Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το 2013 θα υπάρχουν 120 εφορίες

Το 2011 λειτουργούσαν 290
Μετά τη σημερινή αναστολή λειτουργίας 51 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στις 18 Μαρτίου θα ανασταλεί και η λειτουργία 20 ΔΟΥ που λειτουργούν στα νησιά.
Με τον τρόπο αυτό θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011, αφού ήδη, κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΟΥ.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη προβεί σε ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών στο πλαίσιο του TAXISnet, παρέχοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου. Επιπρόσθετα συνεχίζονται οι εργασίες με στόχο εντός του επόμενου διμήνου να είναι εφικτή η διεκπεραίωση των πληρωμών που διενεργούνταν στις ΔΟΥ αποκλειστικά στις Τράπεζες.
Τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα Φορολογικά ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.
«Έγινε διεξοδική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των ΔΟΥ, ώστε από 90 ΔΟΥ που είχε δεσμευτεί η χώρα το 2011, να παραμείνουν τελικά 120 ΔΟΥ εν λειτουργία εντός του 2013. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι καταφέραμε την ίδρυση ενός Φορολογικού ΚΕΠ σε κάθε Δήμο, στον οποίο αναστέλλεται η λειτουργία της ΔΟΥ, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Καρυές  -  Καρίτσα 7 - 0
Ανάργυροι  -  Πετσάλι 3 - 1
Μπισδουνάκι  -  Βοτονόσι 5 - 4
ΑΠΟΕΛ  -  Μάρμαρα 4 - 0
Πανζαγορισιακός  -  Ζίτσα  (αναβολή)
Κεφαλόβρυσο  -  Α.Ε. Γιάννενα 2 - 1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καρυές: 23 
2. Πετσάλι:  22
3. Κεφαλόβρυσο: 18
4. Ανάργυροι: 21 
5. Ζίτσα: 20 (10)
6. Πανζαγορισιακός: 19 (10)
7. ΑΠΟΕΛ: 17
8. Μάρμαρα: 14 
9. Α.Ε. Γιάννενα: 12
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Βοτονόσι: 4 
12. Καρίτσα: 2

Ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Σας ενημερώνουμε ότι:
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 (σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής και θα ακολουθήσει δεξίωση των καθηγητών στο «Στέκι του Καρδάση».
Πληροφορίες:
Δολιώτης Αντώνιος —Σωτ. Ζούμπου 21
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 453 33 — Τηλ.: 2651021324/6974457557
Παντελής Τόμος— Εθν. Ανεξαρτησίας 18 Ανατολή ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
452 21 —Τηλ.: 2651046310/6974073152

Ημερολόγιο του έτους 2013, ένα βιώσιμο ενημερωτικό υλικό

Από τη Δευτέρα 3 μέχρι και τη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου έγινε η διανομή ένα ημερολόγιο σε διάφορα σχολεία και πανεπιστήμια της Ηπείρου στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας νέων.
Την πρωτοβουλία αυτή την είχε η άτυπη ομάδα νέων, Κέντρο Νέων Ηπείρου,  με σκοπό να ενημερώσει τους νέους για διάφορες σημαντικές ημέρες, στην Ευρώπη και όχι μόνο, καθώς επίσης να τους παρέχει  πληροφορίες για το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση αλλά και να τις συνδυάσει με φωτογραφίες που αναδεικνύουν τη τέχνη και το πολιτισμό της Ηπείρου.
Συνολικά δημιουργήθηκαν 350 ημερολόγια τα οποία τα περισσότερα δόθηκαν σε σχολικές μονάδες και εγκαταστάσεις Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : www.youthcenterofepirus.org
«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

Έσοδα 1,130 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας

Συνολικά 1,130 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν έως την 8η Ιανουαρίου από τα τέλη κυκλοφορίας, έναντι 1,08 δισ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί κατά το ίδιο διάστημα πέρσι.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «δεδομένου ότι το ύψος των τελών κυκλοφορίας παρέμεινε το ίδιο, αποδεικνύεται ότι η αλλαγή από έντυπη ειδοποίηση σε ηλεκτρονική πληροφόρηση είχε τόσο υψηλή αποδοχή, που δεν επηρέασε ουσιαστικά τα προσδοκώμενα έσοδα».
Σημειώνει επίσης, ότι η αποϋλοποίηση του σήματος κυκλοφορίας και η πληρωμή των τελών αποκλειστικά μέσω τραπεζών και ΕΛΤΑ απέφερε σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και το Δημόσιο. «Αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της ΓΓΠΣ και του Υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες και οδηγό για μελλοντικές παρόμοιες υπηρεσίες» τονίζει.
Σημαντικό ποσοστό κοντά στο 7% των πληρωμών έγινε μέσω εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών, με συνέπεια τη σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών. Όσοι υιοθέτησαν αποκλειστικά ηλεκτρονικούς τρόπους υπολογισμού και πληρωμής των τελών, δεν ξόδεψαν παρά ελάχιστο χρόνο για να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους. Υπολογίζεται πως η φετινή διαδικασία εξοικονόμησε 500 χιλιάδες ανθρωποώρες στην εθνική οικονομία.
Ακόμη, η κατάργηση της διαδικασίας φυσικής εκτύπωσης και μεταφοράς των σημάτων στις τράπεζες, εξοικονόμησε στο Δημόσιο περίπου 15 εκ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν σημαντικά οφέλη από την κατάργηση της κοστοβόρου και πολύπλοκης διαδικασίας διάθεσης στο κοινό (τήρηση ταμείων, ειδικοί κανόνες ασφαλείας καθώς τα σήματα φέρουν αξία), την εξάλειψη της δυνατότητας φοροδιαφυγής (κλοπή σημάτων, αναντιστοιχία σήματος με όχημα) και την αποσυμφόρηση των ΔΟΥ από τις πληρωμές και εκκαθαρίσεις τελών κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικά, 1 εκ. πληρωμές που πέρσι έγιναν στις ΔΟΥ, φέτος έγιναν μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Διώξεις σε 500 δημάρχους (και αντιδημάρχους) για «φαγοπότι» δισεκατομμυρίων

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν τις επόμενες μέρες τα ονόματα αιρετών αρχόντων και υπευθύνων τεχνικών υπηρεσιών στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες επειδή, όπως έδειξε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, έμπαιναν εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ακόμα και αν οι υπηρεσίες του δήμου τους δεν είχαν  ούτε ένα σακί... τσιμέντο  για να στρώσουν ένα πεζοδρόμιο!
Την έρευνα είχε αποκαλύψει το www.protothema.gr  από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι έργων, καθώς και οι υπεύθυνοι τεχνικών υπηρεσιών των δήμων θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο καθώς, κάποιοι από αυτούς, χτίζανε ακόμα και τις βίλες τους με... υλικά των δήμων!
«Με δύο εκσκαφείς, 5 εργάτες και 3 σακιά άμμο, κάποιοι παντελόνιαζαν 500.000 ευρώ» λέει στέλεχος του υπουργείου που γνωρίζει τα αποτελέσματα των ελέγχων
 Με εντολή εισαγγελέα άνοιξαν χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί δημάρχων και αντιδημάρχων μικρών και μεγάλων δήμων, ακόμα και προέδρων τοπικών διαμερισμάτων. Με αντιμισθία της τάξεως των 27.000 ευρώ που έπαιρναν το χρόνο, το ΣΔΟΕ βρίσκει ότι έμπαιναν εμβάσματα στους λογαριασμούς τους, ύψους 500.000 ευρώ και άνω.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, για κλοπές τροχοφόρων

Ο δράστης έκλεβε οχήματα, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απομάκρυνση των οδηγών
Συνελήφθη πρωινές ώρες προχθές (12-01-2012), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, ο 37χρονος εντοπίστηκε στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την Ανατολή Ιωαννίνων, επωφελούμενος ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα ότι ο 37χρονος, πριν από δέκα ημέρες περίπου, είχε αφαιρέσει με τον ίδιο τρόπο μια δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη της Κέρκυρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα για το ίδιο αδίκημα, όταν στα τέλη του Δεκέμβρη είχε αφαιρέσει αυτοκίνητο, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απομάκρυνση του ιδιοκτήτη, ο οποίος το είχε αφήσει ανασφάλιστο με τα κλειδιά στη μίζα.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σάκοι, οι οποίοι περιείχαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τρόπο απόκτησης και κατοχής αυτών.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Οι έρευνες για τη διερεύνηση της εμπλοκής του και σε άλλες κλοπές βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη ζευγάρι ημεδαπών, για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Συνελήφθη, προχθές (12-02-2012) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 26χρονος ημεδαπός καθώς και η 27χρονη ημεδαπή σύζυγός του, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδικές ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 26χρονος και ακινητοποιήθηκε κατά το χρόνο που κινούνταν με μηχανάκι κοντά στη Γέφυρα Άρτας.
Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (1,32) γραμμαρίων.
το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση της κάνναβης.
ένα -1- κινητό τηλέφωνο με την αντίστοιχη κάρτα SIM, ως μέσο διευκόλυνσης της διακίνησης των ναρκωτικών.
Ακολούθως, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία όπου διαμένει με τη σύζυγό του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ντουλάπι της κουζίνας τα ακόλουθα:
μία -1- νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (892 γραμμαρίων).
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ.
ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.
μία σιδερογροθιά.
μία μεταλλική σφεντόνα.
ένα στυλό λέιζερ.
είκοσι εννέα (29) κροτίδες.
ένα καπνογόνο.
δύο ναυτικές φωτοβολίδες.
σαράντα οκτώ (48) φυσίγγια φλόμπερ.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.