Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες στη διασταύρωση Παρακαλάμου

Συνελήφθησαν, σήμερα (03-06-2015) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τρεις διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 57 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα, σήμερα και περί ώρα 05:30 στη διασταύρωση Παρακαλάμου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί στάθμευσαν για έλεγχο δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε, οι διακινητές μετέφεραν οργανωμένα συνολικά τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας (τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 29, 24, 31 και 21 ετών), προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να υποστούν το νόμιμο διαβατηριακό έλεγχο.
Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, για τους τρεις άνδρες μεταφερόμενους ίσχυε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και επιπροσθέτως για την μεταφερόμενη γυναίκα εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Αθηνών.
Τα οχήματα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις για ένταξη (ως υποψηφίων έργων) στο ΕΣΠΑ 2014-2020 των πρώτων δύο βιολογικών καθαρισμών του παράλιου "μετώπου"

Οι δύο πρώτες πράξεις που αφορούν τον τομέα του Περιβάλλοντος, εντάσσονται ως "έργα υποψήφια" προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με αποφάσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, που υπογράφονται από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Η πρώτη αφορά τα "έργα Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων Οικισμών  του πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας και επέκτασης ΕΕΛ Φιλιππιάδος Δήμου Ζηρού". 
Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 13.483.445,97 ευρώ. 
Η δεύτερη πράξη αφορά τα "έργα Συλλογής και Μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων) και Αράχθου (νυν Δήμου Νικολάου Σκουφά)".  
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 14,634,868.14 ευρώ.
Τα δύο έργα θα εγγραφούν στο Π.Δ.Ε, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει σχετική εγκύκλιος της Γενικής  Γραμματείας ΔΕ- ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Απαγόρευση πλειστηριασμών για περιουσία έως 200.000 ευρώ ως τον Ιούνιο του 2016

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Αυγή» η ρύθμιση θα προβλέπει προστασία από πλειστηριασμούς για έναν χρόνο (τέλη Ιουνίου 2016) για όσους έχουν πρώτη κατοικία αξίας ως 200.000 ευρώ, συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία ως 270.000 ευρώ, τραπεζικές καταθέσεις και μετοχές ως 15.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα ως 35.000 ευρώ.
Με βάση τις πληροφορίες  ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, οι πλειστηριασμοί φαίνεται ότι θα  απαγορευτούν για ακόμη έναν χρόνο για όσους έχουν πρώτη κατοικία αξίας ως 200.000 ευρώ.

Με τη νέα ρύθμιση, θα υπάρξουν περισσότερες κλίμακες δόσεων ώστε να μειωθεί το ύψος της δόσης για τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Έχουν υποβληθεί 327.786 φορολογικές δηλώσεις στο Taxis

Στις 327.786 ανέρχονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που έχουν υποβληθεί μέσω του Taxis από το βράδυ της 14ης Μαΐου έως και σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου. Πρόκειται για το 7% εκ των 5,8 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε εκπνέει και η καταληκτική προθεσμία.
Η υποβολή των δηλώσεων κινείται με αργούς ρυθμούς αφενός λόγω της ευρύτερη πολιτικής αβεβαιότητας, αφετέρου διότι οι πολίτες και οι λογιστές αναμένουν οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με εγκυκλίους που δεν έχουν εκδοθεί ακόμη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 14η/04-06-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 04-06-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-05-2015 συνεδριάσεως.
1. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσίας του Υποέργου με τίτλο «Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου"», προεκτιμώμενης αμοιβής € 613.610,10 με ΦΠΑ, της Πράξης «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου».
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας επί της γέφυρας Άννινου», προϋπολογισμού 33.500,00 € με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-04-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού € 403.000,00 με ΦΠΑ.

Άρτα: Σύλληψη 31χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών

Συνελήφθη, χθες (02-06-2015) το βράδυ στα Πιστιανά Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) πιστόλι, τύπου REPLICA και ένα (1) βεγγαλικό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Νέα δεδομένα στην αφαίρεση προστάτη

Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του προστάτη (προστατεκτομή) επι καλοήθους υπερπλασίας  δημιουργεί η  εξέλιξη της τεχνολογίας με την πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδο TURis , η οποία συνδυάζει  την κλασσική διουρηθρική με εξάχνωση με πλάσμα!
Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλήςκαι προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα,ενώ ο ασθενής μπορεί την επομένη να επιστρέψει σπίτι του.
« Η νεα μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες τεχνικές τόσο για τον ασθενή όσο και για τον γιατρό»αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους ουρολόγους τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νεα μέθοδος είναι:
  • Πλήρης αφαίρεση (εξάχνωση) του αδενώματος του προστάτη
  • Μικρότερη διάρκεια, περίπου 60 λεπτά.
  • Δεν επηρεάζεται η στυτική λειτουργία
  • Ο ασθενής την επομένη επιστρέφει σπίτι του συνήθως χωρίς καθετήρα ή με καθετήρα ο οποίος αφαιρείται μετά από μία ημέρα.
  • Πέντε ημέρες μετά  επιστρέφει στην δουλειά του και τις καθημερινές του δραστηριότητες
  • Τριάντα  ημέρες μετά ή και συχνά νωρίτερα  (ο ενεργός σεξουαλικά άνδρας) μπορεί να έχει σεξουαλικές επαφές
  • Είναι σχεδόν αναίμακτη

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι πολίτες που ρύθμισαν τις ασφαλιστικές οφειλές τους


Έχουν ξεπεράσει τους 200.000 οι πολίτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών τους. 
Συγκεκριμένα, έχουν εκδοθεί 207.056 αποφάσεις, έχουν ρυθμιστεί οφειλές 4.357.483.835,46 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 157.663.375,04 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 26 Ιουνίου, μετά την παράταση που δόθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλη.

Βωβούσα Ιωαννίνων: Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 53χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 53χρονος, ο οποίος καταπατήθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε, ενώ βρισκόταν σε δασώδη περιοχή, στη Βωβούσα Ιωαννίνων.
Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να μαζέψει φλούδες από δέντρα, τις οποίες επρόκειτο να χρησιμοποιήσει στον κήπο του.
Καθώς κινούταν σε κατηφορικό δρόμο, έχασε τον έλεγχο του γεωργικού μηχανήματος που οδηγούσε, ωστόσο, η απόφασή του να πηδήξει στο έδαφος προκειμένου να σωθεί στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.
Ο 53χρονος, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε κάτω από το τρακτέρ και το ρυμουλκό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.
Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος.
Ο τραγικός θάνατός του έχει σκορπίσει θλίψη σε ολόκληρη την περιοχή.