Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 0-1

Νίκη ελπίδας στις καθυστερήσεις για τη Βέροια

Η Βέροια με γκολ του Μπεν στις καθυστερήσεις του αγώνα πήρε ένα τρίποντο χρυσάφι στους Ζωσιμάδες.
Σε ένα μέτριο το πρώτο ημίχρονο με την Βέροια να έχει την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις περισσότερες ευκαιρίες.
Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του ΠΑΣ να έχει δυο καλές στιγμές.
Ο Κολοβέτσιος πήρε μία δυνατή κεφαλιά, ενώ στο 40' ο Τσουκαλάς σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και με ελεύθερο πεδίο μπροστά του, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες, όμως στην τελική προσπάθεια πάντα κάτι δεν πήγαινε καλά.
Η μεγαλύτερη στιγμή για την Βέροια ήρθε στο 83΄ όταν ο Μπαργκάν ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει 0-0, ήρθε ο Μπεν στις καθυστερήσεις μετά από σέντρα από τα δεξιά, πετάχτηκε ωραία στην περιοχή, έκανε κοντρόλ και με σουτ νίκησε τον Βελλίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Γιάκος (Βίλα 54'), Στρούνα, Ακόστα.
Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοϊτς, Βεργώνης, Παυλίδης, Καλτσάς, Μπαργκάν, Γκονσάλβες

-Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας στο Ασβεστοχώρι-Ισοπαλία στο Δελβινάκι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με το Σταυράκι-Έχασε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου στην Κόνιτσα-

*Την πρώτη ήττα την νέα χρονιά γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας αφού έχασε στο Ασβεστοχώρι από την τοπική ομάδα με το βαρύ 4-0.
Η ομάδα του Τάκη Νάκα αγωνίστηκε με ελλείψεις, βρέθηκε σε κακή μέρα και δεν μπόρεσε να ανταπεξέρθει στο δυνατό και σε μερικές περιπτώσεις σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.
Ο Αγροτικός Αστέρας στην έναρξη είχε τον έλεγχο του αγώνα είχε δοκάρι και έχασε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25΄ και διπλασίασαν τα τέρματα στο 37΄.
Οι φιλοξενούμενοι  αναγκάστηκαν να αλλάξουν λόγω τραυματισμού τον Χαλντούπη και να περάσει στη θέση του ο Γκέλης Θ.  στο 65΄.
Στο 56΄ οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-0 και στις καθυστερήσεις  το τελικό 4-0.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Χαλντούπης (Γκέλης Θ. 65΄), Αποστόλου (Τσιώλης 63΄), Ζότα, Τασιούλας, Σαδεδίν, Ντρουμπάλης, Σκόρδος Κ. (Χαρίσης Θ. 46΄),

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΕΛρωτόπαπα 6-1
Αμφιθέα -Βουνοπλαγιά 1-0
Δαβάκης-Περίβλεπτος 3-3
Πεντέλη-Αγία Μαρίνα 1-1
Ραφταναίοι- Αμπελόκηποι 1-2
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Σταυράκι 3-3
Ασβεστοχώρι -Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 4-0
ΠΑΟ Κόνιτσας-Κεφαλόβρυσο 1-0
Δόξα Αναργύρων -Ζωοδόχος (1/03/14)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (25η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 64
2. Αστήρ Αμφιθέας: 50
3. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 49 
4. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 49 
5. Ζωοδόχος: 47 (24)
6. Σταυράκι: 45
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 44  
8. ΑΠΟΕΛ: 43
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 41
10. Περίβλεπτος: 37  
11. Κεφαλόβρυσο: 29
12. Αετός Πρωτόπαπας: 29
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 23
14. Πεντέλη: 23
15. Δόξα Αναργύρων: 19  (24)
16. Αμπελόκηποι: 17
17. Δαβάκης: 14
18. Ραφταναίοι: 11

Ε.Μ.Υ.: Βροχές, καταιγίδες και από το βράδυ χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. αρχικά σήμερα  θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Αναλυτικά για σήμερα στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επίδομα 200 ευρώ σε 42.000 μακροχρόνια ανέργους

Πέντε προϋποθέσεις  θα πρέπει να πληρούν δικαιούχοι!

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να καταβάλει φέτος επίδομα 200 ευρώ σε 42.000 μακροχρόνια ανέργους, με τα νέα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το βοήθημα και ισχύουν για τις αιτήσεις από 1/1/2014.
Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν στελέχη του Οργανισμού με δεδομένο ότι στο πρώτο δίμηνο του έτους υποβλήθηκαν 5.000 αιτήσεις.
Στο πρώτο δίμηνο του 2013 (με τα παλιά κριτήρια) είχαν υποβληθεί 3.600 αιτήσεις, ενώ για όλο το έτος επιδοτήθηκαν 23.300 μακροχρόνια άνεργοι και όσον αφορά στο 2012 το επίδομα πήραν για όλη τη χρονιά μόλις 8.100 μακροχρόνια άνεργοι.

Αλλάζει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους εκπαιδευτικούς

Οι αιτήσεις κατατίθενται από φέτος το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου

Αλλάζει από φέτος η προθεσμία αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών καθώς το διάστημα των αιτήσεων μεταφέρεται από τον Ιούλιο στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.
Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν που επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη θα πρέπει μέχρι τις 20 Απριλίου να έχουν καταθέσει τη σχετική τους αίτηση.
Σύμφωνα μάλιστα με την κείμενη νομοθεσία άλλα και τα όσα αναφέρει ο ειδικός συνεργάτης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. Μπαλάγκας, αίτηση παραίτησης μόνιμου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλεται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση, με το τέλος του διδακτικού έτους.

Μία ενιαία περιφέρεια όλη η χώρα και 4 σταυροί στις ευρωεκλογές

Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.  Ε. Βενιζέλος στην μακρά σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, συζήτησαν και σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές να διεξαχθεί με το σύνολο της Επικράτειας ως ενιαία περιφέρεια.
Σχετικά με τους σταυρούς προτίμησης, οι σταυροί θα είναι τέσσερις, ενώ ακόμα είναι ανοικτό εάν θα ισχύσει το ασυμβίβαστο των εν ενεργεία βουλευτών, οι οποίοι με βάσει την υφιστάμενη νομοθεσία πρέπει να παραιτηθούν για να θέσουν υποψηφιότητα για την ευρωβουλή.
Το συγκεκριμένο θέμα εξακολουθεί και διχάζει την κυβέρνηση ενώ ενστάσεις για την άρση του διατυπώνονται και από κορυφαίους κοινοβουλευτικούς παράγοντες.


ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Θα «ξεσκονίσουν» 316.000 φορολογούμενους μέσα στο 2014



Τι προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του Οικονομικών και ποιους αφορά

Περισσότερους από 316.000 προσωποποιημένους φορολογικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με στόχο της περιστολή της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Το αστρονομικό αυτό νούμερο προβλέπει το Επιχειρηματικό Σχέδιο Δράσης 2014-2015 του υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής».
 Στο σχέδιο καθολικών ελέγχων που έχει συντάξει η ΓΓΔΕ υπό τις οδηγίες του γενικού γραμματέα κ. Χάρη Θεοχάρη περιλαμβάνονται συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, ακόμη και συνταγές γιατρών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Φορολογική καταιγίδα εν μέσω θέρους!

Τον Ιούλιο, μήνα που κάποτε όλοι ξεκινούσαν τις διακοπές, επέλεξε το οικονομικό επιτελείο να εξαπολύσει την θερινή φοροκαταιγίδα εναντίον απάντων των φορολογουμένων.
Α) Κατακαλόκαιρο  και έως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων βάσει της φορολογικής δήλωσης που θα πρέπει να υποβάλουν οι φορολογούμενοι το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου.
Η δεύτερη δόση πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη και τελευταία έως το τέλος Νοεμβρίου.
Ο συνολικός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω του εκκαθαριστικού (στο οποίο περιλαμβάνεται και η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος) θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Πρόστιμα ως 500 ευρώ για 730.000 ανασφάλιστα οχήματα

Στην επίδοση κλήσεων ύψους 500 ευρώ για τα επιβατηγά οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα θα προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε βάρος των οδηγών, ιδιοκτητών και κατόχων που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ανασφάλιστο όχημα.
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών ολοκλήρωσαν τις διασταυρώσεις στα στοιχεία τελών κυκλοφορίας, αδειών κυκλοφορίας και ασφαλίστρων και εντόπισαν 730.000 ανασφάλιστα οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων  δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία.
Οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα λάβουν επιστολές από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με τις οποίες θα καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματα τους.