακριτικά χωριά του Νομού Ιωαννίνων, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Μαΐου περιοδεία στα χωριά Κεράσοβο, Καστάνιανη, Αγία Μαρίνα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Ψηλόκαστρο και Στρατίνιστα του Δήμου Πωγωνίου, κατά την οποία συναντήθηκε με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής.

Οι λιγοστοί εναπομείναντες και ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους κάτοικοι των ακριτικών χωριών, εξέφρασαν στον βουλευτή την έντονη ανησυχία τους για το θέμα της ασφάλειας στην ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή και δήλωσαν πως αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία και απροστάτευτοι. 
Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την φύλαξη των συνόρων και την αστυνόμευση της περιοχής και ζήτησαν επιτακτικά την επανασύσταση των στρατιωτικών φυλακίων της μεθορίου και την ενίσχυση των αστυνομικών και συνοριακών τμημάτων με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και Ηπειρώτη στην καταγωγή Λαοκράτη Βάσση, «Το πολιτιστικό αντίδοτο στην χρεοκοπία», στην Στοά του Βιβλίου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ώρα 19:30

ΕΠΑΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κάλεσμα για παρουσία στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ώρα 15:30

 
Για άλλη μια φορά είναι απαραίτητη η παρουσία μας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Κάθε Τετάρτη συνεχίζεται το έγκλημα της αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας από τις τράπεζες το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν σαν πρόσωπο δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε αν κάποιος είναι λαμόγιο, απατεώνας ή νοικοκύρης που απλώς έπεσε έξω η επιχείρηση του ή δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει λόγο της υπερφορολόγησης ή της μείωσης του μισθού του.
•Εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, το δικαίωμα της ισονομίας και όλα τα δικαιώματα που μας δίνει το Ελληνικό σύνταγμα σαν θεμελιώδης νόμος του κράτους.
•Υπερασπιζόμαστε τα χρηστά ήθη και τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν καταπατηθεί στο όνομα του χρέους.
•Υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία που έχει καταλυθεί με 480 και πλέον εφαρμοστικούς νόμους.
•Εναντιονόμαστε στην λεηλασία της Πατρίδας
•Ενατνιονόμαστε στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου
•Εναντιονόμαστε στην κατοχή που έχει επιβληθεί στην χώρα μας από ξένα και ντόπια συμφέροντα.
Αυτή την Τετάρτη 17/5/17 θα είμαστε όλοι μπροστά στο ειρηνοδικείο Ιωαννίνων στις 15:30 ενωμένοι κάτω από την Ελληνική σημαία  για να αποτρέψουμε την λεηλασία της περιουσίας  και της αξιοπρέπειας μας.

Ο Βασίλης Τσίρκας συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με τις άδειες και τα επιδόματα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά  με τις άδειες και τα επιδόματα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ο χρόνος χορήγησης αναρρωτικών αδειών των μόνιμων εκπαιδευτικών είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο χρόνο των αναπληρωτών. 
Ταυτόχρονα διαφορετική είναι και η διαδικασία γνωμάτευσης της άδειας στις δύο κατηγορίες εργαζομένων εκπαιδευτικών καθώς οι αναπληρωτές δικαιούνται βραχυχρόνιας άδειας μόνο ύστερα από γνωμάτευση γιατρού του ΕΟΠΠΥ, γεγονός που δυσχεραίνει το δικαίωμα χρήσης της συγκεκριμένης άδειας.
Στο ευαίσθητο ζήτημα της περίπτωσης των αδειών μητρότητας, οι άδειες των αναπληρωτριών ανέρχονται σε πολύ λιγότερες ημέρες, ενώ δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τις περιπτώσεις απώλειας εμβρύου έως την 24η εβδομάδα της κύησης, ή για τις περιπτώσεις πρόωρου ή πρώιμου τοκετού μετά την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και πριν την έναρξη της άδειας κύησης.
Σχετικά με το επίδομα ανεργίας επισημαίνεται ότι η φύση εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ο μέχρι τώρα τρόπος πρόσληψής τους, τους καθιστά μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη κατηγορία, καθώς η πρόσληψή τους μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να πραγματοποιηθεί προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να μη συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας.

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενιαιοποιηθεί το καθεστώς χορήγησης αναρρωτικών αδειών και αδειών μητρότητας σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αλλά και να μειωθεί για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ο προαπαιτούμενος χρόνος εργασίας που καθιστά δυνατή τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

Διατροφή: Πως σχετίζεται με τα γονίδιά μας;

Γνωρίζατε ότι  τα τρόφιμα ή τα θρεπτικά συστατικά γενικότερα επηρεάζουν την έκφραση της γενετικής πληροφορίας σε ένα άτομο και πως η γενετική σύνθεση του ατόμου επηρεάζει τον μεταβολισμό και την ανταπόκριση του σε θρεπτικά συστατικά και άλλα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων;  Και όμως, υπάρχει στενή σχέση
μεταξύ γονιδίων, διατροφής και  υγείας , σχέση που μελετά η Διατροφογονιδιωματική Έρευνα, ως σκέλος της Επιγενετικής.
Γενικότερα, η Εξατομικευμένη Ιατρική έχει φέρει πραγματική επανάσταση τα τελευταία χρόνια στη θεραπεία πολλών σοβαρών παθήσεων. Εξίσου θεαματικά είναι και τα αποτελέσματα της σε επίπεδο διατροφής, αφού τα εξατομικευμένα διαιτητικά σχήματα αποδεικνύονται καλύτερα, ως προς την πρόληψη και θεραπεία διαφόρων νοσημάτων, έναντι των γενικευμένων οδηγιών που κυριαρχούσαν έως τώρα.
«Η Εξατομικευμένη Ιατρική, συνώνυμο της Λειτουργικής Ιατρικής, είναι μια νέα και εξελισσόμενη επιστήμη στην οποία οι γιατροί χρησιμοποιούν διαγνωστικές διαδικασίες για να αποφασίσουν ποιες θεραπείες θα λειτουργήσουν καλύτερα για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων με το ιατρικό ιστορικό του ασθενή, είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν  στοχευμένα θεραπευτικά σχήματα, που αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά από την προσέγγιση των γενικευμένων θεραπευτικών προσεγγίσεων που ίσχυαν μέχρι σήμερα», εξηγεί η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη, M.D., πιστοποιημένη Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής,
Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής (http://functionalmedsystem.com ).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη

Επίσκεψη σε χωριά του Πωγωνίου πραγματοποίησε την Παρασκευή 12-05-2017, ο βουλευτής Γιαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ. Κατά την επίσκεψή του στην Καστάνιανη, συναντήθηκε με κατοίκους, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής, δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα της φύλαξης των συνόρων, της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής τους.
   Τον κο Γιάννη Καραγιάννη, συνόδευαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πωγωνίου, κος ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΝΤΟΤΗΣ και οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ.
   Στην Καστάνιανη ο κος Γιάννης Καραγιάννης, εκτός των κατοίκων, επισκέφθηκε και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης που εδρεύει στην Καστάνιανη, όπου συνομίλησε με το προσωπικό του τμήματος.
   Ο κος  Γιάννης Καραγιάννης  που επισκέφθηκε τα χωριά μας με πρωτοβουλία του κου Δημήτρη Ντότη, δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει η ασφάλεια στην περιοχή. Εξ άλλου πρότεινε να συνεχισθούν  η συνεργασία και οι συναντήσεις, για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

Με   τιμή
Ο   Πρόεδρος       Η  Γεν.  Γραμματέας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ: Μια ύπουλη πάθηση που μπορεί να αποβεί μοιραία

Τη ζωή του κινδύνευσε να χάσει 67χρονος, που έπασχε από αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, όταν στην προσπάθεια του να αλλάξει μια λάμπα έπεσε από  σκαμπό και έσπασε τον αυχένα του!
Το μοιραίο αποφεύχθηκε, αφού ο 67χρονος υποβλήθηκε σε σπονδυλοδεσία,  κατά την διάρκεια  οκτάωρης λεπτής χειρουργικής επέμβασης, καθώς ο νωτιαίος μυελός του  συγκρατούνταν μόνο από τους μύες!
«Το κάταγμα του αυχένα ήταν πλήρως ασταθές και το κεφάλι του ασθενή στηριζόταν μόνο από τους μύες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διαπρεπής στρατιωτικός ιατρός, κ Παναγιώτης Κυριακόγγονας,  νευροχειρουργός στο 417 ΝΙΜΤΣ, που χειρούργησε τον 67χρονο.
Ο τραυματίας παραπέμφθηκε στο 417 ΝΙΜΤΣ  από άλλο νοσοκομείο, αφού δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την περίπτωση του. Σύμφωνα με τον απεικονιστικό έλεγχο  είχε υποστεί, κατά την πτώση από ύψος ενός μέτρου,  κάταγμα  Α6-Α7 σε όλες τις κολώνες της ΑΜΣΣ, με υπεξάρθρημα του Α6 επί του Α7 σπονδύλου. Κλινικά είχε έντονο πόνο στον αυχένα  καθώς και πόνο και αδυναμία στο αριστερό χέρι.
«Οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε επιτυχώς σε επέμβαση συνιστάμενη σε πρόσθια προσπέλαση και σπονδυλοδεσία (Α6-Α7) με κλωβό και προσπονδυλική πλάκα» τόνισε ο κ Κυριακόγγονας και πρόσθεσε  «στη συνέχεια, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, του έγινε οπίσθια προσπέλαση και οπισθοπλάγια σπονδυλοδεσία από τον 3ο αυχενικό σπόνδυλο μέχρι τον 2ο θωρακικό».
Μετά την πολύωρη επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση ο 67χρονος παρέμεινε στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και μετά από δυο μήνες στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο 67χρονος έπασχε από αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, μια ύπουλη κατά τους γιατρούς πάθηση της σπονδυλικής στήλης, την οποία  είχε παραμελήσει.