Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Λήγει στις 30-6-23 η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης

 


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Ν.5036/2023 λήγει  στις 30-6-23 η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου πληθωρισμού του έτους 2022 κι αναβίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων των Ν.4611/2019 και 4764/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου στα τηλ.: 2653360148 & 23653360106.

Λειτουργία εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου Ιωαννίνων

 


Μετά πάσης λαμπρότητος καί εροπρέπειας καί σύμφωνα μέ τήν κκλησιαστική τάξη τελέστηκαν σήμερα 24 ουνίου 2023 τά γκαίνια το νεόδμητου περικαλλος ερο Ναο το σίου καί Θεοφόρου πατρός μν Παϊσίου το γιορείτου πό το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, μέ τήν συμμετοχή   πλήθους ερέων καί τήν παρουσία εσεβν πιστν πού προσλθαν νά τιμήσουν τόν γιο Παΐσιο.

Μετά τό πέρας το ρθρου τελέστηκε πό το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ωαννίνων κ. Μαξίμου γκαινιασμός το ερο Θυσιαστηρίου καί κολούθως ρχιερατική Θεία Λειτουργία. Σεβασμιώτατος στό κήρυγμά του ναφέρθηκε στό σημαντικό γεγονός τν γκαινίων καί τόνισε τι κάθε νθρωπος ποτελε να ναό το γίου Πνεύματος.

Μετά τό πέρας τς Λειτουργίας, τό Λύκειο λληνίδων ωαννίνων παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στόν αύλειο χρο το ναο.

ΠΗΓΗ: www.imioanninon.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για ανάδειξη αναδόχων έργων

 


Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης της Λευκάδας στο τμήμα του Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης

Η Οικονομική Επιτροπή προέβη σήμερα και στην κατακύρωση διαγωνισμών έργων.   Το σημαντικότερο αφορά την «άμεση αποκατάσταση αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στην περιοχή παράκαμψης της Νικόπολης». Πρόκειται για επείγον έργο καθώς συναρτάται με την ταχεία ολοκλήρωση της οδικής παράκαμψης του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, που υλοποιεί επίσης η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό € 998.515,80 και είναι υποτμήμα του μεγάλου έργου ύδρευσης της Λευκάδας που πρόκειται να δημοπρατηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Με δεδομένα τα πιεστικά χρονικά όρια που υπάρχουν για το  έργο της Νικόπολης, η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε να εκτελέσει από πόρους της τις εργασίες αποκατάστασης – αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου αγωγού ύδρευσης στο  συγκεκριμένο τμήμα, ώστε να μην καθυστερήσει το κυρίως έργο που αφορά τον αρχαιολογικό χώρο και την κατασκευή σύγχρονης εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας. Ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η ΙΝΤEΡΚΑΤ Α..Ε.

Η Ο.Ε. κατακύρωσε επίσης και τους διαγωνισμούς των έργων:

·  «Άμεση αποκατάσταση σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου και προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες μετά από ζημιές του χειμώνα στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 300.000 €. Οριστικός Ανάδοχος: «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.».

Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της κάλπης των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου

 


Στις 07:00  το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου,  η έναρξη της ψηφοφορίας, στα 21.634 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Η δύναμη του εκλογικού σώματος είναι 9.813.595 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων 4.763.264 άνδρες και 5.050.331 γυναίκες.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 και κλείνουν στις 19:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

Με βάση το Σύνταγμα και την εκλογική νομοθεσία, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται της υποχρέωσης όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσοι πρόκειται να βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας και οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν συστάθηκε εκλογικό τμήμα λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας βασικής εκλογικής περιφέρειας.

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Ηπείρου - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για ερευνητικό έργο παρασκευής τυριού

 


Η Επιτροπή Περιβάλλοντος στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Τμήμα Γάλακτος) για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου με τίτλο: «Παρασκευή τυριού με θέρμανση του προς τυροκόμηση γάλακτος σε υψηλή θερμοκρασία».

Πρόκειται για ένα τυρί που παρασκευάζεται ήδη από κτηνοτρόφους-τυροκόμους για ιδιοπαραγωγή σε τοπικό επίπεδο από πρόβειο γάλα σε ορεινή περιοχή του νομού Ιωαννίνων (Δολό Πωγωνίου).

Στόχος του προγράμματος είναι η πλήρης μελέτη του τυριού ως προς τον τρόπο παρασκευής του αλλά και ως προς τα βιοχημικά χαρακτηριστικά του.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος, με την κατάλληλη προώθηση και προβολή, θα μπορούσαν να συνδυαστούν με την παράλληλη ανάπτυξη του αγορτουρισμού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπή διωκόμενη

 


Συνελήφθη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή διωκόμενη.

Ειδικότερα, η αλλοδαπή επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Νέα τιμολόγια θα ισχύουν στο ηλεκτρικό ρεύμα από την 1η Οκτωβρίου

 


Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρυθμιστική Αρχή κατέθεσαν διευκρινίσεις για τις κατηγορίες των τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύουν από 1ης Οκτωβρίου, παράταση της προθεσμίας γνωστοποίησης του τιμολογίου που θα ισχύσει από την ημερομηνία αυτή, αλλά και σειρά προτάσεων όπως εφαρμογή μεταβατικού τιμολογίου για όλους τους καταναλωτές, θέσπιση σταθερών τιμολογίων μικρής (τρίμηνης) διάρκειας, διατήρηση του υφιστάμενου ειδικού τιμολογίου κ.α.. Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων στο πλαίσιο διαβούλευσης που διεξήγαγε η Αρχή. Από μία εταιρεία επισημαίνεται επιπλέον βούληση της αγοράς για μη επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια.

Η διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αφορά το πλαίσιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου οπότε με τα τωρινά δεδομένα, θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης η ΔΕΗ εισηγείται την παράταση της προθεσμίας για την γνωστοποίηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσουν από 1ης Οκτωβρίου για τις 20 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 31 Ιουλίου που προτείνει η ΡΑΑΕΥ.

Παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου, το "Εξοικονομώ – Αυτονομώ"

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται κατά 15 ημέρες η προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Συγκεκριμένα η νέα προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι είναι μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρατείνεται κατά 15 ημέρες το "Εξοικονομώ – Αυτονομώ"

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την παράταση, μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, της προθεσμίας που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ – Αυτονομώ"».

Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού: Βραδιά γεμάτη πολυφωνικά τραγούδια στο Νεοχώρι Λευκάδας το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21:00

 

Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού σε μια βραδιά γεμάτη πολυφωνικά τραγούδια, στο Νεοχώρι Λευκάδας, το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21:00.

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού

 


Η πόλη της Πάτρας ήταν μετά τη Λάρισα,  ο επόμενος σταθμός προβολής του τουριστικού προορισμού «Ήπειρος», στο πλαίσιο των δράσεων του έργου:  «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου». 

Η «τουριστική αγορά» της Δυτικής Ελλάδος  είναι μια από τις  προτεραιότητες των επιχειρηματιών της Ηπείρου για τουρισμό όλο το χρόνο καθώς ήδη η περιφέρεια μας αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για σχολικές εκδρομές, για εορταστικά τριήμερα, αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές. Στην αύξηση  της επισκεψιμότητας ανάμεσα στις δύο περιφέρειες συμβάλει η γρήγορη πλέον οδική πρόσβαση μέσω της Ιόνιας οδού.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας και απευθυνόταν στα ταξιδιωτικά γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  αλλά και στους Συλλόγους και Φορείς που εδρεύουν στην Πάτρα.

Δήμος Πωγωνίου: Αποτελέσματα ΝΠΔΔ Δήμου Πωγωνίου-Ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2023

 


Ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2023 υπ΄αριθμ.407/10-05-2023, ειδικότητας ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών στο ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου.

Περισσότερα:

https://pogoni.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bd%cf%80%ce%b4%ce%b4-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%89%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1/?fbclid=IwAR3z5GQp7vCO-vFLUC9uZFF-EPUm6NdsyTUTqMfP6RHcdfwjf22J74DxhM8

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Μουσικό Φεστιβάλ της Μουσικής Σχολής Δήμου Κόνιτσας

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από 20 έως 22 Ιουνίου 2023 το 7ο Μουσικό Φεστιβάλ – Μέρες Μουσικής Κόνιτσας με τίτλο «Η Γλώσσα που δε μιλιέται» στην Κόνιτσα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Γαλίτη.

Στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου το ενθουσιώδες κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την Τρίτη 20 Ιουνίου τη συναυλία των μικρών μαθητών της σχολής του σύγχρονου τμήματος και της παιδικής χορωδίας.

Οι μαθητές του " Μουσικού ΝηπιαγΩδειου"  παρουσίασαν το μουσικό παραμύθι " Η Γλώσσα που δεν μιλιέται". Την επιμέλεια, καθώς και τη διδασκαλία του τμήματος είχε η μουσικός Αγγέλικα Παπανικολάου.

Εμφανίστηκαν, επίσης, οι μικροί μαθητές της σχολής σε έργα για σόλο κιθάρα και σύνολα. Μαθητές του πιάνου παρουσίασαν έργα για σόλο και τέσσερα χέρια.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  26/06/2023         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 27/06/2023      

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  28/06/2023         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    29/06/2023         

Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 18:00 – 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/06/2023     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  01/07/2023

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  26/06/2023         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.       18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ  27/06/2023         

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή.    08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  28/06/2023         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    29/06/2023

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   30/06/2023         

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  01/07/2023

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.      08:00 – 13:00

Οι αλλαγές στο Σύνταγμα που θα αλλάξουν τα πάντα στην Ελλάδα

 


Χαράλαμπος Άνδραλης, Δικηγόρος

Μια συγκριτική μελέτη των σχεδιαζόμενων τροποποιήσεων σε σχέση με το ισχύον Σύνταγμα, σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις.

Πρόλογος

Σε προηγούμενο κείμενό μας[1] υπενθυμίσαμε το «Καινοτόμο Σύνταγμα» του κ. Γεραπετρίτη και της συγγραφικής ομάδας του, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη Βουλή. Αναφέραμε επιγραμματικά κάποιες σημαντικές αλλαγές που αυτό θέτει σε σχέση με το ισχύον Σύνταγμα. Στην παρούσα μελέτη γίνεται εκτενέστερη συγκριτική ανάλυση των αλλαγών που ετοιμάζονται από την επόμενη και τη μεθεπόμενη Βουλή.

Παρά το σχετικά εκτενές της παρακάτω συγκριτικής μελέτης, είναι πολύ χρήσιμο να διαβαστεί από το εκλογικό σώμα, το οποίο καλείται με την ψήφο του να επικυρώσει ή να αποδοκιμάσει τις προωθούμενες συνταγματικές τροποποιήσεις.

1) Αφαιρείται το προοίμιο του Συντάγματος «Εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»

Οι πρόγονοί μας είχαν την καλή συνήθεια πριν αρχίσουν ένα έργο να κάνουν μία προσευχή. Το προοίμιο του Συντάγματος είναι μία μικρή δοξολογική προσευχή στον Τριαδικό Θεό με την οποία αρχίζει ένα ιερό έργο, το Ελληνικό Σύνταγμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και μία ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό, στον Οποίο είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι Έλληνες για την ελευθερία της πατρίδας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 24 Ιουνίου

 


Το Σάββατο 24 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση σε Κω και Νίσυρο


Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις δράσεις του στα νησιά Κω & Νίσυρο, αντίστοιχα πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Be-Live.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το Δημογραφικό, Μπροστά για την Οικογένεια που παρέχει πλέγμα δράσεων για τη στήριξη νέων οικογενειών από τον Έβρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα έως και το Καστελόριζο. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω της συνεργασίας με την Be-Live, η Eurobank στηρίζει την παροχή δωρεάν υπηρεσιών εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. 

Από την αρχή του προγράμματος έχουν γεννηθεί 13 μωρά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη 11 εγκυμοσύνες. Να σημειωθεί πως κατά την εκδήλωση στη Νίσυρο η Be-Live ανακοίνωσε την απόφαση του Σωματείου για την αναδοχή του νησιού και τη δωρεάν κάλυψη των θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης σε υπογόνιμα ζευγάρια.