Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ολική ανατροπή με Μαμπουλού (69', 80')

Ο ρέφερι ακύρωσε κανονικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Πετράκης έριξε στην μάχη τον Μαμπουλού, άλλαξε το σύστημα της ομάδας του και οι φιλοξενούμενοι πήραν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και παρέμειναν στον δρόμο των επιτυχιών.
Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά και είχε κάποιες καλές στιγμές, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έπρεπε να ανοίξει το σκορ. Στο 32ο λεπτό ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ, ο Κυριακίδης έδιωξε τη μπάλα (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως πέρασε τη γραμμή η μπάλα), με τον Μπέριο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. 
Ο βοηθός, ωστόσο, έδωσε λάθος οφσάιντ.
Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Οσμάν.
Ο Πορτογάλος έκανε το σουτ από απόσταση, η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.
Η αλλαγή του Μαμπουλού, βέβαια, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Στο 69΄ ισοφάρισε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοζορώνη, ενώ στο 80' έφυγε στην κόντρα μετά από κάθετη του Γαρουφαλιά και με όμορφο πλασέ έγραψε το τελικό 1-2.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες (Λεντέσμα 75'), Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκους Πάουλο, Ουάρντα (Μουνιός 84'), Οσμάν (Καμαβουακά 74'), Τομανέ, Μαρκόφσκι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες (Κούτρης 30'), Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς (Σκόνδρας 89'), Γιάκος (Μαμπουλού 59'), Ζάιρο, Πέδρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Νίκο

Η νεκρώσιμος ακολουθία  του αδικοχαμένου Νίκου θα ψαλλεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

ΔΕΗ: Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου

Την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, του ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, το ΔΣ της Επιχείρησης.
Ακόμη, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι μέχρι και σήμερα, οπότε έληγε η προηγούμενη προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 510.000 πελάτες, με συνολικό ύψος οφειλής άνω του 1,335 δισ. ευρώ.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

«Το ΔΣ της Επιχείρησης, στη σημερινή του συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τη συνεχιζόμενη προσέλευση των πελατών της για διακανονισμό των οφειλών τους με αμείωτο ρυθμό, και ανταποκρινόμενο στα σχετικά πολλαπλά αιτήματα φορέων, αποφάσισε, δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία και στους υπόλοιπους πελάτες, να παρατείνει την ισχύ του συνολικού προγράμματος διακανονισμού των οφειλών με 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, ορίζοντας ελάχιστη μηνιαία δόση τα 10 ευρώ».

Υπουργείο Παιδείας: Παρατείνεται έως 2 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για κατ' εξαίρεση μετεγγραφή φοιτητών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, που έληγε σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2016.

Η παράταση γίνεται για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, αφού η προσέλευση στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του υπουργείου ήταν μεγάλη.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 36χρονος για υγειονομικές παραβάσεις

Συνελήφθη, σήμερα (31-10-2016) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, για υγειονομικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ), κατελήφθη ο 40χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική και να προσφέρει οινοπνευματώδη ποτά, έχοντας παραβιάσει τα επιτρεπόμενα χρονικά όρια λειτουργίας του καταστήματος.

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Ιωαννίνων για την Οδική Ασφάλεια

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε μαθητές δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων, στοχεύοντας στην ενημέρωσή τους για τη σπουδαιότητα των κανόνων οδικής ασφάλειας.
Στις παρουσιάσεις, που έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο σε σχολεία όσο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι Ιωαννίνων, συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές, οι οποίοι μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους, ενημερώθηκαν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν σχετικά:
με τη σημασία και την αναγκαιότητα τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
τη σημασία στην προστασία της ανθρώπινης ζωής της χρήσης προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας
την ασφαλή χρήση και κίνηση με ποδήλατο

την σημασία των διαβάσεων πεζών και των λοιπών οδικών σημάνσεων.

Φιλιππιάδα: Σύλληψη 39χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (30-10-2016) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 39χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στη Μονή Στομίου

Ο πρώην πρωθυπουργός  κ. Κώστας Καραμανλής κατά την τριήμερη παραμονή του στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου βρήκε την ευκαιρία να κάνει  εξόρμηση στην περιοχή της Κόνιτσας και στην Μονή Στομίου.
Παρέα με τον  πρώην πρωθυπουργό,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο πρώην δήμαρχος Τύμφης κ. Γιώργος Σουκουβέλος, ο δήμαρχος της Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου.
Αρχικά ο κ.  Καραμανλής επισκέφτηκε το σπίτι του Αγίου Παΐσιου στην Κόνιτσα και στη συνέχεια την Ιερά Μονή Στομίου στην χαράδρα του Αώου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.  Καραμανλής δήλωσε εντυπωσιασμένος από το φυσικό περιβάλλον και την ομορφιά στη χαράδρα του Αώου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο πρώην Πρωθυπουργός και η οικογένειά του αναχώρησε για την Αθήνα.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης με κουμπαράδες από την Τράπεζα Ηπείρου

Την αξία της αποταμίευσης και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή του κάθε ανθρώπου γνώρισαν σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου και της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν και ανέπτυξαν τις σκέψεις τους για την αποταμίευση, παρακολούθησαν σχετικά video και έφτιαξαν εικαστικές δημιουργίες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου το στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Νικόλαος Χασκώνης, ο οποίος διέδωσε στους μαθητές το μήνυμα της αποταμίευσης, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και στο τέλος τους χάρισε από έναν κουμπαρά!

Άρτα: Συνελήφθησαν ιδιοκτήτρια και θαμώνες καταστήματος για παράνομη διενέργεια τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (30.10.2016) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί (μία γυναίκα και δύο άνδρες), ηλικίας 43, 73 και 84 ετών, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα - καφενείο, ιδιοκτησίας της 43χρονης, όπου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει στους υπόλοιπους, τη διεξαγωγή παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, παιγνιόχαρτα (τράπουλα), ένα μπλοκ σημειώσεων, με πόντους πελατών και το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αρχές Νοεμβρίου η έκδοση της υπουργικής απόφασης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2016 - Χειμώνας 2017.
Η αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα μπορεί να υποβληθεί από τους περίπου 700.000 δικαιούχους έως το τέλος Μαΐου του 2017.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με μέση τιμή από 93 έως 94 λεπτά το λίτρο. Η τιμή του κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 - 85 λεπτά.
Η αύξηση εφέτος οφείλεται, αφενός στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο) και του ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ κατά ένα λεπτό περίπου υψηλότερες είναι και οι τιμές διυλιστηρίου.
Η υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2016- Χειμώνας 2017, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στο TAXISnet.
Στο Υπουργείο Οικονομικών μελετούν κυρίως γεωγραφικές αλλαγές ακόμα και μέσα στους ίδιους νομούς, όσον αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2016-2017.

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις «Καλπάκια 2016»

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2016», που είναι αφιερωμένες στο Έπος του 1940.
Η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, στην οποία πήραν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου, αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά πόλο έλξης για εκατοντάδες δημότες αλλά και επισκέπτες από πολλές γωνιές της Ελλάδος. 
Η αναπαράσταση ζωντάνεψε μνήμες από την εισβολή των Ιταλών και τις νικηφόρες μάχες  στα βουνά όπου γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας.
Νωρίτερα, στο μνημείο του Μαχητή, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης μίλησε για την έννοια της ελευθερίας που είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή των Ελλήνων και επισήμανε τον ηρωισμό των φαντάρων που ρίχτηκαν στη μάχη πολεμώντας για τα ιδανικά της πατρίδας τους. 
«Σήμερα τιμούμε αυτή τη θυσία. 
Την τιμούμε με κάθε σεβασμό και δηλώνουμε την υποχρέωσή μας να φυλάμε ως ιερά τα ιδανικά των προγόνων μας και να διατηρήσουμε άσβεστο το θρύλο τους. 
Ιδιαίτερα εμείς, στο παραμεθόριο Πωγώνι, έχουμε αναλάβει την ιερή αυτή παρακαταθήκη να κρατήσουμε «ζωντανό» το έπος του ’40» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε το επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος που έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος, η  στρατιωτική, αστυνομική και πυροσβεστική ηγεσία, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Δήμος Πωγωνίου τίμησε, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, το ανεξάρτητο τάγμα του Δελβινακίου, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Χάνι Δελβινακίου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τ.Κ. Δελβινακίου όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πωγωνησίων κ. Γρηγόρης Άρμπυρος ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός κ. Νίκος Θεοδοσίου.
Παράλληλα προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για το Έπος του 1940 και έγινε ένα μικρό αφιέρωμα στον Αρχιμανδρίτη Χρ. Τσοκώνα από το νομικό και συγγενή του εκλιπόντος, κ. Χρ. Σιαράβα.
ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο, όπου τελέστηκε θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. 
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε κ. Τζιάλλα Μάντζιου Ελευθερία, κόρη του αξιωματικού Ευρυσθένη Τζιάλλα, που είχε την ευθύνη του παρατηρητήριου. 

Ο Γιάννης Στέφος, ζητά την άμεση αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Επιστολή προς στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Στέφος, σε επιστολή που έστειλε προς στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Λιντζεράκο, ζητά την  αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών, καθώς επίσης ζητά να ενημερωθεί και για  το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του πύργου ελέγχου.
Αναλυτικά η επιστολή:
"Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,
Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως γνωρίζετε, είναι λειτουργικά προβληματικό κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της ομίχλης.
Οι καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις των πτήσεων είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
Οι τοπικοί φορείς, οι βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το οικονομικό, τεχνικό και εμπορικό επιμελητήριο έχουν επανειλημμένα διατυπώσει το αίτημα για αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου.
Παράλληλα, την περίοδο αυτή, οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων κατά τρόπο, που να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.