Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Βήσσανη Πωγωνίου: Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 13 Αυγούστου, ώρα 10:30 π.μ. με θέμα «Πωγώνι, ασφάλεια … ΤΩΡΑ»



Τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση

Από 100 έως 500 ευρώ κυμαίνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης φόρου εισοδήματος.
Αναλυτικά, τα πρόστιμα είναι τα εξής:
-100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
-250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που έχουν απλογραφικά βιβλία, δηλαδή όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα.
-500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, δηλαδή έχει εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σημειώνεται, ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου επιβάλλονται προσαυξήσεις με επιτόκιο 0,73%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόστιμα επιβάλλονται και όταν υποβάλλονται εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Αναλυτικότερα:

Περιφέρεια Ηπείρου: Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δάση της Π.Ε. Ιωαννίνων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου τίθεται σε ισχύ το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.
Η απόφαση ισχύει μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ήτοι την 31-10-2017 και στο διάστημα από ώρα 21.00 έως 06.00 στις παρακάτω δασικές και αγροτικές οδούς και περιοχές του Νομού λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.
Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς της Π.Ε. Ιωαννίνων
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.
Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και
σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων.
Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.
Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας.
Στις οδούς και περιοχές.
Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.
Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου.
1. Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.
2. Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.
Εξαιρέσεις:
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων – οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μετά από εντολή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.
Υπηρεσίες ελέγχου
Αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, οι Δασικές και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Ένας 23χρονος αστυνομικός, χρειάζεται την βοήθειά μας

Ιωάννινα: Το Ε.ΠΑ.Μ. Τ.Ο. Ιωαννίνων διοργανώνει Ομιλία-Συζήτηση με Θέμα: Δασικοί Χάρτες-Κτηματολόγιο-Μνημόνιο, την Τετάρτη 6 Ιουλίου ώρα 19:00, Ν. Ζέρβα 67 Ιωάννινα

Ενημέρωση για το Οξύτατο Θέμα που αφορά α΄ τους Δασικούς Χάρτες, β΄ Το Κτηματολόγιο, γ΄ Μνημόνιο.
Ο κ. Νικήτας Αποστόλου θα μας μιλήσει για το Οξύτατο θέμα που θα μας ταλανίσει πλέον από εδώ και στο εξής και αφορά τους Δασικούς Χάρτες που η "Κυβέρνηση" έχει εκδώσει!
Τι σημαίνουν για μας;
Το Κτηματολόγιο το οποίο πρέπει να εφαρμόσουν οι κατοχικές κυβερνήσεις  και φυσικά το μνημόνιο και τη σχέση του με όλα αυτά.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα!

Η "Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών", διοργανώνει την έκθεσή ζωγραφικής- γλυπτικής και καλλιτεχνημάτων "Η ζωή δεν αξίζει... Αν δεν την μοιραζόμαστε", στο Πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, από 13 έως 20 Ιουλίου 2017

Η "Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών", διοργανώνει την έκθεσή ζωγραφικής- γλυπτικής και καλλιτεχνημάτων "Η ζωή δεν αξίζει... Αν δεν την μοιραζόμαστε".   
Στο Πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου. Διάρκεια έκθεσης: 13 έως 20 Ιουλίου 2017. Συμμετέχει ο Πρεβεζάνος εικαστικός Κώστας Πιέτας.
Η "Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών" Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.30 μμ. εγκαινιάζει την έκθεσή ζωγραφικής - γλυπτικής και καλλιτεχνημάτων 25 Ελλήνων δημιουργών με θεματική ενότητα: "Η ζωή δεν αξίζει... Αν δεν την μοιραζόμαστε".
Την έκθεση θα προλογίσειη Θεοδώρα Αμπελίδου, Συνιδρύτρια της ομάδος Ε.Ε.Ε. Στην συνέχεια η μουσικός Χλόη Αμάραντου θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή της...

Νέο da Vinci Xi: To πρώτο και πιο σύγχρονο ρομποτικό σύστημα da vinci, τώρα στο Metropolitan ηospital

Με δύο Da Vinci και ένα Μako, το Μetropolitan έχει εγκαταστήσει το μεγαλύτερο ρομποτικό σύστημα της Ελλάδας και το θεραπευτήριο τοποθετείται ως ένα από τα καλύτερα ρομποτικά κέντρα της Ευρώπης. Η εγκατάσταση και δεύτερου ρομποτικού συστήματος στο Metropolitan Hospital είναι πλέον γεγονός.
Στις 29 Ιουνίου 2017 πέρασε το κατώφλι των χειρουργείων του Metropolitan το πλέον σύγχρονο και πιο άρτια εξοπλισμένο μηχάνημα Ρομποτικής Χειρουργικής που είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, το da Vinci Xi. Έτσι, το Metropolitan γίνεται όχι μόνο το πρώτο στην Ελλάδα θεραπευτήριο που διαθέτει το συγκεκριμένο κορυφαίο μηχάνημα Ρομποτικής Χειρουργικής, αλλά το πρώτο θεραπευτήριο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διαθέτει δύο ταυτοχρόνως λειτουργικά ρομποτικά συστήματα da Vinci.
Το ρομποτικό σύστημα da Vinci Xi έχει ενσωματώσει όλη την τεχνολογία αιχμής των τελευταίων 7 χρόνων, παρέχοντας στον χειρουργό περισσότερες δυνατότητες για πιο εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό ρομποτικό χειρουργείο. Η βασική διαφορά του από το αμέσως προηγούμενο μοντέλο, το οποίο επίσης διαθέτει το Metropolitan, είναι ότι οι ρομποτικοί βραχίονες γίνονται περισσότερο ευέλικτοι, πιο ακριβείς και πιο ανεξάρτητοι στη λειτουργία τους, μιμούμενοι ακόμα καλύτερα τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού, ακόμη και στις πλέον δύσκολες, δυσπρόσιτες και απαιτητικές περιστάσεις (όπως π.χ. σε εξαιρετικά παχύσαρκους και βαθείς ή σε πολύ λεπτούς και μικροκαμωμένους ασθενείς).

Η εκπαίδευση του προσωπικού του χειρουργείου είχε ήδη προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, οπότε ιατροί  και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πλέον εξοικειωμένοι και έτοιμοι από όλες τις πλευρές να ξεκινήσουν να λειτουργούν το νέο μηχάνημα και να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματά του προς όφελος των ασθενών.
Προτού αρχίσει να χρησιμοποιείται το νέο μηχάνημα και για να ευχηθούμε καλή αρχή και καλές επιτυχίες και καλά αποτελέσματα στις ρομποτικές επεμβάσεις που θα ακολουθήσουν προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
750 ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Γιορτή ηλικιωμένων στο Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 7:00 μ.μ.

Το ΚΗΦΗ Κουκλιών και οι Ομάδες Ηλικιωμένων του Δήμου Πωγωνίου σας προσκαλούν στη γιορτή ηλικιωμένων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου.

Έως τις 27 Ιουλίου οι επαγγελματίες για να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους επαγγελματίες και καταστηματάρχες που δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα POS προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο.
Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS ως τις 27 Ιουλίου, αλλιώς θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Πάντως όποιος πληρώσει το πρόστιμο εντός ενός μηνός θα πληρώσει το μισό ποσό, δηλαδή 750 ευρώ.

Οι μόνοι που θα γλιτώσουν το πρόστιμο και θα έχουν τη δυνατότητα να το αποφύγουν έως και τις 27 Αυγούστου είναι όσοι έκαναν έναρξη δραστηριότητας από 27 Ιουνίου ως 27 Ιουλίου.

Παρακάλαμος: Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 11:00 μ.μ.