Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για οδικά - αρδευτικά δίκτυα και την ύδρευση Κόνιτσας

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, αποκατάστασης ζημιών αρδευτικών δικτύων καθώς και για το δίκτυο ύδρευσης της Κόνιτσας, προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής:
Ø    «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σ. ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε..
Ø   «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
Ø    «Εργασίες διαγράμμισης στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Ø   «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου» και «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων», συνολικού προϋπολογισμού 58.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Μπουκουβάλας- Β. Κακανιάρης Ο.Ε. Τεχνική Εταιρεία
Ø  "Αποκατάσταση κεντρικής διώρυγας στη θέση «Μύγες» Δολιανών του ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 18.542 ευρώ.  Ανάδοχος: Δ. Φάφας.
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων: 
Ø  "Καταπολέμηση  κουνουπιών ΠΕ Πρέβεζας για το έτος 2017", προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Ø   «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου (θέση Πριάλα) του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 55.911 ευρώ.
Ø  "Αποκατάσταση βατότητας στο δρόμο Αθαμάνιο –Θεοδώριανα ΠΕ Άρτας»,  προϋπολογισμού € 30.000.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρακάλαμος: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, πέντε μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (27-04-2017) το μεσημέρι στη διασταύρωση Παρακαλάμου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, πέντε ομοεθνείς του (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 25, 20, 31 και 45 ετών και μία 36χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Γιάννης Καραγιάννης: Ανάσα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, τοποθετήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης "Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων".
Ο κ. Καραγιάννης, στην αρχή της ομιλίας του τόνισε πως με το εν λόγω νομοσχέδιο εισάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη μια οργανωμένη εξωδικαστική διαδικασία ρύθμισης των χρεών των ελληνικών επιχειρήσεων, που θέτει στο επίκεντρο τον οφειλέτη, αφού του παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει ταυτόχρονα και συνολικά τα χρέη του προς τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, προμηθευτές και λοιπούς ιδιώτες πιστωτές, χωρίς τον φόβο καταδιωκτικών μέτρων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του νομοθετικού πλαισίου (διάσωση υγιών επιχειρήσεων, διασφάλιση θέσεων εργασίας, εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, εξασφάλιση των εσόδων του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων) και υπογράμμισε τις καινοτομίες που εισάγει (διευρυμένο πεδίο εφαρμογής, διαφάνεια στη διαδικασία, προστασία στους μικρούς πιστωτές, αξιοποίηση του Μητρώου Διαμεσολαβητών, δικλίδες ασφαλείας για τον εντοπισμό κακοπληρωτών).
"Ο μηχανισμός δίνει τη δυνατότητα στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν σε μία μόνο διαδικασία με το σύνολο των πιστωτών τους και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία δίκαιη, ορθολογική και ρεαλιστική αποπληρωμή οφειλών, που δεν δημιουργήθηκαν απαραίτητα από κακές πρακτικές, αλλά από την ύφεση και τη ραγδαία πτώση κατά 25% του ΑΕΠ τα προηγούμενα χρόνια" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις δυνατότητες που παρέχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι κατά την περίοδο 2008-2014 εξαφανίστηκαν από τον επιχειρηματικό χάρτη 229.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χάθηκαν περίπου 700.000 θέσεις εργασίας, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στον κατασκευαστικό κλάδο και το εμπόριο.
"Ο κατασκευαστικός κλάδος κατέγραψε απώλειες 82.000 επιχειρήσεων, 215.000 θέσεων εργασίας και 2,5 δισ. ευρώ προστιθέμενης αξίας, ο δε κλάδος του εμπορίου έχασε 61.000 επιχειρήσεις, 206.000 θέσεις εργασίας και 9,6 δισ. ευρώ προστιθέμενης αξίας. Το 2014 ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν μειωμένος κατά 26% σε σχέση με το 2008, προκαλώντας μείωση προστιθέμενης αξίας κατά 40% και μείωση της απασχόλησης κατά 29%" ανέφερε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε "συνέπεια αυτών των απωλειών είναι τα κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες να υπερβαίνουν σήμερα τα 100 δισ. ευρώ και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να υπερβαίνουν τα 120 δισ. ευρώ".
Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών δεν αποτελεί μια αποσπασματική και μεμονωμένη νομοθετική παρέμβαση, αλλά μαζί με τους νόμους που αφορούν την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης και αδειοδότησης επιχειρήσεων και τον νόμο περί ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς και τα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία, (COSME, HORIZON, EaSI, Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συνεπενδύσεων) τα οποία είναι διαθέσιμα ή θα ενεργοποιηθούν άμεσα, εκφράζει την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Τέλος, αφού επισήμανε τη δεύτερη ευκαιρία που δίνει το νομοσχέδιο τόσο στις κλειστές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις διατάξεις του, αρκεί να κριθούν βιώσιμες και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον επαναλειτουργίας, όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες που μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, υπογράμμισε την στήριξη νομοθετικής ρύθμισης που δεν θα εξισώνει τους εγγυητές των μικρών επιχειρήσεων με τους συνοφειλέτες, καθώς και την ανάγκη ρύθμισης των "κόκκινων" αγροτικών δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και των δανείων σε ελβετικό φράγκο.


Η ομιλία σε βίντεο:

Αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης λόγω Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, στο οδικό δίκτυο της χώρας. Ο σχεδιασμός των μέτρων υλοποιείται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών –κατευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη δραστηριοποίηση και συντονισμό όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
• Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως περιγράφονται στο σχετικό δελτίο τύπου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:
• να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα(website) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr , ενώ θα αναρτούνται και στους επίσημους λογαριασμούς της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook και το Twitter (@hellenicpolice).

H Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών γιορτάζει και συμμετέχει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017


H Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών  γιορτάζει και συμμετέχει  τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.
Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου.
Κωνσταντίνος Καβάφης
Αυτή η μοναδική τέχνη αποκαλύπτεται και φέτος, με κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 29 Απριλίου στην πλατεία Κεραμεικού στις 7 το απόγευμα. Όμως ο χορός θα απλωθεί από το πρωί στις πλατείες Κολωνακίου, Κλαυθμώνος, Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη, αλλά και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή 30 Απριλίου.
Το κοινό θα απολαύσει διάφορα δείγματα της τέχνης του Χορού από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως βήματα και ρυθμούς από την νησιωτική και στεριανή Ελλάδα, ελληνικούς λαϊκούς χορούς, χορούς bollywood, σαλονιού, τσιγγάνικους, can can, rock ‘ n roll, αλλά και βραζιλιάνικα κρουστά και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες, που θα συνεπάρουν όλους τους θεατές σε «ρυθμοχοροπατήματα».
Πρόγραμμα
Σάββατο 29 Απριλίου
10.30 – πλατεία Κολωνακίου: «Ο χορός στο αστικό τοπίο» με 80 χορευτές από την αίθουσα διδασκαλίας σε ένα καθημερινής χρήσης χώρο, θα δείξουν τις κινητικές δυνατότητες κάθε σώματος
12.00 – πλατεία Κλαυθμώνος: «Δαμάζοντας τα βήματα», εκδήλωση ενάντια στο στίγμα της ψυχικής νόσου, που θα μοιραστεί με ομάδες παιδιών και ενηλίκων και με τους πολίτες της Αθήνας μια χορευτική εμπειρία με χορούς, bollywood, Latin και contactimprovisation.
13.00 – πλατεία Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη: βραζιλιάνικα κρουστά και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες θα συνεπάρουν όλους σε «ρυθμοχοροπατήματα».
19.00 – πλατεία Κεραμεικού: στην κεντρική εκδήλωση, ήχοι και εικόνες χορού από την νησιωτική και στεριανή Ελλάδα (Αν.Κρήτη, Κάρπαθο, Κεφαλονιά, Ήπειρο, Θράκη, Αριδαία, Ρουμλούκι ), από άλλες, επίσης, χώρες (Γεωργία, Φιλιππίνες, Κεϋλάνη, Παλαιστίνη) κι ακόμα ελληνικοί λαϊκοί χοροί, χοροί bollywood και σαλονιού, τσιγγάνικοι και άλλοι θα γεμίσουν για δυο ώρες τις καρδιές εκείνων που θα παρακολουθούν
Κυριακή 30 Απριλίου
18.00 – προαύλιος χώρος εκκλησίας Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης (επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Εθνικό θέατρο)
«Ο Ελληνογεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος στον πολιτισμό του χορού», θα δείξει χορούς από νησιά (Δυτ. Κρήτη, Σέριφο, Πάρο, Νάξο, Λευκάδα), χορούς της Μικράς Ασίας, της Δράμας και των Γκαγκαβούζηδων του Έβρου, χορούς και μουσικές της Γεωργίας κι ακόμα Εβραϊκό χορό, can can και rock ‘ n roll.
Φορείς που συμμετέχουν στην παγκόσμια Ημέρα χορού 2017
Στην εκδήλωση συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Σχολές Χορού:
1. Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών
2. Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας-« Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.
3. Artistic Studio Oriental Expression
4. Ομάδα χορού από τον Εκπαιδευτικό Ψυχαγωγικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ” ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ”
5. Ομάδα χορού KODO STAGE
6. Ομάδα χορού παιδιών από το ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
7. Σχολή βραζιλιάνικων κρουστών “Batuca”
8. Ομάδα Χορού με την Ιωάννα Κόντου
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών “Ο ΜΟΛΥΒΟΣ”, παράρτημα Αθήνας
10. Σύλλογος Γυναικών Αγ. Στεφάνου “Εμμέλεια”
11. Σχολή Χορού 10dance
12. Όμιλος Καρπαθίων Νέων και Όμιλος Νέων Ολυμπιτών Καρπάθου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”
13. Χορευτική Ομάδα Κ.Ε.Δ.Ω Καπανδριτίου
14. Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης “Η Μεγαλόνησος”
15. Ελληνικός Σύλλογος Παραδοσιακών χορών “ΗΓΕΧΟΡΟΣ”
16. Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου-Δραπετσώνας “Η Ελληνική Παράδοση”
17. Χορευτικό συγκρότημα Σκοπέλου “Διαμαντής Παλαιολόγος”
18. Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»
19. Ακαδημία χορού Art and Style
20. Ελληνογεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος
21. Σύλλογος Κεϋλάνης “Indika siriwardana”.
22. Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών
23. Ελληνογεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος ” Ο Καύκασος”
24. Σύλλογος Φιλλιπίνων, “DIWATA”
25. Artistic Studio Oriental Expression
26. Ελληνογεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος
27. Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων Δήμου Φυλής “Η Μεγαλόνησος”
28. Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου
29. Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής.
30. Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων
31. Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»
32. Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.
33. Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Κιβωτός της παράδοσης»

34. Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών Κ.Ο.Π.Α.

Τα έργα και οι ημέρες τους

Γράφει ο Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης   

Το έργο παρελήφθη, προτού καν να έχει  γίνει.
Και κάτι ακόμη: -Κόπηκε και το τιμολόγιο! Σαν μην έφθανε αυτό,  ο εργολάβος στο όνομα του οποίου κόπηκε το τιμολόγιο είπε στο δικαστήριο ότι δεν κατασκεύασε αυτός τον τοίχο, ωστόσο φαίνεται να εισέπραξε 7.000 ευρώ…
Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος τον κατασκεύασε? Πωγώνι  το μεγαλείο σου!
Θα μπορούσε να παραληφθεί, να κοπεί  και το τιμολόγιο, να εισπραχτούν και τα χρήματα και να μην έχει γίνει καν το έργο. Έχουμε δει και τέτοια.
  Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
-Πρόκειται για εκείνον τον ασήμαντο τοίχο, που ο κ. Στ. Κουκουλάρης, (νυν αντιδήμαρχος), άρπαξε πρωτόδικα 6 μήνες. Σύμφωνα με τα παραστατικά, πιο σωστά με τα νεότερα στοιχεία,  ο τοίχος παρελήφθη κανονικά το έτος 2010, αλλά  κατασκευάστηκε,  το επόμενο έτος  (όπως λέμε πρωθύστερο σχήμα ).
Αυτό κι αν είναι επίτευγμα. Τύφλα να έχουν όλοι οι μηχανικοί του Δήμου Πωγωνίου, τύφλα να έχουν και οι μηχανικοί όλης της Ελλάδας. Όταν τελικά έγινε δεν παρελήφθη από κανέναν.
Όταν  επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή στον κ. Στ. Κουκουλάρη, αυτή η λεπτομέρεια δεν είχε επισημανθεί.  
Έτσι στις 30 Μαΐου του 2017, που θα εκδικαστεί η έφεσή του, σαν  κατηγορούμενος  θα πρέπει να εξηγήσει επιπλέον στους δικαστές, πως έγινε αυτό το φακιρικό.
Εδώ θα πρέπει να παρουσιαστεί σαν μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Στ. Κουκουλάρη  και ο Δήμαρχος κ. Καψάλης, πως θα τον αφήσει μόνο του;
Υπάρχει όμως ο  κίνδυνος να τον ρωτήσουν οι δικαστές αν ο ίδιος ο Δήμαρχος γνώριζε αυτήν την  λεπτομέρεια και από πότε. (ο παραπάνω τοίχος   κατασκευάστηκε  επί των ημερών του).
Το μόνο που μπορεί να απαντήσει με ειλικρίνεια είναι να πει ότι μόλις το έμαθε, τον έκανε δεξί του χέρι, αντιδήμαρχο, και όχι μόνο την πρώτη τετραετία αλλά και  την δεύτερη, την δεύτερη μάλιστα ενώ είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. (Υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί κι αυτός στο εδώλιο).
Τέλος πάντων, δεν ξέρουμε τι θα βρει να πει, κι αν τελικά πάει στο δικαστήριο.
Αυτό όμως που πρέπει να κάνει ο πανάξιος Δήμαρχος μας (ο επαινετικός χαρακτηρισμός είναι του κ. Αρμπύρου της Πανπωγωνισιακής), είναι να απαντήσει αμέσως στα παραπάνω ερωτήματα στους συμπολίτες μας.
Η αντιπολίτευση βέβαια μπορεί να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την πλευρά μας  θα προβούμε αμέσως στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την διαλεύκανση του ζητήματος:
- Θα πάμε στον εισαγγελέα για να συμπληρωθεί το κατηγορητήριο της 30-5-2017.

30η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου στη Β΄ ερασιτεχνική, με πωγωνίσιο ντέρμπι στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 29-04-17/17:30), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Σ. Απείθαρχος 29-04-17/17:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 29  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ    
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:30)
Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:30)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:30)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:30)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:30)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30)
Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (13:00) 

Γυναικολογικός έλεγχος: Ποιες εξετάσεις χρειάζονται οι γυναίκες;

Παρά την πρόοδο της Ιατρικής, η πρόληψη παραμένει η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό και οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο που μπορεί να ανιχνεύει εγκαίρως πολλά και σοβαρά προβλήματα.
Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ, όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τον έλεγχο αυτό, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το ετήσιο τεστ Παπανικολάου, αλλά και μία σειρά επιπλέον εξετάσεων για μία συνολική γυναικολογική εκτίμηση.
«Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει ιδανικά να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έναν χρόνο μετά την έναρξη των σεξουαλικών επαφών της γυναίκας. Αν μία γυναίκα έχει ιστορικό γυναικολογικών παθήσεων, ίσως να πρέπει να κάνει μία επανεξέταση στο εξάμηνο», διευκρινίζει ο ειδικός.
Ο τακτικός γυναικολογικός έλεγχος μπορεί να εντοπίσει προβλήματα υγείας πριν καν ή μόλις αρχίσουν, όταν οι πιθανότητες ίασης είναι περισσότερες.
Ο έλεγχος αρχίζει με τη λήψη του οικογενειακού και του ατομικού ιατρικού ιστορικού της γυναίκας, ώστε να αποκομίσει ο γυναικολόγος ιατρός μία πλήρη εικόνα για την κατάσταση της υγείας της, τυχόν νοσήματα ή διαταραχές από τα οποία πάσχει ή έχει κληρονομικότητα, καθώς και για φάρμακα, διατροφικά συμπληρώματα ή/και βότανα που παίρνει συστηματικά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 12η/28-04-2017 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 28-04-2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-04-2017 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, (άρθρο 117 του Ν.4412/16), για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000,00 € με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης (συρματοκιβώτια) στην 14η επαρχιακή οδό εντός Τ.Κ Αρετής», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη ΕΔΕ, μέχρι 02-09-2017.
3. Απόφαση επί των ενστάσεων κατά του Πρακτικού ΙΙ16-03-2017 (αποσφράγιση και αξιολόγηση των φακέλων των τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά», προεκτιμώμενης αμοιβής € 301.534,24 με ΦΠΑ
4. Έγκριση του από 24-04-2017 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κεντρικής διώρυγας στη θέση «Μύγες» Δολιανών του ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 18.542,00 € με Φ.Π.Α και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.